- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 10
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Streameléshez és videofelvételhez szeretnék venni WebCamet. Régen úgy láttam, hogy a Logitech c930e és egyéb 9-es széria nagyon közkedvelt volt. Nekem nem kell a jelenlegi legjobb, akár régebbi használt is megfelelő kezdetben, de nem tudom mire érdemes figyelni. Van ami elvileg jó adatokkal rendelkezik mégis nagyon nem ajánlják Videókhoz.
Előre is köszönöm a segítséget!
XBOX ID: GoTReX #4839
-
Cs1csó
félisten
Sziasztok, az ingyenes böngészőből elérhető Microsoft WORD, mennyiben más, miben tud kevesebbet stb. mint a rendes MS OFFICE csomagban található WORD?
-
Marci112233
őstag
válasz Aryes #144610 üzenetére
Ott a pont. Nekem még a Win 11-es gépemen a 2007-es van. Szinte mindent tud amit az új is, és kezeli az újjal létrehozott dokumentumokat is.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
I02S3F
addikt
válasz Marci112233 #144612 üzenetére
Ez megdöbbentő!
-
Marci112233
őstag
válasz I02S3F #144613 üzenetére
Mert? Ami működik és tudja azt amire az embernek szüksége van, minek leváltani? Nem egy vírusirtó aminek adatbázisát folyton frissíteni kell.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
I02S3F
addikt
válasz Marci112233 #144614 üzenetére
Nem vitázni szándékoztam! Ami működik, ne rontsd el. Csak, ha kiszolgál, akkor kérdéses, hogy az utána következő Office-ok mit tudnak nyújtani, amit a 2007 nem ?
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
őstag
válasz I02S3F #144615 üzenetére
Nyilván efelett is el fog járni előbb utóbb az idő, ami a 2003-ast már elérte, de amíg nekem megnyit és szerkeszti azokat amiket kell neki, addig le nem váltom.
-
I02S3F
addikt
válasz Marci112233 #144616 üzenetére
Főleg, hogy nem olcsón jutottál hozzá. Mondjuk a mostani előfizetéses rendszer nekem jobban bejön! Csak havi 2-3 eft.
-
Marci112233
őstag
válasz I02S3F #144617 üzenetére
Hogy úgy mondjam nekem semmibe nem került immár 15 éve mikor megszereztem. Egy haver rendezte ingyen egy sorozatszámmal együtt, amit azóta is használok, és egy időben több évig használta ő is vele probléma nélkül, sőt nekem itthon 2 asztali gépen és 2 laptopon is így van fent.
-
I02S3F
addikt
válasz Marci112233 #144618 üzenetére
Ezzel azért egy baj van. Ez pedig a munkahelyi felhasználás. Munkahelyeken friss programokkal dolgozunk - én állami cégnél vagyok, de még itt is a legújabb Office-t használjuk - és ezekbe könnyebb betanulni, ha otthon is van egy példány belőlük, használatra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Marci112233 #144616 üzenetére
A 2003 és a 2007 közt volt egy nagy lépés, ami a csak digitális formátumról a nyílt, XML alapú (docx stb) formátumra átállás volt. Azóta nem volt ilyen nagy változás tudtommal, és az, hogy ma is használható, annak is köszönhető, hogy a *x formátumok úgy tűnik eléggé átgondoltan lettek kitalálva annak idején.
-
Marci112233
őstag
válasz I02S3F #144619 üzenetére
Nekem a munkám a mezőgazdaság. Röviden az ahhoz kapcsolódó papírmunkához kell az Office, de legtöbb esetben adott a formanyomtatvány amit csak ki kell tölteni, arra meg bőven elég a 2007-es is, de ha kell szerkeszteni is simán lehet vele. Nem is vagyok annyira időhöz kötve mikor kell valami, tekintve hogy fix munkahelyem nincs, csak a saját családi gazdaságunkban ténykedek.
#144620 Aryes
Ezzel tisztában vagyok én is. Pont amiatt nem váltok mert még most is jó, de ha akad valami ami már nem nyílik meg vele akkor lesz csak váltás. A 2003-asról pont az említett formátum miatt váltottam anno, mert ugye azt a 2003-as már nem tudta kezelni. De elég sokan az ismerősi körömben is még ugyanígy a jól bevált 2007-est használják.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
I02S3F
addikt
-
Marci112233
őstag
válasz I02S3F #144622 üzenetére
Ebben nőttem fel, így nem kérdés hogy szeretem a mezőgazdaságot, bár mostanság minden bizonytalan, a gépárak meg az egekben. De szerencsére nincs olyan gép ügyileg amire nagyon szükség van, mert ami kell már meg van.
-
I02S3F
addikt
válasz Marci112233 #144623 üzenetére
Ment pm, hogy ne offoljunk.
-
laed
tag
válasz Marci112233 #144621 üzenetére
Libreoffice (portable) még ajánlható MSOffice helyett.
Nyitja az x-es állományt. -
Pityu.
nagyúr
Mi lehet a baja a számítógépnek?
Fujitsu Esprimo E500 SFF
Induláskor 3 rövidet sípol aztán 4 rövidet és a 4 rövidet xy időnként egyfolytában sípolja.A ramokat kiveszem már nem sípol de képet meg sehogy sem ad a gép csak sípol.Próbáltam integrált gpu val is mert a gépben van egy dedikált kártya de így se semmi.Lehet az alaplapnak lesz valami hibája?Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
BiP
nagyúr
válasz Pityu. #144626 üzenetére
A kérdésben ott a válasz
A ramok körül kell keresni a dolgot, ez a hosszú sípolás az szokott lenni.
Én is egyenként próbálnám, variálnám a slotokat.
Ha szerencséd van, csak kimozdult, ha csak kicsit van szerencséd, akkor csak az egyik modul halt meg.
Érdemes még az érintkezőket letisztítani.Szerk: meghajlok blp85 linkje előtt, lehet, hogy vidkártya. Simán ramra tippeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz blp85 #144629 üzenetére
Ha a ramokat kiveszem akkor nincs hangjelzés. Még olyat is olvastam tápellátás is lehet ha pl nincs meg az egy alap indulási csippanás. Van egy másik tápom itthon majd rápróbálok még azért erre is.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
blp85
aktív tag
válasz Pityu. #144632 üzenetére
Az is egy jó ötlet. Mondjuk én még az alaplapi gombelemet is cserélném, az úgyis egy filléres dolog, de az is be tud kavarni. Évekkel ezelőtt (kb.: 12 éve) az akkori gépem sem akart bekapcsolni, elindítottam, talán sípolt, de kész, mást nem csinált, hanem kikapcsolt. Kezdeti ideg után kicseréltem a CR2032-es elemet és működött normálisan (az a gép akkor volt talán 5 éves).
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Gigabyte H510M H V2 (rev. 1.0) alaplapot és Deepcool CC360 ARGB házikó gyári rgb ventilátorait össze tudom kötni úgy, hogy az alaplapról vezéreljem a világítást?
Az alaplapon van egy RGB LED strip header nevű csatlakozó, gondolom erre kellene rákötni a ventiket, de ebből csak egy van, a kábelen, amit a házhoz kaptam viszont egy 3 és egy 4 pines csatlakozó van. Mivel sosem volt még dolgom rgb-vel, kissé kínai nekem a dolog. Jelenleg a tápról kapja az áramot a világítás, és kézzel vezérelem.
Let the Zone take me if I am.
-
blp85
aktív tag
válasz kutga #144637 üzenetére
Az RGB 4 pines és 12V, az A-RGB pedig 4 pines és 5V. Elvileg azon az alaplapon csak RGB csatlakozó van, amire nem tudod a hát ventiket rákötni.
Ha csak kapcsolgatni szeretnéd, akkor egy Sata led vezérlő is jó lehet [link] , illetve kapható átalakító is [link] .
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Marci112233
őstag
válasz blp85 #144633 üzenetére
Lehet elem, de én kétlem. Több ismerősnél is halt meg már elem(Nálam még soha.), párat nekem kellett megoldanom, de azoknál is csak akkor lehetett észlelni hogy meghalt hogy hiába állították be az órát az folyton elszállt egy ki és bekapcsolás után, de a gépek működtek. És egyikük se hitte hogy az a kis pár száz forintos elem okozza a hibát.
-
blp85
aktív tag
válasz Marci112233 #144642 üzenetére
Nekem meg kb. 1-2 hétig nem volt az a gép bekapcsolva, de nem az órával volt gond (akkor idegeskedés helyett megnéztem volna a neten, hogy mi a probléma), hanem amikor indult volna, akkor hirtelen újra indult, még a BIOS-ig sem jutott el (így hirtelen ötlettől vezérelve kicseréltem az elemet, és magához tért).
Azóta is tartok otthon CR2032-es elemet szükség esetére.[ Szerkesztve ]
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Adott egy régebbi PC, benne hangkártya, abban 5.1-es ősrégi Creative hangrendszer. Egyszercsak néma csend, elszállt, semmit nem rézékel a kártya, szerencsére alaplapról fülessel el van a gyerek. Majd csere, egy másik Pc, ami 5 éves, de még korrekt gamer kategória, nincs benne hangkártya, alaplapra rátesz a régi creativ cucc, szépen szól, azaz csak szólt pár napig, mert ismét a csend. De jelen esetben a hátsó alaplapi és a front csatlakozókra is ha teszek másik hangfalat, semmit sem érzékel.
Tettem rá külső hangkártyát usb-re, onnét szépen szól a füles.Nyilván én arra gyanakszom, hogy ez a régi creative cucc okozta a hibákat. Ezt jól vélem? Lehet vmi baja, zárlatos, mit tudom mitől de elronthajta a hang érzéeklőt kártyát vagy az alaplapot? Hogy tudom tesztelni?
És legfőképpen hgyan tudnám az alaplap hang érzékelőt életre lehelni???
-
Pityu.
nagyúr
válasz kerlac #144645 üzenetére
Én a helyedben nem bajlódnék ilyennel,a külső usb hangkártya sokkal jobb szerintem.Én most mondjuk egy DAC--ot használok FiiOE10K-t régebben féltem tőle de nem bántam meg,hogy megvettem egy deka hiányom sincs hangkártya dolog után.Előtte egy Asus Xonar U5 volt az se rossz az többet tud mint a FiiO de leginkább csak abban,hogy több hangfalat tud kezelni vagyis 5.1-es viszont ahhoz képest FiiO-t használva a xonar gagyi nekem fura hibával adta meg magát félig.
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz kerlac #144647 üzenetére
Hát szerintem másik gépben ki lehetne próbálni,hogy a creativ kártya működik e rendesen.Nekem az U5 kicsit csalódás volt mert egy furcsa hiba jött elő vagy másfél év után rajta,viszont a FiiO-nak még a hangzása is jobban tetszik meg nincs szenvedés a szoftverrel mint az U5-nél.
-
kelna91
senior tag
válasz kerlac #144528 üzenetére
Axagon 2 helyes dokkoló? Gondolom, igen. Az ilyen, hogy tönkreteszi az adatokat, ha egyszerre két lemezzel használod. Én is és egy ismerősöm is így jártunk vele. Úgy tűnik, hogy a két hely kizárólag arra a funkcióra szolgál, hogy egyikről a másikra másolj a beépített funkcióval. Ha kettőt akarsz egyszerre használni PC-n, akkor tönkreteszi a fájlrendszereket. Ipari hulladék, és totál szemétség, hogy nem vonták vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest