Új hozzászólás Aktív témák
-
szerintem a sárga lomhább kapcsolati sebességet sejtet - ami persze még kiszolgálhatja a neted valós sebességét!
a firmware verzióját a szolgáltató frissíti, ha akarja...
korábban az epc3925 és az epc3825 is kapott újabb keltezésű firmware verziót, de problémák adódtak vele, így visszatették a régebbit - ami jól működik! -
Jamie77
csendes tag
Sziasztok!
Cisco EPC3925-ös routeren, a DS lámpa sárgán világít, a korábbi zöld helyett. Ez a második lámpa ha fektetett helyzetben balról számoljuk.
Tulajdonítsak ennek jelentőséget? Illetve nekem még 2010-es firmware-em van. Érdemes, lehet-e frissíteni.
Előre is köszönöm!
Üdv. Jamie
-
Patyo25
csendes tag
Extrám van tűzfalakat ki lőttem és akkor is ennyi!Speedtest csináltam szóval akkor ne is telefonáljak be hogy nem éri el a garantáltat?Na mind1 köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
Nekem is ugyan ez a jelenség van, feltöltés soha nem éri el a 5 Mbit/sec, be áll 3.83 Mbit/sec Állítólag túl van terhelve a feltöltési ág , kapacitás bővítéskor megoldódik... vagy nem
80/5 Cisco EPC3925 van. FTP-re 480-500 Kb/sec között mozog az up.Volt egy másik HGW-m is EPC3825, azon is ennyi.Most éppen ennyi:
-
milyen csomagod is van? mert más a névleges, és megint más a garantált sebesség!
olyan csomag nincs, ahol a garantált sebesség 25/5 megabit/sec lenne!
25/5 megabit/sec névleges sebességű extra net esetén a garantált sebesség 4/1 megabit/sec!
(kivéve optinet, de azt az általad írt értékek alapján azt kizártam!)
amúgy vélhetően nem a modem (hgw?) a probléma forrása, legalább is nem hardveresen, esetleg a tűzfalas beállításokat ellenőrizd!
a sebesség tesztelését miként végezted? olan helyre töltöttél fel, ahová biztosan mehetne a maximális sebességeddel? szoftveres akadálya részedről nincs a dolognak? gondolok itt különböző védelmi alkalmazásokra; szoftveres tűzfal...stb!?!? -
Patyo25
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy nekem nem éri el a garantált feltöltési sebességet!
Elméletileg 5Mbit/s kéne lennie és most csak 3.79Mbit/s de a letöltés az jó 25Mbit/s helyette 26.11Mbit/s!
Az volna a kérdésem hogy nem lehet hogy a modemmel van a baj Cisco van!
Köszönöm előre is a válaszokat -
daniel001
csendes tag
Elnézést kérek, tényleg úgy van ahogy írtad, csak itt az állítgatások közepette figyelmetlen voltam.
Az egyik multifunkciós készülék a 192.168.1.6-ra megy mindig az ASUS wifin, akkor azt is állítsam majd feljebb gondolom?! A másik multifunkciós wifin pedig azt hiszem automatikus, de nem vagyok biztos benne.
-
válasz
daniel001 #135 üzenetére
én mindig a végére teszem a routert, de kihagyni nem fontos, tehát mehet a lan3 vagy a lan2 portokra is, ha csak 2 vagy 1 stb van előtte! elvileg - ideális esetben - ugyan nincs jelentősége, de a gyakrolat néha mást mutat!
192.168.10 - ez kevés;
ha az 192.168.1.4 kevés, akkor mehet lépcsőben feljebb is, 1.10 vagy 1.100 -
daniel001
csendes tag
oké, mindjárt megcserélem a mediaboxokat.
annyi kérdésem még lenne, hogy a router mindig a 4.ben legyen? akkor is ha csak 2 mediabox van? akkor a harmadik legyen ures? vagy a harmadikba menjen a router?STARTING IP ADDRESS: 192.168.10 ezt jól írtam, leellenőriztem az előbb.
192.168.1.2őt akkor felteszem 1.4-re.
-
válasz
daniel001 #133 üzenetére
szerintem elől (lan1-2-3) legyenek a médiaboxok, és a lan4 csatira menjen a router!
STARTING IP ADDRESS: 192.168.10 - ez nem 192.168.0.10 akar lenni?
az asus esetén a 192.168.1.1 után lehet nagyobb tartományt is hagyni, ha problémázik, nem kell rögtön 192.168.1.2 ip címmel kezdeni! -
daniel001
csendes tag
EPC3925 ROUTER-MODEM
Cisco EPC3925 EuroDOCSIS 3.0 2-PORT Voice Gateway
LOCAL IP ADDRESS: 192.168.0.1/
SUBNET MASK:255.255.255.0
DHCP SERVER:ENABLE
Connection Mode: DHCP
MTU SIZE: 0 (nulla)
UPNP: DISABLE
IGMP PROXY: ENABLE
STARTING IP ADDRESS: 192.168.10
Max. numb. of DHCP users:119
CLIENT LEASE TIME: 1380
WIRELESS NETWORK: ENABLEDETHERNET 1: ---->ROUTER WAN
ETHERNET 2,3,4 IP TVASUS ROUTER:
WAN CONNECTION TYPE: DYNAMIC IP
LAN IP:192.168.1.1
SUBNET MASK:255.255.255.0
ENABLE UPNP: YES
ENABLE THE DHCP SERVER: YES
IP POOL STARTING ADDRESS: 192.168.1.2
IP POOL ENDING ADDRESS: 192.168.1.254
LEASE TIME 86400
ENABLE FIREWALL: YESA router akkor dugjam a ETHERNET 4be?
-
válasz
daniel001 #129 üzenetére
nálam így működik az epc3825 után a saját router; egy tp-link tl-wr941nd wan portja van rádugva az epc3825 lan2 portjára (a lan1 portján a stb lóg!), dhcp mind a kettőn aktív, epc3825 dhcp tartománya; 192.168.0.10-től kezdődik, a kezdődőt meg is kapja a tl-wr941nd, a 192.168.0.11 fixen az iptv stb ip címe! a tl-wr941nd dhcp tartománya; 192.168.1.100-tól kezdődik - így nincs ütközés a két router dhcp tartománya között! epc3825 local ip; 192.168.0.1 és a tl-wr941nd local ip; 192.168.1.1 a subnet mask mind a két esetben; 255.255.255.0 wan connection mode mind a két esetben; dynamic ip!
nálad több stb is van, ezért a hgw 1-2-3 lan portjaira tedd azokat, az utolsót kapja az asus router! -
daniel001
csendes tag
oké, akkor a torrent dolgot az egyelőre hagyjuk
a nagyobb problémám az IP cím ütközés és hogy alig megy a net. ezt a DHCP dolgot a cisco-n vagy az asuson kell csinálni? a tűzfallal meg a cisco wifijével mi legyen?
Ez a problémám leírása:
Pár hete, hogy az IP-TV-t bekötötték és kaptunk egy új modemet, ami egy CISCO EPC3925, ami egy modem és egy ROUTER is egyben. felborult minden eddigi jó szokása a routernek. Tehát ide jön be az antenna kábel(az új modembe) és van rajta 4 darab LAN PORT. ebből a 4-ből 3 darab, (2., 3., és a 4.) a 3 tévéhez kapcsolt IP-TV-BOX, az 1. port pedig megy tovább a router WAN csatlakozójába. A routerből 2 LAN az közvetlenül 2 számítógépen van, és wifin van még 6 másik gép, és 2 multifunkciós(nyomtató+scanner) eszköz csatlakozik.
Amikor a számítógépeket bekapcsolom, azt írja ki, hogy IP cím ütközés volt(ezt csak az új modem óta írja ki). A torrent csak letölt, fel nem. A böngésző nagyon lassú, sokszor csak tölt, de nem csinál semmit, egy idő után pedig azt írja ki, hogy "A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt".
-
válasz
pg6830kukac #125 üzenetére
ugye kapott közben áramot a hgw, amikor lefutott a reset?
daniel001; az rt-n16 esetén az ip cím/dhcp címtartomány módosítása, vagy a dhcp kikapcsolása? a torrentes feltöltés néha külön menet, még a hgw kikapcsolt tűzfala mellett is... próbálj portot nyitni a torrentes alkalmazásnak!
-
daniel001
csendes tag
Sziasztok, nekem is EPC3925 lett az új modem a régi helyett, amivel tökéletesen ment egy RT-N16 router.
Ezzel az új CISCO modem-routerrel viszont nem jönnek be a weblapok, csak nagyon lassan, nem tölt fel a torrent és folyamatosan IP cím ütközés van.
Tudna esetleg valaki megoldást javasolni a problémámra?
Előre is köszönöm a segítségeket.
Üdv. Dani
-
napocska2
senior tag
válasz
pg6830kukac #125 üzenetére
Pedig akkor valamit nem jól csináltál. Ha tényleg sikeresen resetelted volna, akkor visszaállt volna a semmi-semmi és be tudtál volna lépni. Olvasgasd a már korábban linkelt kézikönyvet, a további infókért, ha még eddig nem oldódott volna meg a problémád.
-
pg6830kukac
csendes tag
Sziasztok!
Nekünk is ilyet szerelt a T-hóm, letiltattam vele az előreugró ablakokat, de sajnos jelszót is adtam neki, mert annyira erőszakoskodott!
Ezután többet nem tudtam belépni, pedig tegnap kireszeteltem (30 sec) és újraindítottam.
Ez azért gond, mert a legfontosabb lap nem jelenik meg helyesen (ÁFSZ-munka kéne, de nyagyon), és a chrome is lefagy folyton.
Mi a tegyek?
(Mindenhol ezt a resetet hallom, de mondom: mintha semmit sem csináltam volna... Pedig eltart vagy öt percig, míg ez a csodagép újra kezd lélegezni...)
(Admin-admin, admin-semmi, semmi-semmi próbálva!) -
LucifeI2
őstag
Igazából minden bizonnyal a modem a hibás. Amióta ezt a modemet használom, FTP használat közben ha megszakad az FTP kapcsolat, akkor pl. a commandert újra kell indítani, mert egyszerűen nem válaszol. MSN beszélgetés közben pedig a partnereim gyakran nem kapják meg az üzeneteimet, de nekem ezt nem jelzi ki.
Ötlet esetleg, hogy mit kell beállítani a modemen? Semmi érdemlegeset nem találtam. Tűzfalat már kiállítottam, mert amíg az be volt kapcsolva még torrentet se tudtam használni.
-
Small
csendes tag
Át lehet állítani Bridge módba az EPC3925-öt, egy rejtett menü elővarázsolásával, nekem T-Kábeles hálózaton működött, a mögötte levő tp-link1043nd megkapta a publikus ip cimet.
Hét végén majd kipróbálom megy e minden. Vissza még nem próbáltam állítani az eredeti állapotot, szóval csak óvatosan a következő információk használatával.
Az eljárás a következő:
Nyiss egy Chrome böngészőt a Cisco-ra
Administration/management
jobb klikk a connection mode DHCP/static környékén és inspect element.
a forrásban keressük meg a "working mode" szekciót.
az elején van egy style=" display: none " vagy valami hasonló (sajnálom a bridge módban már nincs ilyen op, nem tom megnézni) és töröljük ki az idézőjelek közti részt, az idézőjelekkel együtt. (bal klikk rajta, jobb klikk EDIT as HTML)
Ha visszalépünk a management felületre akkor feljön a working mód: Router/bridged, amit már csak le kell OK-zni.
A router ujraindul, s ha minden jól megy kapsz egy publikus ip cimet.
újraindulás után a 192.168.100.1-es cimen lehet elérni.
Szerintem a beépített wifi ilyenkor nem megy, mert az opciók java része eltűnt.
Fogalmam sincs, hogy iptv működik e, majd hétvégén kipróbálom.
Egyébként itt találtam az utalásokat erre:
http://forums.whirlpool.net.au/archive/1375138
Jó hekkelést. -
LámaZ
addikt
Nálam még az az érdekes, hogy amikor nagyobb eső esik az internet megszakad (akár 4-5 órára is).
Fogalmam nincs, hogy miért, lehet azért, mert az esővíz-elvezető csatornán keresztül jön. -
napocska2
senior tag
Tegnap meglepetésemre a HWG-nkben minden visszaállt gyári beállításokra, anélkül, hogy belepiszkáltunk volna. Más nem tapasztalt ilyet?
A gyermekem szólt, hogy nem tud a telóval kapcsolódni, biztonsági kódot kell megadnia. Én meg ledorongoltam, hogy az SSID alapján nem is a mi HGW-nk. Aztán leesett, hogy tényleg a mienk, csak az is visszaállt az eredetire.
Az elmúlt két-három hétben ugyan elég sokszor megszakadt egy-két percre a net, de még nem vettem erőt magamon, hogy a bejelentsem azért, hogy három nap múlva értesítsenek, kijavították a semmit.
Azért szorgalmasan gyűjtöm a logokat bizonyítékképpen, már ha éppen megmutatja őket a HGW.
-
TitiRii
senior tag
Ez az EPC3925 egy kalap szar..
ugyan ezek a problémáim amiket leirtatok
bármilyen olyan alkalmazás ami több szálon, több porton megy kicsinálja és kifekszik, a többi gépen dns error azt csókolom
a problémát nem egyszerű elhárítani
már kikapcsoltam a tűzfalat,
az upnp
semmi hatása..
wlant kikapcsoltam, dhcpt is lelőttem (csak igy az iptvk nem mennek..)
megpróbáltam azt is hogy dmz és egy másik router (linksys wrt54gl dd-wrt sw vel)
de semmi hatása..
már cserélték egyszer, de úgy fest mind ilyen szar..
sőt random kifagy (bár a net nem megy el de az admin felület nem hozható be csak ha újraindítom
ami még érdekes volt hogy mikor dmz vle rajta volt a másik router a wrt statisztikája szerint ugy hogy a gépek semmilyen adatfogalmat nem produkáltak (lan trafic szinte 0) a wan trafic 2-300 kb/s es állandó adatforgalmat mutatott... pedig az iptvk maradtak az epcben és tőle is kapták az ipt.
tanácstalan vagyok és rettentő dühös mert a teljes itthoni rendszerem használhatatlan, sőt a melóm is nehezen megy, mivel több portot , ipt használ az alkalmazásom..
tökömék persze nem tudnak semmit és nem hajlandóak semmire( tanácsoltam nekik hogy hozzanak egy másik modemet, egy teljesen alap mezei modemet, osszák 2 a coaxot, az iptvk menjenek az egyikről, azon tiltsák a netet, a net meg a másikról. technikailag lehetséges, még a modemet is megvenném.. de szarnak a fejemre... -
mazika13
csendes tag
Köszönöm sikerült megoldanom!
-
válasz
mazika13 #114 üzenetére
a hgw újraindítása esetlegesen megoldás lehet! de ugye van élő kábeles kapcsolat adott munkaállomás lan portja és a hgw lan portja között? mondjuk a wifi alapban automatikusan konfigurálva van, mixed mód, ssid látható, wpa/wpa - aes/tkip titkosítás, a kulcs pedig a hgw sorozatszáma, tehát wifi kapcsolaton rácsatlakozva is lehet majd konfigurálni - csak a wifi beállításokat így körülményesebb...
-
dr.bubo
őstag
válasz
mazika13 #112 üzenetére
192.168.0.1 a HWG ip címe, böngészőn keresztül belépsz. Rányomsz a log in-re és már a menüjében is vagy.
EPC3925 user manual hun
-
mazika13
csendes tag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám. CISCO EPC 3925 modemem van, ami elvileg támogat wifi kapcsolatot. A telepítőlemezen amit adtak hozzá összesen 23 MB adat van. A Router vezérlőpultját honnan tudom telepíteni vagy, hogyan tudom beállítani a wifit?
A segítséget előre is köszönöm.
-
pepe0051
csendes tag
Tehát akkor arra a router-re csatlakozó gépen kell belőnöm vpn-t és a saját gépemre a koliból?
tegyük fel ha tényleg nem lehet a routerhez csatizni a koliból, akkor milyen vpn megoldást javasoltok a két gép között, mert olvastam sok kimondott vpn-re épülő program létezik, illetve a win 7 alapból tudja ezt a szolgáltatást.(lenne egy buta kérdésem: miből derült ki számodra h csatlakozni lehet a routerrel egy meglévő vpnre?)
előre is köszi
üdv
pepe -
pepe0051
csendes tag
sziasztok,
van egy cisco epc 3925 wifis routerem
és vagyok én egy proxy-val rendelkező koliból.
kérdésem a következő:
a router beállításainál láttam egy olyan fület h vpn, lehetséges e hogy simán csak a router-re csatlakozzak koliból vpn-el és úgy tudjak netezni, vagy ez hatalmas butaság?
mindenféleképpen kell hozzá egy folyamatossan futó másik gép is vagy elég maga a router?és ha ez megoldható a router vpn beállításait hogyan kell belőnöm hogy tényleg müködjön is?
előre is köszönöm
üdv
Pepe -
Csaba.no1
tag
Na! Csak sikerült reggel 5-re össze kukáznom a dolgokat, nem sejtettem, hogy a ciscoban is engedélyeznem kell a portot a te beállításaid mellé, és a tplinkben is
Most még nem teljesen tiszta a fix ip beállítás, most lehet butaságot kérdezek, de ha a wan dynamicon van a tplinkben akkor a gépeknek tudok fix ip-t beállítani?
És egy másik kérdés, ciscoban a Port Range Forwarding menüben ahol engedélyeztem a portokat ott 10 portot nyithatok ki és ennyi volt, többet nem is fogok tudni? (Mert csak 10 sor van, és tartományokat nem szeretnék nyitogatni)
Üdv,
Csaba -
Csaba.no1
tag
-
Csaba.no1
tag
Szia!
IP-tvnk nincs, ezt a ciscot azért kaptam mert az eddigi 2 thomson modem nem szerette a helyet, (nem tudjuk miért) Csak igazán a portok kiengedésével voltam bajban a cisco modem beszerelése óta. És akkor ha statikus ip-t állítok be a gépeken akkor a portforward, hogy történik, vagy is, hogy mi lesz a gépek alapértelmezett átjárója?
Köszi a segítséget!
Üdv,
Csaba -
válasz
Csaba.no1 #103 üzenetére
nekem egy tp-link tl-wr941nd wan portja van rádugva az epc3825 lan2 portjára, dhcp mind a kettőn aktív, epc3825 dhcp tartománya; 192.168.0.10-től kezdődik, a keződőt meg is kapja a tl-wr941nd, a 192.168.0.11 fixen az iptv stb ip címe! a tl-wr941nd dhcp tartománya; 192.168.1.100-tól kezdődik - így nincs ütközés a két router dhcp tartománya között! epc3825 local ip; 192.168.0.1 és a tl-wr941nd local ip; 192.168.1.1 a subnet mask mind a két esetben; 255.255.255.0 wan connection mode mind a két esetben; dynamic ip!
amennyiben az epc3925 lan1 portján van a router, úgy nyomd át a lan2 portra, mert a lan1 bizonyos prioritást élvez az iptv stb miatt!Youri; link
-
Youri
veterán
Sziasztok!
Nekem nem 3925, hanem 3825 lett nekem beszerelve, de a különbség nem sok, és csak annyi lenne a kérdésem, hogy az USB a hátulján használható e bármire, vagy csak szervízport?
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Nálam is adott egy EPC3925 Cisco Modem a t-homtól. Régebben mikor még thomson modemem volt tőlük minden ment rendesen, értem itt a portok kiengedését, de mióta ez a cisco megvan egyszerűen nem tudom össze hangolni a tplink routerrel. Gondolom mert a cisco is egy router, és gondok vannak az alhálózatokkal. Szóval tudom, hogy mit állítsak a tplinkben ha nem lenne a cisco, de így most eléggé össze vagyok zavarodva. Ha valaki megtenné, hogy leírja pontosan mit állítsak be a tplinkben és a ciscoban megköszönném.
Egyébként azért van 2.router mert elég nagy a lakás és a cisco a földszinten kell, hogy ketyegjen a jel miatt.Cisco: 192.168.0.1
TP-Link: 192.168.1.1
DNS Serverek: 84.2.44.1 / 84.2.46.1
És amit a Cisco ad wan ip-t a tp-linknek az: 192.168.0.11Előre is köszönöm!
Üdv,
Csaba
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- SzoftverPremium.hu
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest