-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakisoft
veterán
válasz
Cyber_Bird #5846 üzenetére
Nálam a levelező szerverrel szokott gond lenni a többi menni szokott simán.
- Árad -
-
XenHai
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5846 üzenetére
Biztató köszönöm a választ.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Cyber_Bird #5475 üzenetére
Lsusb látja, de az interfészek között már nincs ott az wlan0.
A network-manager azt írja, hogy nem kezelt a vezetékes és a vezeték nélküli net.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz
Cyber_Bird #5473 üzenetére
Nem válaszol. Viszont ha kiveszem a wifi stick-et, akkor simán feláll a rendszer.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
ragazzo
őstag
válasz
Cyber_Bird #1398 üzenetére
De hát azért furcsa a dolog, mert minden mást kitömörít a rendszer.Mondjuk csak total commander tömörítőjével próbáltam.Gondolom win alatt is ki kellene tömörödnie,nem?
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
Sianis
addikt
válasz
Cyber_Bird #1394 üzenetére
Szerintem jó könyvek. Ha lenne pénzem megvenném őket. Pénz hiányában meg kontárkodok a neten, mint tapasztalt linuxos.
Sianis -
bambano
titán
válasz
Cyber_Bird #1367 üzenetére
A dri wiki szerint az m6-os nagyjából olyan, mint az m7-es. Nekem m7 van a notebookomban, egyszer már sikerült talprarugdalni a drivert.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Jester01
veterán
válasz
Cyber_Bird #1367 üzenetére
A DRI wiki szerint [link] ezt a kártyát az alap Xorg viszi az open source radeon driverekkel. Neked mi volt a problémád vele?
Jester
-
bambano
titán
válasz
Cyber_Bird #1365 üzenetére
Ati-tól letöltöd a driver installert, elindítod, elvileg felrakja jól. Gyakorlatilag nekem még sose jött össze hekkelés nélkül, de ez nem zárja ki, hogy neked igen. A driver installer elvileg tud csinálni .deb csomagokat is, de úgy láttam, a szoftver 3d ''gyorsítást'' adó mesa csomagokkal összeakad a dependencyje.
Azt most kapásból nem tudom, hogy a driver installer tudja-e az m6-os radeont és ha igen, melyik.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz
Cyber_Bird #1361 üzenetére
Van. De ha csak az mplayer miatt kellene, akkor inkább hegessz az mplayerbe xvideo outputot, azzal gyorsabban és kényelmesebben eléred ezt a célt. Ha más célt is szeretnél, akkor marad az opengl faragás debian alá.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Jester01
veterán
válasz
Cyber_Bird #1361 üzenetére
Mi az a mobility M6? Nem viszi a bináris ATI driver? Nem hiszem, hogy a novelles srácok különösebben drivert írtak volna. De ha igen, az minden bizonnyal belerakható debianba is, legfeljebb a telepítést kell kézzel csinálni.
Jester
-
WN31RD
addikt
válasz
Cyber_Bird #1319 üzenetére
Valójában némi odafigyeléssel minden további nélkül keverhetők a különböző Debian verziók csomagjai (mellesleg nem ritkán szükség is van ilyesmire), de nem magától értetődő, hogy hogyan kell ezt jól csinálni, és komoly problémát okozhat, ha elrontja az ember. Tehát ez szerintem szigorúan haladó szintű téma (értsd: ha valaki kérdez, akkor még nem elég felkészült ehhez
).
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #1317 üzenetére
nálam évekig sid volt. meglehetősen stabil volt. linux alatt az unstable nem azt jelenti, hogy összeomlik könnyen. csak még nem tesztelték ki teljesen.
amúgy a linuxdc++ deb csomagja melyik disztribhez készült? azt is meg kellett volna nézni. továbbra is azt mondom, hogy a disztrib és release-keverés nem feltétlenül egészséges. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #1315 üzenetére
ami a stable-ban van, annak a függőségei is a stable-ban lesznek. azért stable...
apt-get update nem írt rá hibát? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #1312 üzenetére
lehet, hogy nem ez a hiba, de a debian után nem kell /. vagy a többinél ott van?
(apt-get update-nél leszedi a listákat? vagy akkor írja ki ezt a hibát?)
cyla: ha összefutunk, adok egy 128-as sd-t, nekem csak elfekvőben van. te tudod használni is. -
Jester01
veterán
válasz
Cyber_Bird #1303 üzenetére
Ahham, akkor nem modul verziózás probléma, hanem preempt, de hasonló probléma. A helyes .config elvileg megjavítja.
Jester
-
Jester01
veterán
válasz
Cyber_Bird #1301 üzenetére
less /var/log/syslog
aztán egy end gombbal ugorj a végére és ott nézelõdj.
MOD: Megnéztem, a configot elvileg a /boot alá felteszi a debian csomag. Másold át onnan a kernel forrásba .config néven. Majd ott add ki a make oldconfig parancsot és utána fordítsd újra az alsa-t.
[Szerkesztve]Jester
-
Jester01
veterán
válasz
Cyber_Bird #1299 üzenetére
Nézd meg a syslogban mire panaszkodik. Jó eséllyel a modul verziózás nem stimmel. Most akkor gyári kernelhez akarsz fordítani passzoló modult? Mert akkor jó lenne egy .config hozzá. Ha szerencséd van, akkor a /proc/config.gz alatt megtalálod.
Az is lehet, hogy a make install nem futtatott depmod parancsot.Jester
-
Forest_roby
őstag
válasz
Cyber_Bird #1297 üzenetére
no...
ha van akkor először:
./autogen.sh
aztán:
./configure
köv.:
make v. make install
a make -el csak lefordítod a make install -al fel is telepíted, de rendszergazdai jog kell hozzá.
de ha nincs az src v. source mappában semmi, akkor ez nem fog menni, ugyanis onnan fordítja a programot.
mod.: legalábbis a linux alatt írt programok ( glade -el írt programok ) így működnek
[Szerkesztve]-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #1296 üzenetére
bocsi a dupla postért, de csak most láttam meg hogy hülyeséget írtam fent, tehát: A source létrehzoása után sem megy, csak így legalább elkezdi a maket de mivel a források nyílván nincsenek a source könyvtárban így a fenti hibát dobja :S
annak ellenére hogy a kerneled-headers -t felraktam
[Szerkesztve] -
Oscon
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #1291 üzenetére
uff. téves kapcsolás... már volt,
[Szerkesztve]Nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #1293 üzenetére
amúgy azon kicsit meglepődtem, hogy a hangkártyának nincs a ''gyári'' kernelben modulja. ubuntuban megnéztem: valóban nincs...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #1291 üzenetére
apt-get install kernel-headers-2.6.8-2-686
headers
ez kell neked. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #1289 üzenetére
apt-get install kernel-header-2.6.8-2-686?
vagy mit ad ki egy apt-cache search 2.6.8-2-686 parancsra? a kernelverziónál leginkább az utolsó 2 szám számít jelen esetben. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #1286 üzenetére
apt-get install kernel-source-2.6.8-2-686
azt kell tenni, amit kér.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óra topik
- További aktív témák...
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- PC, PlayStation, Xbox, Nintendo digitális és dobozos játékok, feltöltőkártyák!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest