-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Flashget
félisten
-
veterán
-
shtirley
tag
válasz sityupityu #49257 üzenetére
Előbb-utóbb csak lesz, mindkét félnek érdeke, nem beszélve a nézőkről.
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok, kellene két tuneres DVB-C beltéri, amivel egy időben lehet felvenni és nézni másik adást. Mit tudnátok ajánlani ? Köszi.
A sas nem vadászik legyekre
-
nfsu17
veterán
válasz realmadrid #49259 üzenetére
nem tudom, hogy működik-e úgy, ahogy akarnád
-
törölt tag
Itt is érdemes nézelődni!
Német gyártás, német precizitás, német minőség és kiváló képminőség és szolgáltatások. (Ehhez a szinthez illeszkedő áron.)
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Amiko van ilyen,például a 8840 cserélhető dupla tunerrel,most volt az aprón 12000ft ért.
-
törölt tag
Szerintem az AMIKO brand - sajnos - már csak árnyéka önmagának. Amikor én eladtam az AMIKO HD-8840 CICX E T2-C/T2-C Set Top Box-omat akkor volt a csúcson.
Azóta - ahogy látom - folyamatos a lejtmenet. Az amikostb.com site-juk egy katasztrófa. Végig kell kattintgatnom az összes típust, hogy kiderüljön melyik mit tud.
(Pl. mennyi és milyen tuner van az adott típusban, van-e benne CI+ stb. ... mert, típus egy rakat van, de sehol egy fontosabb jellemzőket kiválasztó szűrő.)[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz #29810560 #49263 üzenetére
Lehet,hogy igazad igazad van,én kb egy fél éve kezdem foglalkozni a dologgal.DIGI tv hez kellett valami amivel fel tudok venni és megállítani.Vettem egy 8265+-t.Viszi a digi kártyát,igaz a kódolt adókat nem tudom felvenni,megy a megállítás,kódolatlan felvétel.Lehet tud mást is sajnos nem értek hozzá.
-
törölt tag
"Viszi a digi kártyát,igaz a kódolt adókat nem tudom felvenni..."
Akkor ezt most, hogy?
Ezért szoktam ajánlgatni a TechniSat DVB-C Set Top Box-okat. Általában nem szokott csalódni aki azok közül választ. Az árak nyilván magasabbak, de ...
"Idővel a drágább lesz az olcsóbb." (Ez a kijelentés az élettapasztalatok alapján mindig beigazolódik.)
[ Szerkesztve ]
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz #29810560 #49263 üzenetére
Szerintem, az Amiko sohase volt egy "hű de" márka. Típus modulokat rakosgattak össze. A készülékéik mind megtalálhatóak voltak másképp fröccsöntött dobozokban, más címkékkel, azonos belsőkkel és hibákkal.
Szoftveresen pedig, konkrétan a Spark rendszerük több alapszintű hibát tartalmazott (a legszebb, hogy a felvétel alatt álló anyagot nem lehetett megnézni). Egy jó volt benne, hogy az Alien2-re felment az Enigma. Azzal már lehetett kezdeni valamit.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
törölt tag
válasz M_AND_Ms #49267 üzenetére
Lehet, ennyire mélyen nem jártam utána.
Az tudom, hogy a AMIKO HD-8840 egy viszonylag jól sikerült típus volt. Én nagyon elégedett voltam vele. Kb. egy-másfél évig használtam és azért adtam el, mert hiába volt ikertuneres, nekem hiányzott a CI+.
Elég jó áron adtam el és aki megvette az is jól járt vele, - legalább is nem hozta vissza és vágta hozzám - de már ennek is vagy három éve.... és bár azóta sem vettem CI+-os Set Top Box-ot, de ha vennék az csakis TechniSat lenne.
[ Szerkesztve ]
-
shtirley
tag
Én tutira csak Enigma2-es CI+-os dualtuneres STB-t vennék. Abban nem sok kompromisszum marad.
-
Flashget
félisten
szerintem meg 1db asztali dvb-c tuner, custom fw-vel, 1db dvb-c lapos tv, 1db koax eloszto, 2 db 1m hosszu szerelt koax kabel es orul.
Realme GT Master Edition
-
veterán
-
törölt tag
válasz Varszegig #49204 üzenetére
Szépen megy az XMLTV-vel a felvétel/sorozatfelvétel a TVMosaic-on. Folyamatosan veszi a sorozatot a rullírozott 2 napos EPG alapján.
-
pjen
félisten
válasz digikábeles #49274 üzenetére
Eladtam,egyszerűbb az Amikó,amire nekem kell.
-
pjen
félisten
válasz digikábeles #49276 üzenetére
Én beüzemeltem egy kijelző nélküli Asus lapost az Amiko mellé,így szinte bármit meg tudok oldani.
-
realmadrid
aktív tag
Helló, nem tudjátok véletlenül, hogy a Cisco 8485 DVB Mediabox működik digi szabadon fogható adásaival ? DVB-C tuner van benne. Köszi
A sas nem vadászik legyekre
-
MODERÁTOR
válasz realmadrid #49278 üzenetére
Amennyiben UPC tulajdonában lévő boxról beszélünk, úgy azon a UPC saját firmware-je van, kétlem, hogy működne más hálózaton.
-
bnj
csendes tag
Sziasztok, van egy ősöreg Grundig CRT TV-m, aminek nincs mása a koaxon kívül, csak egy SCART csatlakozója. (Igen, tudom, cseréljem le, de addig is... ;-)
Az újabb digis box csak HDMI-t ismer, a régebbin van ugyan Audio(L+R), CVBS és S/PDIF RCE aljzat is, de az ügyfélszolgálaton se tudtak adni hozzá Scart átalakító kábelt. Milyen fajtát és milyen néven keressek?, ezek az audioviziális csatlakozások és megnevezéseik nekem kínaiul vannak ;-)
HDMI-Scart átalakítót bűn drágán, 10+ ezer forintokért láttam csak, hátha erre van valami olcsóbb megoldás...
köszönöm szépen előre is...
-
MODERÁTOR
Szia!
Ami nekem van a DIGI-s boxhoz kábel, annak a TV felőli vége 3 RCA csatlakozó. Ha neked is ilyen van, akkor csak ez kell utána, és mehet a TV-be.
[ Szerkesztve ]
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amiben a segítségeteket kérném, tudom alap de nem nagyon értek hozzá.
Nemrég költöztem kertes házba, a digi behúzta az optikát és rákötötte az ONT-ra. A koax belőle felmenta tetőre egy osztóra (innen tovább megy 4 másik helyre,nappali és 3 másik szoba). A szobák végén egy-egy Legrand TV alj végzáró van. Az lenne a kérdésem, hogy a végzárót, a TV-vel, ilyen apa-anya koax kábellel kell összekötnöm? Jó lesz a képminőség, vagy érdemes lenne valami komolyabbat vennem?''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Bzzz
senior tag
-
MODERÁTOR
Leginkább semmilyen, a tökéletes az lenne, ha a kábel folytonosan menne a padlásról a TV-be, így lenne a legkevesebb a csillapítás. A hagyományos koax dugóval és aljjal szerelt csatlakozók kábelek messziről kerülendők, ha mindenképpen szeretnél fali csatlakozót, akkor legyen olyan, ami lényegében csak egy "f toldó", mint pl. ezek:
-
Bzzz
senior tag
válasz klaczi #49286 üzenetére
Köszönöm a valaszokat.Most komolyan ki kell beleznem a jelenlegi csatlakozot es ujrakabeleztetni? Ez minden haztartasban igy van?! Es a koax splitter az rendben van a tetőn?Az nem okoz magaban jelveszteseget? 5-1000 Mhz van rairva..
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
hallga
csendes tag
Üdv! Beszereztem egy Globo HD XC3-at,de nem igazán tudok csatornákat beállítani rajta. Az előző hsz-ekben találtam pár tanácsot (köszi),de úgy sem megy.110-6000-ki-bekapcs:ezeket találtam.Van egyéb tudnivaló? Bár azt sem érte,hogy a jelminőség/jelerősség visszajelzése miért olyan hektikus,van,hogy semmit sem jelez,van,hogy 70/100-at de a keresés akkor is sikertelen. Ötlet?
-
hallga
csendes tag
válasz Watt25 #49293 üzenetére
A bejövő antennáról a televízió rendben működik,úgy tűnik elegendő a jel. Viszont a vevőkészülék azt jelzi,nincs jel,vagy éppen 100/70 a jelerősség-minőség. Nem tudom,mi ennek az oka. Viszont jónak érzékelt jel esetén sem sikerül programozni,amint elindítom a keresést ( a fórumon olvasott javasolt beállítások után) azt írja,nincs jel.
-
LSL1337
őstag
hali
M4 M5 nem jön be LG 2017es webos tv-n
Frekvencia: 135,5 MHZ
Szimbólumsebesség: 6000
Moduláció/konstelláció: 256 QAMezen túl vagyok
kb csak ez az 1 szar csatorna ami nem jön be. még szerencse hogy a 100 szarból pont ez az 1 érdekelne mondjuk havonta 1x legalább, de ugye a csuda TVn épp nem tud bejönni...
-
Pityu89
senior tag
Fateromékhoz érkezik a Digi, családi házas övezetbe.
Kérdésem az lenne, hogy mekkora doboz ez az ONT? Hol vannak a kimenetei? Már előre szeretne helyet csinálni neki, és ezek fontos kérdések. Ha valaki le tudja fényképezni, azt is megköszönöm. -
MODERÁTOR
válasz Pityu89 #49299 üzenetére
Mint egy átlagos router, akár TP-LINK, akár ASUS, bármilyen.
De az is lehet, hogy a TV-hez külön eszközt kap.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest