Új hozzászólás Aktív témák

  • shtirley

    tag

    A minap a következő dolgok történtek nálunk:
    Egyik kora este elkezdtek kockásodni, szaggatni a csatornák. Néhány freki csatornái már egész hamar elmentek teljesen feketébe, de más frekik pedig egész jól működtek. Elkezdtem átnézni a kábelezést, aminek egy részét nem is olyan rég cseréltem, és húztam be a végleges helyére. Olyan két óra alatt megszűnt teljesen a tv vétel nálunk, miközben internet és telefon szolgáltatás zavartalanul működött. Ekkor kihúztam a tápot egy percre a Huawei Echolife HG865 őskövület ONT-ből. Mikor visszadugtam, azonnal visszajöttek a csatik, de néhány csatornán már két perc múlva elkezdődött a kockaháború. Egy bő óra múlva ismét nem volt egy csatink sem.
    Másnap reggel bejelentettem. Azonnal jöttek volna javítani, de nekunk egy később megbeszélt időpontban volt jó csak, de persze ez nem volt gond, jöttek akkor. Az első szerelő akivel beszéltem, azt mondta, hogy ez nem egyedi eset, ennek az ONT-nek ez típushibája, elfárad benne "a tv rész". Végül hoztak egy tv leválasztó modult, amit rádugtak a bejövő optikára, abból továbbfűzték az ONT-be az optikát, így kaptam mégegy fogyasztót, ahelyett hogy kicserélték volna az ONT-t egy újabbra.
    Mikor ezt az ONT-t hozták, már akkor sem volt új, én vakartam le a retket róla, valahol már működött egy pár évet, ahol sosem volt letörölve a teteje. Reméltem, hogy kapok egy újabb, vélhetően kisebb fogyasztásút, helyette kaptam mégegy fogyasztót. Persze tudom, nem ettől fog csődbe menni a háztartás, de ebből azért látszik, hogy próbálnak megspórolni minden eszközt, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett keresletet amit az FTTH átállás okoz.

Új hozzászólás Aktív témák