Új hozzászólás Aktív témák

  • yogibear

    addikt

    https://index.hu/kultur/media/2019/01/18/tv2_angol_bajnoki_sportjogok_dirk_gerkens_digi_tv/

    A TV2-nél valakinél viszont betelhetett a pohár, hiszen hamarosan már nemcsak a Spíler1, hanem a DigiSport is közvetíteni fog angol bajnokikat.

    Ez hatalmas pofáraesés, hiszen egy konkurens csatornával kellett összebútorozniuk, és átadni nekik a legértékesebb jogaik egy részét (a Premier League évente 7 millió euróba kerül) annak fejében, hogy a csatornát betegyék a kínálatukba.

    Először úgy volt, hogy a Digi a meccsek egyharmadát kapja meg, és minden második héten ők választhatnak először a kínálatból, ez mára, ha minden igaz felment 50-50%-ra, azaz a Spíler kénytelen volt átadni a meccsek felét a Digisportnak. Az üzlet azért van még mindig feltételes módban, mert az angol liga nem bólintott rá, de nagy valószínűség szerint rá fog, mert ez a húzás egyben azt is jelenti, hogy a TV2 nemigen kér többet a milliárdokat felemésztő kalandból, és a szerződés lejárta után nem fognak licitálni a következő hároméves ciklusra. Ha most foganunk kellene, hogy 2019 augusztusától hol lesznek Liverpool-meccsek, a Digisportra elég komoly összeget tennénk fel.

    Ha jövőre a Digi hozza el a PL-t, akkor a Spíler2-t meg az Extrát akár meg is lehet szüntetni, a maradék elfér az 1-esen... bár kérdés, hogy az NHL meg a MotoGP jogait hány évre vették meg...
    Bár nem kizárt, hogy jövőre esetleg párban indulnak a PL jogokért... Amúgy is rendesen drágulni szokott és így megoszlanak a költségek...

    [ Szerkesztve ]

    „Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

Új hozzászólás Aktív témák