Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz verti1 #58824 üzenetére

    1. A 2x2 MIMO azt jelenti, hogy egyszerre két teljesen különálló jelet továbbít a vevő felé, ezzel kb. megkettőzhető a sebesség, amit képes átvinni. Persze ha a router 2x2 MIMO-s, akkor a vevőnek (pl. laptopodban lévő WLAN kártya) is 2x2 MIMO-nak kell lennie, hogy fogadni tudja a dupla jelet. Tehát olyan routert érdemes venni, ami egyrészt ismeri az AC-s szabványt (5 Ghz), másrészt legalább 2x2 MIMO-s. És mint írtam, a vevő oldalon is kell lenni egy AC-s, 2x2 MIMO-s WLAN kártyának.

    2. A CAT5-ös kábeleket mindenképpen cserélned kell, annak az elméleti maximuma csak 100 Mbps. Vegyél CAT5e-t, vagy még inkább CAT6-ot, árban szinte nincs is különbség. Ne felejtsd el minden szakaszon cserélni, szóval azt is, ami a routerbe megy (már ha most nem olyan) és azt is, ami a routerből a számítógépedbe.

    3. Nézd meg a hálózati kártya típusát (pl. Parancssorba írd be, hogy ipconfig/all).

    4. A linkelt laptopbanban lévő processzor valószínű minden más szükséges hardver megléte esetén se tudná kihajtani a teljes 1000 Mbit-et, de 100 Mbit-nél jóval többre képes, 800 körül meg kéne, hogy legyen kábelen, viszont a WLAN-ja (wifi) csak az N-es szabványt ismeri. Tudsz bele tenni másikat, eBay-en 5 ezer Ft körül van egy ilyen, vagy USB-s, külső WLAN adapter is játszik.

    Több lehetőséged van, azt válaszd, amelyik számodra a legmegfelelőbb:

    Megfelelő eszközökkel kábelen akár 940-960 Mbps is átvihető. A laptopodban a szűk keresztmetszet a processzor, de a 700-800 Mbps-nek mennie kell, ha van megfelelő router. Wifin jelenleg max. 50-60 Mbps-t tudnál átvinni, még egy jobb routerral is, mivel a laptopodban lévő WLAN nem az igazi.

    Tehát.

    1. Veszel egy olyan routert, amivel kábelen át fogsz tudni vinni pár száz Mbitet, de a wifije csak egy kicsit jobb, mint a mostani routerodnak, viszont ha nem veszel másik WLAN kártyát a laptopodba, akkor mindegy is.

    Ez esetben a legolcsóbb választás, sima, N-es wifivel: Asus N18U és TP-Link 1043N

    2. Veszel egy Gigabites, 2x2 MIMO-s AC-s routert és mellé cseréled a laptopodban/asztali gépedben lévő WLAN adaptert is.

    Ez esetben a legolcsóbb választás: Asus AC58U (2x2 MIMO) és TP-Link Archer C7 V4.x és C8 V4.x (3x3 MIMO); kicsit magasabb árkategória: Asus AC66U B1

    Ha a második opciót választod, akkor majd segítek WLAN adaptert is választani a számítógépedbe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák