Új hozzászólás Aktív témák

  • RoyBatty

    aktív tag

    válasz istnag #51473 üzenetére

    Ezzel mellélőttél, Sixx imádja a focit és óriási Liverpool rajongó.
    Ettől még tud reálisan írni a sportcsatornák nézettségéről, az ugyanis ugyanúgy rétegműsor, mit mondjuk a főzőcsatornák. Természetesen az M4-en többen néznének egy Liverpool meccset, mint a Spíleren, de a kérdés az, hogy hányan képesek/hajlandóak szolgáltatót váltani csak a sportcsatornák kedvéért és ez a hosszútávú tapasztalatok alapján országosan néhány ezer előfizető.
    Az egyénileg összeállított csatornaportfólió mindig fölmerül, de az összességében mindig drágább lenne az előfizetőnek. Elég egy szimpla számolás a megértéséhez:
    Tegyük fel, hogy a TV2 2 millió eurot szeretne kapni a Spíler 2-ért a Telekomtól. Az egyszerűség kedvéért számoljunk 1 millió előfizetőt (valójában sokkal kevesebb van a családi csomagban, pár százezer mindössze), ez fejenként 2 EUR-t jelent évente (kb. 50 forint/hó emelés lenne előfizetőként). Ha ezt a Telekom külön csomagban adná, néhány 10 ezer (számoljunk 20k-val) előfizető fizetné ezt maximum, előfizetőnként évi 100 EUR jön ki, ez majdnem 3000 forint lenne havonta, ez pedig még tovább csökkentené a potenciális előfizetők számát (arról nem is beszélve, hogy egy különcsomag számlázása, adminisztrációja is külön költség).

Új hozzászólás Aktív témák