- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
valóban ez nem is olyan egyszerű mint amilyennek gondoltam pedig sokáig csináltam lowcarb diétát (már sport miatt azóta tudom hogy nem jó) de az más.
most trend+ szénhidrát csökkenttett kenyeret vettem illetve jókenyér kovászos rozskenyeret
ezek vajon jók IR hez?
-
-FreaK-
veterán
Az érdekes, hogy nem kellett ogtt.. Nekünk a terhesség alatt pont ezzel szűrték, az én feleségemnek is volt alatta.
Szerintem a péksütik pont nem teljes kiőrlesu liszttel készülnek.
El kell menni egy dietetikushoz, majd ő elmagyarazza, van itt sok tudnivaló ám.Pennyben van teljes kiőrlesű stangli kifli, de nem igazán jó, hamar kiszárad.
A legjobb talán az aldiban a teljes kiőrlesű zsemle, 139 Ft-ért, én azt szoktam venni ha kapok, csak sajnos gyakran nincs amikor megyek.
Mondjuk mi zsemléket szoktunk venni, nem kenyereket így inkább ezeket ismerem. -
flash-
veterán
sziasztok!
Feleségemnek IR-t állapítottak meg de pusztán a labor alapján , pont a felső határ felett volt 1 nagyon picivel..(OGTT-t nem is kellett csinálnia)
nem tudom ez így mennyire biztos hát..
na mindegy most szedi a gyógyszert rá+diéta,stb...szóval:nagyon szereti a péksüteményeket, de úgytudom a legtöbb csak teljes kiörlésű liszt felhasználásával készült, stb.
mi az amit tiszta szívvel ajánlanátok főleg kenyér fronton ? (konkrét termék ajánlást szivesen fogadok)
(legfökébb kis Tesco, Penny, Coop, de ha ezekben nem igazán található olyan kész kenyér ami valóban jó, akkor el tudok menni Lidlbe még esetleg csak az itt helyben nincs)továbbá:
sütni is szokott, mely liszteket ajánlanátok leginkább ár/érték arányban?
vagy jobb ha saját maga csinálja a lisztet, ha igen miből? (van ilyen kis bosch aprítója)glikémiás index:
úgytudom ha szénhidrátos étkezéssel fogyasztunk zsírt-fehérjét akkor azok jelentősen csökkentik a szénhidrátos étel gl-jét(oké tudom az inzulin index sőt a glikémiás töltés adat még fontosabb de most ebbe nem akarok belemenni) ebből kiindulva lehet hogy akkor erre nem is igazán kell odafigyelni mert ha rizst eszik zsírosabb hússal akkor eleve nem lesz annak a rizsnek magas a gi-je így tehát olyan kvázi mintha igazi teljes kiörlésű ételt enne?
(és ha még turbózná a dolgot fahéj kivonat kapszulával?) -
-FreaK-
veterán
Fiasp inzulinból hiány van az országban, áprilisban várható csak, az csodálatos. Mi a leggyorsabb inzulin ami van idehaza ezen kívül?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
krisz768_ #2785 üzenetére
Meg ne engedje az ember 80% alá a töltöttséget...
Kint dolgozom, oszlopot mászunk, minden kutya f@sz@. Hidegben ez is jobban merül. Meg akkor kiszedni / leszedni. Töltő legyen nálad. Áhhh...ez nem életszerű kicsit sem szerintem. De még van 2 próba szenzorom. Igyekszem megszokni
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2776 üzenetére
Sajnos de, friss közlemény a medtronic FB csoportból:
Tisztelt csoport tagok!Új információk.2023.01.16-tól a csereigényeket bejelentés után 24 órán belül ellenőrzi a technikusi csoport.A jeladó álttal küldött adatok alapján emailben értesítenek a jogos vagy jogtalan cseréről.Tehát kéretik pontos adatokat közölni mert a jeladó minden működési adatot továbbít és a cég ellenőrzi a sok jogtalan csereigény miatt.
Továbbá a G4 kompatibilitási fejlesztésének tesztelése folyik az új pumpát használok bevonásával e miatt fejlesztések és szerver karbantartás miatt néha átmeneti csatlakozási hibaüzenet jelentkezhet.Ami adatfeltöltési zavarokban is jelentkezhet.Utólag ezen adatok autómatikusan feltöltésre kerülnek a kapcsolat helyre állása után.Az esetleges kellemetlenségért a Medtronic elnézést kér.Megértést és együttműködést köszönik.
-
krisz768_
tag
válasz
cellpeti #2784 üzenetére
Hát a frissítésnél még nem kell leszedni, csak ha 2-3 óránál tovább tart, bár igaz, sok jót az nem mutat. Mekkora az eltérések? Érdemes lehet amúgy máshova szúrni, ha eddig a hasban volt pl karra vagy fordítva. Alapból a több mozgás nem probléma a szenzornak, ha megfelelő helyre van felrakva. Amúgy előfordul, hogy egyes embereknél, egyes szenzorok egyszerűen nem működnek. Sajnos Magyarországon nincsen jelenleg alternatíva tb-re, de majd jövőben ha lesz érdemes lehet megpróbálnod másikat, simán elképzelhető, hogy az működni fog. Esetleg még önköltségre most is tudsz venni dexcom-t pl amit a legjobbnak mondanak, vagy ott van a libre ami olcsóbb, csak Magyarországról nehéz beszerezni. (Persze tb nélkül finoman szólva egyik sem olcsó mulatság, de 2-3-t ki lehet próbálni)
-
cellpeti
nagyúr
válasz
krisz768_ #2783 üzenetére
Nem! És nem is fogok rá "előfizetni".
Frissítésnél le kellene venni a szenzort. Nekem ezt mondták. Eddig se vettem le, ezután se fogom. Kint dolgozom, nem érek én rá leveszegetni a szenzort, meg visszarakosgatni. Kiba...tt nagyok a mért és a szenzor közt mutatott értékek között. Én elhiszem, hogy jó dolog, egy olyannak aki irodában üldögél egész nap, de nekem nem jön be. -
krisz768_
tag
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Megkaptam a Medtronic G4-es szenzort. Azt mondták nem kell kalibrálni, hát dehogynem. Nem is kevésszer. Ma fel kellett tennem a távadót töltőre, de úgy lett felragasztva Szombathelyen, hogy kijött a szenzor is sajnos a kezemből
-
luciferk
senior tag
Szevasztok, az OZEMPICK 0,25-0,5-1mg használatával van valakinek gyakorlati tapasztalata? valóban elég jól csökkenti a vércukor értéket és nincs túl sok negatív mellékhatása? Vajon hogyan oldották meg, hogy nem naponta hanem hetente csak egyszer kell szurizni
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Megjött a Medtronic G4-es szettje. A próbaidőszak első szenzora tegnap került be a kezembe. Eddig úgy tűnik, hogy "pontos". Kiváncsi leszek rá, hogy mit produkál.
Esetleg valaki használja ezt a rendszert Apple Watch-val?
-
-
-FreaK-
veterán
-
válasz
cellpeti #2773 üzenetére
az Accu-Chek ebbe előbbre tart.
Mégis miben? Plusz a Mery már kifutott termék, nem korrekt az aktuális AccuCheck kínálatával összehasonlítani. Arra ott az Etalon (B).
De pl. a Dcont mérőknél be lehet állítani hogy milyen mérés volt. (evés előtt/után, éhomi,sport, ill. egyéb). Így már méréskor kategorizálhatod, vagy megakadályozhatod, hogy beleszámolja az átlagodba, mert éppen másnak mértél.) Van akinek ez fontosabb mint a bt megléte. -
cellpeti
nagyúr
válasz
luciferk #2771 üzenetére
Nekem Méry 1000 van.
Régimódi szerintem. Kábellel, vagy BT modullal tudod géppel összekötni. Időt, dátumot, ha jól tudom, csak úgy tudsz szinkronizálni kábelen keresztül. Ez még "buta" cucc, mert nem tud telefonnal kommunikálni.Ahogy herdman12 kollega írta, az Accu-Chek ebbe előbbre tart.
-
luciferk
senior tag
A Méry cukormérőröl van valakinek pozitív negatív tapasztalata?
-
MrSealRD
veterán
válasz
herdsman12 #2769 üzenetére
Igen, azt már én is átkeresőztem, hogy mit és hogyan lehet... Sajnos a dinamikusabb szerkesztés lenne a jó... Sajnos ez a korlátossága a szoftvernek.
-
herdsman12
őstag
válasz
MrSealRD #2765 üzenetére
Csak nagyjából átnéztem, de nekem úgy tűnik, hogy komoly súgója (295 oldal) van az Accu_Chek Smart Pix-nek.
Egyértelműen írja, hogy milyen adatokat (nem) tartalmaz az elemzés (99.old).
Az szinte biztos, hogy a szoftver beállítás előtti méréseket nem úgy kezeli, ahogy szeretnéd, ezért is javasoltam egy mentést/kinyomtatást, újra beállítást és resetet (memória törlés).
Az elmentett/kinyomtatott eredmények az nem adatvesztés.#2767krisz768
Nem próbáltam, de a Accu-Chek Smart Pix "Memóriát töröl" (Ctrl+Alt+F2) funkcióját Resetnek gondolom. -
MrSealRD
veterán
válasz
herdsman12 #2766 üzenetére
Ez kb az utolsó amit ki akartunk próbálni az adatvesztés kockázata miatt... Jó lett volna ha van kifinomultabb megoldás.
-
krisz768_
tag
válasz
herdsman12 #2766 üzenetére
Tudtommal nem lehet resetelni a mérőt. Én is néztem már
-
MrSealRD
veterán
válasz
herdsman12 #2758 üzenetére
Kiderült, hogy mégse annyira sikerült ezt jól belőni... A szoftvere olyan rugalmatlan mint egy vascső... extra sorokat nem lehet törölni... tetszőleges mérési értékeket tiltani lehet, de a riportban ott lesz... Megpróbáltam kitakarítani a dia fájlt mert egész jól érthető XML, de checksum van a tartalmára, így elhasal a validáción... Értem, hogy miért így csinálták...de fuck... Legyen már custom hogy mit akarok megjeleníteni és mit nem...
-
-FreaK-
veterán
Ma nem volt szerencsém a szenzorral..
Hétfőn újraindított szenzoron a plusz ragasztó amit ráraktam, fel volt pöndörödve felül, vettem le a pólómat, beleakadt és kitépte a szenzort, hurrá. Nem gond, rakok fel újat.
Belövés után a szenzor nem akart leválni a belövőről, kitépte a tűvel, érzékelővel együtt, be is vérzett. Hogy rohadna meg.. rakok fel másikat. Ugyan az...
Utána jöttem rá, hogy rosszul csináltam, mert nem engedtem el a belövő gombját, hanem nyomva tartottam, így az kapaszkodott a szenzor "cupákjába"a harmadik már felment simán
Van esély rá, hogy adnak újat vajon? Ha nem indítanám újra, tuti buknám a támogatást, mert nem lenne megy egy hónapban a 70% szenzorhasználat.. így még talán meglesz.
Bár eddig nem sok szerencsém volt az újraindítással, az első +4 napot bírt, a második csak +2-t. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nem szenzoros téma. Gondolom rajtam kívűl más is dolgozik kint hidegben.
Van valakinek olyan zoknija, ami igen bejött neki. Szar munkavédelmi bakancs / cipőbe nyomjuk mi és fázik benne a tappancsom. Decathlonba nézegettem sízoknikat, nem tudom mennire lehet jó. Ötlet? Tapasztalat? -
-FreaK-
veterán
[link]
Új, pontosabb bioszenzort fejlesztettek, CGM-ekhez. -
MrSealRD
veterán
válasz
herdsman12 #2758 üzenetére
Igen-igen, pont ezzel kezdtünk játszani és így már a tiszta adatokat tudjuk riportálni.
-
MrSealRD
veterán
válasz
herdsman12 #2755 üzenetére
Köszi.
Végül a sorok letiltásával lehet szűrni és úgy nem kerül bele a riportba.
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok, vélemény erről valaki?
synjardy -
MrSealRD
veterán
Accu Check instant-al csináltunk pár próba mérést vásárlás után... Viszont így kicsit torzítja az összképet... Lehet valahogy törölni belőle 1-2 mérést?
-
válasz
krisz768_ #2752 üzenetére
Természetesen nem az itteniekre, hanem amit idézett, hogy "Egy EU rendelet megtiltotta az optikai leolvasású tesztcsíkot használó vércukormérő készülékek forgalmazását".
Bár nem ismerem az Accu-Check termékciklusát, jelenleg 2 mérő van az oldalukon, és abból az egyik az "Active".
Azt sem tartom valószínűnek, hogy annyival pontatlanabb, vagy pontosabb mint a másik. Mindkettőre azt írják, hogy "A .... pontossága megfelel a nemzetközileg elismert (ISO 15197:2013 / EN ISO 15197:2015) szabványnak" -
válasz
angyalpc2 #2740 üzenetére
Csak gondold végig. Ha valóban be lenne tiltva, akkor hogyan árulhatják, forgalmazhatják n+1 helyen? Nem mellesleg az egyik vezető világmárka készülékéről van szó.
Annyira okosak/hozzáértők az ilyen hozzászólást írok. Mert ők mindenhez_is_ értenek, legyen szó politikáról, sportról, vagy éppen vércukormérőről.
Ugyanakkor egyiktől se várj labor szintű pontosságot. Pont arra jók, hogy jelezzék, mennyire térnek el az értékeid az átlagostól. Adott esetben, veszélyesen alacsony/magas a vércukorszint.
A választásnál inkább az legyen szempont, hogy mennyi és milyen "ajándékot" adnak hozzá (ujjbegy szúró, mérőcsík,...), és hogy mennyibe kerülnek hozzá a tűk, a készülékhez a mérőcsíkok. -
-FreaK-
veterán
Nekem is van egy pozitív tapasztalatom velük: az Etalon olvasóm rengetegszer hibát dobott kiolvasás után, egy doboz tesztcsík fele ment a kukába, hol jó volt, hol nem. Írtam nekik emailt, felhívtak egy hét múlva, mondta a nő, hogy lehet hogy nem a tesztcsík a hibás, hanem a leolvasó. Mondta küld egy újat, amikor hozza a futár el is viszi az enyémet és bevizsgálják. Így is lett, két nap múlva jött, tényleg a leolvasó volt a hibás, bár arról már nem kaptam infót, hogy mire jutottak.
#2748 Ellia
A szenzort kiírni e-receptre, azt mondta hogy az bonyesz.. szerintem is nagyon jó fejlesztés, de azt nem tudom megítélni, hogy mennyire nehéz nekik kiírni, el tudom képzelni hogy szopás. -
Ellia
addikt
válasz
krisz768_ #2745 üzenetére
De lándzsát csak akkor cserélünk amikor már kockára kopott a hegye, jóesetben
Azért mertem írni az Etalont, mert nekem az e77 szervizével nagyon pozitív tapasztalatom van. Jelenleg egy Hunor típusú mérőt használok, melynek lett egy elektromos hibája (2 nap alatt lezabálta az elemeket), elvittem, átvették és még aznap délután mehettem is érte. Azóta tökéletes újra. -
krisz768_
tag
Áh tényleg, el is felejtettem. Biztos jó, csak drágább, meg nagyobb fizikailag mint az instant, így nehéz ezt ajánlani. De ha ezt veszed, egyáltalán nem veszel rosszat, csak a másik szerintem jobban megéri, főleg mert az instant-nak szerintem sokkal jobb a lándzsája, de persze ez az én véleményem.
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2743 üzenetére
Igen, megbeszéltük, elég email. Ezt nem is értem, mert e-recept van.... Milyen aláírás? Felrakják az adatbázisba, azt szó nélkül kiadták a gyógyszertárba. Nem kell hozzá semmi. (Megnézheted ezeket a recepteket az eeszt-ben, amit kiadtak, azt is visszakeresheted.)
Más: tényleg feladtam az alkalmazás modolását. Nagyon durva, milyen védelme van. Van benne egy kód módosítási védelem, ezért nem működtek a próbálkozásaim, nem én vagy hülye
. Nem véletlenül ilyen lassú az alkalmazás... Azon csodálkozom, hogy gyengébb telefonon eldöcög. Másodpercenként ellenőrzi futás időben, hogy nem e módosítottad e. Ez sajnos már meghaladja a képességeimet, és le a kalappal ha valaki megcsinálja.
-
-FreaK-
veterán
Meglepően pontos most nekem a Guardian 4 szenzor. Szombaton raktam fel az első receptes darabot, vagy 6-7x ellenőriztem azóta vérből (Etalon mérőt használok én is), és nagyon pontosnak bizonyult. Egyszer volt 4.6 vérből, amikor szenzor 4.2-at mutatott, de a többi vagy egyezett, vagy 0.1-0.2 eltérést mutatott.
Arra azért figyeltem, hogy nagyjából nyugalmi állapotban mérjek. Ugye az gondolom mindenkinek egyértelmű, hogy a vér-szöveti cukor közti időbeni késés miatt, csökkenő vagy növekvő cukor esetén sosem fog egyezni a kettő.Krisz: jól emlékszem, neked azt mondták, hogy nem kell elmenjél majd receptet íratni, elég ha elküldöd a jelentést emailben?
Nekem azt mondták, hogy ez nem lehetséges, mert alá is kell írnia a doktornőnek a nem tudom milyen papírt, ahhoz hogy kiadják a gyógyszertárból, mert volt, hogy vissza dobtak nekik egy receptet aminél nem volt aláírás. Így sajna el kell menjek menjek legközelebb is, de azért megpróbálom majd megint, hogy ne kelljen, mert amúgy a gyógyszertárban ahol kiváltottam, nem kértek semmi egyebet.
-
krisz768_
tag
válasz
angyalpc2 #2740 üzenetére
Én ACCU-CHEK INSTANT -ot használok. Nagyon pontosnak mondanám, soha nem volt vele problémám. A másik amit jónak mondanak, az a Dcont ETALON,nem véletlenül amúgy, mert ugyan az a rendszer, még egymás tesztcsíkkaival is mennek. Accu-chek, előnye, hogy van benne bt, nem kell naplót vezetni, hanem letölti telefonra. Mondjuk ha csak néha ellenőrzöd ez nem lesz fontos neked.
-
angyalpc2
aktív tag
Venni szeretnék vércukormérőt, egyenlőre csak ellenőrzés céljából...(rémlem még nem vagyok az)
Apámnak már határértéken van, diétára is van fogva emiatt és arról a családi ágról többeknek is volt vércukor problémája.
Accu Chek Active gondoltam jó leszAztán most olvasgattam az egyik termékrendelős oldal visszajelzését és valaki az alábbit írja:
"Egy EU rendelet megtiltotta az optikai leolvasású tesztcsíkot használó vércukormérő készülékek forgalmazását az EU. területén, lassan már 2 éve! !!
Valóban pontatlanok! Sok minden befolyásolja a mérést!"Ez mennyire valós? Nem értek hozzá.
Csak mert ha így van, akkor az apámé is mérhet rosszul?
Láttam hogy létezik oylan hogy Méry ez esetleg jobb?Szóval mit ajánlotok...max olyan 10 ehuf-ig ha nagyon jó akkor 13 e hufig gondoltam.
Koleszterin mérés se lenne rossz(mert nádszál vékony családi ág, de ősök az is magas, sőt az egyik vérvételemnél pár éve már mondták hogy közelít a felső határhoz.)
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Olvasgatom, hogy elég sokan nincsenek megelégedve a Guarian G4-essel.
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2734 üzenetére
Kipróbáltam, nem sajna
FB-n írta a Németh Gábor, hogy először a Pixelek jönnek (nem tudja mikor), aztán vélhetően a Samsungok.
Még jó hogy szóltál amúgy, mert valamelyik nap jelezte a telefon hogy a Guardian app a háttérben sok energiát fogyaszt, így hibernálja, mondtam neki hogy oké. Viszont így meg nem is frissül.
Már elhoztam a szenzorokat nemrég, most arra gondoltam hogy a céges telóra fogom felrakni addig (A70) csak akkor vihetek magammal két telefont mindenhová.
Viszont mivel az A70 egy rakás kaki, az ujjlenyomat olvasó használhatatlan, ezért kértem egy új telefont melósnak, majd meglátom hogy mit adnak. -
-FreaK-
veterán
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2730 üzenetére
Esetleg írj egy email-t.
Tippre nekik megvan adva, hogy kötelező letesztelni minden telefonon/verzióval, minden mást tiltani. Alapból nyilván támogatom az orvosi eszközöknél a szigorú előírásokat, de ez túlzás egy szenzor esetében. Legalábbis szerintem.
Ha már az app.... nem tudom felfolgni, hogy oké hogy ott a carelink, de azért egy TIR-t és egy átlagot írhatna.... Ezért használom az xdrip-t, mert telefonon nem tudom máshol megnézni. (Na meg az okosóra miatt, de az mostanában nem az igazi. ) -
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2729 üzenetére
Én is, bár elvileg már vannak tapasztalatok vele, de még én sem néztem utána. G7-nél fél óra a melegedési idő amúgy, és belövéskor el is indítja a szenzort (melegedés), tehát nem az appal csinálod. Van rajta egy kis mágnes, ami ha elválik a belövőn található párjától, akkor indítja a szenzort. Így még azelőtt indítod, hogy lejárna az előző szenzor, ráadásul van +12 óra "türelmi" idő is a 10napon felül, így simán tudsz hozni 100% uptime-ot.
Szuper, köszi, megkeresem azért én is, lehet írok is nekik, mert fontos lenne.
(amúgy meg nem tudom mit szarakodnak ezzel, nem történt semmi olyasmi módosítás ami miatt ne menne az app..) -
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2728 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy beszúrás után egyből milyen pontos. (ha elérhető lesz itthon is, tuti kipróbálom 1x). 1 óra amúgy bőven elég lenne indítási időnek, szerintem, legalábbis az app már azt írta mindig 40-50p után.
A magyar medtronic-nak van facebook csoportja. Pont most raktam ki egy posztot, mert a carelink nem mindig szinkronizál 1-2 hete, így az xdrip használhatatlan. (nem tudom nézni az órán
) Ebbe a posztba beleírtam az android 13 támogatást, mert tegnap már nekem is feldobta a frissítési lehetőséget. Ha kapok választ megírom.
-
-FreaK-
veterán
Sikerült végre lekérnem a megfelelő időtartományba a CareLink statisztikát, 93%-ra jött ki. Tartanám én a 100%-ot is, ha a rendszer lehetővé tenné, mint a Dexcom G7-nél mondjuk, de hát ez van.
Most kértem időpontot, jövő hét csütörtökön megyek felíratni a receptet, a múlt hetire nem tudtam elmenni covid miatt.
Viszont a nagy kérdés, hogy mikorra csinálják meg az App-ot, hogy menjen A13 alatt.. nem tudod hol lehetne utána érdeklődni?
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2726 üzenetére
Most már nem akarok vissza menni, franc enné meg, most csináltam FR-t, és még folyamatban a vissza állás.
Amúgy épp lejárt a 3. Próba szenzor nemrég, csak újra akartam indítani, hátha még a hetet bírja. Múlt héten mentem volna feliratni a receptet, de koronás lettem, így elhalasztva (fel is kéne hívjam)
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2724 üzenetére
Jaa láttalak az s21 ultra topikban. Elvileg már folyamatban van az engedélyezés rá, pixeleken már megy 13 alatt.
Vissza tudsz amúgy lépni előző androidra, csak ott kötelező az FR. Nekem is 21 ultrám van, de erre még nincs kint rá a frissítés.
wow gyorsak voltak, eddig a legújabb telefonokra volt kint decemberre.... Most meg már november elején elöző generáció is?
-
-FreaK-
veterán
Francba, frissült a telóm Android 13-ra, az app meg nem megy rajta..
-
Xtomi
tag
Üdvözlet!
Valaki tudna kölcsön adni (vagy olcsón eladni) Méry kék mérőt dél Pesten pár napra.
Most van csere alatt a pirosom de addig is kéne mérni. -
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2718 üzenetére
Egész jó szenzor, egy bajom van vele, hogy néha ha kimegyek a hatótérből, akkor nem áll vissza a kapcsolat. Ilyenkor vagy ki kell mennem újra a hatótérből vagy telefon restart. Az alkalmazás újraindítása és a bt ki/be nem oldja meg. Ettől eltekintve teljesen meg vagyok vele elégedve. Talán aksit többet eszik mint kellene, de a dexcom ugyanezt csinálta. Ha ilyen eszközt használsz, akkor el kell búcsúzni a telefon mélyalvásától, hogy folyamat tudja fogadni az adatokat. Azaz éjszaka nem hagyhatod töltés nélkül mert valószínűleg lemerül.
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2717 üzenetére
Teljesen jó volt, volt hogy mertem vele ugyan azt is mint vérből. De ugye nehéz a pontosságról biztosat mondani a lag miatt. Azért nézem néha hogy mit mutat és kalibrálom is, érzése nem rosszabb mint a Libre3.
Tegnap éjjel még csinálta párszor ezt a szenzor frissítést, aztán leállt, ma délelőtt raktam fel újat.Neked mik a tapasztalatok?
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2710 üzenetére
Vagy kiírja, hogy cseréld ki, vagy egyszerűen képtelen adatot kiolvasni: "szenzor frissítése" felirat van ilyenkor. Néha visszatér, de ritka. A pkntossága akkor kezd romlani, ha elkezd ilyen "kicsi hegyeket" rajzolni.
Én csak rámegyek az egyedi dátumra és hogy ne hasonlítsa össze másik időtartománnyal. (Bár ezt nagyobb időintervallumnál már nem is engedi)
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #2712 üzenetére
Ez a Carelink az agyamra megy.. nem tudom megnézni az elmúlt két hetet (ami óta fent van a szenzor), mert inaktív "1-2 héttel ezelőtt" gomb. Egyszer le tudtam kérni 10.11.-től (12.-én raktuk fel az elsőt) máig, valahogy de ott 11.-én még nem volt szenzor, így a teljes használat csak 85% lett..
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2708 üzenetére
2x kalibráltam ma már, de most legutóbb 4.2-t mutatott, miközben vérből 5.7.. nyomtam 3. kalibrálást is, de meglátom akkor holnap.
Ha tényleg ilyen "okos" az algoritmus akkor tényleg lehet azért, mert azt hiszi hogy most lett beszúrva.Ezt lehet már kérdeztem, de honnan tudod, hogy nem bírja már? elkezd nagyon félre mérni?
-
krisz768_
tag
Erre a 75% azért figyelni kell, voltak kihagyásaim a próbaidőszak problémái miatt, de nem olyan sok. És már nincs is meg, úgyhogy most nem nagyon kellene kihagynom
[kép] -
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2707 üzenetére
A guardian 3-al biztos jobban ment az újraindítás, mert az teljes mértékben a kalibrációval számol értéket. Pár hozzászólással ezelőtt írtam, hogy beszúrás után ugye magasabb értéket mérhet, mint a valós. A guardian 4 algoritmusa számol ezzel, gondolom ezért mért kevesebbet nálad. Szóval holnap egy kalibráció után már pontosabb lehet.
Doxcommal hasonlóan jártam. Ott valami érdekes módon extrém magasat mért folyamat (+ 2-4mmol) és csak 1 nap után állt kb helyre, de így elment még 7-10 napot (összesen 17-20 nap). De pont ezért szerettem volna támogatott szenzort, hogy ne kelljen ilyenekkel szórakozni. Ezért nem nagyon indítottam újra még. Amikor 1x kipróbáltam, én nem emlékszek nagyon nagy eltérésre, kalibrálás után kb jó lett, de nem olyan pontos volt mint egy új. De csak 2 napot bírt pluszba. Hát ezzel a szenzorral ami épp rajtam van, nem hiszem hogy megpróbálom majd a következővel max, mert elég rossz helyre raktam, így is csodálkozni fogok, ha kibírja a maradék 1,5 napot.
-
-FreaK-
veterán
Na most én is kipróbáltam az újra indítást. Simán csak mikor lejárt a szenzor levettem a távadót, feltettem tölteni, majd utána vissza a szenzorra és új szenzorként indítottam.
A pontosság viszont eléggé elmászott. Éjjel többször riasztott, hogy alacsony a cukrom, annak ellenére, hogy 3.6-ra levittem a riasztási határt 4 alatt riasztott. Örültem neki a torokgyulladás mellett, reméltem tudok kicsit aludni, hát nem ment könnyen.
Vettem be szőlő cukrot is éjjel, reggelikor meg 5.4et mutatott, ekkor mértem is, vérből meg 7.8 lett... kalibráltam is ezzel egyből, de azért ez nagy difi. Remélem még használható marad..
Face-en többen is írták, hogy mintha a pontosabb lenne nekik a második héten.
krisz768_ neked mi a tapasztalatod? -
krisz768_
tag
-
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2702 üzenetére
Ma telefonálok,hogy a távadót hogyan kell fizetnem. De amiért elsődlegesen telefonálok, hogy hogyan kell visszaküldeni a hibás távadót.
Amúgy a próbaidőszak végén muszáj egyszer min. visszamenni, mert papírokat kell aláírni...
A csomagolása elég hülyén van, hogy finoman fogalmazzak. Én kaptam 2x5 db és 3x 1db-os dobozt. Mindegyik doboz ugyan olyan méretű. Miért nem 2x5 és 1x3 mint a próbacsomagnál?
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2701 üzenetére
Eddig egész jól. Épp tegnap raktam fel a 2.-at a háromból. Igaz ez a felrakás egy kín.. A távadót mire sikerül csatlakoztatnom az app-ban, az egy negyed óra legalább. Össze-vissza párosítás, leválasztás, BT ki-be stb. mire nagy nehezen felismeri az app.
Aztán tegnap az alsó ragasztó fóliát sikerült fordítva felrakni, úgyhogy az ment a kukába, a 3. szenzorra már csak egy ragasztóm maradt.
Szerencsére még korábban vettem ilyen átlátszó fóliát (ami jobb talán mint a kinezo tapasz, de az is van), azzal tudom helyettesíteni.Erre én is gondoltam, hogy csak elfogadják, ha emailben átküldöm, a receptre meg eleve azt mondták, hogy a felhőbe rakják, úgyhogy nem értem miért kéne ehhez személyesen elmenni.
A távadó megvételéhez kellesz személyesen? Ha jól értettem, aki a szenzort intézi neked, kitölt egy űrlapot, hogy megvennéd a próba csomagban lévő távadót, elküldi a Medtronic-nak, és ők majd küldik neked a számlát, amit utalással is lehet fizetni.
szerk: a 13db szenzorhoz tényleg nagy táska kell, mert 3-asával van csomagolva? FB csoportban olvastam.
-
krisz768_
tag
Találtam véleményt a gcmd-ről, ha valaki még érdeklődik iránta: [kép] (persze ez egy vélemény, szimplán benne van, hogy csak nála nem jó.)
#2700 - Nekünk is csak kicsivel több mint 2 hónap volt, kétlem hogy most több lenne a várólista.
-FreaK- : Nálad hogy megy a szenzor? Nekem most járt le a próbaidőszak. Megvettem az első 13db szenzort 3 hónapra. Most mondták, hogy nézik a 75%-t, de email-ben is elküldhetem nekik. (szerencsére... bár nekem nem kell messze mennem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- LED világítás a lakásban
- Asztalos klub
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest