Új hozzászólás Aktív témák

  • Tarkább

    csendes tag

    válasz zhagyma #5447 üzenetére

    Ez a beírás volt a következő időpontban és tartalommal , amelyből a 3. pont fontos számomra:

    (#5447) zhagyma válasza yumiki (#5445) üzenetére
    • Új• Válasz• Privát • 2011-07-12 22:19:29

    zhagyma (Szakértő) LOGOUT blog
    A vázolt esetben az alábbi megoldások jutnak eszembe:
    1. zsolt501 javaslata: 1 db 4-s osztó + 3 db visszirány szűrő a TV ágakra. A 4-s osztó nagyobb csillapítása jól jöhet (jelcsökkenéstg okoz a TV ágakban a szűrővel megtoldva), míg a 4-s osztó fázistorzítása és nagyobb csillapítása rontja a kábelmodem QAM kimenőjelét (ez ugyanolyan, mint a digitális DVB-C jel csak adat megy rajta és a visszirányú frekvencián megy). Ha a net működőképes marad így is, akkor jó lehet.
    2. Hagyod így a bekötést és kicseréled a csavaros csatikat krimpelősre (javul a jelminőség). Jelcsillapításra lehet használni toldót, vagy csillapítótagot, vagy TAP-t. A legjobb a csillapítótag. Olyan mint a visszirányú szűrő és fix csillapítás értékekkel lehet venni. Ezzel az a gond, hogy többet meg kell venni és ki kell próbálni és csak egy lesz jó.

    3. A TAP-s megoldás. Olyan osztó, aminek vankis csillapítású átmenő ága és fix nagy csillapítású kimenete. Ezt csak a kábeémodem után szabadna betenni.

    Ui: A TV tuner AGC szabályozása (erősítésszabályozás) kezeli a túl alacsony és túl magas jelszintet. Vélhetően a szerelő által hozott STB tuner AGC-je jobban passzol ebben az esetben (szélesebb tartomány) mint a TV-jé.Az osztód lengyel lehet.
    [ Szerkesztve ]

    nekem a szolgáltató az internet modem ELÉ szerelte be az 1-WAY 12dB TAP Teletronik passzív alkatrészt. Ennek a TAP része van a modem felé kötve, a továbbmenő OUT ágra rászerelve egy High Pass Filter 85 majd egy 10 méteres kábel után szintén egy TAP,
    azonban ez 16dB értékű [1-WAY 16dB TAP Teletronik] ...s ennek a 16dB TAP ága van kötve 1 méter kábel után a Revox tunerem felé ...
    Így a Tunernél a szolgáltatói mérés szerint { a lakásba jövő jelből leszámítva a 11méter kábel veszteségét, a szerelékek veszteségét, meg a 16dB lecsökkentést } így is megvan a 61dBuV a jel erősség, ...... de nem értem:
    1.: Miért kellett a TV és a tuner közé a 16dB csökkentés?
    2.: Miért kellett a Motorola SB5101E elé a 12dB csökkentés (a szolgáltatói tájékoztatás szerint a 2014.04.24-én reggel modemnél a 72dBuv jel volt a központban látható ! )
    3.: Miért ez a rendszer feltuningolás a szolgáltató részéről, ha a tuner CSAK 61dBuV-ot kap?

    nagyon érdekelne a részletes válasz...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák