- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 10
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz KubanitoS #144137 üzenetére
Elméletben igen, ha ténylegesen képként van kezelve, de a szöveges PDF-ek esetében a betűtípushiány ugyanúgy ilyen anomáliát okozhat.
A tulajdonságoknál talán meg tudod nézni, hogy milyen betűtípus kell neki, bár nálam volt olyan, hogy hiába is húztam utólag a gépre az adott betűtípust, mégsem volt jó. Másik ugyanolyan konfigon meg tökéletes volt, mondjuk emiatt nem húztam újra a rendszert, és az Adobe újratelepítése sem oldotta meg.
Ami viszont érdekes volt, hogy Firefoxban tökéletesen megnyílt, sem az Edge, sem a Chrome, sem az Adobe Reader nem kezelte jól.[ Szerkesztve ]
-
nightzone
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Fractal Design Define R6 USB-C pc ház, aminek a tetején lévő bekapcsoló gomjáboz kötött tápkábelének a gomb alatt lévő foglalatáról egy pici műanyag rögzítőfül letört. Ennek következtében ha megnyomom a bekapcsológombot kijön a foglalatból a kábel és nem kap áramot a gép. Csatoltam alább képpet mi és hol tört le. Sztem a melegben egyszerűen elfáradt az a vékony műanyag. Ki tudják pc szervízben ezt cserélni (a teljes kör alakú fehér műanyagra gondolok )esetleg beszerezhető, vagy mivelt tudnám kiküszöbölni a proplémát?
[kép] [kép] -
blp85
aktív tag
válasz nightzone #144157 üzenetére
A meleg ragasztó esetleg megoldás lehet.
Esetleg pillanat ragasztó, amire szódabikarbónát szórsz vagy fordítva, az kikeményedik, mint a műanyag (a fejhallgatóm pánt részét is úgy ragasztottam meg vagy fél éve, és még mindig jó). Bár ez elég végleges megoldás.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz Cs1csó #144163 üzenetére
Igen, arra gondoltam, hogy elvileg jó lehet (ahogy látszik az egyik képen két csavar is van ott, ha azok alá megy egy kicsit, akkor tartófület is ki lehet alakítani). Szép nem lesz, de tartani tarthat.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz Cs1csó #144166 üzenetére
Amikor a pillanatragasztó szódabikarbónát kap, akkor rögtön megköt, így arra figyelni kell.
Simán reszelhető, formálható. Van aki a szódabikarbónát teszi először és arra a pillanatragasztót (így utólag ez a jobb megoldás).Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
nightzone
aktív tag
válasz Grave_444 #144158 üzenetére
Köszönöm a tippeket +Cs1csó +blp85- nek is.
Elsőnek sztem megpróbálom vmi vékony erősebb gumiszalaggal a csavarokhoz rögzíteni mert azok a foglalat mind2 oldalán vannk , habár a képen csak egyik oldalon látszik. Fém lemez alátéttől kicst tartok, azt a kábelhez nem érintenén, bár arra is lehet vmi vékony műanyagot ragasztani, csak kevés a hely. Ha nem fogja bírni akkor jöhet az említett drasztikusabb, végleges megoldás ragasztóval. -
blp85
aktív tag
válasz nightzone #144170 üzenetére
Ha simán működik a gomb, akkor akár a letört fület pillanatragasztó szódabikarbóna kombóval pótolhatod és formára csiszolhatod..
Amúgy pedig a vékony kábelkötegelő is megoldás lehet, az talán jobban tart, mint a gumiszalag.
[ Szerkesztve ]
-
teptep
aktív tag
válasz nightzone #144170 üzenetére
Leges-leges-legvégső esetben, ha már semmi más nem akar összejönni, akkor vegyél egy valamilyen két érintkezős kapcsolót illetve nyomógombot. A régi gombot ott hagyod világítani, az újra pedig átforrasztod a 4 vezetéket. Bal szélen pedig fúrsz neki egy lyukat. Szép ugyan nem lesz, de hosszú távon stabil és üzembiztos.
-
blp85
aktív tag
válasz teptep #144172 üzenetére
A legvégső esetben a meglévő gombot venném ki, és a helyére egy megfelelő átmérővel rendelkező (régebben a modding korszakban divatos) vandálbiztos gombot tennék be (akkor a ház sem sérülne, mivel ahogy láttam ebben egy külön kivehető panel van az elektronikus dolgoknak).
Ilyenre gondoltam:
[link]Esetleg megkérdezni a Hardveraprón (vagy a 3D nyomtatás topikban) valakit, aki 3D nyomtatással foglalkozik, hogy mennyiért készítene egy ilyen póralkatrészt/ keretet.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
Én a meglévő helyére tenném, de az is a végső eset. A mostani rögzítése a legegyszerűbb, de biztos van valaki, aki ez a kis műanyagot 3D nyomtatóval meg tudja csinálni.
-
blp85
aktív tag
Mondjuk ez ebay, de például a FRACTAL DESIGN DEFINE 7 XL- hez kapható ilyen komplett csere darab, mondjuk amennyit kérnek érte az sok...
Esetleg írni a Farctalnak, hogy ez a kis műanyag kellene, tudnak e segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
bocs, nem tudom mennyire topiktéma..
Az utóbbi kb. egy évben már harmadszorra kapok olyan emailt, hogy:Megkaptuk kérését a Microsoft-fiókjához kért egyszer használható kóddal kapcsolatban.
Egyszer használható kódja: ******
Ha nem Ön kérte a kódot, akkor nyugodtan törölheti ezt a levelet. Előfordulhat, hogy valaki más véletlenül adta meg az Ön e-mail címét.Mennyire parázzak?
S23
-
nagyúr
válasz alex devil #144180 üzenetére
Mennyire egyedi az email címed, esélyes, hogy 1 karakter elírás miatt vki a te címed írja be a sajátja helyett?
Mindenesetre csinálj víruskeresést. Be volt kapcsolva a géped pont akkor, amikor az email jött?[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz alex devil #144180 üzenetére
Víruskergető itt semmit sem fog érni. Azt nézd meg vagy dobd be ide, hogy ki a feladó. Az elírás is lehet, amit Aryes is ír.
-
dvdbackuper
őstag
válasz alex devil #144185 üzenetére
nalam is szoktak probalkozni, semmi eselye
-
NasCa
tag
Sziasztok!
Vettem egy gamer asztali pc-t itt a ph-n pár hónapja (Sectoidtól, aki egy semmitértő 450W-s tápot rakott bele, amit ki kellett cserélni 750-esre (+25K)), viszont az alaplapon nincs wifi, emiatt sajnos megvettem még egy AC1300-as névre keresztelt wifi usb stickert a mediamarktban, ami könyörületet nem ismerően lassú. Kérdésem az lenne, hogy melyik wifi adapterre éri meg beruházni? Hallottam a PCI expressesek jobbak, és olyat is hogy az antenna nélküliekben is érdemes gondolkodni.
-
FattyDove
őstag
Ennek a cuccnak mi a neve, és hol tudok hozzá kábelt venni, hogy tudnak áramot adni az extrán betett 3.5"-os HDD-nek?Sosem láttam még ilyet, egy Lenovo ThinkCentre 720s-ről van szó
-
FattyDove
őstag
Áááá megvan.
DELOCK ATX 4 pin SATA táp Tápkábel Fekete 20cm 85519 - iPon.huLenovo specifikus cucc
-
HoaryFox
Topikgazda
Bizonyos brand gépeknél van ilyen, hogy csak 12V megy be az alaplapra és onnan biztosítanak a háttértáraknak 5 meg 12V-ot. Ezekben nem is a 24 pines ATX tápbemenet szokott lenni, hogy még véletlen se tudj úgy tápot venni, hogy random leakasztasz egyet a boltból.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest