Új hozzászólás Aktív témák

  • Verticoin

    junior tag

    válasz htc07 #14367 üzenetére

    Nem olyan egyszerű a kérdés, mert hivatalosan, ha nincs örökös akkor az államra száll. Egy autó se aki kapja marja alapon lesz másé, ha nincs örökös hanem az államé lesz. Minden más eset lopás.
    Azt nem tudom, hogy ha egy másik országban lesz valakinek tulajdona és meghal, akkor kié lesz? Azé az államé amelyik állampolgára vagy azé amiben a tulajdon van?
    Bitcoin esetében azonban nincs háttér állam így ez a kérdés még nehezebb. Kivéve persze ha azé az államé, akinek az állampolgára volt a halott. Akkor egyértelmű, kié a bitc
    oin.
    Ennél is érdekesebb ez a kérdés, ami most van, hogy hardforkolt bitcoin esetében a Satoshi tulajdonában levő bitcoinok nem az övé. Ez nem lopás? Vagy mivel az nem ugyanaz a bitcoin szabadon adható bárkinek? Így az én hardforkolt bitcoinom se feltétlenül az enyém?
    Vagy ezzel a húzással csak Satoshit akarják kiugrasztani a bokorból, pontosabban a névtelenségből?

    Én amúgy úgy tudom, hogy egy halott esetén a halott országában érvényes törvény van életben.
    Kérdés van e abban az országban egyáltalán törvény?
    Vannak érdekességek, sok országban pl. ha valaki gyilkosságot követ el, akkor nem örökölhet semmit. De ilyen esetben se szabad préda lesz az örökség, hanem a következő örökösre száll, ha pedig az nincs akkor az államra.

    Jó kérdés ez, ha az örökség egy része bitcoin e akkor az az államé lesz e, ha nincs erre törvény. Nálunk arra már van törvény, hogy bűnöző bitcoinját le lehet foglalni, de vajon a hagyatéki törvényekben is szerepel ez valahogy?

Új hozzászólás Aktív témák