Új hozzászólás Aktív témák

  • M_AND_Ms

    addikt

    válasz Flashget #11688 üzenetére

    Azért van nálad összenyomva, mert úgy van a tv-d beállítva.
    Nálam úgy van, hogy szélesvásznú jel érkezésekor szélesvásznúra vált, amúgy meg arányosan nagyítva úgy, hogy széltibe kitöltse a képernyőt, de semmiképp se torzítva. Ebből adódik, hogy a 4:3 keretbe érkező eredeti Rtl klub képet nagyítja, hogy a 16:9-es képernyőt kitöltse. Ezáltal a 4:3 kép alsó és felső széle kilóg. Ha az Rtl klub 16:9-es műsort ad, akkor oda pont a fekete sávok esnek, ha 4:3-ast, akkor meg a többnyire érdektelen képtartalom és a sok hülye logó.
    Ugyanez a működés az Rtl tesztnél azért szar, mert ők a 4:3-as műsort is széthúzzák 16:9-re és küldik vele a 16:9-es kapcsolójelet. Emiatt a tv is hagyja azt 16:9-en (és széthúzva torzan).
    Nálad valszeg az van, hogy 4:3 adásnál (amilyen a diginél a sima Rtl) torzítsa bele a képet a 16:9-es képernyőbe. Ezáltal bár sohasem lóg kis semmi, de torz a kép. 16:9-be érkezőnél természetes nálad sincs gond.

    És látod már itt is a lényeg: mindenki a tv-jével beállíthatja, hogy miképp akarja látni, miképp akarja konvertálni a nem 16:9-es képet a 16:9-es képernyőjén. Míg a digi az Rtl tesztnél ezt saját maga teszi meg egyféleképpen, saját maga pakolja át a 4:3-at 16:9-be.

    De mivel, meghagyta az eredeti Rtl adást, ezért nálam ez csak annyi, hogy konstatáltam az Rtl teszt csak egy szánalmas gányolás, nem több. (Különösen azt is figyelembe véve, hogy a nevezett adó nézési ideje nálam rohamosan konvergál a nullához)

    A dobozos sör hasonlat annyiban jó, hogy 5 fokos a sör, ami igencsak kellemes ebben a melegben ;)

    Ja, a tv-m Pana G20 és helyileg a nappaliban van (ha ez számít)

    [ Szerkesztve ]

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Új hozzászólás Aktív témák