-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pucni
csendes tag
válasz
aizen92 #83388 üzenetére
A HDMI szabvány szerint nem ajánlott 15 feet azaz 4,5 méternél hosszabb kábel használata. Ettől még gyártanak hosszabbat is és akár még működhetnek is, de vannak konfigurációk amik érzékenyek a hosszra.
Én pl. banana pi és samsung TV közé tettem 5 méteres no name kábelt és néhány másodpercenként elment és visszajött a kép. Átdugtam egy másik HDMI bemenetre és ott jó volt. (A TV HDMI bemenetei között van egy DVI jelölésű is.)
Olvastam, hogy raspberry pi HDMI kimeneti feszültségét konfigurációs fájlban lehet növelni, így hosszabb kábel vesztesége esetén is jut elég feszültség a bemenetre.Ha nagyon hosszú a HDMI kábel akkor lehet jelerősítőt is közbeiktatni, de ezt táppal kell ellátni. Olyan is létezik, hogy HDMI jelet átalakítanak és hálózati kábelt használnak vezetőnek, majd visszafordítják HDMI-re a végén. Így nagy távolság is áthidalható.
Nem írtad, hogy a gagyi kábelek milyen hosszúak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Ingatlanos topic!
- Politika
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Macska topik
- Riasztó topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest