Hirdetés
-
IT café
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
pHantom x #66200 üzenetére
Biztosan jó az is
Nekem van egy régebbi Asus GTX 660 Top DirectCU II kártyám, sosem hallottam még a hangját. Pedig nem mai darab.
Persze most nem segítettem
Vedd amelyik olcsóbb, vagy jobban tetszik, vagy pont van a boltban. Mondjuk nálam sokszor az dönt, melyik van a helyi boltban. Csak ne kelljen rendelni.
Annó vártam 3 hetet egy Radeon HD 6850-re. Örökké valóság volt. -
Alister71
nagyúr
válasz
nightvison #65307 üzenetére
Nagy eséllyel bányász vírus. Rogue Killert kell telepíteni és futtatni csökkentett módban.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Enigma1945 #63076 üzenetére
Egy R7 260 vagy egy GTX650 a nagyon alja belépő szint játékra.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #62983 üzenetére
Persze, jóval gyorsabb.
-
Alister71
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #62557 üzenetére
De miért alapon? Annak a 400x9 meg se kottyan, alapfeszen vinnie kell. Az északi hídnak adsz 1.24 voltot, mást nem is kell feszelni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
komi77 #62532 üzenetére
A tápodnál a gond valóban, hogy 4 ágra van osztva, és 22 Ampert tud csak a legerősebb ág is. Ez a 390-nek nagy eséllyel kevés.
Az én Corsair VS450-em 34 Ampert tud 12 voltos ágon (nincs felosztva), de a 390 mellé még ez is kevés lenne.
Nem beszélve a húzott FX-ről, ami szintén nem kis mennyiségű áramot szív -
Alister71
nagyúr
válasz
komi77 #62523 üzenetére
Sajnos az a proci nem tud már "etetni" egy ilyen szintű vga-t. Próbáld ki, hogy, minél nagyobb felbontás, és totáll full grafika. Ha az fps kevesebb is lesz, de a mikrolagg megszűnik, akkor kiléptél a cpu limitből. Nekem a Forza 6-nál van olyan, hogyha leveszem a grfikát ultra alá a cpu érezhetően nem bír a játékkal. Ha teljesen maxra rakom, akkor a játék érezhetően jobban fut, mert eltávolodok egy kicsit a cpu limittől. 3.6-ra húzott i5 2400-el és GTX1060-al. Előtte a HD7870-essel nem volt ilyen jelenség, ott normal grafikával játszható volt.
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz
Triathlete #62451 üzenetére
A rev1-es Gigabyte 7850-esek gyári hibásak voltak, anno ki lett tárgyalva a topikjába. Nézd meg a pontos tipusát, minden szám és betű stimmeljen, és nézd meg van-e rá frisebb bios. Lennie kell, mert úgy emlékszem a Giga adott ki javított biost. Ha a legutolsó bios van rajta, akkor fakereszt a vga-nak.
-
Alister71
nagyúr
válasz
MaxxDamage #62355 üzenetére
Nekem steam-es verzió van, de a rockstar kliens ott sem működik, csak offline módban tudok játszani. (mondjuk az online sesem érdekelt, csak a sok javítás miatt vettem meg anno, meg persze le volt árazva)
-
Alister71
nagyúr
válasz
MaxxDamage #62352 üzenetére
Sajnos nem minden termékkulcsot importáltak át a GfWL-ből. A Dirt3-am is lemezes, GfWL kódos, azt fogadta a steam.
-
Alister71
nagyúr
válasz
MaxxDamage #62346 üzenetére
1: Szedd le a legutolsó Games for Windows Live klienst, telepítsd fel és el fog indulni. Ha nem a legutolsót rakod, akkor sem fog indulni, mert nem frissít be magától, mivel már halott cucc.
2: a termékkulcsot próbáld meg aktiválni a steamen, és az telepíti a legfrisebb játékot és a hozzávalókat.
mikkristof: Gigabyte WF2OC
-
Alister71
nagyúr
válasz
Leki78 #62209 üzenetére
Én a múlt héten vettem 10-ért egy Asus R7 260-ast, ez 50-60%-al erősebb az 5770-től. Ki lehet fogni olcsón, csak lesni kell az aprót.
Ilyeneket nézz: HD6850 - szintén van 10 körül, HD7770 - 12 körül ezek is 30-40%-al jobbak mint az 5770. -
Alister71
nagyúr
válasz
Sztrapacsek #62206 üzenetére
A win+p kombóval tudod a legegyszerűbben váltani a kimeneteket.
-
Alister71
nagyúr
válasz
trancemusic #62113 üzenetére
Ne viccelj már, egy irodai gépbe való vga-n milyen órajelet csökkentsen?
Mellesleg ha fel sem megy a driver az nem TDR hiba. -
-
Alister71
nagyúr
válasz
mikkristof #61700 üzenetére
Nem tévedsz. A 470 árában Van GTX1060 3GB, az veri az említett vga-kat.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Kiezamajom #61673 üzenetére
Fakereszt a 7870-nek. Rakhatod az enyém mellé a kukába.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Vismajor01 #61636 üzenetére
Nem a monitor DVI-al és a tv HDMI-vel?
-
Alister71
nagyúr
A HDMI-t próbáld, ott nincs semmi átalakítás. A procit nem nehéz kivenni, visszarakni, inkább a hűtő maceráns, annak el lehet törni a kis fehér műanyag tüskéjét.
Ha nagyon régi rajta a paszta és megvan keményedve, érdemes letörölni, ha nagyon meg van száradva a körömlakk lemosó könnyedén oldja. 3 év után amúgy is ráfér már, 2000 forint körül lehet venni minőségi pasztát, MX2 vagy MX4-et. Túl sokat ne nyomj rá, nem kell bevakolni vele, csak a kupak egyenetlenségeit kell kitöltenie.
Szerintem mindenképp szedd ki, mert ha a biosban is hiányzik ez a funkció, akkor lehet valóban kontakt hiba.
A kifújkálásnál a cpu tokot értettem, csak simán kifújkálod a port belőle, csak vigyázz, nehogy teleköpködd
Az elemet úgy vedd ki, hogy a tápkábel se legyen közben bedugva, mert akkor nem csináltál semmit. -
Alister71
nagyúr
A CPU-t próbáltad már kivenni a lapból? Hátha csak valami kontakt hiba van valamelyik lábnál? Kiszeded, kifújkálod a tokot, visszarakod, meg közben kiveszed a lapból az elemet. A proci alját is megnézheted, nem kentél-e korábban túl sok pasztát a kupakra, aláfolyt valahogy, pasztás kézzel megfogtad a proci érintkezőit.....Hátha.
-
Alister71
nagyúr
válasz
bobalazs #61606 üzenetére
Többen is írták már, hogy a DDU után nem tudták feltelepíteni a drivert sem, újra kellett rakni a wint.
MK VII: amik neked a win10 hibáknál bizonyítékok, az sok embernek, nekem is, hiba nélkül működik. Ennek ellenére sem írtam neked, hogy hülyeségeket írkálsz. Nekem volt már rosz tapasztalatom a DDU-val, erre Te majdnem lehülyézel.
Akkor én ne lepődjek meg rajtad? Mind1, én nem haragszom.
-
Alister71
nagyúr
válasz
MK VII #61603 üzenetére
Azt, hogy neked mi a hülyeség, szerintem tartsd meg magadban. Ha már a reakciódat sikerült. Ez kb. ugyan az a szint, mint a problémád a win10-el.
Az, hogy egy szoftver még a rendszer gyökeréből is kigyomlálja a drivert nem minden esetben jó. Pláne ha ugyan azon gyártó hardverét használja utána. -
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz
Janoska26 #61567 üzenetére
Nekem se volt jó 7870-el 3 különböző kábellel se. A tv-t meg nehogy már válogassa, szép is lenne.
Sőt volt vagy 3 olyan játék ami hdmi-nem volt hajlandó teli képre váltani, akármit is trükköztem vele, csak ablak. Pedig a 7870-es még messze nem volt legacy státuszban. -
Alister71
nagyúr
válasz
scarabeus86 #61354 üzenetére
A 1060-ak nem hullanak, csak viccelt a kolléga, mert most zavarják a radis viccek
-
Alister71
nagyúr
válasz
Petyyyyy #61254 üzenetére
Rossz a táp, annak ellenére, hogy jónak tűnik - csere
Rossz a vga, kipróbál másik gépben
Ramok kiszed, ha több van, bekapcsolni úgy a gépet, hogy csak 1 modul van benne
CPU kiszed, kiporol, letöröl, újrapasztáz
Alaplap elem csere
Kidob a francba az egész, mert úgyse jó már semmire - ez a legértelmesebb -
-
Alister71
nagyúr
válasz
Marci112233 #61013 üzenetére
Nem kell letörölni semmit. Ha win10 van csak kicseréled a vga-t, bekapcsolod, megismerkedik vele, kér egy restartot, majd a win magától rendbe rakja a drivert, ha kell frissít rajta.
-
Alister71
nagyúr
Az a baj, hogy ebből nem derül ki, hogy a másik ventit mikor kell, hogy indítsa.
Próbáld meg a gyártó oldaláról ráflashelni az újabb biost.
Nézted amúgy játék alatt jól megterhelve kikapcsolt vsync-el meddig melegszik fel a vga?
Melyik venti nem forog? Ami a kimenetekhez van közelebb, vagy amelyik a végéhez? -
Alister71
nagyúr
Nagyon régen csináltam már bios módosítást, de ha lemented és felrakod a képet ahol a vezérlés van, hátha meglátok valamit rajta.
Ha megmozdul a venti majd leáll, nem lehet hibás vagy szorult. Szinte 100%, hogy a biossal van valami.
Azt is megnézheted, hogy milyen verziós bios van rajta, és az is lehet, hogy a Sapphire adott ki azóta egy javított biost, amit a honlapon pontos verzió és revizió alapján meg tudsz nézni. Ha van új bios, elég ráflashelni. -
Alister71
nagyúr
Le kellene menteni a biosát, a gpu-z-vel elég egyszerűen le lehet. Majd a Radeon bios editorral megnézni a venti profilokat. Nagy eséllyel lentebb lehet venni, hogy már 60 foknál bekapcsoljon.
Ne feszegesd a ventiket, mert a végén eltöröd. -
Alister71
nagyúr
válasz
pellesmartin #52882 üzenetére
Elrontani nem nagyon tudod, de nyerni sem fogsz vele semmit. Az a 3-4 fps nem fogja kihúzni a vga-t a slamasztikából.
Régi már, csere-érett.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Strix LC NVIDIA GeForce RTX 4090 OC Edition
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 Kiváló állapotban!
- ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC
- LG OLED Televíziók -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest