Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseA580
junior tag
válasz Blaster #145587 üzenetére
Szia!
Én ilyet már láttam.
Vajon a "szolgáltatói router" nem egy kábel modem?
Pl. ilyen:Ezeknél a koax kábelen keresztül könnyen előfordulhat akár 100 Volt feletti túlfeszültség is!(Üvegszál esetén természetesen nem.)
Hogy honnét?
Mivel a koax kábel nagyon sok készülékhez csatlakozik lakáson belül és kívül valamint a szolgálató nem alkalmaz galvanikus leválasztást (pedig sok helyen kötelezik erre) ez szinte megállapíthatatlan.
Én már balhéztam egy kábeltévé szolgáltatóval (ott csak képhibát okozott a 50 HZ túlfeszültség) hogy adjanak leválasztott.
Azt sem tudták hogy miről beszélek!
Szerencsére kapható, és hasonlóan néznek ki mint pl. ez:
És gondolom hogy volt TV szolgáltatás is, akár még a TV is lehetet zárlatos.
Sok szerencsét a megoldáshoz, sajnos nem lesz egyszerű. -
roseA580
junior tag
válasz Satyricon #143765 üzenetére
Szia!
"a számom sem él," ez mit takar?
Erre a célra én tartok egy tartalék telefont, amibe vész estén átrakhatom a SIM kártyát, de ha a számod sem él akkor ez nem segít.
Vagy pedig elővenném a forrasztó pákámat és egy USB kábel forrasztanék a telefon paneljére. (tudom hogy sokaknak ez nem opció)
Tehát marad végső lehetőségnek a BANK telefonos ügyfélszolgálata, én már utaltam így.
Esetleg még Hétfőn bemehetsz a Bankodba. (az utalás a legtöbb esetben amúgyis csak az első munkanap teljesül hiába indítod el hétvégén) -
roseA580
junior tag
válasz mefistofeles #143759 üzenetére
Szia!
Nekem is volt régebben ilyen stickem.
A következőket javaslom:
A Telekomos cuccban lekell ellenőrizned a 2.4 GHz beállításokat:Egyáltalán engedélyezve van a 2.4 GHz sáv?
Ha van valami "SmartWiFi" azt kapcsold ki.
Mod: N-only
Titkosítás maximum WPA-2 (személyes) legyen.
Sávszélesség 20 MHz, esetleg automata.
Magas (9 feletti) csatorna gondot okozhat állítsd pl. az 1 csatornára.
Hálózati név elrejtése ne legyen bekapcsolva.
És persze mentés, újraindítás. (ha nem indul magától újra)
Nem a számitógép újraindítására gondolok...Azt azért még hozzátenném hogy WiFi 6(E) eszközre ma már nem szerencsés WiFi 4-es eszközt ráerőltetni.
A többi eszközöd lehet hogy lassabban fog működni (többek között).Nagy vonalakban ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest