- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
SLYM
veterán
válasz
Verticoin #14399 üzenetére
Ezen sincs semmi értelme lovagolni, de mivel csak 35 napja vagy tag elmondom, hogy ez itt hivatalosan is így működik és szerintem speciel ez teljesen rendben van. Egyszerűen ezért tud a fórumon belül is minőségi maradni a tartalom, mert nem kell egy bonyolult szabálykönyvhöz igazodni a moderáláshoz.
Ragozhatjuk tovább az előző kérdést is, jogilag (még) bele lehet kötni abba, hogy lopásnak számít-e a BTC "számla" feltörése és a coinok átküldése (a technológia miatt), de etikailag nem érdemes. Szóval felvetődött a kérdés, megbeszéltük, állást foglalt a fórum közössége, állást foglalt a PH is.
-
Verticoin
junior tag
-
mepet
addikt
-
brd
nagyúr
válasz
YASKATIR #14385 üzenetére
Nem haragszom, de hittel kapcsolatos diskurzusokra van másik topic (egyébként van az 19000% is, de ki számolja...). Miért hihetetlen számodra, hogy valaki nem a kenyérre valóból költ erre, majd nem herdálja el? A "ránézek" művelet az itt annyiból áll, hogy pl. egy blockchain-keresővel rákeresek a címre (valójában ugye nem nálam van a BTC, hanem a chain-ben, nálam csak a vele rendelkezéshez szükséges bitsorozat - privát kulcs - van). Ennek semmilyen nyoma nem lesz a blockchainben.
-
YASKATIR
senior tag
Ne haragodj, de en meg nem hiszem el, hogy van olyan BTC wallet-ed, amihez 4,5 eve nem nyultal hozza. Ez kb olyan keptelenseg, mintha lenne 1 kg aranyad, az arany ara felmenne 1000%-al, te pedig egy grammot sem adnal el belole, sot meg csak a trezort sem nyitnad ki, hogy megnezd az aranyat, esetleg atrakd egy biztonsagosabb helyre
-
Verticoin
junior tag
(beleértve engem is)
-
Verticoin
junior tag
Ha a jog felől nézzük meg, könnyen megeshet, hogy bármelyik bitcoin fiók jogilag szabad préda.
hasonló, mint a méhkaptárlopás.
A közelmúltban a közterületre kihelyezett méhkaptárok ellopása nem lopásnak számított hanem megtalálásnak.
Azóta hoztak erre egy törvényt s ma már ez jogilag lopás,
Ugyanígy kérdés, a bitcoin helyileg hol van és minek számít az ellopása?Nevezhetjük joghézagnak azt, ha ellopja.
Kivéve ha olyan országban történik a lopás, ahol van már erre törvény.
Nehezíti a kérdést, hogy melyik ország joga legyen rá érvényes, mi alapján döntjük el, melyik országban lopunk virtuálisan?
És ha mindezt sikerülne akkor még mindig ott van a gyakorlati kérdése, hogyan bizonyítjuk, hogy ellopta, de az más kérdés.Van még egy másik kérdés, az erkölcs.
Csakhogy ez fennáll más okok miatt is. A bányászattal elhasznált energiamennyiség is felvet erkölcsi kérdéseket, valamint a nyerészkedéssel szerzett pénz is felvet erkölcsi kérdéseket, szóval nem ez az egyetlen erkölcsi kérdés.
Felfogható az összes bitcoin cím megszerzése ugyanúgy aki kapja marja módnak is, ahogyan az is, hogy eladjuk a bitcoint mikor magas az ára, majd visszavásároljuk mikor alacsony. Ha az egyik erkölcsös a másik nem az, akkor ki dönti el melyik az s melyik nem az? A törvényes hatalom nem, hisz most nem a törvényről van szó, ami vagy le van írva vagy nem, hanem a vita íratlan szabályokról szól, aminek más cikkelyei azokra is vonatkozhatnának akik ép vitatkoznak. -
8zabi
őstag
válasz
szildavid90 #14378 üzenetére
3D Secure van? Ha nincs vagy nem tudod, akkor az a probléma.
-
szildavid90
aktív tag
A coinbase oldalon szerettem volna bitcoint venni, de allandoan azt irja, hogy buy failed. Mastercardom van, vasaroltam mar kulfoldi oldalakon mas termekeket es akkor siman ment. Mi lehet a baj?
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
BUÉK!Coinbase wallet használatában tudna valaki segíteni? Már egy ideje( kb egy éve) regisztráltam neten egy walletet, igaz nincsen rajta pénz. Most amolyan szilveszteri fogadalom miatt gondoltam én is veszek bitcoin-ot, egyéb lehetőséget nem látván automatából venném az Anker klubban. Na de ahoz mobil alkalmazás is kell, le is töltöttem androidos telefonhoz a play-ről.
Log in-nál beírom az emailt és a jelszót, ezzel minden rendben is lenne. Aztán van az hogy kapok egy smst és azt kell beírni. Na ez az istenért sem megy. Hiába írom be a mobilon a kapot kódot azt nem fogadja el hanem egyszerúen visszaugrik megint a log in kezdőoldalra ahol meg kell adni az emailt és a jelszót.
Nem is tudom már hányszor próbálkoztam kb 20-30-szor biztosan de mindig ugyan az az eredmény.
Mit kell ilyenkor tenni? Nem vagyok eg nagy angolos, a google fordító is érdekesen fordít, de arra már rájöttem hogy így nem is fog menni. Valamit tenni kell a webodalukon, na de mit???
Azóta regisztráltam egy másik walletet is egy Xapo nevezetűt végül is az is alkalmas lenne a dologra, csak az nekem biztonságilag aggályos. Elég egy sima 4jegyű pin kód és már bent is vagyok, már lehet is utalni. Ez azárt hamar feltörhető ha megszerzik a telefonom nem? Én azért a coinbase-ben jobban hiszek. -
Gyurma_13
aktív tag
Nem tudom mit lovagoltok ezen. A gazdátlan wallettek végül is a bitcoin holdereké lesznek, nem szó szerint, de mivel nem kerül forgalomba sose az a bitcoin, a forgalomba lévő darabszámot csökkenti. Ergo akinek van bitcoinja az jól jár ezekkel az elveszett coinokkal, mert az övé egy picit felértékelődik.
-
Verticoin
junior tag
Nem olyan egyszerű a kérdés, mert hivatalosan, ha nincs örökös akkor az államra száll. Egy autó se aki kapja marja alapon lesz másé, ha nincs örökös hanem az államé lesz. Minden más eset lopás.
Azt nem tudom, hogy ha egy másik országban lesz valakinek tulajdona és meghal, akkor kié lesz? Azé az államé amelyik állampolgára vagy azé amiben a tulajdon van?
Bitcoin esetében azonban nincs háttér állam így ez a kérdés még nehezebb. Kivéve persze ha azé az államé, akinek az állampolgára volt a halott. Akkor egyértelmű, kié a bitc
oin.
Ennél is érdekesebb ez a kérdés, ami most van, hogy hardforkolt bitcoin esetében a Satoshi tulajdonában levő bitcoinok nem az övé. Ez nem lopás? Vagy mivel az nem ugyanaz a bitcoin szabadon adható bárkinek? Így az én hardforkolt bitcoinom se feltétlenül az enyém?
Vagy ezzel a húzással csak Satoshit akarják kiugrasztani a bokorból, pontosabban a névtelenségből?Én amúgy úgy tudom, hogy egy halott esetén a halott országában érvényes törvény van életben.
Kérdés van e abban az országban egyáltalán törvény?
Vannak érdekességek, sok országban pl. ha valaki gyilkosságot követ el, akkor nem örökölhet semmit. De ilyen esetben se szabad préda lesz az örökség, hanem a következő örökösre száll, ha pedig az nincs akkor az államra.Jó kérdés ez, ha az örökség egy része bitcoin e akkor az az államé lesz e, ha nincs erre törvény. Nálunk arra már van törvény, hogy bűnöző bitcoinját le lehet foglalni, de vajon a hagyatéki törvényekben is szerepel ez valahogy?
-
YASKATIR
senior tag
Itt arrol van szo, hogy van egy wallet, aminek nincs gazdaja. Ha neked van egy kilo aranyad, de nincs semmi igazolasod hozza, te eltunsz es evekig nem jelentkezel az aranyadert, akkor azt az aranyat az allam szepen elteszi (tegyuk fel, hogy az allam talal ra), nem fogjak evezredekig tarolni egy ismeretlen szamara.
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
A nagy farmok (genesis, bitmain) hogyan működnek?
Bányászati teljesítmény lehet tőlük venni? Vagy ott elhelyezni a megvásárolt hardvereket?
Esetleg gépeket lehet náluk bérelni és a felhasználó úgy állítja be, ahogy akarja? -
CoDWaW07
őstag
Ki az aki ezek után nem nézné legalább fél évente, de inkább havonta az árfolyamot?
Régen a BTC-vel kicsit más volt a dolog, mert senki sem tudta hogy mi lesz ebből az egész kriptovaluta témából, az emberek 99%-a komolyan sem gondolta, arra meg szerintem senki sem számított 6-7-8 évvel ezelőtt, hogy jelenleg "hanyatló" állapotban is 13500 dollárt érjen egy darab Bitcoin, amit akkoriban fillérekért osztogattak, és bányászni is össze lehetett.
-
Verticoin
junior tag
válasz
atok666 #14355 üzenetére
Érdekes a párhuzam ami ezzel a témával kapcsolatban le van írva.
Egyik oldal szerint ha hosszútávú befektetésre vesszük, akkor még az árfolyamra se kell évekig ránézni, másik oldal szerint ha nincs aktivitás éveken át a csúcsok ellenére se akkor az feljogosít, hogy ellopjuk.Én mindenesetre egy befektetés esetén se tenném meg azt hogy évekig rá se nézek, bármikor lehet olyan helyzet hogy egy egy befektetést meg kell változtatni. Szép történetek, hogy aki évekig rá se néz az utána házat vehet aprópénzből, de a jövőre nézve egy csak az egyik lehetőség, ennek a fordítottja is megeshet. Az is jó kérdés vajon mikor kerekedik felül a bitcoinon egy másik kriptovaluta? Az hogy eddig nem sikerült csak az egyik lehetőség.
-
csaba951
veterán
válasz
YASKATIR #14358 üzenetére
Simán!
Miért pont 50 BTC?
Szinte 100%, hogy egy korai bányászhoz tartozik. Akkoriban pont ennyi volt a block reward.Miért nem nyúlt hozzá azóta?
Akkoriban rengetegen bányásztak hobbiból. Pl. csak támogatni akarták a kezdeményezést. Vagy csak tesztelték vele a gépet. Nem a haszonért csinálták, hanem hobbiból. Lazán álltak a dologhoz. Nem mentették el gondosan a wallet hozzáféréshez szükséges adatokat, tulajdonképpen el is feledkeztek a dologról. Később vettek másik gépet, vagy csak újrarakták a Windows-t.Aztán amikor felment az árfolyam persze szerettek volna hozzáférni. Csak ugye a hiányzó privát kulcs hiányában nem lehet. Rengeteg ilyen történet kering internet szerte, hogy most mennyi pénzük lenne. Illetve tulajdonképpen van is, csak nem tudnak hozzáférni.
-
-
nyogo83
senior tag
válasz
YASKATIR #14356 üzenetére
Nem volt az 20k felett, mert ez egy 2014 januari dolog volt, ahogy fentebb irtam. Mindenesetre az is jelentos novekedes.
Amugy en nem tudom milyen modon lehetne a tulajat elerni, de ha mondjuk akkor az 50Btc-bol 0.1Btc-t (akkor volt kb 80dollar) leszedek, ugy gondolom ha van tulajdonosa par napon/heten belul eszreveszi. Neki se akkora veszteseg, viszont eszlel valtozast az evek ota fixen allon keszleteben.Mas:
Lattatok milyen siker lett a Bitfinexes Bitcoin Segwit2X? Paran kapkodjan a fejuket hogy mi tortent -
YASKATIR
senior tag
válasz
atok666 #14355 üzenetére
"Tehat, ha valaki evekig ul a coinjain - mindenfele aktivitas nelkul -"
Sikerult egy olyan dolgot leirnod, ami nem letezik. Kb $0.2-ert vette a BTC-t es meg akkor sem mutatott semmi aktivitast, amikor a BTC $20k lett? Ez annyira hiheto mint az, hogy meszaros okosabb mint zuckerberg.
Egyebkent pedig az allam is visszaveszi / elveszi a foldet / akarmit ha eleg ideig nem jelentkezik egy telekert / targyert senki. Nem varnak a vegtelensegig
-
nyogo83
senior tag
válasz
atok666 #14352 üzenetére
Mostani arfolyamon egesz jo osszeg(amin keves ember gondolkodik el), de ez ha jol latom 2014 januari, akkor 800usd korul volt a btc. Lehet en csak felig vagyok romlott, de epp akkora osszeget vettem volna el, hogy feltunjon neki hogy a biztonsagra jobban figyeljen.
Amolyan "figyelmeztetes es tanulopenz", mert ha mas jon ra akkor visz mindent.Ha nincs valtozas utana se, akkor meg a teljes osszeget.
-
Ha vótmá, bocsi.
Váo.
Tipikus esete annak hogy mit csináljunk ha találunk egy gyenge passphrase btc fiókot
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest