- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- eBay
- Milyen program, ami...?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Játékfejlesztés
- Bitcoin topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz enginev3.0 #49185 üzenetére
Linkelhetnél néhány képernyúképet róla - remélem nem túl nagy kérés.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz tothjozsi96 #48026 üzenetére
Nincs ok aggodalomra! Mindig rendelkezésedre áll az 1/1 sőt, az 2/1 is. Bátran válts. Nem fogsz csalódni. de arra ne számíts, hogy pikkpakk ki is használod feltöltésnél. Sok helyen elérhető a gigás net és sokan seedelnek. Letöltési irányban ellenben remek dolog, hogy villámgyorsan megkapod a számodra fontos dolgokat.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz TeeJay #46851 üzenetére
Áruld el lécci, hogy neked meg mitől fétised a qBit? Hm? Számodra mindig az a tökéletes és szuper, ahogy ők csinálják. Pedig hibáznak gazdagon. Pl. most is. Mert nekem nem fétis, hanem fontos információ. Attól, hogy neked nem áll rendelkezésere kellő ismeret arról, hogy miért is az, nem kellene így nyilatkozni. És ettől függetlenül is rendkívül ronda, szemet zavaró ízlést rombolóan bántó, undormány lett az új UI.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz TeeJay #46839 üzenetére
Tudod, eddig látszott, hogy mit seedelek (ténylegesen, és nem csak azt, hogy mi áll seedben), ez pl. most nem látszik. Több mint 2500 torrentnél ez már zavaró. Tudom, tudom, lehet rendezni stb. stb. Lehet. De nem kényelmes. Nekem biztos nem. Arról nem beszélve, hogy a színek borzasztóak, aki kiválasztotta őket azt el kellene küldeni egy kicsit tanulni valami grafikai suliba. Bántóak. Legalábbis nekem. És még lehetne folytatni. Az igaz, hogy olyat nem lehet csinálni ami mindenkinek tetszik, de azért törekedni lehetne rá.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Jack Oneill #46819 üzenetére
Nem csupán neked. Ez alapból randa. Kifejezetten randa. S mindez nem elég, mert kevésbé áttekinthető, mint a korábbi.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz totron #45885 üzenetére
Semmiféle fátyolos tekintet nem volt. Csak nem kellene azokat csesztetni, akik adnak a közösségnek és nem elvesznek tőle. Ha valakinek úgy nem jó, ahogy csinálják, akkor meg kell csinálni másképp. Ez a megoldás. Az pedig, hogy ki és milyen indíttatásból ad a köznek, teljesen irreleváns kérdés. Az ilyen emberek nélkül nem lenne torrent, még Linux sem.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
Nem kötekedni akarok. De mifelénk úgy mondják, hogy "ha van pénz majomra, legyen pénz banánra is".
Szóval, ha van pénz "hiperszuperüberfaca" hangrendszerre minden, hozzá tartozó kütyüvel együtt, akkor kellene lennie az eredeti BD-re is. S akkor nincs ok szindi azokat, akik szívességből - hadd ne mondjam jófejségből - feltöltenek ezt is és azt is a virágboltba. Ők is a szabadidejüket áldozzák fel a közösségért. Köszönet nekik érte! Egyébiránt - szerintem - leginkább méretbeli korlátok miatt nem hagyják meg a veszteségmentes hangsávot, mert igazából nincs tömegigény rá. Persze ez csak egy vélemény a sok-sok vélemény mellett. Közel sem biztos, hogy ez valóban így is van.Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
Üdv! Ki miként oldja meg, hogy ha törölnek egy torrentet (nincs tracker) az törlődjön a seedjéből? Létezik erre valamiféle automatikus megoldás?
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Dragon3000 #42941 üzenetére
Letöltésben nincs korlát, feltöltésben van. S nem sebesség, hanem peer. Jól megvalósított, ügyesen megírt policy útján.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Rhino666 #42525 üzenetére
Ott vagy tévedésben, hogy te nem tartottál be egy szabályt, ami az ingyenesség feltétele! (Ami a reklámot illeti: Az emberek jó része reklámblokkolót használ, mert idegesíti, de az ingyen mozi, meg jól jön!)
De ez egy kapcsolat, aminek feltételei vannak, a feltételeket pedig elfogadtad a használattal együtt. Ami pedig azt illeti, ha nem tetszenek a használati feltételek, akkor egyszerűen abba kell hagyni a használatot. Tudod?! Mint a mikorszopsznál és sok sok más szoftvernél. S ott is változnak a feltételek. A seedeléssel nem őket "támogatod", hanem fenntartod azt a több tízezer tagot számláló csapatot, amelyiknek te is tagja lettél. S ezzel a tagsággal nem csupán jogok, hanem kötelezettségek is járnak. Momentán az egyik ilyen kötelezettség az, hogy néhány hetente be kell lépni. S erre valóban a korábban már ajánlott módszer a legjobb. Be kell állítani kezdőlapnak.
Meg kellene tanulni végre, hogy nincs ingyen leves! Mindennek ára van! Ebben az esetben az, hogy seedelni kell és néha be kell lépni. Komoly 2 másodpercet 8 hetente. De ha lusta vagy ezt a belépést még le is programozhatod. Elvégezheti helyetted az a gép, amelyikről, álltólag 7/24-ben seedeltél. (Persze nem vonom kétségbe ezt az állításod.)
Az pedig, nem előírás, hogy nagy sávszéllel seedelj, sőt! még mennyiség sincs, hiszen nem mindenkinek adott ez a lehetőség. Sokszor a leggyengébb ADSL mellett sokkal többe kerül a felhasználó seedje, mint a nagy sávszéllel seedelük esetében. Csak példaként: Nekem 5000 HUF-ba kerül 2/1 giga. Egy gyenge ADSL-t sem kapni ennyiért sehol. Ki is áldoz érte többet?
Tudod, ez tipikusan az az eset, amikor azt szokták mondani, hogy: Ha csöndben maradtál volna, bölcsebb lettél volna.
A megoldás pedig rettenetesen egyszerű: Szerzel egy új logint és egy kicsit áldozol az idődből arra, hogy újra számodra elfogadható rangot szerezz! (Ez sem a legkorrektebb, de sokan teszik!)
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Rhino666 #42512 üzenetére
Komolyan képes vagy ennyit dühöngeni egy számodra ingyenes szolgáltatás miatt, és szidni az azokat létrehozókat?! Miért? Hiszen az egészet üzemeltetni nem ingyenes dolog. Ez embereknek idejébe, eszközébe s e miatt pénzébe kerül! Tudod kit kellene szidnod? Magad. Amiért nem foglalkoztál vele még ennyit sem!
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz zsolt_64 #42047 üzenetére
Magyarországon nincs precedens jog! Bármikor módosíthatják. Hozhatnak tv.-t, vagy tehetnek amit akarnak. Ha úgy gondolják, hogy tiltani akarják, akkor minden további nélkül meg is tehetik.
Apucy01; Cs1csó
Nincs jelentősége, hogy "kiengedték a szellemet a palackból", vagy korábban próbálkoztak.. Ha pl. 10 év fegyházzal fenyegetnék azt, aki torrentezik, mellé pedig komoly pénzbírság. Sokan meggondolnák, hogy használják-e így, ahogy most. Az pedig egy másik kérdés, hogy nálunk az eszközökön van szerzői jog, amit ki kell fizetni még akkor is, ha a saját szerzői jogi tulajdonomat tartom pl. a vinyón.Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Harbinger85 #41923 üzenetére
qBittorrent A ma elérhető legjobb torrent kliens.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
Utolsó!
Az nem semleges terület! Nagy tömeg fanatikussal nem igazán lehet vitatkozni, mert elfogultak. S ez nem baj!
Ezt egyébként pont olyan hitéleti kérdésnek tartom mint szűkebb berkeimben Linux vs. winfos vitát. (A többit már meg sem említem.)
Ha nem baj nálam marad a mozi, majd a házimozi.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
Ugye nem baj, ha én nem feltétlenül értek veled egyet? Más élmény! A nagy vászon, az nagy vászon.
Ráadásul az élmény pont ugyanúgy nem azonos, mint egy színházi előadás. Lehet nézni képernyőn remek színielőadást. Még élvezni is lehet, de az akkor sem színház! Ahogy én sem a fapados moziból indulok ki, mert akkor az összehasonlítást is úgy kellene megcsinálni, hogy nézzük és hallgatjuk az 5 w-os hangszóróval rendelkező FHD-nak nevezett valamit.(Mert még tévének is nehéz nevezni, de a többségnek megfelel, mert látni rajta a Lábad Közt sorozatot!) Én MOZI-ról beszéltem. S hidd el van olyan hangzás és látványvilág, amit te otthon csak akkor fogsz tudni megcsinálni, ha csinálsz magadnak egy vetítő termet, ami legalább 200 m2.
Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák. Én szívesen megyek MOZI-ba haverokkal, ismerősökkel és beszélem meg a film után egy sör mellett a történéseket. S akad még más szempont is. Nekem hiányzik a MOZI!
De azt hiszem abba kellene hagyni az offolást, mert bannolva leszünk. Bár szívem szerint folytatnám az értelmes vitát.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Cs1csó #39614 üzenetére
Hacsak nem annyi, hogy sokkal több lett a torrent file, vagy az egyidejűleg kiszolgálandó kliensek száma, és még millió más ilyesmi is lehet. Továbbra is az a véleményem, hogy ha egy progi nem a használhatatlanságig eszi a memóriát, hanem mellette nyugodtan lehet futtatni, használni bármit, akkor nem kell vele foglalkozni. A memória azért van a gépben, hogy használjuk.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz fatal` #39182 üzenetére
A helyzet nálam is pont ugyan az, mint amit leírtál! Hogy kapcsolódik sok letöltőhöz, de egy torrentet csak 1 emberhez tölt felfele, hiába mutat 2, 3-at is. Eldobálja a többit. Ez az 1 viszont lehet akár 900 megabites feltöltés is. Érdekes! Gyanítom, hogy szolgáltatói gond lehet. Jó lenne ha más Telekomos is meg tudná nézni, hogy nála mi is a helyzet! Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet!
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz rigoberto #38947 üzenetére
Port nyitás routereken. Hogy melyik portokat nyisd ki, az pedig a qbit doksijában (help) megtalálod, de szerintem itt a topikban is rákereshetsz!
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz rigoberto #38940 üzenetére
Az "elakadt" üzenet azt az esetet leszámítva, amikor mondjuk 1 seeder van és ő kikapcsolja a gépét, azt jelenti, hogy a te gépeden van valami bibi, ami miatt nem tudja folytatni. Láttam már kérdezték közben, hogy van-e elég szabad hely a gépeden. Én valami ilyen jellegű problémára gondolok. Rá fogsz jönni! Az utóbbi évek legjobb torrent progija a qbit. Próbáld ki, hogy mit csinál, ha belövöd, hogy előre foglalja le a tárhelyet! (Lassabb lesz az elején, de legalább helyhiány hibát ki lehet küszöbölni vele.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz TeeJay #38756 üzenetére
Ebben teljesen egyetértünk! Nem is erről folyt a diskurzus. Hanem arról, hogy senki nem születik úgy, hogy tudja: mit és hogyan kell! Ezért van a fórum. Meg lehet kérdezni. Többször is kérdezte, próbálkozott, nem ment. Nem arról szól a történet a topikban, hogy segítsünk a másiknak? Miért ne lehetne egy linket oda tenni, hogy mit kellene elolvasni? Mi az akadálya? NIncs abban semmi jogellenes! Még a vetőmag esetében sem! Lehordani akkor kell valakit, ha képtelen megérteni, hogy mit, mikor, miért. S többször kérdezi meg ugyanazt. Én nem láttam olyat, hogy ez történt volna!
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz enginev3.0 #38753 üzenetére
Mit nem lehet leírni? Hogy miként kell mondjuk egy linux disztrót, kiegészítve valami saját cuccossal (pl egyedi hálózati és internetsebességi méréssel, ping és tracert figyelésével) felrakni? Ebben semmi törvénytelen nincs! Nem lehet elmondani neki, hogy mit és hogyan csináljon?
Miért is nem lehet? Mert te sem tudod? (Bár ezt erősen kétlem! )
És nem, nagyon nem voltál jó fej! Egy kicsit sem! S bocsi! Nem kötekedni akarok! Még véletlenül sem!
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz enginev3.0 #38748 üzenetére
A rendreutasítás helyett nem lehetne elmondani egy kezdőnek , hogy mi is a gond azzal amit csinált? Akár priviben is! Nem értelek! Vagy legalább belinkelhetted volna azokat az oldalakat amiket elolvasásra ajánlasz.
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
"Nem írta, hogy rossz a fejlesztés, vagy hogy jobbnak tartja egyiket a másiknál."
"Nem leszek népszerű, de a transmission-höz képest a qbit az ellenkező véglet, pont ez a felgyorsított fejlesztési ütem nem tesz jót neki."Ez szerinted akkor mi?
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz woodworm #38483 üzenetére
Leírnád egy kicsit konkrétabban, hogy mi is a problémád, a winfosos qbit használatával? Vagy miért rossz a fejlesztés? Nem kötekedni akarok, hanem csupán kíváncsi, hogy miért ez a véleményed! Mint ahogy arra is, hogy miért tartod jobbnak a transmission-t?
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office