Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz Lompos48 #59871 üzenetére
Igen azt tudom, csak MacCaine írta, hogy: "Az egy vasvilla, a Therion zenekar földművelők iránti tiszteletét jelképezi. " - Szóval nekem ez a hihetetlen
Azt hittem, hogy valamilyen ókori jelet ábrázol
Am azért érdekel ennyire ez a téma, mert magamra akarom tetováltatni azt a jelet.
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Nem PC-s kérdésem lenne, viszont nagyon érdekelne ez a dolog: Vajon mit jelenthet a képen látható körban egy háromágú villa szerűség? Már egy ideje nyomozok utána, de eddig nem találtam róla info-t.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
T-online-os netem van, és az a gáz, hogy állandóan megszakad a netem, kb 10 percenként. A modem egy D-LINK DSL360R, ami 2006-tól üzemel. Arra gondolok, hogy ezzel lehet a hiba. Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi modemet egy ilyen wifi routerre le lehetne cserélni? Szóval a modemet nyugdíjaztatnám és a helyébe ezt a wifi routert kötném. Vagy mindenképp kell egy modem hozzá? Azért szeretnék wifi routert a helyére, mert akkor telóról is lehetne netezni
-
Satyricon
addikt
válasz jonnyjoker01 #59586 üzenetére
Töröltem a gyorsítótárat, de ugyanúgy eltűnnek a beírt dolgok a google-ből
Szerk.: Esetleg valaki tudna segíteni? Erről lenne szó
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Miért van az, ha beírok a google-be egy szöveget majd rányomok az okéra, megnézem az adott oldalt, majd visszalépek a google-be, eltűnik a beírt szöveg? Annyira idegesít, hogy minden egyes google visszalépéskor be kell írnom ugyanazt a szöveget Már egy jó ideje szórakozik velem!
-
Satyricon
addikt
(#59369) razorbenke92
(#59371) daa-raa
(#59377) Lompos48Köszönöm mindenkinek az uv fénycsővel kapcsolatos felvilágosításokat! Lett volna másik kérdésem is ezzel a témával kapcs.ban, de mivel elég bonyolult a működési elve ezeknek a fénycsöveknek, azt hiszem így már bele se fogok a műtétbe
(#59402) razorbenke92: Van a postán most egy új uv pénzvizsgáló, aminek két fajta uv fénycsöve van: A hagyományos lila színű, ami pl az 1000-resen kékes zöldes ábrát jelenít meg. És van a vöröses uv fénycső, ami vöröses árnyalatúvá világítja meg az ábrát.
Szerk.: Ezzel csak azt akartam mondani még, hogy a vöröses uv fénycső elég káros, állítólag ha szem magasságban van(papírjára így volt írva, gondolom úgy értették, ha szembe világít) nagyon hamar tönkreteszi a szemet.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
tudna valaki info-t adni arról, hogy működnek ezek a PC-hez használatos uv neoncsövek? Ha kiszedem a plexi csőből, akkor kb 2-3mm-es átmérőjű ez a neon cső, aminek a két vége össze van kötve egy vékony fém szállal. Szóval ennek a működési elve érdekelne. pl.:Van ebbe a csőbe valami gáz, stb stb...
-
Satyricon
addikt
válasz razorbenke92 #59274 üzenetére
Jah, értem. Nemrég megkerestek, hogy 5-ről 10 megásra növelnék a net sebességet. Érdekel-e minket. Rákérdeztem akkor is itt a topicban hogy érdemes-e, nehogy szívás legyen a nettel, és túl sok jót nem mondtak nekem. Emiatt nem is mentem bele, és most már nem lehet változtatni a szerződésen. :S Akkor lehet az ingyenes kábeltv-s szolgáltatás is ugrott
Azért köszi hogy írtál
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Anyum mondta, hogy kb 2 hónappal ez előtt bekötötték volna ingyen a a T-sek a kábeltv-t, az internet és a telefon mellé, és havidíjat sem kellett volna fizetni. Ti tudok ilyen T-Home-os akcióról? Nézem az oldalukat, de nem találtam erről info-t. Lehet anyum anno félreértett valamit?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Egyik kedves ismerősöm le szeretné törölni az édesapját facebookról, ugyanis pár héttel ez előtt meghalt. Mivel nem tudják a jelszavát, emiatt nem is lehetséges a törlés. Tudtok ezzel kapcsolatban valami információval szolgálni?
A félreértések elkerülése végett NEM JELSZÓ FELTÖRÉS ÉRDEKELNE!, hanem egy elhalálozott személynek a regisztrációját szeretnék törölni!
Köszönöm a segítségeket előre is!
-
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Xperia X10i-hez(a nagyhoz) szeretnék venni eredeti akkumulátort. Tudnátok Pesten ilyen boltot/boltokat mondani, ahol lehet venni? Szóval nem tré telós bolt érdekelne, ahol tré utángyártott cuccok vannak, hanem gyári, jó árban lévő akksit szeretnék venni a telómba. ?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Véletlenül megnyomtam 1 gombot a billentyűzeten, és a facebook 3D-s képét hozta be, amit egérrel tudok forgatni:
Szerk.:Tudja valaki, melyik volt ez a gomb? Szerintem el tudom tüntetni, csak kíváncsiság képpen érdekelne a dolog. Ill. az, mire jó ez?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz TESCO-Zsömle #57767 üzenetére
Bocs, nem neked ment! Hát na... Megesik, hogy a kígyó is elesik...
-
Satyricon
addikt
válasz TESCO-Zsömle #57764 üzenetére
Sziasztok
Az MSI afterburnert szeretném beállítani úgy, mint ezen a videon lehet látni. Tudnátok segíteni?
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
válasz 800.henrik #57587 üzenetére
Nincs rajta hang. Tegnap leszedtem a szintén ingyenes DA playert, de kicsit szaggatott, viszont volt hang rajta. Lehet bekavar az ffd show? Ha igen, milyen codec pack-ot érdemes hozzá leszedni?
-
Satyricon
addikt
Üdv
Szereztem egy blue ray koncert lemezt, amit szeretnék lejátszani pc-n. Tud valaki valami jó térhangzású lejátszó progit? Örülnék ha ingyenes lenne. Ha pedig nincs jó térhangzású lejátszó progi ingyenes verzióban, ajánlhattok neten vásárlósat is!
Köszi!
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
válasz cashback #57527 üzenetére
pfff basszus... Én ezt nem értem: A 770 UD3 2.0 DDR2-es, és támogatja a core unlock-ot. Viszont szerintem régebbi, mint a 770T UD3, ugyanis DDR3-mas memót támogat! De az unlock-ot nmeg nem engedélyezi... Hogy van ez??? Visszafelé fejlődik a gigabyte?
jaaa basszus, kiment a fejemből! Közrejátszat az a probléma, hogy a déli híd környékén sikeresen letörtem pár hete egy kondit? Az alábbi képen pirossal bekarikáztam, melyik tört le:
Viszont megcsináltattam 1 PH!-s sráccal a lapomat. Minden működik, viszont az eredeti kék színű kondi helyett ugyanolyan kondit, csak rózsaszínűt tett bele. A lap működik, csak nem tudom, közrejátszhat-e a kondi csere az unlock menühöz...
-
Satyricon
addikt
Ebbe tudnátok nekem segíteni? [link]
Ahogy elnéztem a biost, semmiféle plusz beállítási lehetőség nincs, amivel rá tudnám bírni, hogy a bios lássa a plusz két gyárilag letiltott magot.Amint írtam is, a bios a legújabb, F10-es. Az lenne a kérdésem, ha szerintetek visszafelé frissíteném a biost(nem tudom van-e rá lehetőség), felismerheti-e a plusz két letiltott magot? Vagy mit lehet még ilyenkor tenni?
Köszi a segítséget előre is!
Üdv
-
Satyricon
addikt
Srácok
Adott egy Gigabyte GA MA770T-UD3 lap, és egy Phenom II X2 550 BE proci, aminek az egyik magját, a másik hasonló lapomban az MA770 UD3-ban lehetett unlockolni. Viszont a 770T- biosában nem engedi unlockolni, csak a gyári, két mag közül az egyiket letiltani. Bios frissítés sem oldaná meg a dolgot, ugyanis a legújabb verzió van fenn. Lehet, hogy valamit kéne állítani a biosban, hogy lássa, hogy unlockolható a két mag? Vagy eleve felejtős a dolog ebben a lapban?
A támogatási listán szerepel ez a proci, csak az unlock-ot nem írja
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Nokedli92 #57413 üzenetére
Hello
frissíteni kell vagy az everest-et, vagy a biost. És akkor nem lesz 124 fokos semmi. Nálam a procit 80 fokosnak mutatta, magonként pedig 22-24 fokosak voltak. Everest frissítéssel megoldottam a problémát!
Szerk.: Szerintem semmi nem bírna 124 fokot hosszú távon, úgyhogy szerintem nem kell megijedni, hogy emiatt fagyogat a gép. Viszont memtest-et futtathatsz. Lehet a memóval lesz gond
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Még nem kaptam választ erre, pedig ide is írtam, és a navigációs topicba is. Tudnátok segíteni? Köszi
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
uv neoncsövet szeretnék rendelni innen, a vizestartályomba. Alul a 3. lenyitható fülnél mit jelent az, hogy sleeve catode? Nekem csak sima, kb 2mm ármérőjű, 25cm-es uv neoncső kellene. Akkor a no thanks-et kell kiválasztani? Vagy miért kérdezheti ezt a sleeve catode-s dolgot?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Régebben találtam egy oldalt, már nem tudom, hogy magyar, vagy külföldi volt-e, de vga kártyák teljesítményéről lehetett olvasni. Volt egy nagy grafikon is, és a létező összes nvidia kártya teljesítménye benne volt. Aki tudja melyik oldalra gondolok, be tudná linkelni nekem? Én nem találom :S
Azért lenne rá szükségem, mert pár napja leváltottam az Asus EN 8800 Ultrát, egy Gigabyte GTX 285-re. Lefuttattam a 3D Mark-ot, és 12.4xx pontot kapott az alap órajeles GTX 285-tel a gép. Anno feljegyeztem, hogy a bocs a kifejezésért, de tényleg szrrá húzott 8800 Ultrával és kis proci tuninggal közel 15.000 pontozást kapott a gép. Na már most akkor én azt nem értem, hogy a két kártya között most vagy nagyon kicsi a különbség a teljesítményt nézve, vagy a vga húzással 2-3 generációval nagyobb, közép, ill felső kategóriás vga-k teljesítményét is el lehet vele érni? Nem vagyok nagy tuningos, jóformán csak a Crysis miatt húztam a 8800 Ultrát, és 1x 2x a 3D Mark miatt kíváncsiságból.
Szóval az a grafikon azért kellene, hogy megnézzem, valójában a két kártya között alap és húzott állapotban milyen különbség van.
Köszönöm a segítséget
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adott egy Airis T920A tipusú GPS. Az lenne a kérdésem, hogy lehet ezt a cuccot magyarosítani? Magyar menük, és magyar hang kellene rá. Nem igazán értek hozzá, engem is csak megbíztak a feladattal. Köszi a segítséget
Am a google-ben rákerestem, de én nem jártam sikerrel :S
-
Satyricon
addikt
válasz kovacsroli #56227 üzenetére
Igazából én se értek hozzá, de látom, van koax csatihely, és fejhallgató kimenet. A koax csati általában komolyabb, vagy sok pont egyes hangfalrendszereken szokott lenni. A fejhallgató kimenetre szerintem lehet kötni simán hangfalat, de szeritem max 2.1-et.
Viszont azt nem írtad, hogy: sztereo, vagy sok pont egyet akarsz-e, és hogy mennyit szánsz rá. Nehogy rábeszéljenek valami drága, de gagyi minőségű hangfalra.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Predator2 #56218 üzenetére
Szerintem nem haldoklik semmi. Én kiszedném a procit, vga-t, memóriát a gépből, megfújogatnám a csatik helyét és a foglalatokat, aztán vissza. Majd ha még csinálja, akkor futtatnék egy kis memtest-et.
Szerk.: Nem tudom segít-e a bajodon, de megpróübálkozhatsz azzal, hogy kiszeded az alaplapi elemet, és fél perc után visszarakod. Valamelyik nap szórakozott a hangkarim, aztán kivettem az elemet és minden ok lett utána!
(#56213) Lenry: Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Mostanában itthon vidéken tengődök, itt meg a vezetékes net a menő, wifi router nélkül
Ha már itt tartunk... Wifi routerből mindegy milyet választ az ember? A lehető legolcsóbb megoldás érdekelne. Mert lehet veszek 1 wifiroutert akkor... kb 2-3000 ft-ot szánnék most rá. Már ha egyáltalán lehet wifi routert venni ennyiért...
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Szeretném újratelepítés után visszatenni a poweramp-ot. Play-ről le lehet szedni apk kiterjesztésben? Megvettem eredetibe, csak azt nem tudom, leesik-e majd ez a telónak, hogy eredeti a poweramp, ugyanis jelen pillanatban nincs rajta net...
-
Satyricon
addikt
válasz #81556480 #55768 üzenetére
Remélem én is, hogy nem lett semmi baja!
Am kb mennyi időt kell mennie a proginak, hogy kiderüljön, van a valami baja a procinak? Na meg az elején a felugró ablakoknál mindent alapon kell hagyni ugye? Vagy ha ez lefutott, másik modban is le kell tesztelni?
Már nem emlékszem, hogy kell használni ezt a progit...
-
Satyricon
addikt
válasz #81556480 #55766 üzenetére
Azaz basszus. Beírtam a googlebe hogy cpu teszt, meg processzor tesztelő program, hát bszott kiadni a prime95-öt. Úgy látszik a google-nek se jutott eszébe! Köszi!
Phenom II X2550 BE a proci. Alapon ment, nem volt húzva. És két maggal, nem 3mal... NA mindegy... Köszi még1x
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Olyan progit keresek, ami procit tesztel, ha esetleg valami baj van vele, kiírja azt. Elfelejtettem megfelelően rögzíteni a procihűtőt és pár percig úgy ment. Szanaszéjjel égette a kisujam, mikor megnéztem, mennyire hevült fel. Nekem gyanús, hogy valami lett a procival, mert az óta rettenetesen be van lassulva a gép... :S
-
Satyricon
addikt
válasz Ruszki #55684 üzenetére
Igen, mint ahogy Te is mondtad, driver gondok vannak. Uninstalláltam a drivert, most ok minden. Régen volt egy driver tuningos oldal, most nem jut eszembe a neve. Utánanézek a neten, hátha jobb lesz, mint az eredeti driver hozzá.
Köszi am!
Szerk.: eszembe jutott: Az oldal neve tweaksrus.com volt. De mintha utána tweakforce.com-ra nevezték volna át. Akit érdekel tuningos vga driver, az esetleg megkukkanthatja. Nekem anno 5-6 éve bevált!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Ebbe tud valaki nekem segíteni?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
8800 Ultráról 6800 GT-re váltottam ideiglenesen. Drivert cseréltem hozzá, de mindig azt játsza a gép, hogy mikor zenét hallgatok, és a böngészőbe görgetek az egérrel, vagy valamire kattintok, megáll a zene pár másodpercre. Miért csinálja ezt? A proci kihasználtsága 30-60%-on van, sose meg lentebb, csak feljebb. youtube-os videoknál szintén ugyanez a helyzet. Meg mikor bekapcsolom a gépet, a win7-es üdvözlő képernyőt 5 percig mutatja, és nagy nehezen bejön a win. Ha bejön. Mert volt, hogy előtte kifagyott, és csak a fekete képernyő volt. Ja, nincs képernyőkímélőm. Csak elsötétül a kép 10 perc után, viszont ekkor se akar reagálni a monitor, ha az egeret megmozgatom, kb 5 perc elteltével jön be a kép. Mi lehet a baj?
Win7 64 bit-et használok. Tervbe van véve, hogy 1 héten belül újrateszem a rendszert, de még az 1 hétig használni akarom a gépet így.szerk.: Most néztem, hogy mikor görgetek egérrel, a proci kihasználtsága 90%-ra is felugrik. Majd vissza
Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Zolibaba24 #55453 üzenetére
3. napja szanaszéjel van a gépem, mert új vizes cuccokat teszek bele. A gépházat moddoltam, a belsejét festettem, a blokkokat takarítottam, stb... És most nem vizes cuccok vannak a gépben
Mindent bekötöttem, mindent beleraktam a gépbe. Indítom, nem ad képet. Átnéztem mindent, indítanám, de semmi. Szétkaptam mindent, másik vga, másik táp, 1 memóval indítok semmi. DVI-ről HDMI-re kapcsoltam, semmi. Másik csatiba dugtam a vga-n a kábelt, semmi. 2 óra elteltével, kb 10 perccel ez előtt, mondom kiszedem az alaplapi elemet, hátha agybaja lett. Mindent összedugok újból, indítok, csipogás. Na mondom szakkadj meg!
Am szerintetek mi nem tetszett neki? másik vga-t tettem bele? Vagy lehet a cpu 1 helyére cpu 2-t dugtam? esetleg a 2-t megcseréltem és fordítva tettem be? Nem tudom. De ha nem ezek miatt történt a dolog, akkor tuti hogy valami paranormális jelenségek folytak itt a szobámba! O.o?
Már kezdtem magam hlyének nézni. Mndom ilyen nincs! Valami nem stimmel... Fogalmam sincs mi lehetett a baj
jah, a táp csatija is mind jó. Mert FSP tápommal se adott képet...
Köszi azért, hogy írtatok!
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Valami gaz van az alaplapommal. Szet van kapva a gepem, szerelgettem. Raknam ossze, kapcsolnam be, de nem ad kepet. Semmi hangjelzest nem ad az alaplapi speakrt. Probaltam masik tappal, masik vga- val. Kiszedtem a vga-t procit, memokat, de semmi valtozas. mit lehet meg megprobalni? :S
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Szeretnék vásárolni légkompresszorhoz való festékszóró pisztolyt. Tudnátok ajánlani valami jó minőségűt 3-4500 ft-os árkategóriában?
Igaz nem értek hozzá, de én ezeket néztem ki:
[link]
[link]
[link]
[link]Ha ezek nem gagyik, tudnátok segíteni, hogy ilyen festékszóró pisztoly vásárlásánál mire kell figyelni?
szerk.: Igazából[ezt] ajánlotta nekem 1 ph-s kolléga, de sok a postaköltség és 6100-ra jön ki az egész cakk pakk. Annyit meg nem akarok kiadni érte, mert most nem igazán van pénzem...
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz ggg666 #54667 üzenetére
Ez lesz a Te topicod: Milyen FÜLhallgatót?
Olvasgass kicsit, hátha valami jót ajánlanak egymásnak, ami neked is megfelel. Vagy kérdezz rá a topicban!
-
Satyricon
addikt
válasz TaylorXIII #54648 üzenetére
Köszi!
esetleg olyan verzió létezik, aminek a csatija 90 fokba van hajlítva? Olyan megoldásra gondolok, mint a sata kábeleknél...
A létező összes kábel el lesz tüntetve a gépembe! Emiatt jönne jól ez a 90 fokos csatis hosszabbító kábel. A tálca mögött menne, majd a gépház hátlapja és az alaplap között elvezetném.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Szükségem lenne egy olyan tápegység - hosszabbító kábelre, ami az AMD-s lapokon a processzor mellett szokott lenni. 4 pines csatiről van szó. Lehet ilyen hosszabbító kábelt kapni pc boltokban? És ha igen, mi a neve?
Szerk.: A kábelt elvágni, és megtoldani vezetékkel csak a legvégső esetben akarom!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Tudnátok mondani valami jó kis dvd lejátszó progit, aminek nagyon jó térhangzása van? 5.1-es filmeket/koncerteket akarok nézni. Hangcuccom van hozzá!
Régebben megvettem a Win DVD-t, és asszem a Power DVD-t is. Jók még ezek? Vagy van ezektől jobb? Ha létezik ezektől profibb dvd lejátszó is, akkor írjátok már meg légyszi.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
be akarok lépni hardveraprora, de nem enged, ezt írja ki:
Átállás folyamatban. Ha nem tudsz belépni, törölj minden "hardverapro.hu" domén alatti sütit a böngészőből!
Pontosan hová kell menni a firefoxban?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
sziasztok
3-mas aljzatú, billenő kapcsolós hosszabbítót szeretnék venni, megbízhatót. Max 1000 ft-ot szánnék rá. Lehet találni ennyiért megbízhatót? nem akarok úgy járni, hogy a 3. fogyasztó bedugásakor már durran az elosztó, vagy megolvad, stb stb... Sajnos jártam már így bóvlival...
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
1ik ismerősömnek küldtem tavaly április környékén 1 képet facere. ami most nekem kellene, 1 órája tekerek vissza a beszélgetésünkben, valaki rámírt és visszaugrott a legutolsó beszélgetésünkre! Űgyhogy kezdhetem újból... Nincs valami trükk, vagy kiegészítő, hogy lehet a legegyszerűbben tavalyi, vagy nagyon régi beszélgetésünkre visszaugrani?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Gery15 #53567 üzenetére
Ja. Várj vele, hátha visszanő az smd kondi
Am ha a pontosan érdekel a vga regenerálódási idő, utána tudok nézni, hogy pontosan hány hónap alatt jött rendbe
Viszont az smd kondit még akkor beforrasztották
Szerk.: De most akkor megvan hozzá az smd kondi, amit be kell oda forrasztani?
Szerk2.: Nézz apron ilyen működésképtelen karit, aztán hátha bejön. VAGY... Vannak vga javítós emberkék itt ph-n, némelyiküknél kosárszámra van halott vga. Kérdezz utána náluk, hátha bejön. Ennyit tudok segíteni.
VAGY... mondd meg a vga pontos tipusát és hátha találok/unk olyan nagy felbontású képet a neten róla, ami alapján be lehet azonosítani a hiányzó alkatrészt
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Gery15 #53560 üzenetére
Mikor az én Asus EN 6800 GT-m leesett 20 centi magasságból, egy kis smd kondi esett le a nyákról. Vissza lett forrasztva, de nem lett jó a kari. A srác akivel csináltattam, azt mondta, hogy arről a kondiról túl sokat nem lehet megtudni. pl, hogy milyen fajta, és hogy melyik pólus kell hová... Szóval... Nem egyszerű ez az eset. Viszont a vga-m működik, pedig 3-4 hónappal ez előtt még nem adott képet!
Am mi is történt pontosan?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Itthon vagyok most vidéken ,és anyum mondta, hogy a T-home-osok felhívták pár napja, hogy hoznak valamilyen modemet vagy valamit, amivel dupla olyan sebességű netem lesz, mint amilyen jelenleg van. Azt mondták a T-home-osok, hogy havidíj nem fog változni. ezzel kapcsolatban tud valaki felvilágosítást nyújtani? A T-home-osokba nem nagyon bízok, így inkább Titeket kérdeznélek meg első sorban. Attól tartok behúznak a csőbe. Gyors net, és ugyanannyiba kerül, mint a jelenlegi. Na de meddig kerül ugyanennyibe? Azt mondták a digitális átállás miatt sokan beleegyeztek ebbe a dologba itt a faluba, azt mondták anyumnak, hogy rajtunk kívül vagy 4 embert nem kérdeztek még.
Én csak azt nem értem, miért minket kérdeznek meg utoljára? Mert Kb 4 éve vagy t-s netem, mindig rendesen fizetjük a netet, és a telefont... És miért nem hallottunk erről eddig? Reklámozni se nagyon reklámozzák... Vagy csak nem hallottam...
Kíváncsi vagyok, kinek mi a véleménye erről a T-s szolgáltatásról, és hogy kinek van ilyen netje.
-
Satyricon
addikt
válasz Buvarruha #53272 üzenetére
Jaaa, neeeem. az a vidéki gépem, és még abba a 8800 Ultra ketyeg benne... Őt majd hamarosan nyugdíjaztatom, utána megy bele a GTX 285... A pesti gépemmel van gond...
Igazából egy laza kis MSI NX 6600 LE van a gépben, és ezzel csinálta. Aztán eszembe jutott a képet nem adó ASUS EN 6800 GT-m. Valami azt súgta, hogy tegyem be a gépbe, fog adni képet, és tessék: Adott is! Azzal is ugyanezt művelte. A drivert újratettem a 6800 GT-hez, most ez megy a gépbe. Zenét hallgatok, kíváncsi leszek, mi fog történni az új driverrel(am ugyanez volt fenn)
Szerk.: Am úgy vettem észre, hogy netezés közben, mikor az egér görgővel görgetek, akkor indul újra a gép. 90%-ban ekkor...
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Buvarruha #53270 üzenetére
Ja,köszi, közben utánanéztem
Kaptam is az óta egy kékhalált:
Nekem ebből az nvidia driver a gyanús... Szerinted/tek?
Érdekességképp: Az ágyamon van a billentyűzet, és az egér. Mióta az egér alatt kispárna van(kék huzattal ), az óta nem kaptam kékhalált
-
Satyricon
addikt
válasz Buvarruha #53226 üzenetére
Na csináltam olyat, hogy a win betöltődik, és úgy hagytam alap képernyőn. 1 órát volt így de így nem indult újra a gép.
Nem merem újratenni a win-t, mert mivan, ha telepítéskor indul újra a gép?
Memóriákat érdemes tesztelni? Megpróbálok szerezni pendrive-ot
-
Satyricon
addikt
válasz Rivaul #53221 üzenetére
Winyót lehúztam. bejött a disk boot failure, insert system... képernyő, és nem indult újra a gép. Viszont így a tápnak se kellett nagyon dolgoznia
Szerk.: Am a naplózás nem írhatja ki, mi lehet a hiba? Igaz azt se tudom hol kell megnézni
(#53226) Buvarruha: a giga lapommal sose volt gondom! Sose indult újra a gépem, csak mostanában szórakozik
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Buvarruha #53205 üzenetére
A winyó gyors, semmi lassulás. Gyors bootolás, és gép leállítás kikapcsoláskor. A táp volt javítva nem rég, egy hozzáértő táp doki csinálta meg. Lehet tesztelni kéne a tápot?
Ami pedig az alaplapot illeti, sose volt vele bajom. Nem olyan régi, Giga GA MA 770 UD3 2.0-ról van szó.
Am ezt a hibaüzenetet dobta ki a win súlyos hiba után állt helyre hibaüzenet ablak. Nem tudom ezzel mire lehet következtetni
BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : BD0E081E BCP3 : AF7D2828
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 256_1[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Rivaul #53203 üzenetére
Igen tudom, de csak ideiglenes megoldásnak kellett. Új winyóra most nincs pénzem.De inkább induljon újra a gép fél óránként, mint a szintén régi maxtorom, amit lecseréltem a jelenlegire. A maxtoron 56% volt a kondíció, és már kattogott és belassult kegyetlenül! Csoda, hogy még belépett a win-be
Köszi azért, újrateszem a hangkari drivert. Ha nem lesz jó, akkor win reinstall!
am a microsoft bootvis segíthet a problémán?
-
Satyricon
addikt
válasz Rivaul #53200 üzenetére
Régi, ATA winyóról van szó. Nagyon olcsó volt, emiatt vettem meg, na meg mert nagy szükségem volt rá!
Szóval... Lehúzom az ata kábelt a winyóról, és a molex csatit is? És úgy menjen a gép? sztem úgy nem fog újraindulni... Mert vagy winyó, vagy valamelyik driver zavar be. AM nekem gyanús, hogy a hangkari driver is közrejátszik... Feltettem, és nekem olyan, mintha az óta csinálná. Na de máskor miért nem csinálta?
Szerk.: az előbb tök elsötétült a képernyő, azt hittem megint újraindul a gép, de nem. Csak sötét lett a képernyő
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Rivaul #53198 üzenetére
Hogy érted, hogy lelövi? Semmi kikapcsolás, se semmi, csak mintha nyomnék 1 reset-et. Úgy indul újra. és kb fél óránként
Szerk.: Engine v3.0: Bocs a hülye kérdésért, de nem lehet, hogy a proci mellett lévő csatit nem dugtad rá az alaplapra? asszem csak AMD-nél van így, nem tudom Neked milyen a procid... Én már voltam így, hogy nem dugtam rá azt a kábelt az alaplapra, és nem adott képet a gép. Proci szereléskor én ezt a kábelt mindig kihúzom, mert egyébként zavarna...
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Fél óránként újraindul a gépem!
Legelőször kékhalál jelentkezett, de nem tudtam leírni az adatokat...
Mostmár nincs kék halál, fogja magát a gép, és újraindul! Se hibaüzenet, se sípolás, se semmi. A hőfokok rendben vannak! Memtest-et egyelőre nem tudok futtatni, se pendrive-om, se dvd olvasóm. Mi okozhatja a hibát? Mit lehet csinálni?
Am nemrég vettem használtan 1 200gb-os samsung winyót, ezen van a rendszer, win XP 32 bit SP3. Viszont a winyó kondíciója 99%-os, de 64 hibát jelez a HD Sentinel. Pontosabban ezt írja ki:
64 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.
Mekkora az esély arra, hogy ez okozza a hibát?
Szerk.: Problémák száma a naplóban: 0
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Hasonló problémával kapcsolatban írok én is, mint az előző kolléga.
Unokatesóméknak a gépe azt produkálja mikor belép a win-be, hogy 2x 3x felvillannak az ikonok, és a tálca, majd minden eltűnik, csak a csupasz hátteret lehet látni. Nem reagál semmire, nem történik semmi, csak az egeret lehet mozgatni. Ha benyomom a leállító gombot, megjelenik minden 1 másodpercre, majd elkezdődik a leállítás. Próbálkoztam a boot közbeni f8-as megoldással(legutolsó helyes konfiguráció, a win normál módú indítása, stb...) de nem sikerült megoldani a problémát. Sajnos a géphez kapott win lemezt nem találtam meg, így nem tudtam a wint javítani(lehet nem is mentem volan vele semmire. mikor nekem bajom volt a winnel, nsose sikerült a javítás)
Szerk.: Windows XP SP3 32 bitről van szó. És a kérdés: Újratelepítést kivéve milyen megoldással lehetne ezt a problémát elhárítani? Hangsúlyozom: Mikor belép a winbe, eltűnnek az ikonok, és a tálca is, meg minden! Csak az egeret lehet mozgatni, nem reagál semmi billentyűkombinációra!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Létezik a get data back-től biztosabb, törlés utáni fájl visszakereső program?
-
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Tudtok ajánlani olyan magyar nyelvű/beszédű programot, amit ha bepötyögök neki, felolvassa azt? mp3-ba kellene lementeni egy bizonyos szöveget(tanulni valót) háta jobban megragadna a tananyag halás után...
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy lehet azt összehozni, hogy aszüleim digitv beltérijét összekötni az én monitorommal(monitor tv) úgy, hogy külön tudjam nézni tőlük? Egyik ismerősömnél van valami kis kütyü a falra szerelne, valami vevő lehet, és azzal összekötve tudja nézni a csatornákat. Szóval a szülei szobájába van a beltéri, az ő szobájába egy kis kütyü, összekötve a tv-jével. Asszem egy előfizetésük van nekik is a digire.
Igazából valami olcsó megoldást szeretnék. Olyanra gondoltam, hogy megveszek egy beltérit mondjuk 15-20.000-ért, és azon keresztül tudnék nézni jó csatornákat, magyarul. Legjobban a Discovery érdekelne, de sajna az a diginél le van most védve, nem lehet nézni. Szóval nem kell nekem ilyen havi csekken jövős díjfizetés, egyszer megvenném a cuccot, és onnantól kezdve nézném, amit akarok. Létezik ilyen?
Sík h*lye vagyok ehhez a témához, ezért kérem a segítségeteket.
ezta kütyüt pl ma találtam a neten egy hirdetésben. Mi lenne ez pontosan? Valami olyasmi, amit én keresek?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
elég nagy gáz van melóhelyen. Hosszú lenne leírni mi a szitu, a lényeg az, hogy szeptembertől valakit ki fognak rúgni a melóhelyünkről. eléggé rám jár a rúd, szívat a nagyfőnök. az lenne a kérdésem, ha elmennék táppénzre, úgy is kirúghatnak? Indokoltan mennék persze, lassan 2 hónapja középfül gyulladásom van, szédülök, és néha vérzik is a fülem. Dokihoz járok minden másnap, de táppénzrer csak a legvégső esetben akarok elmenni, ha már ki akarnak rúgni!
Szóval ez lenne a kérdésem: Ha indokoltan vagyok táppénzen, akkor is kirúghatnak?
-
Satyricon
addikt
Ha pendrive-on viszek portable-s játékokat, és ott megnyitom, vissza tudják valahogy nézni a gépen, hogy játszottam-e? Úgy értem hagy valami nyomot a system32-ben vagy valahol a játék? Egy speciális rendszert használ a cég, amit figyelnek a nagy okosok, hogy mit csinálunk. arra gondoltam, lehet csak a telepített saját dolgaikat tudják figyelni. Legalábbis remélem...
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Melóhelyen Win7 32 bit alatt le vannak tiltva a játékok. Unalmasabb perceimbe szeretnék játszani valamelyik win játékkal. Tudtok valami megoldást ezen játékok tiltásának feloldására? Asszem van pinball win7 alatt is, azzal szeretnék játszani.
-
Satyricon
addikt
válasz Lompos48 #50518 üzenetére
Nem. Mondom ha este szembejön velem a rendőr, nem szoktam féklámpát használni, mert az amúgy világos színű ház falat, vagy útszéli táblát nagyon megvilágítja... Este... Nem nappal És ez a mozdulat bennem maradt a tegnapi "vészhelyzetkor"
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz orion1025 #50508 üzenetére
+1 az MX4-nek, én is olyat használok! - De a házi lekvár se olyan rossz!
szerk.:
razorbenke92: Nem nézek ilyen mesefilmeket! Fateromtól megtanultam, ha este gyorsan megyek lakott területen és szembejön a rendőr, kézifék óvatosan és nem látják, ha a féklámpa világít. Magyarán lassan m1ek és nem fékezek[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz föccer #50483 üzenetére
Uhh az durva.
pocokxx.: Köszi a megnyugtatást!
És mindenkinek aki írt!
Pjen.: Lakott területen 50-nel mentünk, asszem én voltam a 3. a sorban. Lassítottak, de nem tudtam miért. A falunkban ideiglenesen van kirakva a 30-as tábla, mert a szennyvízcsatornát építik ki. Már azon voltam hogy megelőzöm a két kocsit, akik előttem szüttyögtek. Pedig a szlovák rendszámú, aki a sor elején ment, kb 130-cal előzött meg lakott területen kívül. És előttem szüttyögött 30-cal a faluban. Nem is értettem. Mikor közelebb értünk, láttam a rendőrkocsit, hirtelen fék + kézifék, kb 40-nel mehettem, a rendőrkocsitól kb 50-100 méterre. Aztán 30-35-tel mikkor már észrevettem őket.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz föccer #50478 üzenetére
XD Szegény... Mellettük mentem el, a sokktól hirtelen atz se tudtam mit csináljak... Előttük kb 35-tel mehettem, a kocsitól kb 3-4 méterre állhattak egy hídon. Remélem nem lesz se levél, se bünti. Max 1 dícséret, hogy bátor vagyok, hogy előttük mentem 35-tel
Szerk.: Am mennyire büntethetnek, ha 30-as táblánál 40-nel mentem, ill. 35-tel előttük és bemértek és a rendszámom is tudják?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Srácok.
Ha mérnek a rendőrök, csak a sor elején lévő kocsit tudják bemérni, vagy a mögötte haladó összes kocsit?
-
Satyricon
addikt
válasz proxie #50428 üzenetére
Nekemis hasonló gondjaim voltak. Gyanús volt, hogy a memóriának nem adtam elég kakaót. 1,5v-on volt alapon, de a papírja szerint 1,65v kell neki. Mióta 1,65-re állítottam, minden okés. Nincs belassulás, youtube-os video laggolás, stb stb... Lehet meg kéne nézned, hogy a Te memóidnak elég fesz van-e adva.
Szerk.: Milyen tipusú memót használsz?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest