Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz bambano #3440 üzenetére

Elhiszem h. nV driver sem olyan frankó, de sokat nem tudok rá mondatni mert a piaci magatartásuk miatt évek óta nem vettem nV kártyát és nem is fogok. Az az egy szem 5200-as az Envy féle driverrel meg jól ment szerencsére.

"a flash playert fel lehet rakni csomagból is." Persze, de pl. win után kipróbálsz egy Ubuntut, hogy mégis milyen ez a Linux, aztán böngésző kiírja, hogy nem található bővítmény. Máris megvan az első negatív tapasztalata az illetőnek a Linuxról.

"ha wines progit akarsz futtatni, miért linuxszal szenvedsz?" - mert csak a játék miatt vagyok winen, egyébként szakadnék el tőle. Szeretek játszani, viszont ezen kívül csaknem mindent meg tudok tenni Linux alatt, amire használom egyébként a gépet.
    Hmm, mondjuk a Minecraft a javának köszönhetően megy Linuxon is. ;]

"compiz: parasztvakítás szerintem." - pedig élvezhetőbbé teszi az életet. Darabokra hulló ablakok, asztalváltás 3D kockával, kész vizuális orgazmus, egyszerűen imádom. Kikapcsolásuk kb. olyan, mint mikor XP témáját visszakapcsolják az ocsmány Win98-at idéző szürke témára, mert hogy a zöld+kék az csicsás.

"ha herótod van a termináltól, akkor te nem vagy a linux célközönsége. ne erőltesd. terminálból mindent nagyon sokkal gyorsabban meg lehet oldani." Wintől is herótom van, most akkor mit csináljak?
    Gyakorlati példa: suliban socks5 proxy van, otthon meg nincs proxy. Böngésző proxyt átállítom simán, de az apt, vagy terminál számára már su módban kell garázdálkodnom, ha akarok csinálni valamit a laptopommal bent.

Kicsit gáz volt, mikor arra ment el 15 perc egyik órán, mire a googleben találtunk egy nem túl régi cikket arról, hogy hogyan kell beállítani az apt.conf fájlban a proxyt, mi a szintakszis...

Az az újratölthető tűzfal mit jelent egyszerűen megfogalmazva?

hunfatal: így is megy a flash telepítés? Ez nekem új.

Fglrx-nél meg nem tudom, hogy konkrétan mi a hiba. Pl. a 11.2-t felraktam kézi úton Debianra, aztán jött az új kernel, és ugye fglrx modul nem töltött be, kirakott terminálba. Felraktam dselect csomagkezelőből a 11.3-as fglrx csomagokat, aztán minden helyrejött. Csak még mindig nem indul el magától a "kompozit" nevű valami.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák