Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy "szoftverkörnyezet" miben tud instabilitást okozni egy normálisan működő processzoron?
Avagy mitől tud egy szoftverkörnyezet a "helyzet magaslatán" állni a processzor hibátlan működtetéséhez, ha az alapokat (pl. CPU feature-ök, mint HT meglétének ellenőrzése) valószínűleg eddig is teljesítette?
A tej élet, erő, egészség.
-
tlac
nagyúr
Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
ne legyen már normális
azt el tudom fogadni, hogy a szoftverkörnyezet nincs rá felkészítve és nem fut rajta optimális sebességgel, esetleg némelyik monitorozó program hibásan működik, de azt elvárom, hogy stabilan működjön a gép, ne fagyjon le
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mindenki kiszedte a kedvenc mondatát, nekem ez az
"de önmagában ez nem tragédia, mert ezekre az érintettek gyorsan szoktak megoldást találni."
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
69Raizen69
tag
De szupi hogy ez kapásból tudja produkálni az instabilitást,amihez az előző gen-nek kellet pár hét-hónap
Na de a viccet félretéve, nem vagyok túl idős (pár év múlva töltöm a 4.X-et) kb negyedévszázada használok PC-t és volt jó pár comfigon,de ilyenbe még sohasem futottam bele hogy zsír új gép friss win-nel instabil legyen... kék halál is talán ha szökő évente 1x beköszönt
[ Szerkesztve ]
Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
NandoXXL
senior tag
válasz 69Raizen69 #5 üzenetére
First gen Ryzen, olyan ram kompatibilittási gondok voltak hogy öröm volt nézni Cserébe, ár érték bajnok volt. De ha értenél is hozzá, tudhatnád milyen kompatibilttási gondok voltak a hőskorban is, az élet kor az csalóka, semmi tudást nem támaszt alá.
Szóval, lehet magyarázni, okoskodni mindig is voltak gondok. A kérdés mindig is az volt javíthatóak-e és javítják-e időben
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
addikt
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Algoritmus22
csendes tag
Nem azért fizet a vásárló "jó pénzt" hogy sz.rt kapjon, hanem azért hogy tökéletesen működjon. Vicc kategória ilyet írni hogy az elején ez természetes. Én még akkor nem fizetem ki csak felét mindaddig míg 100% nem lesz a CPU .
Pistikét irodalomórán a tanárnéni megszólítja: - Pistike! A Mikszáth-ot véletlenül X-szel írtad! - Dehogyis Tanárnő! Az DirectX.
-
Cefet
aktív tag
Ha egy új proci nem tudja hibátlanul végrehajtani azt a kódot, amit az előző igen, az nem a kód hibája... szerintem.
És hogy ez természetes? Nem! Soha nem is volt az... -
M0ng00se
őstag
a b u ' s w e t d r e a m
V6
-
balint0806
csendes tag
"Kék halál"... Hmmm... Most már értem, hogy miért a kék az Intel színe...
[ Szerkesztve ]
"There is nothing so deceptive as an obvious fact."
-
"Jelen pillanatban teljesen felesleges olyan dolgokat belelátni pár, Arrow Lake-S dizájnokat érintő fagyásba, amelyekre nincs semmilyen bizonyíték."
Ez a mondat is üt.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
hokuszpk
nagyúr
lófaszt mama !
a bétatesztelés soha nem lesz normális, hiába próbálják lenyeletni a néppel.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Predatorr
őstag
(X) Fizette: Intel.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
mpierre
veterán
válasz balint0806 #12 üzenetére
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
JordyG
tag
Lehet ezt bagatellizálni, de inkább a röhejes kategória.
Eljutottunk oda, mint a játékok esetében, hogy ... félkész ... termék kerül a polcokra. Talán kellő időt kéne tesztelésre fordítani... (és néha akkor sem sikerül)
Emlékszem, hogy 94-ben mekkorát szólt ... az Intel Pentiumja és kulcstartónak nevezték. Pedig egyéb hibák miatt elve éves csúszással került kiadásra.
- FDIV - hiba, amit az Intel szintén próbált kicsinyíteni, pedig ott konkrétan a számítási feladatokkal volt probléma... avagy a 4x4 = 5 ... néha. (egyszerűsítve)
A rövidítés eredetileg floating-point divide okán FDIV hibaként került elnevezésre.
A hibára az Intel úgy próbált először reagált, hogy ez a speciális eset csak 27 ezer évenként egyszer fordul elő még folyamatos használat mellett is, ezért nem sok értelme van ezt hibaként kezelni. Ráadásul akkor sem teljesen rossz az eredmény, inkább csak pontatlanságról van szó (az adott osztásban a negyedik tizedestől okozott eltérést a hiba az eredményben). - Na kösz, lehet nem a Vegán fogunk landolni, hanem a Jupiteren.Amikor viszont az Electronic Engineering Times 1994. november 7-i számában Intel fixes a Pentium FPU glitch címmel megjelent egy cikk a lebegőpontos egység hibájáról, s ennek hatására már viccek is születtek a Pentium processzorról, az Intel ráébredt, hogy nem elég a megnyugtató kommunikáció, valamit tenni is kell. 1994. december 21-én az Intel bejelentette, hogy a hibát kijavította és az összes addig forgalmazott Pentium processzort díjmentesen kicseréli a javított változatra.
Ezért a 475 millió dolláros gáláns ajánlattal végül is sikerült megmenteni a Pentium helyzetét, s elejét venni a további vitáknak. A hibás chipek jó része kulcstartóként folytatta életét, egy részüket az Intel dolgozói kapták Andy Grove, az Intel akkori elnök-vezérigazgatója idézetével:
„A rossz cégeket megsemmisíti egy krízis; a jó cégek túlélik; a legkiválóbbak viszont felemelkednek általa."
...láthatóan, ma is ennek tudatában működik a cég.
[ Szerkesztve ]
-
JordyG
tag
Kifutottam az szerkesztési időből, sajnos.
Szóval kicsit van poén a történetben, ugyan is kereken 30 év telt el, így akár ünnepelhetnénk is, hogy közel napra pontosan vagyunk és 30 év elteltével sem változik semmi a filozófiában.
...és Andy Grove szavai azért üthetnek ma is, mert ha az Intel mögött nem lenne egy állami segítő apparátus, az a bizonyos krízis éppen az Intel-t semmisítené meg.
-
westlake
félisten
Ahogy a mellékelt ábra mutatja, igen, vannak olyan személyek, akik le mernek írni névvel ilyeneket. Őszintén szólva már egyáltalán nem lepődöm meg, ha ehhez hasonló bődületes baromságot olvasok itt. Visszasírom a 20 évvel ezelőtti PH-t.
Felhasználó kérésére módosítva.
[ Módosította: philoxenia ]
Play nice!
-
KaszkóPalkó
junior tag
Mi van Abu megijedtél hogy veszik az intelt?
-
Pipó
őstag
Csak semmi nyugalom! Mindenki őrizze meg a pánikot!
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
roseA580
junior tag
Szoftver: as is...
Processzor: as is...
Használhatóság: as is... -
bence1024
tag
válasz KaszkóPalkó #21 üzenetére
Veszik???
Ki az marha? -
Alusky
aktív tag
2x2 az 5, de én gyorsabb voltam.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
bambano
titán
az intelben esetleg felmerült, hogy visszatérnek a kaptafához és megpróbálnak processzort tervezni?
ez itt egy bohózat, a szerecsenmosdató újságíróval egyetemben.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
roadrunner64
csendes tag
Már a [Nem lesznek forróbbak az új asztali Intel CPU-k, csak pontosabban mérnek] cikken jókat mosolyogtam, de ez a "Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális", na ezen már röhögtem. Lehet ezt még fokozni?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz roadrunner64 #32 üzenetére
"Lehet ezt még fokozni?"
lehetne peldaul az a cim, hogy "időnként stabil az Arrow Lake, de ez a normális"
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
ricsi99
addikt
Hm...már megint ezek a csúnya alaplapgyártók a felelősek... vagy "brüsszel"
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
hokuszpk
nagyúr
ha megnézed a Summit Ridge ( 1xxx ) topicot, én alaposan belenyultam annó ; sikerült pont azt a ramtipust venni, ami nemigazán passzolt a Zenhez ; szenvedtem vele jó félévet, meg kijött 5-6 bios mire stabilizálni tudtam ; azóta a sokadik Ryzenemet nyűvöm ( 1700 - 2700 - 2700X - 3700X - 3800XT - 5700G és most az 5800X ) és -- igaz nem 7800X3D -- bios default + xmp -- ha épp nem hibás rammodullal sikerült párosítani -- mindegyik jó volt.
* most hirtelen megnéztem, a hibás ramok dobozát, 6 darab ddr4 modul van benne ; és ezek tényleg hibásak, az Intel i7-6700 mellett is elhasalnak memóriateszten. *szóval lehet rossz az AMD, de hosszú pályafutásom alatt azt megtanultam, hogy ilyen rejtélyes hibákat a tápegység meg a memória tud okozni. Ritkábban hibás vga vagy vga driver. ( utóbbiak szoktak jönni ilyen "megszunnek a kepi hibak a ... jatekban megjegyzéssel )
** Asszem elég régen kezdtem ; sajna az első pc alaplapomról ( XT 8 Mhz Intel 8088 cpu ) nemtalálom a képet, viszont pl. ezek a procik pl. annó mind használatban voltak nálam :és egyik sem volt instabil -- csak hogy a topic ciméhez is passzoljon a hsz --
*** Volt Cyrix 486 Dx2 66 -os is, na az instabil volt ; de idővel ( ~ 2 hónap ) rájöttem, hogy kevés neki a gyárilag ráragasztott borda ; applikáltam egy kis ventit, és jó lett.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
westlake
félisten
"Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális"
Azokon a helyeken, ahol használják?!
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
bambano
titán
mitől lenne az egész cikk szarkasztikus?
eleve ne írj ilyen bonyolult, ráadásul idegen, szavakat ide, mert baj lesz belőle...
az, hogy a proci nem jó, az baj. és ebbe nem tudok szarkazmust belelátni. venni akartam ilyet, ha megfagyna, nem szarkazmusra gondolnék, hanem arra, hogy az anyjuk ősi mesterséget űz és rohadjon meg az összes fillérb..ó manager.max. az lehet a szarkazmus, hogy az újságíró azt sugallja, hogy ez rendben van. szerintem meg nincs rendben.
szerintem nincs rendben, hogyha valaki 2024-ben akar venni egy rendes gépet, akkor nincs rá lehetősége. én az amd-re ráfaragtam, nekem egy darabig nem lesz megint. most ráfaragok az intelre is, akkor mi marad? vegyem elő az első gen. core procimat?
most, hogy leszóltam a processzor ipart, felkészülnek a mozilla programozói...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ripla
addikt
A túl gyors fejlődés a technológia halála. Azt hiszem ennek vagyunk most épp szemtanúi.
-
Gyuri27
félisten
"venni akartam ilyet" milyen megfontolásból? Mire gondoltál a 13-14 gen után mi fog történni? Kijavították az összes hibát, teljesitményben +20% fogyasztás - 20% mindezt fele áron?
Komolyan nem értem. Ráadásul új és mégdrágább lap is kell alá.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
bozont
veterán
-
Dave567
addikt
x670 volt az első alaplapom 32gb 7200 rammal, eladtam az alaplapot, lett a 650e-e, azzal se ment a 7200mhz, kapott 6000mhz es ramot, azzal se megy, 64gb 6000-et is kapott, azzal se megy. Közel 200000 ft buktam már az AMD-vel.
Lehet a processzor, viszont újba nem fektetek be.
Ja és két szaki nézte meg a gépem.
Én olyan akadásokat mutattam nekik, amiket ők nem is láttak.Majd jön a másik azt meg látom mi lesz, amelyik jobb az marad.
#42bambano: Maradj a 13/14 gen-nél.
Ez nem éri meg az árát jelenleg.#45bozont: A grafikával semmi baj nincs, itt nem az a lényeg, hanem hogy akad, instabil, 1%/0.1 low szar.
Friss winfos.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
Minél több RAM-ot teszel bele, annál alacsonyabb órajelet fog tudni. 64 Gb 5600 fölött nem fog menni, de lehet hogy csak 5200-n. 32 gigánál 6000-6400 a reális max. De ezek Hynix RAM esetén érvényesek, Micronnal rosszabb lesz, Samsungot meg felejtsd el AM5-ön.
Mikroakadások ismert jelenség AM5-ön. Okozhatja fTPM vagy az, hogy 500 Hz fölötti polling rate-t használsz egérnél.
-
Helyenként nyers lehet az ebéd, de ez eleinte normális. Viszont attól, aki évtizedek óta abból él, hogy ebédet készít, ez elfogadhatatlan.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
bambano
titán
alapvetően két megfontolásom volt:
1. amd-t soha többet, de akkor mit?
2. reménykedtem benne, hogy összeszedi magát az intel ennyi publikus megaláztatás után. persze volt bennem kétely, hogy mitől is szedné össze magát, ha kirúgott egy rakás mérnököt...az árakról meg annyit, hogy egyáltalán nem lettek sokkal drágábbak az alaplapok se, meg a procik se. egy, elvileg magasabb minőségűnek hitt alaplap és proci eddig is kb. 250-300k sávban volt, most is ott van. hogy új lap kell alá, az nem érdekel, mert nincs régi lapom, aminek a kihajítását megsiratnám.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Gyuri27
félisten
Igazából azoknak az usereknek, felhasználóknak, cégeknek, céges rendszergazdáknak rossz akik csak az intel módban működnek. Nem buta ezer éve rendszergazdával (és sok mással is) találkoztam aki így működött. Azok azért tudtak szívni 13-14 gennél és most is. De át az it iparban megtanultuk már, ogy nem vásárlunk zsigerből. Hanem körbe nézünk mi is a helyzet manapság. Továbbá nem béta tesztelünk. Ezért nem rendelünk elő, nem veszünk elsők közt semmit. Mert azért cégés környezetben egy szar hardver, szoftver, update súlyos károkat tud okozni. Persze akiket ez nem érdekel az vegye nyugodtan vakon, updatékat is töltse egyből. Nem kötelező az eszét használni asenkinek.
Az intel jó rég óta a marketingből, kenőpénzekből, tisztességtelen piacszerzésből stb-stb él. Az egész történelmük kb erre epül.
bambano: nem tudom mi bajod a ryzennel. De legyen így. A 13-15 gen kimarad. Vehetsz 12 gent az jó. Vagy veszel almát.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest