- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Kraken-en már 3 hete várok, hogy Tier 2 legyek (Tier 1 már megvan), és befizethessek, hogy bizonyos altcoinokra szert tegyek. Tudnátok ajánlani esetleg alternatívát?
Üdv, sarkanyolo
-
ignorant
senior tag
Eloszor erdemes tisztazni, hogy "split" csak akkor tortenik, ha elegendo ember tamogatja mind2 (vagy akar tobb) agat.
Amire te gondolhatsz a "replay" attack, aminek a lenyege, hogy ha nincs implementalva vedelem ellene, akkor az egyik lancon propagalt tranzakcio a masik agon is propagalodhat.
ETH/ETC fork hibajabol tanulva, ez ellen keszul mindegyik fork propozicio, szoval az aktualis fork-ok eseteben 2 teljesen kulon egyenleged lesz.
-
Elbandi
aktív tag
nem, ez meg csak az hogy a node frissitett es bekapcsolta a BIP148/149-et, nincs semmi fork egyelore.
amugy ebben a ketteagazasban ne bizzatok, egy regi doksiban a valtok kijelenetettek hogy nem akarnak megegy kavarast mint ami eth/etc-nel volt, egyontetuen kiallnak az uj btc mellett. es valszeg a dev-ek sem fogjak turni egy masik forkot, ahogy "elfolytottak" a btc unlimited-et is.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
melkah #11139 üzenetére
A kártyádhoz nincs hozzárendelve 3D secure szolgáltatás. Egyre gyakoribb, hogy ezt kérik. Sajnos nem minden Mo-n banknál van ilyen, én is megsz..ptam az Erste-vel, mert ott sincs.
A kártyád bankjának a honlapján nézz utána, hogy van-e náluk ilyen, ha nincs, akkor használj mást a kártya helyett, pl. van sima átutalásos lehetőség is általában, vagy PayPal.
Egyébként ebben a nyomorúságos 3D secure-ben az a legrosszabb, hogy ezt nem közlik előre a weboldalakon, hogy csak ilyen kártyával tudsz vásárolni, hanem csak akkor derül ki, amikor már effektíve fizetnél a vásárlásért. Magyarán a legutolsó fázisban... szóval az ilyen weboldalak üzemeltetőinek is.... minden jót kívánok!
-
deadwing
addikt
Próbált már valaki cryptopayes virtual kártyával amazon.de-ről vásárolni?
Leadtam egy megrendelést és visszaírtak, hogy küldjek el pár adatot, FAXON vagy POSTÁN...
FAX??? Hol élnek ezek, meg miért van erre szükség?
Lehetséges, hogy a cryptopay-t nem fogadják el?
A próba 1 eurós összeg pedig sikeresen levonásra került...Német nem megy, így fordítót használtam:
"Kérjük, küldje el nekünk a közelmúltban a hitelkártya-kimutatás, amely a következőket:
- a kártyabirtokos
- a hitelkártya számát
- a tárolt számlázási címKérjük adja meg a megrendelés számát és e-mail címét annak érdekében, feldolgozása 24 órán belül.
A faxszám megtalálható segítséget oldalt Amazon.de:
www.amazon.de/fax
Ha nem férnek hozzá fax, hogy el tudja küldeni nekünk a hitelkártya számlát postai úton a következő címre: "
-
melkah
tag
Udv!
Szerettem volna bitcoint (es ethereumot vasarolni). Az itt irtak alapjan arra jutottam, hogy a coinbase lehet a legjobb erre a celra nekem es az oldal is szimpi volt.
Beregeltem, minden beallitottam es megadtam nekik amit kertek, de a vasarlasnal mindig elakadok.
Ketfele uzenetet kapok, az egyik "Your transfer failed for the following reason:
Buy canceled: It looks like your card issuer rejected your buy. Please contact your card issuer and authorize 3D Secure buys from Coinbase, or contact support if the error persists."A masik pedig a vasarlas elotti: "To complete a purchase using, you must first authorize the buy with your card issuer."
Az oldal elvileg siman elfogadta a mastercard (harombetus nagy zold bank kartyaja) kartyamat es hozza adta a kartyaim listajahoz. Semmifele osszeggel nem terheltek meg a szamlamat elotte, hogy csekkoljak mukodik-e a kartyas vasarlas. Megprobaltam chrome-bol es FF-bol is.
Valaki jart mar igy ? Estelge van valami otletetek, hogy mit rontok el ?
Ha nem a coinbase, akkor mi mas lenne ami jobb es javasolnatok es ugyanugy lehet ethereumot is vasarolni, nem csak bitcoint ? -
P3Dr0
senior tag
válasz
bobalazs #11136 üzenetére
Azért 1 dolgot nem értek pontosan. Mikor ketté válik a blockchain akkor ugyanúgy lesz lehetőség a dubble spend re mint az eth/etc nel volt? Mondjuk ahhoz kellene olyan wallet amiben az elején lehetne választani melyik blockchain re akar csatlakozni az ember. Meg a privát kulcs ott lesz mindkét blockchain.en?
Ebből a szövegből indult el a gondolatmenetem.
"If you do control your keys you will have the same balance on both chains and you will be able to trade one for the other, effectively increasing your total bitcoin balance. "
Vagy itt arra utal hogy az új btc meg a régi btc lesz tradelheto egymassal ás későbbiek folyamán?
-
Xpredi01
tag
10k Ft-nyi BTC-t szeretnék váltóra átutalni coinbase-ről, aminek a transaction fee-je több, mint 600 Ft.. Nem vagyok egy fillérb.aszó, de ez komoly? Sokallom.
ETH-nak is ilyen magas a transaction fee-je?
-
tknof1871
őstag
válasz
GabN73 #11127 üzenetére
És akkor most mi a kérdés?
Sajnálom! Elölről. Alig értek angolul, nagyban támaszkodok a google fordítóra. + még nem utaltam ebankon keresztül. + BTC-t se vettem. Ezért kértem segítséget az instrukciók értelmezéséhez amit a kraken írt az oldalán.Az adatok amit a kraken leírt: Account name: Kraken, Payward Ltd.; Address: ...; IBAN: ...; Bank name: ...; BIC: ...; Bank/Branch address: ...; Reference (IMPORTANT: This code identifies your deposit with your account. Include this code including "kraken.com" when submitting the wire transfer.): ...; Minimum: €1.00.
Belépek az ebank-ba (ez a bankom ami magyar nyelvű) és megnyitom a deviza-átutalás oldalt.
Kedvezményezett neve: Kraken, Payward Ltd.
Számlaszám (IBAN/egyéb formátum): ...
Átutalás összege: ...
Eddig egyszerű. Innen nem értem mit kell beírni. Az átutalás részletei alatt van még: közlemény: ?; információ a banknak: ?. De extra paramétereket is meg lehet adni: átutalás egyedi azonosítója: ?; átutaló azonosítója: ?; kedvezményezett azonosítója: ?; kategória jogcím: ? (ez egy legördülő menü); átutalás jogcíme: ? (ez egy legördülő menü). -
atok666
őstag
Ha jelenleg ki van termelve az ossz-bitcoin kb. (tippelek) 75%-a, akkor az azt jelenti, hogy a jovobeni egesz bitcoin-allomany haromnegyede az emberek egy kimutathatatlan szazalekanal/ezrelekenel van/lesz, sot ennek a mennyisegnek jelentos resze csak par ember birtokaban van. Mennyire gazdag ember lesz pl. satoshi, aki 1m btc-vel rendelkezik, o lesz a vilag ura?
Atok
-
P3Dr0
senior tag
válasz
zsolti1debre #11126 üzenetére
En inkabb ezt tudnam ajanlani. Nagyon sokat lehet vele sporolni es fejlesztheto viszonylag konnyen.
[link] -
Reggie0
félisten
válasz
zsolti1debre #11126 üzenetére
Fuzetet es tollat is hozzal. Meg postitbol is par darabot.
-
GabN73
addikt
válasz
tknof1871 #11125 üzenetére
És akkor most mi a kérdés?
Amiket kiír, oda kell küldened a pénzt. A referencia számhoz még írd oda hogy kraken.com.
Igen, be kell lépni a netbankba, és onnan indítani.
zsolti1debre
Max altcoinokat bányásznék már, topik itt. Ha olvasol kicsit, látni fogod ki mit használ.
-
zsolti1debre
tag
Sziasztok!
Van egy felesleges socket 775-os konfigom benne egy Xeon X5450-es procival es 8GB DDR3-1333MHz-es memoriaval. Arra gondoltam,hogy ebbe a gepbe veszek egy vga-t es elhelyezem egy baratom munkahelyen a szerverteremben,hogy a gep banyaszgasson.Tudom nem egy erogep a gepem,de mivel a villanyszamlat nem nekem kell fizetni,hanem a baratatom cegenek,igy belevagnek a projektbe.Milyen vga-t javasoltok eme konfigba?Vegyek egy ATI RX 460 4GB kartyat negyvenparezer forintert,vagy vegyek inkabb ATI RX 550 RX550-4G 4GB kartyat?Vagy vegyek egy 6GB-os GTX1060-at duplaannyiert?Vagy felejtsem el a dolgot,mert a vga-kartya arat sem fogja kitermeli soha...?
Koszi,
Zsolti -
tknof1871
őstag
válasz
Laci244 #11123 üzenetére
SRY! Nekem így egyszerűbb. Klikk a Funding-ra -> Klikk Euro (EUR) -> Deposit Method: legördülő menüből kiválasztom a Fidor Bank AG (SEPA)-t. Aztán a következő szöveget mutatja az oldal.
Deposit Euro (EUR)
Select a method and follow the instructions on the displayed form.
Deposit Method:
SEPA Deposit • Fidor Bank AG (SEPA)Deposit to your account using the information below. You'll need to contact your bank for specific instructions.
Be sure to include the "Reference" code given below - this code identifies the deposit with your account. If you fail to include the reference code we may ask you to get verified to the next verification tier and/or submit an ID confirmation photo.
Don't exceed your daily or monthly funding limits. If you exceed the limits, your account will be frozen until you get verified for higher limits, or until the funds are returned to you.
Fees listed are what our bank charge us. Other banks used during the transfer may charge additional fees and are out of our control.
Multiple deposits of the same amounts within a few days of each other may be delayed. If you must make multiple deposits, consider sending different amounts.
Important: The name on the bank account you are depositing from must match the name entered for verification on the Kraken account you are depositing into.
Important: Please don't forget to include the complete reference code containing "kraken.com"Aztán felsorolja a kraken adatait (mindent inkább nem írok ki, "..."-al helyettesítem): Account name: Kraken, Payward Ltd.; Address: ...; IBAN: ...; Bank name: ...; BIC: ...; Bank/Branch address: ...; Reference (IMPORTANT: This code identifies your deposit with your account. Include this code including "kraken.com" when submitting the wire transfer.): ...; Minimum: €1.00.
És más nincs az oldalon.
-
kem
addikt
válasz
naomek #11120 üzenetére
Ez itt szalagkabel hiba is lehet. En elkezdenek klasszikus testelest csinalni, amennyi variaciot csak tudsz. 1 kartyat mindharom szalagkabellel, egy szalagkabelt mindhatom kartyaval satobbi. Egy alkalommal csak egy valamit valtoztass, es igy egy ido utan kiderul mi a problema. Ha a problemat nem tudod reprodukalni, akkor nem az a problema
ui: megprobalhatsz nagyobb frekvenciat is, mondjuk 525. Lehet, hogy a 420 keves neki.
-
naomek
tag
Igen, de akkor még csak 50 másodperce ment. Utána felment 80C-ig, de rájöttem hogy az egyik venti nem volt oda csavarva, így szépen beállt 45-50C-ra.
Köszi a segítséget még egyszer. Még a ribbon kábelt és a táp kábeleket megpróbálom kicserélni/felcserélni.
Egyébként úgy véled, hogy annak a boardnak sincs baja csak valamiért nem kapcsolódik be? -
kem
addikt
válasz
naomek #11117 üzenetére
Probald meg kisebb frekin hajtani (420 pl), es dugd at a tapkabeleket. Ha rosszul van bekotogetve es egy kartya egy torol kap csak aramot sok Y elosztassal, akkor lehet, hogy nem jut neki eleg amper es azert nem mukodik. En addig cserebereltem a kartyakat amig hasonlo hofokokat nem kaptam, a kabeleket meg addig amig be nem indul a kartya, szerintem ne add fel
Ezek az eszkozok nem arrol hiresek, hogy serversabvanyoknak felelnek meg, eleg hanguletlenyek.
Hogy erted, hogy az egyik melegszik? 1 fok elteres van koztuk a kepen.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Kraken oldalán kiválasztom a Deposit Method-ot ami SEPA és akkor írja hogy
Deposit to your account using the information below. You'll need to contact your bank for specific instructions.
Az a baj hogy alig értek angolul. Mit kell csinálni? Például a "Reference" code-al, meg kell adnom a bankomnak ahol a lakossági folyószámlám van? -
kem
addikt
válasz
naomek #11110 üzenetére
Nekem ugyan ez volt, es az uj firmware meg factory reset megoldotta. Az volt a root cause, hogy a tap eppencsak elbirta a 3 kartyat, es amikor a ventik fullon porogve indultak nem adott eleg kakaot a kartyaknak, es nem indult be, csak igy hibasan. Amikor az uj firmware indit akkor eleve lassbban porgeti be a ventiket azon a fordulaton amit beallitasz %-ban, es ugy nem rantott minden egyszerre aramot a taprol.
-
kem
addikt
válasz
naomek #11104 üzenetére
Masik tappal probaltad?
Kisebb frekivel probaltad?
Factory reset megvolt?
Friss firmwaret meg mindig ajanlom. A default-ra allitas uitan megnezheted a fekvenciat ami segit kivalasztani a FW-hez a verziot, plusz a neten van sok leiras, hogy hogyan tudod beazonositani. ASIC chip szamrol ill elhelyezkedesrol, matricarol meg errol-arrol be lehet azonositani. -
naomek
tag
válasz
naomek #11103 üzenetére
Ez áll a kernelben:
hash ok
[ 9.422861] hashtest OK
[ 9.425858] bitmain-asic: success to register device
[ 9.435300] Detect hardware version = 4
[ 9.439425] fix hardware version
[ 9.442813] hardware_version = 0x4
[ 9.446492] S5 ctrl board test V1.1
[ 9.450387] bitmain_asic_open ok
[ 10.808994] stop send work to all chainutána pedig ezt floodolja:
S5 board
[ 101.457132]
[ 101.457132]
[ 101.457132] !!!!soft set defult asic num 0!!!
[ 101.457132]
[ 101.466307] clear FPGA nonce buffer
[ 101.470020] query send data 5:
[ 101.470020] 0x0000: 0x02 0x55 0xaa 0x00 0x00 0x32 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00
[ 101.470020] 0x0010: 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x83 0x92 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00
[ 101.470020] 0x0020: 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00
[ 101.470020] 0x0030: 0x00 0x00 0x00 0x00
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest