- Milyen routert?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- ASUS routerek
- Corel Draw topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- VPN topic
- Sweet.tv - internetes TV
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Fred23 #10657 üzenetére
már nem mondom meg fejből, de valahol 6.9.2-nél rakta bele az intel az xe2 drivert a kernelbe. ami újabb, az akár jó is lehet.
én teszteltem, szerintem jobb az xe2 driver ehhez a kártyához, mint az i915 driver, bár azzal is elmegy. mondjuk időnként hullámzik a minősége...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz
Fred23 #10654 üzenetére
nem tudom, hogy az arc kártyákban milyen videochip van, ha uhd, akkor azt támogatja a kernel is, meg a debian is, ha xe vagy xe2, akkor ahhoz kicsit mókolni kell (kernelt kell fordítani) vagy testing debiant kell felrakni (nem tudom fejből, az milyen kernelt rak fel, mert én kézzel fordítgatok mostanában).
szerintem vehetsz nyugodtan arc kártyát.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
-
-
Super!
Mondjuk a Kezdők inkább benéznek a Kezdő topoikba, mint a Debian topikjába....... Népszerűbb a Mint-nél is, ja. Erről a témáról írtunk épp a Mint topikban, hogy mi alapján választ valaki neki tetsző disztrót.
Gondolom megtetszik neki a csomagolása(nem a csomagkezelésre gondolok).Egyébként az MX-nek van néhány hasznos dolga, de mégsem ez teszi vonzóvá. A telepítősegéd/particionáló része viszont nem túl egyértelmű.
Mindegy, ha írni akarsz MX-szel kapcsolatban, a Kezdőbe írj inkább!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Akkor nem lesz gond, sorry, Fedora nekem ismeretlen, a topikja is, emiatt kérdeztem a rutinodra.
King Unique szaki módszerét alkalmazva jó lesz ez perzisztens telepítéssel, a naplózást meg célszerű kikapcsolni, bár ez a hosszú táv megfogalmazás...
Azt nem tudom, hogy a nem naplózó ext-ek mennyivel lassabbak, akár azt is kipróbálhatnád, de a sebesség gondolom a pendrive-tól függ majd leginkább, főleg, ha nem egy Sandisk Extreme pen-ed van.
Remélem, hogy jön a 9-es Debian, mert már én is előkészítettem neki a helyet, az előzőt már nagyon összekutyultam és olyan régen használtam Debiant, hogy elfelejtettem, hogyan kell helyrehozni.
[ Szerkesztve ]
-
A kipróbálás alatt a live futtatást érted? Ez memóriából futtatja a rendszert.
Ha telepíteni akarod, akkor szerintem szűken elég lesz a 8 GB, főleg light DE-vel. Időnként takarítani kell a cache-t, hogy ne teljen be.Mekkora rutinnal rendelkezel Linux telepítésben/használatban amúgy? Milyen gépre szeretnéd telepíteni ill. milyen gépen próbálnád ki live-ban?
------------------------------------------------------------------
Perzisztens pendrive telepítést akarsz? Látom colomb2 szaki erre utal a kérdésével.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC, PlayStation, Xbox, Nintendo digitális és dobozos játékok, feltöltőkártyák!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest