Hirdetés
-
IT café
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszas19
senior tag
-
Dani3457
tag
Üdv.
GA-MA785GMT-UD2H ez a lap támogatja a ddr5- gddr5 vidikarikat?
Válaszokat Köszönöm!
-
SaJtka
újonc
Sziasztok!
Ma vettem egy Gigabyte nvidia geforce gt 610 2gb ddr3-as videókártyát. Miután beraktam az asrock n68v-gs alaplapba rögtön új win7 ultimate-t telepítettem. Ment is minden szépen, csak hogy a képernyőm kék fátyolos lett a gép pedig be sem ismeri a videó kártyát. A kék fátyol végett kicseréltem először a kábelt, majd a monitort is, de a probléma meg maradt. Ez a legkisebb gondom... A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám beismertetni a géppel a gpu-t? A telepítő cd-je sem ismeri fel. A rendszer is csak az alaplapi NVIDIA® GeForce 7050 / nForce 630A MCP-t ismeri be. Nem vagyok nagy számítógép guru, inkább csak amolyan házi felhasználó, de a bios-t ismerem. Tudom, hogy frissíteni kéne az egész gépet, de azt az anyagiak most nem engedik meg. Úgy hogy bármilyen jó tanácsot, segítséget szívesen fogadok!
-
ghodyl
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy ASUS ENGTX 470 -es videókártya, a probléma hogy bármilyen programmal nézem, nem hajlandó 2d módra váltani, folyamatosan maximum MHZ-n pörgetni a gpu.t és a ramokat is, igy folyton melegszik és a hűtése csak hangosan tudja tartani, játék alatt elnézem neki, de netezés közbe nehogy már a videókártya legyen a leghangosabb
A segítséget előre is köszi
-
7time
senior tag
válasz
MK VII #46484 üzenetére
Az MSI -nek alig van hangja, merem ajánlani!!.
Ringman
Nem csoda ha átsiklottak, az Nvidia nem túl híres a több monitor kezelésében, ha nem érdekel a márka ebben az AMD sokkal jobb, akár 6 monitort is biztosan kezelnek meg úgy is ha azok különböző félbontásúak vagy méretűek.
-
MK VII
veterán
Skacok. Kérdés!
R9 270x kártyákból melyik az amit szívetek szerint ajánlotok? Asus? Giga? MSI? -
Ringman
nagyúr
hello!
a "Milyen videókártyát?" topikban jópáran elsiklottak a kérdésem felett, vagy alapból is ide tartozott volna, úgyhogy felteszem itt is:
az nvidia 750-es vga-k (amin van min. 3 digitális kimenet) képesek (windows alatt) egyszerre 3 kijelzőt kiterjesztett/extended módban kezelni?
az nvidia mely kártyái tudják ezt?
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.
Ha úgy alakul hogy be tudok szerezni egy 771-es tokozású Quad xeon cpu-t normál lapban hajtva.
A kérdésem hogy milyen videokártyát bírna kihajtani egy ilyen processzor??? -
BogyóBP
addikt
A legujabb AMD driver csak a 8.1 es winre megy fel azzal pedig valami gubanc van mert sokkal kevesebb az FPS miat a 10.12 essel...furcsa az AMD.
-
annonmi
tag
Üdv,
Jelenleg egy HD4830 kártyám van, X4 955 Cpu-val, szeretném lecserélni egy GTX750Ti-ra a videókártyát, véleményetek szerint elég lenne a kihajtásához a jelenlegi CPU? -
BogyóBP
addikt
válasz
MK VII #46469 üzenetére
Igen mert elfelejtettem a végére lapozni a postnak és csak segiteni akartam az illetőn mert a kérdését amúgy se nagyon értettem.
Más: Ha most Nvidiára szeretnék átmenni AMD r9 270 ről akkor melyik az ami párban hozzá való lenne tehát majdnem ugyanaz a szint? Mert úgy látom még az FX 6300 as CPU-m is kűzd ennek a meghajtásával amit nemtudok hogy a gagyi illesztőszoftver vagy az AMD érdekességéből adódoan van, gondolom a geforcehoz nem kell akkora CPU teljesítmény, legalábbis régebben így volt.
-
Trumpek
tag
Netezés ide vagy oda, ez a processzor erősebb valamilyen szinten mint ami bnőm laptopjában van. (A4 5150M) És ő azért néha napján ki-ki próbálgat rajta 1-2 játékot, és úgy ahogy boldogul a masina vele.
Ennél erősebb integrált processzort nem találtam itx lapban. Sajnos.
Meg írtam is, hogy nem a mai csúcs játékokat akarnék rajta játszani, ha éppen játékos kedvem van, hanem régebbieket, meg azokat se kell, hogy fullba vigye, arra ott a 4790k-m meg az R9 290x-em.
Amúgy meg lehet, hogy igazad van, nem tudom én se, hogy ez a proci kihajtana pl egy 5850-es karit.
De az is lehet, hogy hagyom ezt az integrált procis lapot, és inkább veszek egy itx alaplapot, 1155-ös foglalattal, és belerakok egy i3-at.
Akinek van még ötlete, annak szívesen várom.
Köszönöm!
-
norbert1998
nagyúr
+1 a raidernek
Ac unity alatt mondjuk pont nem elég neki, meg talán a 4770k sem! Irtó ratyin lett megoldva. Hozzá teszem, ugyanúgy ubi játék fc4 meg tökéletesen megy maxon 40-50 fps-t tuning nélkü , míg a unity alig játszható gyakorlatilag minden offon és lowon csak a textúra ultrahigh.
-
tixem
addikt
Hali
MSI R7970 kártyát kihajt egy FX 8320? Más megoldás esetén nem K-s i5 például 4690, vagy 4570 esetleg 3570 vagy 3470? Illetve elég lenne e nekik egy Raider 550? Utóbbiban azért biztosabb vagyok, hogy igen, előbbiben már annyira nem.
Köszi
-
tibee77
őstag
válasz
nonsen5e #46458 üzenetére
Nem is hallottam meg erröl.
Viszont volt mellekelve egy progi a kärtya melle (msi gaming app), amiben egyszerüen tudtam vältani az OC, Gaming, Silent modok között.Az egyik 1050 a mäsik 1020 a harmadik 1ghz-re lötte be a gpu-t.Gondoltam, hogy ez a dolog ugymond "beragadt" es ezert jött egy uninstall.Viszont utäna is ugyanez volt a problema.Tanäcstalan vagyok...Tudom a vegsö megoldäs egy win reinstall lenne de kb. 1 honapja huztam ujra, nem akartam megint ezt meglepni. -
hape60
aktív tag
válasz
Bensee #46441 üzenetére
Bocs, kicsit zavarosan írtam le. A gép hangkimenete (alaplapi) a Samsung TV-re csatlakozik. Nincs külön TV, monitor, ugyanaz a cucc. Ennek a TV/monitornak van HDMI bemenete, és számítógép bemenete is. Hang csak akkor van, ha a videokártya VGA kimenetét kötöm össze a Samsunggal. Ha a kártya HDMI kimenetét a TV HDMI kimenetével összekötöm, megszűnik a hang.
Ez a hiba, kérdés, hogy miért ilyen, amilyen? -
Storms
őstag
Üdv!
Nemrég vettem egy Gigabyte GTX550 Ti 1GB kártyát(GV-N550D5-1GI) , letöltöttem hozzá egy BIOS-t a techpowerup oldalról, felraktam Nvflash for windows-al, újraindítás után apró csíkok lettek a képernyőn, majd visszaraktam rá egy másikat azzal most jól megy. Amit először rátettem a GPU-Z szerint Samsung memóriáshoz van, ami most van rajta meg Hynix-hez. Honnan tudjam meg hogy az én kártyámon milyen memória van? Szétszedés nélkül.!
Most igy okozhatott kárt a kártyámba hogy pár percig rossz BIOS volt rajta és csíkozott windows-ban?
Gondolom akkor Hynix memóriás a kártyám. De honnan töltsek le rá való BIOS-t? -
shootme2
senior tag
válasz
Bunken #46444 üzenetére
Radeon mellé nvidia-t maximum physx gyorsításra tudsz használni tehát a physx nélküli játékokban semmi javulást nem fog hozni physx-es játék pedig kevés van és akkor ott vannak még a technikai problémák is úgyhogy kár belefogni az egészbe. Jobban jársz ha inkább eladod az 5850-et és veszel egy erősebb kártyát.
SeedElekX: az a proci harmat gyenge ilyen teljesítményű vgat semmi értelme mellé tenni egy 6670 vagy valami hasonló passzolna hozzá.
-
Trumpek
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, ha jó helyen járok, hogy egy Intel Celeron 1037U típusú processzor, max. milyen vga-t tudna kihajtani?
Itx PC építésében gondolkodom, csak épp nem tudom, hogy mit lenne érdemes vennem. Sokat nem akarok rászánni, annyi az elvárásom, hogy pár játék menjen rajta, nem kell hogy fullba, arra már megvan az ideális gépem.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Bensee
tag
válasz
hape60 #46438 üzenetére
Ha jól értem, akkor a TV össze van kötve a karival egy HDMI-vel, ergó ezzel a hangot is és a képet is a TV adja le, így ha a monitor hangszóróját szeretnéd használni, akkor az gondolom Én, hogy az alaplapi csatlakozóba van dugva.
Ezért ilyenkor az "okos" rendszer nem az alap hangkártyáról adja le a jelet, hanem a HDMI-ről, de azt hiszem, hogy valami programmal meglehet oldani, hogy a TV-n és a monitoron is legyen hang. -
kaszas19
senior tag
válasz
Bensee #46437 üzenetére
Én is így vagyok ezzel nem sok érte még így is megéri meg venni főleg ha tényleg nincs is baja a kártyának csak nála nem akart menni.
De azért pár kérdésem még lesz mielőtt neki állnák a vásárlásnak.
A gyors választ köszönöm,és ha netán meg venném akkor le írom a tapasztalatomat. -
hape60
aktív tag
Szevasztok, van egy kis problémám. A gépben Asus EAH6450 kártya van, össze akartam kötni egy 24"os Samsung TV/monitorral, HDMI-n keresztül. (A VGA és a hang is össze van kötve.) Ha bedugom a HDMI-t a Samsungba, nincs hang a monitoron.
A TV ilyen, vagy a videokártya HDMI kimenete? A TV kezelési utasításában ezt írják:Ha a TV-készülékhez egy korábbi verziójú HDMI üzemmódot alkalmazó külső eszköz csatlakozik, akkor előfordulhat,hogy a kép nem megfelelően (vagy egyáltalán nem) jelenik meg vagy a hang funkció nem működik. Ilyen probléma esetén érdeklődjön a külső eszköz gyártójánál a HDMI verziójáról, és amennyiben az elavult, kérjen frissítést.
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Adott egy kártya:GIGABYTE ZALMAN 9800GT OC pontosabban.
A hiba jelenség hogy van mikor elsőre nem ad képet indításnál csak 2. indításra de ha ad képet akkor hibátlan.
A kérdésem a következő,Mitől lehet ez??? vagy valaki találkozott már ilyen hibával??? -
fasirTTT
őstag
válasz
trancemusic #46428 üzenetére
Ja, oké
-
trancemusic
senior tag
-
fasirTTT
őstag
Gtx 770 vgak közűl melyik az ami a leghalkabb? És hűvös is marad?
-
Bensee
tag
válasz
Bunken #46424 üzenetére
Te most összekötés alatt Crossfire-re gondolsz?
Az 5750-et egy 5750-el, esetleg egy 5770-el kötheted össze Crossfire-ben.AMD Radeon HD 5750 CrossFire compatible with AMD Radeon HD 5770 and AMD Radeon HD 5750
Az 5850-et pedig:
AMD Radeon HD 5850 CrossFire compatible with AMD Radeon HD 5970, AMD Radeon HD 5870, AMD Radeon HD 5850 and AMD Radeon HD 5770.
-
tibee77
őstag
Szevasztok!
Lenne egy gyors kerdesem hozzätok.Adott a videokärtyäm es hozzä egy kis problema.Nem ugrik vissza a gpu orajel 300 mhz-re (idle ällapotban), folyamatosan 1 ghz-en megy, ha jätszok, ha nem.A gpu kihasznältsäg kb. 0 vagyis nem hasznälja semmi sem a hätterben.Hogy lehet ezt orvosolni?Szerintem emiatt van az, hogy 50 fok körüli hömersekleten van idle-ben miközbe jo 10-15 fokkal kevesebbnek kene lennie.Feltettem a kerdest mär a kärtyäm topikjäban is de most pörög annyira a topik.Elöre is köszi. -
Bunken
tag
Üdv mindenkinek!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy RADEON HD 5850-em, egyik barátom most felkínált nekem egy GIGABYTE HD 5750-et apró pénzért. Arra gondoltam, hogy átveszem tőle és összekötöm a kettőt.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek megoldható-e, van-e értelme, hozna-e teljesítménybeli javulást?A háttér hozzá a következő: alaplapom, 4x2 GB RAM, táp, a proci pedig egy AMD Phenom II X4 B55 3,6 Ghz (unlock-olt, 0,4 Ghz-et húztam rajta).
Válaszokat előre is kösz!
-
csoty
aktív tag
válasz
Adebayor #46421 üzenetére
Ha valami kicsi egyszerű konfig kell AM1
Ha kicsit komolyabb de kis fogyasztású akkor esetleg FM2, bár FM2 helyett én inkább Pentium plusz dedikált kártyát választanék
Közepes gép játékra aránylag kevés pénzből akkor AM3+
Amúgy meg ha játékra kell gép és van is rá keret akkor Intel LGA1150-je. -
Adebayor
aktív tag
csáá
FM2 vagy AM3+ foglalat a menőbb mostanság?
csak régebbi írásokat olvastam erről.
-
regener
veterán
válasz
zolee5016 #46418 üzenetére
Ezt töltsd le majd restart és csökkentett módban indítsd el és "Clean and Restart", ezután már menni fog az új driver elvileg. Illetve igen, mennie kéne a legújabbal is (347.09 WHQL).
-
zolee5016
őstag
Hello topiclakók
Konfig az adataimnál
Előélet
Asus ROG GTX 580Matrix volt a gépben,aminek ugye speckó drivere van.Cserélve lett egy 590 -re a cucc
Probléma
nem tudom a drivert sem frissiteni(pl 344WHQL) sem teljesen legyalulni,mert ha a Physix,vagy a HD audió összetevőhöz érek ujraindítást kér a gép,de ha újraindítom,felrak egy illesztőprogit és nem enged rátelepíteni semmit......
Konkrétan,lefut a telepítővarázsló,(konfig ellenőrzés stb)) de a végén azt írja ki a telepítés sikertelen......
Namost hogyan tovább......
Mivel véssem le a drivert,vagy miért nem engedi a 344-et...azzal mennie kellene egy 590-nek nem?: -
Homer
tag
Hello.
Lecseréltem a VGA-mat a gépemben és a régit szeretném meghirdetni. Mennyiért lehet ma reálisan meghirdetni egy Sapphire Radeon HD4890 Vaporx 1 GDDR kártyát? Az állapota makulátlan, de sajnos sehol nem látom már hirdetve.Off topic:
Ugyan ez a kérdés egy DELL M5010 laptopra. Ennek a memóriája bővítve lett (4GB-ra), és most jött ki a szervízből, mert 8 sípszós BIOS üzenettel elszállt korábban a videokártyája. A hiba azóta szervíz által orvosolva lett egy videokártya chip újraforrasztással, tehát mára tökéletesen működik. A videokártyára 6 hónap gari is van. Mennyit érhet? -
Pubszon
veterán
Üdv.
Tesóm és az unokatesóm gépe hasonló felépítésű, egy IB alapú pentium procival és az integrált intel VGA-val használják.
Mind a kettejüknél jelen van a tearing a másodlagos kijelzőn, mindegy hogy a TV vagy a monitor az, simán a Win asztallal is látható. Minden megjelenítő digitális csatlakozón csatlakozik a géphez (DVI-D vagy HDMI).
Mit csináljak? Driver frissítés meg volt. -
sagit
veterán
Sziasztok
nVidia GTS 450-en milyen verziójú HDMI van? 1.4a-ra lenne szükségem egy projektor vétel miatt. nVIDIA 3DTV Play-t szeretnémn kihasználni és ha jól tudom ez a verziójú hdmi kell hozzá vagy rosszul tudom?
-
Victoryus94
őstag
Köszi a válaszokat!
Amint lesz időm, kipróbálom.Esetleg nem tudjátok, hol lehet ilyen ventit szerezni "fillérekért?"
(point of view gt430-hoz) -
codec
senior tag
válasz
Victoryus94 #46405 üzenetére
Filléres dolog egy ilyen venti, és a cseréje is nagyon könnyű. Én lecserélném.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
Victoryus94 #46405 üzenetére
Próbáld meg afterburnerrel felemelni a fordulatszámát a ventinek, és nézd hogy mennyire forog a venti.
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok!
Hozzám került egy GT 430-as VGA (tudom, nem mai, de netezéshez, filmezéshez tökéletes).
A probléma az volt vele, hogy erősen kattogott. Konkrétan mintha kopácsolnának.
Szétszedtem, és úgy láttam, a ventillátor egyik apró forgója megtört (elhajlik). Szóval úgy gondoltam, ettől kattoghat, ezért letörtem.A kattogás meg is szűnt, bár fűrészeléshez hasonló (kattogástól jóval halkabb, de azért erős) hang jött a helyébe.
Viszont a VGA hőmérséklete igen magas lett (előtte nem mértem hőfokot), de azzal elvileg nem votl gond).
Szóval az Aida 70-80 fokot jelzett úgy, hogy gyakorlatilag más program nem is futott. Viszont azt írta: VGA fan: 1%. Nem tudom, az érzékelő szar, vagy ez komoly.. de miután kikapcsoltama gépet, a VGA teljes felülete égetően meleg volt.Kérdés: Érdemes-e ezzel bármit kezdeni, vagy dobjam ki?
(pl. szoftveresen valahogy szabályozni a hűtést, ventilátort cserélni rajta, ilyesmi)Így néz ki a VGA (típúsa):
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Van egy új Asus HD 7850 2GB DCU2 V2-es videókarim, véletlenül bepipálva hagytam CCCben az overdriveot, és ott pár MHzel nagyobb érték volt beállitva OCnek.
Közbe pedig használom az MSI AfterBurner programját.A két programban kicsivel eltérő sebességek voltak megadva, ez igy okozhatott bármiféle problémát a kártyának?
Már letiltottam az Overdriveot, csak aggódom miatta. -
ghostmat
tag
Sziasztok!
Újra multimonitoros kérdésem lenne, csak egy egyszerűbb.
Ha 1 tv és egy monitor van a videókártyára kötve a beállítás pedig klónozás - akkor a kártya mindkét monitorra számít megjelenítést?(Játék miatt kérdezem, mert klónoznám a fullhd monitoromat hd felbontásban a TV-re. Ez 2x-es HD terhelésként jelentkezik a kártyán vagy csak 1x?)
Köszönettel
-
Tzoltan21
tag
Sziasztok!
A következő problémámmal fordulnék hozzátok: Adott egy Sapphire Radeon HD4850-es Sapphire edition VGA. A konfigom többi része megtalálható az adatlapomon...Szóval az a problémám volna, hogy eddig 10.3-as flash playert használtam és 1080P-ig gyorsította a GPU a lejátszást, utána észreveszem, hogy 1440P-nél terheli a processzort rendesen. Na de, ha felteszem a legújabb flash playert, vagy 14 est. Akkor ha 1440P-re váltok akkor nagyon durván csíkozva jeleníti meg a videót, ilyen zöldes foltokkal. Mintha Gpu vagy memória hiba lenne. Viszont, ha játszok, 3dmark, furmark alatt nem jelentkezik ez a probléma, régebbi flashplayerrel sem, csak ugye ott nem gyorsít kellően. Már cseréltem videókártya drivert is, de nem oldotta meg a problémát. A vga nem húzott darab, hanem gyári. Lehetséges volna, hogy a cpu-m alul van feszelve és amiatt jönne ki ez az egy hiba. Linx alatt több órás stabilitással néztem és egyszer sem hibádzott. Kérném a segítségetek, találkoztatok már ilyen jelenséggel?
-
nonsen5e
veterán
válasz
tomo1998 #46393 üzenetére
Nekem a 60-70 dologból amit írtam egy PlayStation talp volt ami Angliából jött, a többi mind a Távol-Keletről - most nem vitatkozni akarok, lehet arányaiban onnan több a rossz minőségű termék, de ha az ember körültekintően vásárol, akkor jó dolgokat lehet kifogni nagyon durva áron.
trancemusic: Ezt nagyjából én is értem, de, hogy egy 10db-os JTAG csatlakozó készletet meg hasonló dolgokat 170 forintért (össz. ennyit fizettem érte) kiküldenek nekem postával Pestre és abban nekik hasznuk van... azon csodálkozom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LED világítás a lakásban
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- Le Mans Ultimate
- sziku69: Szólánc.
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 PCI-E VGA
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- ASUS ROG Strix LC NVIDIA GeForce RTX 4090 OC Edition
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest