Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz gazsiazasz #48412 üzenetére

    Vicces hogy a broadcom mennyire nem mond semmit a CTF+FA képességekről, de a fellelhető leírásokból az derül ki, hogy semmi köze PPPoE-hez, hanem csak NAT-ra jó, arra is erős kompromisszumokkal. Például a forward-olt csomagokat nem gyorsítja, így ha egy NAT mögött lévő NAS-ra torrentezel (vagy kívülről mozgatsz), a HW gyorsítás megszűnik létezni, és a proci ismét kikoppan (nincs gyorsítás). Volt aki kifejezetten állította, hogy PPPoE mellett nem ment az FA, csak a CTF. Arról nem beszélve, hogy a jelenlegi "HW gyorsítás" egy csalás abban az értelemben, hogy megtöri linux iptables/nettables kompatibilitást, bizonyítottan kihagy/átugrik jónéhány táblát a forward chain-ben, nem megy vele a QoS, port forward stb.

    Tehát szó nincs arról, hogy a HW gyorsítás mellett pontosan azt a funkció készletet kapjuk, mint vele csak gyorsabban. Persze aki csak annyit szeretne látni, hogy speedtest-en kikoppan a mutató, annak ez elég. :)

    Inkább az általános számítási teljesítményt kéne növelni a routereknél, nem ezeket a zárt forrású, semmivel nem kompatibilis és a hálózati stack-et megtörő "HW gyorsítós" hülyeségekkel.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák