Hirdetés
Aktív témák
-
PROHARDVER!
A topicot teljesen kisajátította egy egymással szinte harcban álló társaság, kik közül többet véglegesen ki is tiltottunk.
A topicot bezárjuk, aki befektetésekről, megtakarításokról akar beszélgetni, az itt megteheti.
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6435 üzenetére
Nem akarom a bankokat védeni, de felelősen nem válaszolhattak arra a kérdésedre, hogy menni lesz a tényleges hozamod, mivel ők maguk sem tudják, hogy 3-5-10 éves időtávlatban milyen kamatokkal kalkuláljanak. Még azt sem tudják, 3-6 hónap múlva milyen kamataik lesznek, nem hogy azt, hogy évek múlva. Feltételezésekkel élhetnek, amik vagy bejönnek vagy nem.
Ha pl. a kormány enged az IMF tárgylásokon és hamar megegyezésre jutnak, akkor várhatóan a forint erősödni, az alapkamat csökkenni fog. Ekkor a betéti kamatok is csökkenek.
Ellenben, ha folytatódik az időhúzás, akkor marad a jelenlegi állapot és kamatszint.
Ha az IMF és/vagy az EU megunja vagy bekeményít és felállnak a tárgyaló asztaltól, akkor újra az év végi helyzet áll elő, a forint rohamosan gyengülni kezd, az alapkamatot meg kénytelen lesz emelni az MNB. Ekkor a betéti kamatok is emelkedni fognak.Szerinted a 3 közül melyik verzióval számoljanak a bankok?
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6433 üzenetére
TBSZ: Amikor elindítod, az a gyűjtő év. Abban az évben tetszőleges összeget tehetsz hozzá vagy vehetsz ki. Év végén (dec. 31) befagyasztják a számlát, ezt követően már nem lehet új összeget hozzátenni. Ha a befagyasztást követően legalább 3 évig nem veszel ki a számláról, akkor csökkentett kamatadót kell fizetned. Ha 5 évig nem nyúlsz a pénzhez, akkor kamatadó mentessé válik a befektetésed. Ha szükséges, részletekben is lehet kivenni pénzt, a bennmaradó összegre a kedvezmény nem vész el. Ha menet közben váltouztatni szeretnél a portfóliódon, akkor a TBSZ-t kezelő pénzintézet kínálatában levő papírok közül választhatsz mást, némi megkötéssel. Az állampapírt és a banki betétet nem lehet keverni az egyéb értékpapírokkal (részvény, bef.jegy), azaz végig az indításkor vásárolt típusú értékpapírban kell tartani a pénzedet. A 2012.01.01 előtt indított TBSZ-en csak Ft alapú értékpapír helyezhető el.
Az UL eseti számlájára hasonló kamatkedvezmény érvényes. Az első befizetéssel indul az óra. Ezt követően a 4. év 1. naptól kezdve visszavásárlás esetén csökkentett kamatadót kell fizetni, míg a 6. év 1. naptól kamatadó mentes! Ha az első befizetést követően később bármikor újabb összeget helyezel el az eseti számlán, az nem módosítja a kamatadó kedvezményt.
Tömören ennyi.
-
Tizedes1
aktív tag
Megnézem, nekem hogy megy a külön-külön válaszolás
Szóval számolásról jutott a fejembe:
Miután megkérdeztem az Ers...Ax..Ot...K&...Ci...CityB..-ot, hogy ha havi X ft-ot Y évig akarok félretenni, mit ajánlanak és mennyi lesz a hozamom, akkor voltak, akik 1 napon belül válaszoltak, voltak, aki még ne m, pedig 3 hete volt!
Voltak, akik 2. levelemre már válaszoltak, de egyik bank sem közölte, hogy mekkora kamatos kamattal számolhatok Y év múlva.Ennyire nehéz ezt kiszámolni?- gondoltam.
Komolyan mondom, azt mondtam magamban: rohadjon meg az a sok agyoniskolázatlan banki dolgozó, hogy ennyire nem hajlandó senki sem segíteni: MEGCSINÁLOM magam.Igaz, hogy 3 óra alatt hoztam csak össze az excel táblázatot és további 2 óra volt, mire az általam fontosnak tartott befektetéseket is összehasonlítottam benne, de legalább kész van.
Így már azonnal látható, hogy egy kamatos kamat ereje meddig ér el és hosszú távon micsoda kamatok jönnek össze
Mire a végére értem, azt hittem, hogy álmomban is a függvényeket fogom látni, de megúsztam
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6432 üzenetére
Diverzifikáció, azaz a kockázatok megosztása. A meglevő tőkéd egy részét azért érdemes kockázatosabb helyre tenni (pl. Questor kötvény), mivel ott a hozam is magasabb.
Hogy ez a rész mekkora legyen, neked kell eldönteni!
Szerintem jelenleg az egyik legbiztosabb befektetés a prémium államkötvény, ami infláció feletti +3-5% kamatot ad. Az államkincstárnál lehet megvásárolni. -
Tizedes1
aktív tag
Mindenképp utánanézek.
TBSZ-re 1-2 évet is ajánlanak, hogy legalább mennyi ideig kell a hozamért ott tartani a befektetett pénzt. De ha a teljes adómentességig még 3 év vissza van, akkor a TBSZ-n belül még lehet ide-oda mozogni , ugyi?Sajnálattal olvasom, hogy elmérgesedett a viszony.....
kár érte, mert az ellentétes felek véleményéből mindig lehet tanulni.
Ne feledd: nem az emberrel, a személyiséggel vitázol, hanem egy eszmével, a mondanivalóval.
Ha valaki személyeskedést visz a vitába, azt ott, akkor abba kell hagyni. -
Tizedes1
aktív tag
Ezzel a hsz-el teljesen egyetértek.
fákbúkon beírtam: Ha azt hallod: független pénzügyi tanácsadó: menekülj.
Jött rá egy volt osztálytáramtól - többek között - válasz, hogy én valamit nagyon félreértelmezek......... nehezen hagyta magát meggyőzni, de a végén belátta, hogy ilyen nincs M.o.-on.Ha el nem törlik, akkor még 22 évem van vissza a nyög-díjig. Szerintem nem marad meg ez sem, de a 30%-ért megérte, ami 14-17-19%-nak fog megfelelni /év, mert egy kivételével - kis összeg- mind tőkevédett és fix minimálisan garantált kamatra van MOST belőve.
Majd ha lejárnak, másként kell őket forgatnom és ne ma K&H-nál.
Jut eszembe: nejem megkérdezte, hogy mekkora összeget lehet tranzakcióként levenni bankkártyával és mennyibe kerül a pénztári KP felvét.
Nejem szerint a srácban megállt az ütő és megkérdezte, hogy csak nem el akarjuk vinni a megtakarításainkat?Hm...azért nem mindegy, hogy 6,75 vagy 7,5 vagy 10,5%.... és csak azért vagyok még ott a bankomnál, mert a külföldi munka miatt így tudok a leghatékonyabban banki ügyeket intézni a nejemet is beleértve. Tavaly októberben majdnem OTP-s lettem, aztán győzött a számológép - megint
-
_zozo
tag
"a brokernet által forgalmazott alapokban" - hányszor kell még elmondanom, hogy a Bnet nem brókercég, nem forgalmaz semmilyen alapot! A Bnetnek valóbvan van egy alakezelő cége a Quantis, a kettőt ne keverd össze!
A Quantisról annyit azért érdemes tudni, hogy a kezelt vagyont tekintve 2 év alatt utolérte a Concordot, év elején a részvények 30%-át megvásárolta a lichtensteini hercegi család által alapított és jelenleg is tulajdonolt LGT: http://www.vg.hu/penzugy/tokepiacok/a-brokernet-erdekeltsegebe-szallt-be-az-lgt-group-367485Nyilván ez is véletlen, és a LGT tulajdonosainak a pancserségét bizonyítja!
-
mywx
csendes tag
Az okos ember mások hibájából tanul. Több tízezren vesztettek már óriási összegeket a brokernet aljas trükkjei miatt, hitelből befektetni, stb. Családok mentek már tönkre, ezt a fórumokból tudom, fent van a neten, bárki láthatja, olvashatja, ha beírja a brokernetet a google-be. Rengeteg szomorú történetet olvasni, és ezek az emberek nem hazudnak.
-
mywx
csendes tag
Mért, mert magam kezelem a pénzemet? Az agymosott te vagy, aki nem ért a gazdasághoz. Olvasd már el ezt, ezek a tények:
A kiindulópont: a magyar embert nem tanították meg a pénzzel bánni!
Egyet azért itt az elején tisztázzunk: a BrókerNet semmi mással nem foglakozik, mint az ügyfelek kihasználásával, a pénzügyi vonal is álca. A két alapító tulaj sem azért van benne a leggazdagabb 100 magyarban, mert követték a BrókerNet irányvonalát: ingatlanból tollasodtak meg ennyire. Tökéletesen egyetértek ezzel a „független pénzügyi tanácsadó” céggel, hogy a magyar emberek teljesen pénzügyi analfabéták. Ez látható a bedőlt hitelek és megtakarítások elégtelen volta okán is, de azért ne a Brókernet tartsa nekem a lámpást a sötétben! Én közgazdászként csak nevetek ezen a „private banking” meg hasonló jelzőkkel ellátott tevékenységeken. Mondjuk ki bátran: Unit linket (biztosítással egybekötött befektetést) akarnak rásózni mindenkire, aminek az a lényege, hogy az első két évben lehetőleg ne nagyon bontsa fel (de az is jó, ha továbbra se) az ügyfél, mert ugye ebből a befizetésekből termelik ki a konstrukció jutalékát az ügynöknek/pénzügyi tanácsadónak/Brókernet alkusznak. Csak azt felejtik el sokszor elmondani, hogy ez egy annyira ósdi és rossz konstrukció. Jobb ha, józan paraszti ésszel vennék egy kockázati biztosítást, hangulatomtól függően egy csomó pénzt beraknék egy befektetési alapba, és sokkal jobb hatást érném el, mint ha Unit linket vettem volna, plusz az ügynök óriási jutalékát elfagylaltoznám.
Könyörgöm, legyünk már felnőttek, és lássunk tisztán: a most lejáró, általában 10 éves Unit linket rendkívül kis százaléka hozott REÁL hozamot. Nem hozamot, még egyszer REÁL hozamot. Pár évvel ezelőtt még azzal is le tudták fegyverezni az embereket, hogy adókedvezmény van ezen a konstrukción, ami ugye mára elpárolgott. Ma Magyarországon ki bízna meg egy alig ismert ember, marketing köntösbe ágyazott jövőbelátásán? Én biztos nem. Az meg, hogy ezek a mezítlábas ügynökök milyen agymosáson mennek át egy-egy lokális Göbbels énjét felvevő, magár pénzügyi gurunak álcázott előadó hatása alatt, annak tényleg semmi köve a pénzhez. A pénzügyek a matematikán alapulnak, nem a sarlatánságon.
Kérek mindenkit, ha megjelenik egy 10 éve nem látott barát, vagy kap egy telefont, hogy Nagy Pista ajánlotta, hogy adjak pénzügyi tanácsokat Önnek, akkor sikítva fusson el. Nem azért tanítanak komoly egyetemeken komoly elméletek a pénzügyekről, hogy egy pályáját megunt óvónő, tanár vagy hentes egy Brókernet Akadémiát elvégezvén osszon nekem tanácsokat. Kérdem én költőien: miért nem közgazdászokat alkalmazz a Brókernet?
Végül keretbe foglalván az elmondottakat, tényleg nagyon alacsony a magyar emberek pénzügyi kultúrája, és ezen a BrókerNet még csak rontott is az elmúlt években. -
mywx
csendes tag
Remélem azt is tudod, h a Győri ETO futballcsapat Tarsoly Csaba tulajdona, akié a Quaestor.
Olvasd az elemzéseiket és rájösz h a politikai kockázat nem áll fenn, mivel nem ebben az országban fektetnek be, hanem ahol 6-7%-al pörög a gazdaság. Van eszük, tudják h Oroszország éri meg, ami a legbiztosabb a régiónkban. -
mywx
csendes tag
Elemezd a Quaestor éves beszámolóját és rájösz mindenre, de elemezd a brokernetét is, és rájösz h a nyereség nagy részét nem visszaforgatják, hanem kiszedik a tulajok maguknak, nem fejlesztésre költik. Kósa, Kostevc ebből él.
A statisztikát pedig nem lehet hamisítani, mert az eszközalapok árfolyama egyértelmű, látható a grafikonokon, h rosszul alakul minden a brokernet által forgalmazott alapokban, a teljesítménye negatív szinte mindegyiknek, vagy ha nem, majd az lesz, mert évekig nincs értelme tartani részvényeket. Abszolút hozam az ász, hisz azért az a neve, mert eséssel is nyerő tud lenni. -
_zozo
tag
A lehetőség adott, hogy mekkora a valószínűsége azt nem tudom.
Valószínűleg nem véletlen, hogy a MOL gyakorlatilag az államkötvények hozamával megegyező kamatot fizet a kötvényei után, míg a Questor ennél jóval magasabbat. Ekkora a kockázati felára. Minden befektetőnek saját magának kell mérlegelnie, hogy neki megéri-e.Ha bármilyen (gazdasági, politikai, személyi, ...) okból kifolyólag a Questor csődöt jelentene, a kötvények tulajdonosai hol állnának a sorban? Mekkora esélyük lenne visszakapni a pénzüket?
-
mywx
csendes tag
A Quaestornak elég profi csapata van, nem lesz velük gond, elég sok beruházást valósítottak már meg, nézz utána a honlapjukon, profi a gárda, képzett, sikeres cégcsoport.
A kötvényekből befolyt összeget külföldön fektetik be, ahol magas a gazdasági növekedés, de pl az ETO Park is ebből épült, továbbá számos hotel. -
mywx
csendes tag
Nem azért tanítanak komoly egyetemeken komoly elméletek a pénzügyekről, hogy egy pályáját megunt óvónő, tanár vagy hentes egy Brókernet Akadémiát elvégezvén osszon nekem tanácsokat. Kérdem én költőien: miért nem közgazdászokat alkalmazz a Brókernet?
Végül keretbe foglalván az elmondottakat, tényleg nagyon alacsony a magyar emberek pénzügyi kultúrája, és ezen a BrókerNet még csak rontott is az elmúlt években.
A CIG mire vállal garanciát? Semmire, elfogyott a saját tőkéje a cégnek, amiből a brokernet bevételének 70%-a származik, ezt a kiegészítő mellékletből tudom, e-beszámolóról letölthető a brokernet részletes pénzügyi eredménye, mérleg, ek, stb. Szóval a bevételek is nyilvánvalóak, minden.
A cig papírja 50Ft-ot nem ér. -
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6397 üzenetére
Questor kötvény: ezek a kötvények vállalati kötvények, nem hagyományos betétek. Ebből következik, hogy az OBA nem vállal semmilyen garanciát rájuk!
A vállalati kötvényt vmely cég a forrásigénye fedezésére bocsát ki. Ha vásárolsz egy vállalati kötvényt, akkor az adott cégnek adsz kölcsönt. Tehát több mindent kell megfontolni az ilyen típusú értékpapírok megvásárlásánál, pl. vállalod-e az adott cég üzleti kockázatát?
A vállalati kötvény hozamok pont ezt a kockázati felárat tartalmazzák, ezért kecsegtetnek általában az államkötvényekénél magasabb haszonnal.
Egy kockázatmentes befektetési felsorolásból talán ezért maradnak ki az ilyen típusú értékpapírok.Nem tudom igaz-e, de azt hallottam, hogy a Questor vagyona már nem fedezi a kibocsátott kötvényeket. Kíváncsi vagyok, egy Postabank effektus esetén mi történne?
-
mywx
csendes tag
Egy szakember ismerősöm véleménye: Én közgazdászként csak nevetek ezen a „private banking” meg hasonló jelzőkkel ellátott tevékenységeken. Mondjuk ki bátran: Unit linket (biztosítással egybekötött befektetést) akarnak rásózni mindenkire, aminek az a lényege, hogy az első két évben lehetőleg ne nagyon bontsa fel (de az is jó, ha továbbra se) az ügyfél, mert ugye ebből a befizetésekből termelik ki a konstrukció jutalékát az ügynöknek/pénzügyi tanácsadónak/Brókernet alkusznak. Csak azt felejtik el sokszor elmondani, hogy ez egy annyira ósdi és rossz konstrukció. Jobb ha, józan paraszti ésszel vennék egy kockázati biztosítást, hangulatomtól függően egy csomó pénzt beraknék egy befektetési alapba, és sokkal jobb hatást érném el, mint ha Unit linket vettem volna, plusz az ügynök óriási jutalékát elfagylaltoznám.
Könyörgöm, legyünk már felnőttek, és lássunk tisztán: a most lejáró, általában 10 éves Unit linket rendkívül kis százaléka hozott REÁL hozamot. Nem hozamot, még egyszer REÁL hozamot. Pár évvel ezelőtt még azzal is le tudták fegyverezni az embereket, hogy adókedvezmény van ezen a konstrukción, ami ugye mára elpárolgott. Ma Magyarországon ki bízna meg egy alig ismert ember, marketing köntösbe ágyazott jövőbelátásán? Én biztos nem. Az meg, hogy ezek a mezítlábas ügynökök milyen agymosáson mennek át egy-egy lokális Göbbels énjét felvevő, magár pénzügyi gurunak álcázott előadó hatása alatt, annak tényleg semmi köve a pénzhez. A pénzügyek a matematikán alapulnak, nem a sarlatánságon.
Kérek mindenkit, ha megjelenik egy 10 éve nem látott barát, vagy kap egy telefont, hogy Nagy Pista ajánlotta, hogy adjak pénzügyi tanácsokat Önnek, akkor sikítva fusson el. Nem azért tanítanak komoly egyetemeken komoly elméletek a pénzügyekről, hogy egy pályáját megunt óvónő, tanár vagy hentes egy Brókernet Akadémiát elvégezvén osszon nekem tanácsokat. Kérdem én költőien: miért nem közgazdászokat alkalmazz a Brókernet?
Végül keretbe foglalván az elmondottakat, tényleg nagyon alacsony a magyar emberek pénzügyi kultúrája, és ezen a BrókerNet még csak rontott is az elmúlt években. -
-
_zozo
tag
"volt kocsmárosok, autószerelők hogy tudnak helyes pénzügyi tanácsot adni?" - Pénzügyi tanácsadóként akkor tudnak dolgozni, ha van diplomájuk vagy elvégezték a PSZÁF által előírt felsőfokú OKJ-s tanfolyamot. De befektetési tanácsot meg ezt követően sem adhatnak.
Emiatt én nem is igen szeretem a pénzügyi tanácsadó megnevezést, szerintem sokkal pontosabb a pénzügyi tervező. -
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6399 üzenetére
NYESZ: Hány éves vagy most? Mert adómentesen laghamarabb csak akkor juthatsz a pénzben, ha már betöltötted a hivatalos nyugdíjkorhatárt. Az 1957-ben és később születetteknél ez jelenleg 65 év. De jó esély van rá, hogy megemelik 67-70 évre, mire eléred. Ha hamarabb akarod felvenni a pénzt, akkor az állami támogatást büntető kamatokkal együtt kell visszafizetned! Ráadásul ahogy írtad, mostanra 20%-ra csökkent az állami támogatás és semmi sem garantálja, hogy a továbbiakban megmarad. Amit az állam ad, azt bármikor el is veheti.
Ezek miatt én azoknak ajánlom a NYESZ-t, akiknek max. 6-8 évük van még a nyugdíjig.
Számukra viszont kötelező, ha van olyan tanácsadójuk, aki tudja kezelni a bef. jegyeket, részvényeket. Ha nincs, akkor marad az államkötvény. -
mywx
csendes tag
válasz
Tizedes1 #6403 üzenetére
A Randomot ajánlom, nagyon jó.
A banki témáról még annyit, h a legjobb megoldás, hogy más pénzügyi szolgáltatónál vezessünk számlát és máshol fektessünk be. Jómagam számlavezetésre Raiffeisen, mert 0Ft minden, nincs olyan, mint a k&h-nál, h elején levon, majd jóváír és újra levon, h ha megszüntetik, akkor bukjon az ügyfél. -
Tizedes1
aktív tag
Igen, a limit 5 perc.
A Random Capitalrőlnem hallottam, mea maxima culpa, de ma délután utánaolvasok.A k&h NYESZ részével az a gondom, hogy csak pár alapot ajánlanak
Az ebankon keresztül nem lehet lekötni még egy törzsvendég betétet sem arra a kicsi 6,75%-ra, mert be kell hozzá menni a bankba. Devizáról meg nem is beszélek.
Bár akkor nem értem, hogy miért van az ebank oldalán egyáltalán olyan bankbetét lekötési lehetőség, ami még sz@rt sem ér....
Brókercégükkel nincs kapcsolatom.
Szeptemberben 90%,hogy váltok, de még utána kell járnom, hogy pl a NYESZ-szel mit csináljak náluk....Én nem hittem egyetlen olyan ajánlatnak sem, ahol a részvények állapotát évente egyszer megnézik, és ha bizonyos szint felett van, akkor akár x% hozamot is elérhetek.
Sem ázsiai, sem brazil cuccokat nem vettem.... pedig bitangul nyomták, hogy majd a VB-re felmegy az ára - ott lesz, ha jól tudom....A fundával más gond is van. Ha nem kell a hitel és %vagy nem elég a 4év4hónap / vagy nem tudsz ebből kettőt kötni, akkor bizony az egész kuka.
Ez azoknak szól, akik ellenzik a fenti funda állításomat:
Ezt az vétózza meg, aki vette a fáradtságot és A-tól Z-ig minden forintot számításba vett, amikor a funda hitelét összevetette a piaci kamatozású hitelekkel.
A 8évesben hittem anno - balgavoltam, hogy hagytam magam az olcsóbb kamatok miatt rábeszélni a 4éves nem meghosszabbítására, de akkor más lakástervek voltak, így 50-50% a jó/rossz érzés aránya..... 8év után bármire felhasználhatnám, de másként is meg tudom forgatni a pénzt...
Azok a nehézségek,amik a funda körül bolyonganak a neten IS elriasztanak minden ilyen és hasonló üzlettől....Mit találtunk? Csak az alapokat. Megforgattam az EÜ/ÖNYP között a pénzt,amit a Biztosítótól és az ÖNYP-tól 10 év után kaptam. Így kimaxoltunk minden adókedvezményt 4 évig, de sajna a -10%kedvezmény megvonás miatt már nem jó buli ez sem.....
Ha megszüntetik a NYESZ-t,akkor remélem, hogy vagy fele adókedvezményt megkapjuk a KP felvétel esetén, vagy az egészet áttehetjük az ÖNYP-ba...... adómentesen.
Az ÖNYP is minden hónapban figyelem, nem akkor akarok beinvesztálni,amikor a legjobb hozamot produkáljuk
köszi a linkeket.
-
mywx
csendes tag
www.randomcapital.hu
www.randomfx.hu
www.tozsdezz.hu -
mywx
csendes tag
válasz
Tizedes1 #6397 üzenetére
Várj, de a szerkesztés csak egy bizonyos időlimiten belül alkalmazható.
A Random Capitalről mit gondolsz? Nincs számlavezetési díj, se nyitási, a Tesco Benks Pénzügyi Pultnál is megköthető, előregisztráció: www.tozsdezz.hu
E-mailem:budfox32@gmail.com
A k&h nem vmi jó bank, a kulcsár ügyön kívül volt ott sok visszaélés, mivel a vezetőség nagy része korrupt, ezért az alkalmazottak is azt hiszik, csak így lehet előrejutni, ha megtévesztik az ügyfeleket. A brókercégük, a KBC is megdrágult, a Equitasét használják, amit anno felvásároltak, a menedzsment évek múlva otthagyta és megalapították a Randomot, amivel sok ügyfelet elvittek onnan, mert jobb minőségű a szolgáltatás és Magyar brókercégről van szó. Az egész k&h csoportot nem kedvelem, a sok ügyfélátverés miatt.
Gondolom hallottál a kötvény botrányról, h úgy állítottak be kötvényeket h a magyar állampapírnál is biztonságosabb, aztán 90%-os árfolyamesés volt. De még ennél is több van a rovásukon. -
Tizedes1
aktív tag
Oksa, bocsánatos bűn
)
Szóval határozottan nem vagyok UL párti.
Én nem tudom megérteni, hogy az a kedves, megértőnek tűnő tanácsadó,akivel 4*-6* beszélek, az a végén, miután már ismeri a pénzügyi helyzetemet, miért nem érti meg, hogy nem vagyok képes UL-t kötni. SŐT: a helyzetem felvázolása után neki kellene az mondani, hogy semmiképpen ne kössek UL-t, mert a helyzetemet tekintve nem 50-50% az esélye annak, hogy bajba kerülhetek.
Így nem a 3 évi befizetett tőkémet és a kamatokat/hozamokat bukom majd el, de az autóm, házam is rámehet a családi életemről ( mert én kezelem a kasszát otthon ) akár le is mondhatok a felelőtlenségem miatt.Nem, ilyet nem mondott a hölgyemény. Sőt, azt sem mondta, hogy bakfitty!
Miután Ő Brókernetes tanácsadó, nemhogy könnyet fakasztó, de még halvány fingja sem volt arról, hogy akkor én mit is csináljak!
Azaz otthon megbeszéltük párommal, hogy mit tapasztaltunk és 1-3 hét után megtaláltuk mindenre a megoldást bármilyen UL, fundamenta vagy tőzsdézés nélkül.
tőzsdéről jut eszembe: Volt egy pillanat 2009-ben, amikor 1500-1800 forinton majdnem vettem OTP részvényt. Bár ki lehet jelenteni, hogy balga voltam, hogy nem tettem meg, mert 1millát fektettem volna be.... de akkor ingatlant cseréltünk a családban és ha nem arra költöm a pénzt, amire, akkor sokkal többet veszítettünk volna, mint amennyit az OTP árfolyam emelkedéssel nyertünk volna.
szóval hiába van jó megérzés, ha adott pillanatban az érzelmek irányítanak.A 6. generációs UL már kezd tetszeni, de az előzőekből származó tapasztalatom miatt maradok gyanakvó. 1-2 éven belül kiforrja magát és akkor visszatérek rá.
De eddig azért tetszikTavaly már csak 20% adójóváírás járt a NYESZ, az ÖNYP és az EÜP befizetések után.
Nekem a NYESZ már nem annyira szimpatikus, főleg a K&H alapokkal.
Lehet, hogy a tavalyi volt az utolsó évem, hogy befizettem.
De a lejáratkor a pénzzel kezdeni kell valamit..... mostanában ezen agyalok -
Tizedes1
aktív tag
Ez a meccses válasz _zozonak ment, nem neked.
De nem hiszem, hogy nem érted:
5percen belüli ismételt hozzászólás esetén a szerkesztés gombot ILLIK/KELL használni.
_zozo írta, hogy már az adminokkal ezt lejátszotta ezt a "meccset", szóval nem tudom miért, de úgy tűnik, neki meg van engedve, hogy így fórumozgasson.Quaestorhoz mindenképp be kell mennem, mert rövid: 6 hónapos, 2 éves és 4-5 éves lekötésre van szükségem. Plusz pozitív lenne, ha egy olyan is lenne nekik, mint a CIB röfije
Emailt nem látok, ahol kérdezni lehet, mert azért nem mindegy, hogy a KP felvétel ill. banki átutalás mennyi lesz majd
Érdekes volt a táblázatomban bogarászva meglátni azt, hogy hiába van a CIB-nek nagyobb hozama, mint pl a posta gyarapodó betétjének, ha előbbi KP felvétel esetén sokat veszít a hozamból és így már nem érte meg.
Majd találtam jobbat ( Kincstári takarékjegy ) de a Quaestor hosszú távú megtakarítása 10,5%-ra / év és adómentesen.... hm: nyami: meg is lesném a táblázatomban, mit hoz a konyhára, ha tudnám, hogy pl 1milla kamatozik a 2.,3.,4., éveben is, vagy a kamatos kamatokkal számítják a legvégső hozamokat. -
mywx
csendes tag
válasz
Tizedes1 #6393 üzenetére
Van QFH is, ami jövőre jár le 10,5%. Fix, garantált, előre tudod mennyit fox kaszálni vele.
Az Uniqas alapban mik vannak? Részvények, devizák, stb, tehát minden út Rómába vezet, ezért érdemesebb megjátszani ezt magunknak, mintsem a nyereség nagy részét lenyúlják, vagy a veszteséget ránk hárítsák. Erkölcsi kockázat, a Tőzsdecápákban megtanulhattad mi az. A biztosító mindig kerüli a felelősséget, ezt tudnia kell mindenkinek. -
mywx
csendes tag
A Gránit Bank nem forgalmazhat befalapokat, továbbá tőzsdei tevékenységet nem végezhet. Mi dolga lenne a Concorde-al, Random Capitallal, vagy bármelyik brókercéggel?
Egyébként nálunk is van nyugdíjprogram, NYESZ számla, TBSZ számla elérhető, osztalékadómentes, kötési díj kedvezmény is van.
Zozo, nem rád haraxom, de nagynéném lakhelyén (Miskolcon) indult egy nagyképű brokernetes csávó, vmi Ruskó Zoltán, aki az mszp oldalán majdnem képviselő lett. Nem értem, mért tagadta le a kampányon, h annál a cégnél van. Továbbá mért kell fundamentális ismeretek nélkül azt mondani vmiről, h az biztos 30% hozam lesz. A miskolci brokernettel meg egyébként is sok gond van, a helyiek elég sokat panaszkodtak néhány fazonra, ami persze nem a brokernet hibája, hanem aki felvette őket, meg h így formálták a stílusukat.
Én neked is azt mondom, olyanba fektess, amiből hónapról hónapra van hasznod.
Gondolj az osztalékra, amit lenyúlnak az aviva alapkezelő tulajai. -
Tizedes1
aktív tag
Mobilról írsz folyamatosan, vagy hogy nyerted meg a meccset?
Máshol ezért marhára harapnak...... és nem a halakEz a maximum, amit el lehet érni egy válasz során: Példás példa
lsd: én is szerkesztettem és nem új hsz-t írok.....
Quaestor:
100%, hogy a QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Kft. által kibocsátott QFF160113A10
kötvénnyel OBA garantált adómentes hozamom lesz 5 évig, 10,5%/évi hozammal??Mert akkor eddig ez a legjobb, amit találtam
-
mywx
csendes tag
Az emberek úgy gondoskodjanak a nyugdíjmegtakarításról, h közben bármikor hozzáférhetnek. Ezért a legjobb megoldás a Quaestor kötvény, aki nem szeretne kockáztatni.
Fix 11%, előre tudja az ember mennyit vehet majd fel. Nincs utólagos magyarázkodás a veszteségek miatt, mint a brokernetnél, aki 40%-ot ígér évente, de -26% jön össze.
Ez a tuti annak, aki nem akar rizikózni. A sok avivás és cig-es eszközalap úgyis veszteséges, ezt számok, grafikonok igazolják is. -
mywx
csendes tag
-
mywx
csendes tag
Olyan ember ne akarjon pénzügyi tanácsot adni, akinek köze nincs az egészhez, mert 20 év múlva majd jönnek hozzá a becsapott emberek, h hová tűnt a pénzem kedves Zoltán?
Semmi sem garantálja, h az a változatlan összetételű biztosítási eszközalap még versenyképes lesz.
Ellenben egy folyamatosan piachoz alkalmazkodó stratégia a célravezető, ez a megoldás kizárólag. -
mywx
csendes tag
Csányi mögött áll egy erős brókercsapat, az OTP-nek is vannak tőzsdei ügyletei, e 2 szereplő nem unit-linkedbe fektet.
Az igazi stratégia az mindig az, amikor az árfolyamesésen is lehet keresni, hisz 2008-ban nagyon sok pénzt lehetett keresni úgy, h eladunk, majd visszaveszünk.
Demján azért kötött szerződést, mert nincs értékesítési hálózata, és nem tőzsdézik, de egyébként van brókerszámlája, érd be ennyivel, és nem fog ul-t venni, azonban érthető, h szüksége van képzetlen 8 osztállyal rendelkező majmokra.
Nem rád haraxok, de elég sok elégedetlen ügyfél több fórumon panaszkodik a brokernetre, és tudod okos ember más kárán tanul.
Töltsd már le a brókercégek forgalmát excelben a netről, így írd be ahogy diktálom. -
mywx
csendes tag
Csányi mögött áll egy erős brókercsapat, az OTP-nek is vannak tőzsdei ügyletei, e 2 szereplő nem unit-linkedbe fektet.
Az igazi stratégia az mindig az, amikor az árfolyamesésen is lehet keresni, hisz 2008-ban nagyon sok pénzt lehetett keresni úgy, h eladunk, majd visszaveszünk.
Demján azért kötött szerződést, mert nincs értékesítési hálózata, és nem tőzsdézik, de egyébként van br�% -
mywx
csendes tag
Ugye hallottál már arról, hogy az Apple részvény negyedévente fizet osztalékot? Sőt, számos NASDAQ papír ilyen befektetési politikát alkalmaz, ezt a Duna parton sétálva már számos volt egyetemista társamnak magyaráztam, és belevágnak.
Nálatok is vannak érdekes befalapok, de néhány hónap után nem tudunk pénzt kivenni belőle, a sok költség és eltitkolt trükk miatt, ami nálunk nincs.
A maharadzsa és shanghai express érdekes, a luxus is, van köztük sok figyelemre méltó részvényindex, de a probléma vele, h nem lehet árfolyamesésre spekulálni, tehát az árfolyamok csökkenésével nem lehet keresni, pedig az igazi buli az, amikor azzal lehet, mert gyorsabban esik az ázsiai tőzsde, mint nő, mint ahogy a dél-amerikai is. -
-
_zozo
tag
"arrogáns, nagyképű "ki ha én nem" üzletkötőt foglalkoztatnak" - egész jól jellemezted magadat!
"nem kellett semmit 10-20 évre aláírnod, kényelmes, rugalmas, gyors és olcsóbb" - ugye az eseti számláról még nem is hallottál? Az valóban kényelmes, rugalmas és olcsó is.
És ha én évente 2 millát szeretnék a cégemből a saját nyugdíjalapomba elköltségelni, akkor nekem mit ajánlasz?
-
mywx
csendes tag
Ez utóbbi összefoglalás a leginkább jellemző a brokernetre. A naiv embereket kihasználják céljaik eléréséhez, értéket nem teremtenek.
-
mywx
csendes tag
1) Azt hangoztatják, lefedik az egész piacot és függetlenek. Egyik sem igaz.
2) Rengeteg arrogáns, nagyképű "ki ha én nem" üzletkötőt foglalkoztatnak. Ez az emberekből sok mindent kivált, csak szimpátiát nem. A céget meg az ott dolgozók alapján ítéljük meg, mi másból tennénk? Ha te bemész egy számtech boltba és ott lekezelőzen bánnak veled, akkor te most személy szerint Gipsz Jakabról fogsz utána véleményt alkotni, vagy magáról a boltról, amelyik ilyen munkaerőt alkalmaz?
"azert kiváncsi lennek melyik bank ad több mint 7% kamatot éves lekötésre"
Bármelyik. De nem lekötésekben kéne már gondolkodni. MINDEN banknál tudod már bef. alapokba rakni a pénzed, sőt, tudsz tőzsdézni is, ha úgy tartja kedved. Egy bank már évek óta nem csak azt tudja adni hogy "csókolom, fél év vagy egy év legyen, 6 vagy 8%?".
Ha van pl. 2 millád cash-ben, simán megteheted, hogy pár száz ezret beraksz likviden a folyószámládra (tök mindegy, hány %-ra) a maradékot pedig bepakolod a bankodon belül néhány bef. alapba, amiből aztán ha úgy tartja kedved visszavásárolsz, vagy teszel még hozzá. Hopp, nem kellett semmit 10-20 évre aláírnod, kényelmes, rugalmas, gyors és olcsóbb is. -
mywx
csendes tag
Tökéletesen igazad van. A lényeg, h a tőzsdén sok ezer termék közül választhatunk, részvény, kötvény, deviza, áru, olaj, kávé, arany stb. Jól látod, a brokernettel ez a hiba, h rátukmál, ráerőltet, h erre szükség van, pedig csak káros, toxikus eszköz, mint amiket a tőzsdecápákban említettek. A sorsa az lesz az UL-nek, mint a devizahiteleknek, kidurran a lufi.
-
mywx
csendes tag
Az egész tevékenység, amit a brokernet művel, semmiféle értéket nem teremt, csak az átverésről szól. A tőzsde legalább megmutatja egy gazdaság helyzetét, hisz a cégek a tőzsdén mérik össze magukat, nem a ul árfolyamokon. Minden cég helyzetét részvényének árfolyama mutatja.
-
maross
nagyúr
Az elozo a brokernetnek szolt. Nekem a privat velemenyem az, hogy aki tud penzt csinalni, csinaljon maganak, es ne probalja ratukmalni valakire a portfoliojat/otleteit/akarmit, mert ott mar valami buzlik. Amikor mar az ugyfel penze bekerul, ott mar afele tolodik el a dolog, hogy az adott tarsasag "fuggetlenedik" a felvett pozitol, es az ugyfel penze banja a bukot, a nyeronel pedig egyutt nevettek. Ehhez nem kell szakertelem, ehhez elsosorban balekok kellenek.
-
mywx
csendes tag
Szoktál tőzsdézni, maross? Nálunk ha van nyugdíjas ügyfél, az gyarapítja a vagyonát, mert itt szakértelem van, a brokernetnél meg csak hazugság, h milyen jó lesz 20 év múlva, frászt lesz jó. Sose bízza az ember biztosítóra a pénzét, a részvények után járó osztalékot lenyúlja a szemét brokernet és társa a cig. Valódi részvényeknél sok idős úr évekig tart egy folyamatosan növekvő amerikai papírt, és minden negyedévben kapja a jó osztalékot. Tehát ez a megoldás, hisz minden hónapban kiegészíti a nyugdíját és élvezi az életet, nem pedig a brokernet ügynöke élvezi h mások pénzét ellopja, hisz abból él.
-
mywx
csendes tag
A cél az ügyféllel való hosszútávú együttműködés. Van egy 62 éves úr, aki nagyon gazdag, már 15 éve ügyfelünk, nagyon elégedett, 10 milliós BMW-t vett 1,5 éves profitból.
Az embereknek nem 20 év múlva van szüksége egy nagyobb összegre, hanem most, mert nem 20 évig nélkülözni fogja azt a tőkét, és nem tudja élvezni az életet, ha havi 100-200 ezret megvon magától. Továbbá ha ezt teszi, így is lesz nyugdíja, hisz a tőke és a hozam nagy részét a számláján hagyja. Sok 100 milliós ügyfél van a brókercégeknél.
Nálunk 0,1% a vételi jutalék. www.randomcapital.hu www.tozsdezz.hu
Ez a megoldás, nem a unit-linked, ahol az ügyfél pénzét lopja a biztosító, az ügynök és Kostevc, itt mindenki jól jár, hisz minimális a kötési díj.
www.randomcapital.hu -
maross
nagyúr
ezek csak szamok, arra jok, hogy a hozza nem ertoket meggyozzek...egy lot 500.000 font az egyik piacomon, tegnap 2x200-zal nyitottam az elso pozimat, most akkor en vagyok a jani, mert 70milliardos forgalmat generaltam 1 masodperc alatt, dejo. Mindig van szerencsetlen, remenykedo ember, es mindig vannak gerinctelen alakok, akik nyugodtan tudnak aludni, amig a nyugdijas eljatssza az osszes penzet, es lehetoleg rabeszelik a jelzaloghitelre is, hogy ne csak a sajat eletet adja oda, hanem az orokseget is...
#6370 csak kibujt a szog a zsakbol, csodalkoztam mi ez a szunni nem akaro tamadas "szegeny" brokernet ellen, es kiderul hogy te is a sajat kis gesztenyedet kapargatod a kis reklamoddal karoltve
.
-
mywx
csendes tag
A te szereped az, h a biztosítókat védd, mivel az ő céljuk h minél tovább kezelhessék és lophassák az ügyfelek pénzét, hisz lefölözik a nyereséget továbbá áthárítják a kockázatot.
Egy amerikai tőzsdés, mint Soros György, vagy Warren Buffet ezt mondja a kis szaros brokernetre, Ócskaság kispajtás, ócskaság. -
mywx
csendes tag
Kit érdekelnek a szar biztosítási alapok, amelyek kárt okoznak az ügyfeleknek?
Akármelyik tőzsdén tudok kereskedni, az összes részvényhez hozzáférek, amibe ezek az alapok fektetnek, ráadásul jobb árfolyamon, mert jelez a szignál. A bróker szakma elég bonyolult, olyan statisztikai műveleteket alkalmazunk, mint amelyeket az egyetemen anno a pénzügy tanszéken többváltozós statisztikából és matekból tanultunk, többek között hogy mi az összefüggés a DAX és az EUR/USD alakulása között. Az elemzőink folyamatosan ezzel foglalkoznak, és soha nem tévednek, mindig van előrejelzés, mi hogy alakul a jövőben.
Tehát nincs olyan tőzsde, amelyhez ne tudnánk hozzáférni, hacsaknem ufok a szereplői, akikkel a bolygónknak még nincs kapcsolata. A lényeg tehát, h 10%-ot egy jó stratégiával 3-4 óra alatt lehet keresni. -
mywx
csendes tag
A számviteli kimutatásokból bizonyos statisztikai műveletekkel meg tudjuk határozni, hogy egy részvény reális értéke mekkora. Ti nem részvényekkel foglalkoztok, hanem szarral, mert keveritek a szart mások háta mögött. Csak a hazai tőzsde havi forgalma alles zusammen 900milliárd forint és a derivatív szekcióról még nem beszéltem, kispajtás. Gyenge kis kezdő a brokernet a világ nagy brókercégeihez képest.
-
_zozo
tag
"A unit-linked is részvényekbe fektet, de a biztosító a nyereség nagy részét leemeli" - ez úgy baromság. ahogy van. Az ügyfél határozza meg, hogy az adott konstrukcióhoz tartozó bef. alap közül melyikbe helyezi el a befizetését. Nem a biztosító, nem az "UL", nem a tanácsadó, nem az üzletkötő, hanem az ügyfél! Amiről te beszélsz, az nem az unit-link biztosítások, hanem a hagyományos vegyes életbiztosítások, ahol az ügyfélnek valóban nem volt semmilyen beleszólása, hogy a biztosító mit csinál a pénzével.
-
_zozo
tag
"A célod az legyen, hogy azonnal hozzáférhess, ha szükséged van rá, azonnal pénzzé tud tenni megtakarításod" - azaz, élj a mának, ne törődj a holnappal! Ha ezt követed, garantáltan nem lesz nyugdíjad, mert mindig lesz pillanatnyilag fontosabbnak tartott célod, aminek az oltárán feláldozod a nyugodt öregkor fedezetét!
-
_zozo
tag
"A lényeg, aki azt kéri, mi kezeljük a pénzét, mert ő laikus és nem ért hozzá, a mi döntéseink alapján mindig nyeresége van, mivel profik dolgoznak nálunk." - azért hallottam én már rémtörténeteket tőzsdei brókerekről is, akik naponta többször megforgatták az ügyfél pénzét. Ők a forgalom után megkapták a jutalékukat, a többi meg nem érdekelte őket.
Viszont nem válaszoltál két egyszerű kérdésre:
- Melyik alapkezelőnél lehet Uniqas alapokat vásárolni?
- Melyik alapkezelő kínál ingyenesen stoploss funkciót az alapjaihoz?Ezt még kiegészítem egy harmadikkal:
- Melyik alapkezelőnél nyitott TBSZ számlára tudok egyszerre Ft-os, Eurós és Dolláros alapokat tenni? -
_zozo
tag
"Mért választana bárki is UL-t?"
Több oka is lehet. PL:
1.) Adózás előtt céges pénzből szeretné felépíteni a saját nyugdíjalapját, és szeretné költségként elszámolni.2.) Üzlettárs biztosítás
3.) Fejlesztés alap helyett inkább UL eseti számla
4.) Nem a törvényes örökösére szeretné a pénzvagyont hagyni.
5.) Hosszú távon gondolkozik (min 10 év, de inkább 15-20)
"35-40%-ot játszva el lehet érni abszolút hozamú befektetési alapokkal" - Légy szíves ezt egy konkrét példával szemléltetni!
"Brókervizsgával nem rendelkező meg ne adjon pénzügyi tanácsot," - mondja ezt egy tőzsdei bróker, akinek az az érdeke, hogy az ügyfél minél többet mozgassa a pénzét, hisz a forgalom alapján kapja a jutalékát!
"... és nincs bukó, csak várd ki a fordulatot" - ezt én is mondhattam volna, amikor az alapok árfolyama csökkent, és mindenki rinyált, hogy milyen szar az UL!
-
mywx
csendes tag
válasz
Knobber #6355 üzenetére
Ezek a portfólió csomagok úgy működnek a UL-nél, hogy a kockázatot az ügyfél viseli, és a nyereség nagy részét persze nem ő kapja, de biztosítóra sose bízd a pénzed, ha megtakarítani akarsz. A célod az legyen, hogy azonnal hozzáférhess, ha szükséged van rá, azonnal pénzzé tud tenni megtakarításod, a Quaestornál ez lehetséges pl. Ha érdekel más is, budfox32@gmail.com - ezen mindig el tudsz érni.
-
mywx
csendes tag
válasz
Knobber #6355 üzenetére
Ha nem szeretnél kockáztatni, menj a Quaestorba, ott fixen adnak évi 11%-ot, kamatadót nem vonnak le, ha TBSZ-re teszed, így is bármikor ki tudod venni. Szóval számodra a megoldás valószínűleg a Quaestor kötvény, amit pár hónapra is elhelyezhetsz, ha kivárod a fordulónapot, biztos hozamot kapsz. Elég sok kötvényük van, minden hónapban van éppen lejáró. Szóval: www.mmf.hu Ezen a honlapon van részletesen, vagy quaestor.hu-n is megtalálod.
-
mywx
csendes tag
Ez nem butaság. Akiknek kezeljük a pénzét, hónapról hónapra 10-15%-kal nagyobb tőke áll rendelkezésére. Aki meg fél a kockázattól, átirányítom Quaestorékhoz, akik 11%-ot adnak fixen egy évre, akár TBSZ számlán, anyáméknak is ott a pénzük, nagyon szépen gyarapodnak, én is gyűjtök a nyugdíjukra, mert megérdemlik szüleim. A lényeg, h egy ügyfél portfólióját gyakran naponta kell változtatni, és az ő érdekében, van h egy pozíciót 2-3 órán belül zárni kell, mert jön egy amerikai bejelentés, vagy bármi. A mottó, amelyik pozíció már nem emelkedik, vagy nem zuhan eléggé, ha arra spekulálunk, azt lezárjuk. A lényeg, aki azt kéri, mi kezeljük a pénzét, mert ő laikus és nem ért hozzá, a mi döntéseink alapján mindig nyeresége van, mivel profik dolgoznak nálunk.
-
Knobber
aktív tag
Ok, de tegyük fel nem értek a tőzsdéhez.
Szeretnék évi 10-12% hozamot, kamat adó mentességet, nyugdíj célú a megtakarítás.
A bank sima ügyfélnek nem ad sok kamatot, 8%-ot. Az UL-nél ígérnek, de az ott összeállított " portfolió csomagokat" hol tudom máshol megvenni? Meg elvileg segítenek is hogy melyik portfólióba érdemes tenni. -
mywx
csendes tag
Ugyan már, kinek van szüksége unit-linked-re, mikor itt vannak a remek TBSZ számlák? Csak egy példa: 35-40%-ot játszva el lehet érni abszolút hozamú befektetési alapokkal, amelyek épp arra vannak kitalálva, hogy árfolyamesésen is lehessen keresni rajta. TBSZ, tehát 5 év után kamat/árfolyamnyereség adótól mentes. Mért választana bárki is UL-t?
Amit javaslok, k&h alapot senki se válasszon, mivel rossz a stratégiája az alapkezelőnek. Tehát vagy arany certifikát, vagy XETRA DAX, ezek napi szinten akár 45-50%-nál is többet hozhatnak, és nincs bukó, csak várd ki a fordulatot, hisz 3/4-ed év múlva kell lezárni a pozíciót. Mindenki tanulja meg, h Gordon Gekko azt mondaná a szar biztosítókra, hogy ócskaság. A szakértelem a bankoknál és brókercégeknél van, hisz nem évtizedek múlva kell a pénz, hanem 1 héten belül. Az igazság mellettünk áll. Brókervizsgával nem rendelkező meg ne adjon pénzügyi tanácsot, a számításokhoz érteni is kell, h az ügyfél érdekét képviselhessük, és gyarapodjon a számlája. -
maross
nagyúr
-
Tizedes1
aktív tag
Érdekel engem is
....mellékesen megjegyzem, hogy egy FÜGGETLEN pénzügyi tanácsadó, akinek ÉN adok pénzt a tudásáért/tanácsáért, felhívja a figyelmemet a NEGATÍVUMOKRA is.
Pl: sem a funda, sem a Brokernet pénzügyi tanácsadó nem mutatta meg a Föld árnyékos oldalát. Nekem OTT kezd gyanús lenni bármi, amikor a mézesmadzagot húzgálják előttem, de a szarba lépést, mint lehetőséget simán átugorják.
-
_zozo
tag
Mint oly sokan mások, te is fogalomzavarban szenvedsz! A pénzügyi tanácsadó nem azonos a tőzsdei tanácsadóval! Nem foglalkozunk tőzsdei tanácsadással, így nem is kell "tőzsdei szupersztárrá" válnunk!
Egyébként igazad van, nem elég pontos a pénzügyi tanácsadó titulus, én jobban szeretem a pénzügyi tervezőt, mivel közelebb áll a tényleges tevékenységünkhöz. -
maross
nagyúr
Meg mindig nem fogytak el a hulyek Mo-n, hogy eletben van a brokernet? Hol talaltok ennyi balekot? Vagy ennyi zseni van nalatok, aki par honapos kepzes utan (ha letezik ilyen, es ez alatt nem a mondoka bemagolasat ertem) tozsdei szupersztarra valtozik? Zozo vilagosits mar fel legyszi.
-
_zozo
tag
Légy szíves meséld már el nekem, hol tudsz te pucéran Uniqas alapokat venni?
Másrészről melyik alapkezelő kínál beépített stoploss funkciót a pucér alapjaihoz?"Az egész brokernet egy csaló banda, a végén egyik ügyfelüknek sem lesz nyugdíja, az összes pénzt elbukják majd." - Belőled meg süt a butaság és a rosszindulat!
-
mywx
csendes tag
A garancia nálatok sosem él, és a költség úgy 1000-szeresen a direkt tőzsdének. Ha ilyen biztosítókra bízod a pénzed, sosem te fogsz igazán jól járni, az összes alapotok egy rakás szar, nézz már a grafikonra. Ehhez a szakmához pénzügyi tudás kell, ami nálatok nincs, csak az ígérgetés, továbbá nincs egy elégedett ügyfeletek, akinek a számláját gyarapítani tudtátok volna, ellentétben számos brókercéggel, akiken keresztül a kockázatkerülők kötvényekkel is elérhetik a céljukat, évi 11%-os hozammal, de FIX-en, mert nálatok semmi sem biztos. A brokernetnek csak a naivak hisznek. Ezért bízom a pénzem igazi brókerre, mert a brokernet ügynökhálózatot jelent, ami egy piramisrendszer, hogy aki jó sok éve ott van, már elmehessen nyaralni, hisz hiába nem dolgozik, dől a lé.
-
mywx
csendes tag
A befektetési stratégiájuk a következő: tökmindegy milyen árfolyamon, de benyomják részvényekbe, és csak az árfolyamemelkedésen tudnak profitálni. Manapság már csak az abszolút hozamú stratégia a bevált, tehát az, hogy a piaci trendnek megfelelően változtatják az összetételt, nem pedig évekig ugyanazokat a papírokat a kosárban tartani. Ezeket a papírokat önállóan is megvehetitek, ráadásul sokkal magasabb hozammal. Az egész brokernet egy csaló banda, a végén egyik ügyfelüknek sem lesz nyugdíja, az összes pénzt elbukják majd.
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6335 üzenetére
A családban több is van.Szinte az összes partnertől van legalább egy.
Havi díj: elvileg valóban nincs, de gyakorlatilag van.
Induláskor féléves díjfizetést választasz, majd az egy hónapra eső részt havonta befizeted esetire, és amikor a szerződés szerinti díjfizetés esedékes, írsz a biztosítónak, hogy az esetiről helyezze át az esedékes díjat.Van olyan konstrukció, amelynél ez a szolgáltatás része, így díjmente, de az Avivánál visszavásárlásnak minősül és úgy is kezelik (levonják a kamatadót). A Generalinál lehetőséged van a netes fiókodban beállítani a díjfizetés gyakoriságát, így ott hivatalosan is tudsz havi rendszerességgel fizetni.A 6. generációs CIG NOVA-nál csak éves díjfizetés van, de az esetire bármikor bármekkora összeget elhelyezhetsz. Amikor a rendszeres díj esedékes, a biztosító megnézi, van-e az eseti számlán elegendő befizetés, és ha igen, akkor automatikusan leemeli a rendszeres díjat. Plusz költség nincs, sőt az esetin érvényes 2%-os adásvételi árrést is visszakapod.
De ha tényleg komolyan érdekel, milyen lehetőségek vannak, keress meg, az e-mail címem nyilvános.
-
Tizedes1
aktív tag
Igen, olvastam.
Jár még a hírlevél, mert annak ellenére, hogy nem kötök ilyet, még érdekel a pénzvilág és mindig lehet tanulni.
De amikor az Ősember a pénztárcámban könyvet kiadta, akkor sem volt és ma sincs havi megtakarításos konstrukció.
Mennyi a legkisebb összeg?
2008-ban évi 150.000 volt a honlapon. 2009 márciusára már 250.000 lett a minimum.Ezen kellene változtatni. Vagy: várok egy évet, kezemben a 480.000ft és akkor kötök egyet.
Addig havonta kamatoztatom a kis pénzemet. a 12. hónap után kiveszem és befizetem ....
vagy az első év után esetire minden hónapban beteszek 40.000-t?
Annak mennyi a költsége? Megéri egyáltalán?NEKED van UL-ed?
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6332 üzenetére
Te ismered a legújabb UL konstrukciókat?
"Nyilvánvaló, hogy a mai világban nagyon kockázatos vállalni, hogy hosszú távon, minden évben rendben fizetni fogom az előre kiszámolt megtakarításaimat. Ugyanakkor a jövendő nyugdíjunk, a vállalkozók tartalékalapja, a gyerekeink életkezdésére szánt pénz nagyon fontos, semmiképpen sem mondhatunk le róla.
Mert csak néhány tény:
Az utolsó felmérés szerint a magyarok mindössze 1%-a gondolja úgy, hogy idős korában elfogadható színvonalú nyugdíjat fog kapni az államtól.
A több mint egymillió saját és családi vállalkozásból élő biztosan tudja, hogy ha befejezi a vállalkozását, akkor csak magára számíthat majd.
Az egyetemi felvételi keretszámok drasztikus csökkentése mindenkit rádöbbentett arra, hogy gyermekeink életkezdése komoly anyagi teher lesz.
Mindenki tudja, hogy az egyetlen út, ha ezekre a célokra összegyűjtünk magunknak egy komoly tőkét – és ez bizony 10-20-30 évet igényel.Mindeddig erre igazából nem volt megoldás. Most viszont van. És ez nagyon jó hír.
Mert végre elkészült az első hatodik generációs megtakarítási program. Ugyanis ebben a hullámzó világban nem az a cél, hogy tíz éven keresztül minden évben befizessük a betervezett összeget jövendő céljainkra. Hiszen ki tudja, mi minden fog a következő 10 évben történni? A cél az, hogy a betervezett pénz összejöjjön a jó éveinkből – és ha ez 15 évig fog tartani, akkor annyi alatt. Ki kell használni a jó éveinket, a kiemelkedő jó éveket főleg, de át kell vészelni a rosszakat is.
Ha többet teszünk be, kiemelkedő prémiumot kapunk. Ha nem tudunk fizetni egy-egy évben, akkor megpróbálnak automatikusan átcsoportosítani az elmúlt évekből – de a prémiumok megmaradnak. Ha végképp nem tudunk fizetni, akkor sincs gond, automatikusan tolódik az egész, minden büntetés nélkül – de a hozamok dolgoznak akkor is. Ha már ilyen izgalmas és hullámzó időknek nézünk elébe – ez a megtakarítás tökéletesen alkalmazkodik ehhez."
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6332 üzenetére
Nem az a lényeg hogy nálam vagy bárki másnál UL-t köss, hanem az, hogy tisztán lásd, az államra nem számíthatsz sem egészségügyi, sem oktatási, sem nyugdíjügyben. Neked saját magadnak kell felkészülnöd az előre látható "vészhelyzetekre". Ha te a 2-3 hónapos banki lekötésben hiszel, tedd azt, Bár szerintem sem ez az optimális megoldás, de még mindig jobb, mintha nem takarékoskodnál és felélnéd az összes bevételedet.
De ha úgy hozza a sors, hogy vállalkozóként és nem alkalmazottként dolgozol, akkor azért érdemes lenne alaposabban körüljárni, hogy lehet azt megoldani, hogy adózás előtti céges pénzből építsd fel a saját nyugdíjtőkédet.
András példáiról. Ő végig jelenértéken számol.,A számításokban levő hozam is infláció felett veendő,így a végeredmény is jelenértéken értendő! Tudom ez egyszerűsítés és nem is teljesen pontos, de nem téved túl nagyot.
-
Tizedes1
aktív tag
Bélám gondolkodjunk.
Dr. Tóth András szerint - és mindenki szerint is, aki vele, alatta, mellette dolgozik -
ahhoz, hogy a pofára ejtett nemzedék sorsát elkerüljük, hosszútávú befektetés szükséges amit ŐK Unit-Linked konstrukcióban látnak. Okés, ezzel semmi baj.DE!
Ahogy már írtam, keveri a 2010-2012-es pénzügyi állapotokat a 20-30 évvel későbbivel!
Fatális hiba kérném szépen!
Figyeljük meg, hogy mit ír:
"Ezzel szemben 30 év alatt ehhez nevetséges havi 5 ezer forint kell."Az Ő befektetéseiben NINCS, ismétlem: NINCS olyan lehetőség, hogy a Kispista Jóska és a Teca minden hónapban, 30 évig megtakarítson 5000 forintot.
Ami fikció, mert HA:
Ebben az évben megy nyugdíjba a Jóska bá', és ebben az évben is 5000ft-ot fizetett, meg 30 évvel ezelőtt is, akkor nem ugyanazt a képet kapjuk, mintha most kezd el bárki 5000ft-ot félretenni 30 éven keresztül.
Mert 30 éve az 5000ft szinte 2 havi fizetésnek felelt meg, ma tudjuk, mennyit ér , de 30 év múlvaDe a számok beszédesebbek, ha 30évig lehetne fizetni az 5000 forintokat:
7,5% éves hozammal-adó: 5.4M
10 %éves hozammal-adó: 8.15M
15% éves hozammal-adó: 20.2M
20% éves hozammal-adó: 53,6MEgy garantált hozam 30évre, CSAK
7,5% kamattal-adó) és havi 40.000 forinttal számolunk:
Befizetett tőke: 14.400.000 ft
Kamatos kamat: 28.388.982ft.
Összesen: 42.788.982ft......... de ez mire elég 30 év múlva????
Ezel kb.230.000ft körül lehet a havi nyűg-díjat kalkulálni 20évre.Végül egy hihetetlen összeg:
Ha 30 éven keresztül 40.000 forintot félre tudnál tenni és a 30év átlagában inflációt nem számolva, 16,8% hozamot produkálsz, akkor a kamatos kamatokkal:
429.2 Millió ft.Maradjunk a valóságnál, ha lehet.
Utolsó számításom:
30 éve 5000ft-ot teszek be a bankba, nettó kamatot kaptam 25évig, az utolsó 5 évben fizetett kamatadó már nem számítom bele.
30 év alatt most kapok 20.2millió forintot.
67 éves vagyok, ebből kell megoldanom a havi nyugdíjamat.
Ha kiveszem és cihába teszem - miért tenném - akkor 20évre ~84.000ft-ot kapnék.
Ma is és 20 év múlva is---- ez az út nem jó.
De ha egy alacsony kamatozású , maradjunk a 7,5%-nál - kamatadó, ami nem sok, lássuk be, akkor a 20misinek a havi kamata 106.050ft.... és akkor a tőkéhez nem is nyúltam.
Én személy szerint nagyon szeretem a matekozást a pénzügyekkel, rengeteget lehet belőle tanulni.
Az kiderült az eddigi hsz.-aimból, hogy nem leszek egy UL szerződés aláírója sem,de ahogy mondani szoktuk, az idő mindent megold.
Anno,amikor a szerkezetkész házak épültek, a régebbi házak (B-30) tulajdonosai azt mondták, hogy ez nem tart ki 70-100 évig.
Most azokat a házakat nem kell szigetelni és a B30 szigetelve sem lesz olyan, mint a szerkezetkész 30centis "fa" fal...
Vagyis azok, akik itthon 3-5 éve kötötték az első UL-t, majd meglátjuk, hogy miből lesz a cserebogár a 15-20 év múlva. Akkor 15-20 éves lesz a lányom és ha ez lesz a legjobb a piacon, akkor majd neki időben indítunk egy minimum összeges és ha pénzünk lesz pluszban, eseti befizetéses szerződést. Amit később a fizetéséből saját mag tud évente befizetni.
Ha nem változnak a törvények, akkor 22 évem van vissza.
Ha most mennék nyugdíjba és kapnék az államtól 60.000 forintot, az is elég lenne a többi mellé....Sajnálom, hogy nekem nem tetszik ,vagyis nem bízom a UL-ben.
Mindenkinek, aki ilyet kötött csak az tudom mondani:Sok sikert kívánok!
Nem leszek irigy, ha összejön a 20évre bárkinek is az infláció feletti 15% hozam évente. -
_zozo
tag
válasz
Porcupain #6330 üzenetére
Egyik kedvencem a "könyv"-ból:
A pofára ejtett nemzedék
Előző cikkemben felvázoltam két alternatívát, az öngondoskodásból felépített saját nyugdíjat és az államtól várhatóan kapható nyugdíj-segélyt (100-200 euró). Ami nagyon sokakat megdöbbentet az a következö mondatsor volt: “Ha ön 50 alatti, akkor dönthet két forgatókönyv között. Ha ön elmúlt 50 éves, akkor kivételes esetektöl eltekintve, Ön már nincs döntési helyzetben.” Természetesen – és jogosan – az ötvenes generáció írt nekem reklamáló leveleket.
Egy ismerös Nagyapa mesélt annak idején egyik katonatársáról, akinek egész fiatalon sikerült az elsö világháborúban még kijutnia a frontra és hosszasan idözött vele az egyik szibériai hadifogolytáborban. Aztán koránál fogva szerencsétlenségére még éppen elérte a Don kanyarba tartó vonatot, és így másodszor is sikerült meglátogatnia Szibériát. Úgy érzem csak ez a nemzedék kevésbé szerencsés, mint a jelenlegi 50-es éveikben járók. Nézzünk pár dolgot a mostani 50-esekröl:
Ök azok, akik az ötvenes-hatvanas évek szükös körülményei köt nöttek fel
Ök azok, akik olyan sokan voltak (a jelenlegi gyereklétszám duplája!) hogy számukra sosem volt elég óvoda-iskola
Ök azok, akik sokáig úgy dolgoztak, hogy ugyan kevés fizetést kapnak, de remek nyugdíjuk lesz, a gyerekeik ingyen tanulhatnak, és a tanácstól kapják majd a lakást
Ök azok, akik nagy nehezen kiharcolták a rendszerváltást, majd mint túlkorosakat Öket tették ki elöször a munkahelyükröl
Ök azok, akik most azzal szembesülnek, hogy pont a nagy számuk miatt drasztikusan fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt és le kell szállítani a nyugdíj összegét
Ök azok, akiknek senki sem szólt idöben, hogy a nyugdíjukat maguknak kell megoldaniuk
Ök azok, akinek majd nyomorúságos öregkoruk intö példáját látva a késöbbi nemzedékek már egészen másként élik majd az életüketNézzen végig ezen a listán. Ezek után mondja, hogy a “pofára ejtett nemzedék” kifejezés drasztikus…
A vulgáris pénzügyi meghatározás úgy szól, hogy Töke = Pénz * Idö. Ez azonban nem igaz (sajnos/hála Istennek). Az idö szerepe sokkal fontosabb, mint a pénz, és ez a fenti számításból jól látszik. Ez mondjuk a magyarok többségének jó hír – idönk több van, mint pénzünk.
Ez alól azonban a mostani ötvenesek kivételek. És itt látszik az Ö csapdájuk. 100 ezer forint havi nyugdíj kiegészítés nem egy egetverö dolog. Ennek ellenére ehhez öt év alatt havi 200 ezer forintot kellene félrerakni csak erre a célra. Ez szinte lehetetlen. Még tíz év alatt is havi 70 ezer forint kellene. Még mindig szinte kivitelezhetetlen. (Akinek elég havi 100 ezer forint, az honnan rak félre havi 70 ezer forintot, 10 éven keresztül?) Ezzel szemben 30 év alatt ehhez nevetséges havi 5 ezer forint kell.
Ez a csapda: nem szóltak nekik idöben és ezért most már megoldhatatlan helyzetben vannak. Meg kell mondanom – és ezzel minden kollégám is egyetért – kivételes esetektöl eltekintve a most 50-esek nyugdíjhelyzete reménytelen. Ráadásul most vannak abban az élethelyzetben, hogy éppen túl vannak a gyerekeik felsöoktatásának és életkezdésének finanszírozásán, amire ök eleve nem is számítottak.
-
_zozo
tag
válasz
Porcupain #6328 üzenetére
A könyvet a hírleveleiben korábban kiküldött cikkei alapján írta. Én is onnan szedtem össze.
Nyugdíj ügyben egyelőre tényleg nagy a hallgatás. Ha nem lépnek semmit, akkor januártól az új szabályok miatt az újonnan megállapított nyugdíjak kb. 20%-kal csökkenek. Ha módosítják a törvényt és marad a jelenlegi rendszer, akkor meg a nyugdíjkassza hiánya fog nőni, amit már nem lesz miből pótolni. És két év múlva választás lesz! Szóval,nem egyszerű Matolcsy helyzete, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon! -
Porcupain
aktív tag
Kérdés,hogy a kormány ezt nem fogja e valamilyen formában pótolni. Ezt még Hornék alkották meg, és akkor azt gondolhatták, hogy most majd már nem lesz olyan nagy nehézség a nyugdíjasoknak, ha kevesebb nyugdíjból kell megélniük. Szóval várjuk meg mi lesz ezzel jövőre... Érdekes viszont, hogy erről nem kommunikálnak semmit, mert a nyugdíjba készülök nagy része szerintem nem is tud róla....
Ez a Tóth András ősemberes könyvéből való, ami az első 60 oldalon csak az ősemberekről szól... Mindenesetre tudja, hogy kell pénz csinálni.
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6326 üzenetére
"a fiókokban is meg lehet kötni egy korrekt UL-t" - a jutalék "lenyúlását" ekkor se úszod meg, csak ilyenkor nem a közvetítő, hanem a biztosító saját munkatársa kapja meg. Hogy miért? Mert ez a piac jelenleg így működik! Másrészről honnan tudod eldönteni, hogy melyik UL korrekt. Honnan kitől kapsz információt a kínálatról?
Végezetül: egyáltalán nem biztos, hogy a céljaid eléréséhez az UL-n keresztül vezet az utad! Lehet, hogy az lenne számodra az optimális megoldás, de ha nem érzed a magadénak, ne kösd meg!
-
Tizedes1
aktív tag
Láss egy kicsit mögé:
nincs szükség ügynökökre és az első két éves befizetés szinte teljes lenyúlására, ha a fiókokban is meg lehet kötni egy korrekt UL-t......
A másik kommentedben nem értem az igeidőket.
"Ön hosszú-hosszú munka után végre 67 évesen elmegy nyugdíjba." jövőre vonatkozik X év múlva. pl 20-25.
"És amikor megtudja, hogy a 10 milliós lakásáért a nyugdíja mellé csak 39 ezer forint életjáradékot fog kapni?" Ez a jeln állás szerinti ingatlan ára, nem a 20-25 évvel későbbi
"És milyen érzés lesz, ha romlik a szeme és az orvos azt mondja: szürke hályog – meg kell operálni. De ennek költsége 270 ezer forint." Megint a jelen árakkal van dolgunk
"És hogy fogja magát érezni, ha megtudja milyen szerencsés: hiszen nöként átlagosan 23 évet, férfiként 17 évet élhet így boldog nyugdíjasként! "
Lsd: 67 évesen nyugdíjba megyek, akkor az átlag +17évvel 84éves halok meg, azaz melyik magyarországi, FÉRFI halandóságot feltételezzük, a 2012-t, vagy a 2037-t???Kicsit Marty McFly-nak érezte magam és nem azért mert nyuszi vagyok
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6324 üzenetére
Mire számíthat egy mai 40 éves, amikor eléri a nyugdíjkorhatárt és megérkezik első nyugdíja?
Sok jóra nem az biztos! A kezdeti nyugdíja lényegesen kisebb lesz,mint az utolsó fizetése. Hogy mekkora lesz az esés, nagyon nehezen kiszámítható. Nyilván nem fog egyetlen politikai kampánybeszédben sem részletezésre kerülni, pedig biztos lehet benne, hogy ha negyvenes-ötvenes éveit tapossa, akkor az életét alaposabban befolyásolja, mint a négyes metró.At elérhető legkorrektebb forrás az Augosztinovics Mária – Köllö János: Munkapiaci pálya és nyugdíj, 1970-2020 című tanulmány (Közgazdasági Szemle, LIV. évf., 2007. június 529-559. o.)
Ebböl a következö dolgok derültek ki a 2013. január elseje után nyugdíjba menök számára: a utolsó jövedelmének alábbi százalékaira számíthat, mint nyugdíjra:
Be nem jelentett jövedelmek esetén: 0%
Átlag körüli jövedelem: 40%
Átlag jövedelem duplája: 30%
Átlag jövedelem háromszorosa: 25%
(Az átlag jövedelem háromszorosa feletti jövedelemrésze után várhatóan már nem kap nyugdíjrészt.)Ön hosszú-hosszú munka után végre 67 évesen elmegy nyugdíjba. Csönget a postás és átadja az elsö nyugdíját, 50 ezer forintot. Oda rakja az asztalra. Hogy fogja érezni akkor magát?
Milyen érzés lesz végiggondolni, hogyan ossza be ezt a pénzt? Mire költse? Fütésre, világításra vagy ennivalóra? Egyáltalán, milyen érzés ilyen dolgokon töprengenie 67 évesként?
Milyen érzés eladni a családi kocsit és tudni, hogy már sohasem fog másikat venni?
Megalázó érzés lenne hetvenévesen is dolgozni: például egy McDonalds-ban tálcákat pakolni, meg WC-t pucolni?
Mit fog érezni, amikor elöször kell pénzt kérnie a legszükségesebbre a gyerekeitöl?
Hogyan fogja magát érezni, amikor a gyerekei elöl eltitkoltan életjáradékért el kell adnia a családi lakást, amiért egész életében küzdött? És amikor megtudja, hogy a 10 milliós lakásáért a nyugdíja mellé csak 39 ezer forint életjáradékot fog kapni?
Milyen érzés lesz a gurulós bevásárló kocsival átmenni a város túl felére a hipermarketbe az akciós csirke farhátért? Most ma ezt csak viccesen banyatanknak hívja, így az autóból nézve. De mit fog érezni, ha magának kell élete végéig így bevásárolni mennie, ha kell messze is, de a legolcsóbb holmikért?
Keserü érzés lenne, ha beállítanak a csodálatos unokák és még egy Kinder tojással sem tudja meglepni öket?
És milyen érzés lesz, ha romlik a szeme és az orvos azt mondja: szürke hályog – meg kell operálni. De ennek költsége 270 ezer forint. A TB ezt már sajnos Önnek nem tudja fedezni, de egy fehér botot ki tud utalni.
És hogy fogja magát érezni, ha megtudja milyen szerencsés: hiszen nöként átlagosan 23 évet, férfiként 17 évet élhet így boldog nyugdíjasként!Szóval akkor most kell foglalkozni a privátnyugdíjjal vagy sem?
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6320 üzenetére
"Miért nem lehet az ország 5 pontján, pl Győr, Pécs, Budapest, Szeged, Debrecen, Miskolc egy-egy irodát nyitni, ahova be lehet menni a szerződést megkötni?" - Bocsi, de ezt nem értem! Bnetes volt a tanácsadó? Ha igen,. akkor nagyon nem volt képben, mert a Bnetnek az ország több városában van irodája! Budapesten pl. a III. Pacsirtamező és Bokor utcában.
-
Tizedes1
aktív tag
A számításod jó, kamatos kamattal kicsivel többet lehet elérni a 4*3hó alatt, mintha 1évre teszem be a pénzem.
"Az LTP tényleges hozamának nem számoltam utána,elhiszem, hogy 4 éves szerződésnél 12-13% között van (tudom konstrukció függő, a hitelorientáltaknál kevesebb)."Ne tedd Zozo, ne hidd el.
Mert ennyiből a pénzcentrumos számítást is elhihetedés az sokkal messzebb van a 12-13%-tól.
UL-ról is írnék.
Azért meg kell hagyni, hogy az az üzletkötő,akivel tavaly márciusban beszéltem, sokáig próbálkozott. 400.000/évről volt szó és ha jól megy, 200.000 eseti évente összejöhetett volna..... Szóval csak idén februárban adta fel. A pénz nagy úr
Össze lehetne állítani egy csokorba azokat a kérdéseket,amelyeket meg kell kérdezni egy UL megtakarítás előtt a pénzügyi tanácsadótól!!
Nekem pl egy negatív dolgot nem említett meg a tanácsadónőm.Miért nem lehet az ország 5 pontján, pl Győr, Pécs, Budapest, Szeged, Debrecen, Miskolc egy-egy irodát nyitni, ahova be lehet menni a szerződést megkötni?
Emlékszem,amikor az Amway emberke magyarázta, hogy azért olcsók a termékek, mert azt az irdatlan mennyiségű pénzt, amit reklámra költ pl a Persil, azt az Amway megspórolja, ráadásul koncentrátumot használ,így még olcsóbb.
Majd amikor be akartak szervezni, megláttam a haszonréstPénzhajhászás megy szinte az egész életben és élni pedig elfelejtünk....
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6315 üzenetére
Az LTP tényleges hozamának nem számoltam utána,elhiszem, hogy 4 éves szerződésnél 12-13% között van (tudom konstrukció függő, a hitelorientáltaknál kevesebb).
3 havi banki lekötés, éves kamat 8,25%.
Ekkor 3 hónapra a kamat negyedét kapod. 2,06%, aminek a 16%-át jóváíráskor levonja a bank, így marad 1,73%, azaz 1 000 000 Ft-ból 1 017 300 Ft lesz. Ezt évente 4-szer eljátszva év végén 1 071 016 Ft lesz a számládon, azaz a lekötésed éves szinten 7,1% hozamot hoz. -
Tizedes1
aktív tag
3 hónapra kapsz bruttó 2,06% kamatot, amiból a kamatadót levonva marad 1,73%.
Ha az év folyamán nem változik az éves 8,25%-os kamat, akkor folyamatos lekötéssel éves szinten 7,1%-os hozamot tudsz elérni.Ez miért jobb, mint a 4 éves LTP-vel elérhető évi 12%-os hozam?A 8,25%-os kamat az NETTÓ: 6,93%.
Ha beteszel 100.000ft-ot 3 hóra, akkor 1732 forint kamatot kapsz 3 hónapra.
LTP, ott ugye nem 4 évről van szó és nem is 4év 4 hónapról, hanem 48+4+3 hónapról, de ezt mindenki elfelejti. Az alatt a 3 hónap alatt a funda még forgatja a pénzed.4.év=1.279.514ft; 5.év=1.607.429ft
40.000ft-os funda 4év: 2.559.028ft.-2*32.000ft, szerződéskötési díj= 2.495.028ft
Itt nem számoltam utána, hogy a 3 hónapos kiutalásival hogy számolt a pénzcentrum
Azaz az előző hsz-ben kiszámolt 2.545.730ft. Röfipersely minimum nettó 50.702 ft-ot hoz a konyháraDe nyitott vagyok, és kíváncsian várom a számításodat
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
Knobber #6260 üzenetére
Itt válaszolnék csak erre a mondatodra, most nem priviben
"Most akarnak rámerőltetni egy Brokernet megtakit"
Amit írsz, figyelted, mit is valójában?
Szerintem akaratlanul, kapásból írtad le a gondolatodat: rám erőltetni !!Ha te belül így érzed, akkor ott már nagy a baj.Persze nem veled van a baj, hogy így érzed, hanem azzal, hogy egy UL&Brokernet kapcsán ilyen érzés tölt el.
Ez már egy vészcsengő, szerintem ideje nyúlcipőt venniEzt azoknak is írom, akik majd később talán elolvassák ezt a hsz-t.
Első beszélgetés után NEM kötünk üzletet. Aki nem rutinos róka, azt egy rutinos ügynök/tanácsadó a piszok jól forgatott kérdéseivel elsőre el tudja veled hitetni, hogy IGEN, neked erre és erre van szükséged. Ha hezitálsz, akkor előhúzza a Jokert a táskájából.Egyik víztisztítós ügynök ismerősöm mesélte, hogy az egyik idősebb házaspárnak nem volt gyermeke, de volt 4 kutyája, akikért rajongott a néni és a bácsi is.
Ezt használta ki az ügynök: szóról szóra nem tudom visszamondani már, de a lényeg, hogy a kutyusok minimum megérdemlik, hogy tiszta vizet kapjanak, különben miért a nagy kényeztetés.... stb....Az sejthető a sztoriból, hogy a víztisztító nem a lehető legjobb minőség volt a piacon, így nem lehetett a valódi tudásával eladni,azaz a nem fordított osmozis technológiát használt, a fogalmazásgátlókat
nem tudta kiszűrni a vízből.... a ftalátokat
sem.... az arzént sem.... :
ZOZO: "Ha az év folyamán nem változik az éves 8,25%-os kamat, akkor folyamatos lekötéssel éves szinten 7,1%-os hozamot tudsz elérni.Ez miért jobb, mint a 4 éves LTP-vel elérhető évi 12%-os hozam?"
EZ hogyan is jött ki a számításidból?? -
Tizedes1
aktív tag
válasz
Porcupain #6277 üzenetére
A gondolatvezetésedet nem értem.
1. ha LTP-t kötsz, akkor vagy a fundis ügynök kapja meg a pl 20.000ft/4év4hó szerződésre a ~32.000 forint jutalékot, vagy a fundi fiókban az ott dolgozó kap egy kis pluszt érte, de tőled a ~32 rügót mindenképp levonják. Így ez tökmind1.
2. LTP úgy kötni, hogy nem akarod igénybe venni a nagyon alacsony kamatozású hitelt:
finoman szólva: BADARSÁG.
példa: kell egy neked 2db, 20.000ft-os fundi 4év4hóra+a 3 hónapos kiutalási időszak.
Számold ki, hogy ha NEM kell a hitel, mennyi pénzed lesz 4év4hónap múlva. 2*32.000ft-ot a végén, amit a szerződéskötéskor kifizettél és azokat a költségeket, amiket a fundának a pénz felvételekor esetleg ki kell fizetni, azt is vond le a végösszegből.Azután vö. ezzel:
pl: CIB Malacpersely 7,5% 52+3hó= 55 hónapos keresztül 40.000ft-os megtakarítás
Kamatos kamatokkal 16% adó levonása után a kezedbe kerül: 2.556.210ft- 3835ft,(0,15%) ha átutalod a pénzt és 10.480ft,ha kpban veszed fel (0,41%),azaz 2.545.730ft.És azt a pénzt 55hónap után arra költöd,amire akarod, egy szamárfüles számlát sem kell bemutatnod senkinek sem
Viszont ha kell a hitel, akkor egy kicsit fordul annak a bizonyos leányzónak a fekvése.
Ekkor már az aktuálisan kapható legjobb banki hitellel kell a fundit összevetned.
Én megtettem tavaly októberben és 2 fundi kötéssel is jobb volt a saját bankom ajánlataPersze csak szerintem.
Valamint nagyon szeretek nyugodtan, idegeskedés mentesen nyugovóra térni.
(voltak már álmatlan éjszakáim pénzügyek miatt, ezért IS vagyok nagyon óvatos duhaj)
-
Tizedes1
aktív tag
Igen, igen, a perrel nem élhetnek, ha baj lesz, tehát egy pont az UL-nek, ha baj lesz.
"Légy szíves, kérdezd már meg az ottani "helyi" kollégáidat, nekik milyen nyugdíj célú megtakarítási programjuk van?"
Ezen nagyot mosolyogtam, mert a helyiek általában nem élik meg a mi nyugdíjkorhatárunkat, ha igen, akkor az állam nem ad nyugdíjat, hanem a családtagok tartják el az idős nagymamákat, nagypapákat.
"Neked mennyi időd van még a nyugdíjig?" huhhúúú, ahogy apám szokta mondani,azt még meg is kell élni
Szóval a kettősség abban van , de előbb válaszolok, hogy kb 22 és 28 év között a jelenlegi tv. szerint - hogy ha a legjobb tudásom és akaratom szerint nem figyelek oda az egészségemre, akkor miért is takarékoskodok a fiatalabb éveimben, ha egyáltalán meg sem érem azt, hogy nyugdíjba menjek. Igaz a családom minden örököl majd, de erre ott van 2 életbiztosításom még 7 évig. Utána, ha lesz adókedvezmény,akkor kötök megint, ha nem,akkor a céges, a bankkártyához tartozó és a lakásbiztosítás, valamint a devizahitelemhez csatolt haláleseti biztosítások + jut eszembe a munkahelyem is biztosít....
szóval ezek fedezik a temetés és minden egyéb költséget.Tehát aki 45 éves, 20 éve dohányzik és le sem akar szokni, életében csak a busz után futott - meg a csajok után
-, finomított só,cukor, liszt és sok-sok vörös hús van az étrendjén, a családfájában van örökletes betegség és abban meg is haltak,
az szerintem a legnagyobb marhaságot teszi, ha UL-t köt 20 évre.
95%, hogy meg sem éri.
A fenti példák nem a valóságtól elrugaszkodott állítások és nem teljes körű, a mellékhatások tekintetében....... tudjátok: kezelőorvosát, gyógyszerészét1997 óta vagyok K&H-s. Ott 6,75% volt eddig a 2 hónapos törzsvendég betét.
Idén CIB Malacperselyt kötöttünk, de oda a millákat nem teszem, mert a 7,5% kamatot csak 5millióig adják. Ha túllépem,akkor sovány malac vágtába csap a Malacpersely kamata.Szóval a bankomnál maradtam,mert:
- 4 ingyenes bankkártyafelvétellel sem tudnám kivenni a pénzem úgy, hogy a pénztárba ne kelljen KP felvételért fizetnem = pl a postai gyarapodó betéthez cseszhetem a másik bankszámlát nyitok és az új pénzt átutalom, így olcsóbb teóriát.
Jelenleg ingyenes a számlavezetésem.Másik bankban, a legtöbb helyen, szintén csak új pénzre adnak magas kamatot.
Ráadásul a munkáltatómnál még a béremet is a másik bankba kellene utaltatnom , hogy magas kamatot kapjak 2-3 hónapig. Ez nagyon nagy macera, havi 3-400 forintért nem játszok ennyit, az időm többet ér annál.Egyébként pedig a K&H ebank oldalával 90%ban meg vagyok elégedve, az évek alatt nagyon megszoktam. Nagy kár, hogy többen is kértük: tegyék lehetővé a törzsvendég betét netes megkötését, de ehhez be kell menni a bankfiókba - időpontfoglalással 10 perc, de akkor is
A postai lekötést megnézem, de előtte összehasonlítom, hogy a 6,75% egy év alatt kamatos kamattal mit hogy a 12. hónap végére és járulékos költségeket is bele kell számolni....
-
_zozo
tag
A Swiss Halleyről hallottatok már valamit?
-
_zozo
tag
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6306 üzenetére
Határozottan érdemes lenne veled leülni egy beszélgetésre!
Talán mindkettőnknek hasznára válna!Ezt azért nem értem:
"Én roppant kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz a Brókernetből egy második nagy bukta.
Az első nem jut a fejembe.... amikor a nyuggerek s mindenki más sorban állt, hogy hátha a nagy haszon helyett legalább a befektetett tőkéjüket a per során visszakapják."Ha voltál bnetes tanácsadáson, akkor tudnod kell, hogy ügyfélként nem a Bnettel lépsz szerződéses viszonyba, hanem valamelyik partner pénzintézettel. Így perelned sincs értelme a Bnetet, mert nincs rá jogalapod.
Külföldön hol dolgozol? Légy szíves, kérdezd már meg az ottani "helyi" kollégáidat, nekik milyen nyugdíj célú megtakarítási programjuk van?
Neked mennyi időd van még a nyugdíjig?
-
Tizedes1
aktív tag
Először a 2. részre reagálnék.
Az nálam elhatározás kérdése. A cigit is így tettem le.
Ha úgy döntök, akkor magamat nem csapom be, mert akkor még aznap nem tudok a tükörbe nézni. Így akinek nincs meg az akaratereje, az ne is tegyen ilyet.
Elmentem külföldre dolgozni, a megtakarított 2millát betettem a banka és 2 havonta újrakötöm. Ahhoz eddig nem nyúltunk. A múlt hónapban már magasabb a villanyszámla, pedig ismét nem vagyok otthon....
A hűtő a ludas. Most azon gondolkodunk, hogy mikor vegyünk hűtőt.
Vagyis ez történt 3 hónapja. A múlt héten kapott a nejem a tavalyi év után prémiumot.
Ahhoz még spórolunk egy kicsit, de így sem fogunk 180-350.000 forintos hűtőt venni.
Sőt, a jövő hónap 25-én sem csípünk le az addig kamatokból, hogy majd abból veszünk hűtőt.
Miért nem? Mert az a későbbi, lehetséges lakásra van félretéve.Itt jön képbe az LTP.
Tavaly, amikor el mertünk a végtörlesztésen gondolkodni, összeszedtük minden pénzünket ( az egészségpénztárat és önkéntes pénztárat semmiképp nem akartuk megszüntetni. Utóbbi nagyon nagy bukta lett volna! ) és kiderült, hogy talán 8milla hitellel kiváltható lenne.
Ugye jött a matek: banki hitel tavaly szeptemberben, vagy LTP.
Melyik mellett döntöttünk volna?
Persze, hogy az xy bank akciós hitele mellett!!
Mindent leírtunk, forintosítva és számításba véve, a szerződéskötési díjtól kezdve az utolsó jegyzői pecsétig mindent leírtunk.
Egy kicsit még így is jobb volt a banki hitel.
A rugalmasságot pedig nem is számítva, vagyis azt a hitelt hamarabb megkaptuk volna és a törlesztőt mi mondhattuk volna meg, hogy mennyi, nem az LTP.Igen, azóta felmentek a hitelek kamatai, de akkor 9,9% volt és ehhez érdemes viszonyítani 2012 májusában.
Sajnos minket bepaliztak, a rábeszélője nagyon jó volt az üzletkötőnek és idén februárban, két év után felmondtuk az LTP-t. A szerződés megkötése után az "ügynökünket" kirúgták méltatlanság miatt.
Ennek azért is örültem, mert elmondása szerint jól ment a szekere, fehér autóval..... szóval utána többszörösét kapta vissza,mint amit rajtunk bezsebelt.Más: UL.
Tóth András hírlevelét 2008 óta olvasom. A válság óta különösen érdekelt, de 4 hónapja már zavar az, mit ír. Azaz zavart érzek az erőben.
Én roppant kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz a Brókernetből egy második nagy bukta.
Az első nem jut a fejembe.... amikor a nyuggerek s mindenki más sorban állt, hogy hátha a nagy haszon helyett legalább a befektetett tőkéjüket a per során visszakapják.2009 februárjában megkerestem Brókernetet. Akkor úgy döntöttem, hogy megvárom, mi lesz abban az évben a világgazdasággal és ha jövőre is így állunk, 400.000/éveset kötünk.
Ugye tudjuk mi történt. HA akkor megkötöm és a megtakarított pénzünket az éves díjba fizetjük, akkor az egészet elbuktuk volna 2011-ben. Pontosítok: a lakást buktuk volna el.
Mert nem lett volna miből a megemelkedő törlesztőt addig fizetni, amíg ki ne megyek külföldre megint dolgozni.
2009-ben a megtakarított pénzt önkéntesbe, NYESZ-be és eüpénztárba raktam.
2010ben ÖNYP és NYESZ, 2011-ben is, de csak azért maxoltam ki mindet, mert megkaptam a magánnyugdíj hozamot és reálértéket.
Idén koppanás lett volna, de a jó Isten lába nyomában vagyunk.Szóval tanultam a hibáimból és semmilyen pénzügyben nem döntök egy óra vagy egy nap alatt. A független pénzügyi tanácsadóként bemutatkozó embereket pedig egyszerűen kiröhögöm, miután elmondatom vele, hogy mitől független ő
Drága Hofi Géza nagyon sokszor eszembe jut.
Anno azt mondta, hogy csak azt nem érti, hogy nálunk, az a jó ( a nyugati ) miért nem tud begyűrűzni egy kicsit.Mert ami külföldön működik az nálunk miért kell másként működnie???
-
_zozo
tag
válasz
Tizedes1 #6301 üzenetére
Ha van lakáscélod - és kinek nincs? -, akkor a 4 éves LTP-t én nem tartom rossznak.
"bármikor hozzáférhetek, ha baj van." - egy nyugdíjprogram esetén ez nem feltétlenül előny, mert akkor is hozzá fogsz nyúlni, ha igazából lenne más megoldás is a pillanatnyi problémád megoldására! A privátnyugdíjadnak meg lőttek!
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
Porcupain #6263 üzenetére
Azért ezt kifejtenéd bővebben?
Legjobb tudomásom szerint az veheti igénybe a LTP-t, akinek tulajdonjoga van az ingatlanban.
Vagy mégsem?
Tehát a testvéremre kötött LTP-t hogy fogom én igénybe venni??
ráadásul a LTP akkor éri meg 4 évre, ha kell a hitel utána. Egyébként NEM és NEM és EGYIK változata sem!! -
Tizedes1
aktív tag
Nem pont neked szánom, de ehhez a részhez tartozik:
Ha valaki tud garantálni jobbat a következőnél:
40.000ft havonta számlára, 7,5%kamat,- mínusz adó Ez 20 év alatt FIX 19.253.474ft lesz.
szóval ha tud, akkor abba érdemes befektetni.DE. Amit én írtam, oda elég havi 10.000 betenni. bármikor hozzáférhetek, ha baj van.
Akár 6 hónap, akár 5 év múlva. CSAKIS az utolsó , tört havi kamatot bukom el.
A számlavezetés ingyenes, az átutalás 0,15% max 20.000ft-ba kerülhet.Készítettem egy kamatos kamat táblázatot, hogy lássam, hogyha az árfolyamgát segítségével megtakarított összeget MINDEN hónapban befizetem a számlára, akkor 5 év múlva mennyit kamatozik a pénzem.
7,5% - adó, nem egy nagy összeg, de a célnak most tökéletesen megfelel.
Hozzáteszem: 5 banknak is írtam, hogy segítsenek, mit tegyek. A netes kókler bandáknak is adtam egy esélyt: kár volt.
Direkt írtam, hogy a LTP kizárva - lízingre nem lehet igénybe venni - mert a 4év 4hónapra kapott ~7,1%-os NETTO kamat az semmi. A jutalék, a díjak stb és a 3 hónapos kiutalási időszak alatt elvesztett kamat ..... miatt ne méri meg az LTP.
Rájöttem, hogy sem most, sem később egyszer sem fogja megérni.
Még a 8évest sem volt érdemes megkötni akkor, amikor szabadon felhasználható volt.
Bár Dr. Tóth Andrással nem értek egye, a kamatos kamat erejéről szóló cikke - is -igaz.
Anno, 4 éve iratkoztam fel a hírlevélre, de már a fátyol lement a szemem elől tisztán látok.Más.
A független pénzügyi tanácsadó, mint olyan, nagyon ritka szakma. Itthon szvsz nem is létezik.
Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Androidos tablet topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- ACER Travelmate P258-M I7-6500U , 15,6"
- Panasonic Toughbook CF-19 - Ütésálló - elforgatható érintőképernyős - I5-3320M
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest