- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz Doky586 #144999 üzenetére
Jelenleg a 8 lemez 1 db kötetben van....olyasmi mint a RAID5 de ez a Synology saját megoldása az SHR , Synology Hybrid Raid.
Ez a raid fajta 1 lemeztől 12-ig működik !
Azaz 1 db lemez is lehet SHR kötet.
Persze akkor semmi extra....mintha egy alap / basic kötet lenne.
Aztán 2 db lemez esetén az SHR az tükröz...azaz RAID1-hez hasonló.
Itt már van 1 db lemez meghibásodása ellen védelem.
Majd 3 lemeznél lesz olyan mint a RAID5....
Majd ezen felül egészen 12 db lemezig bővíthető és 1 db lemez hiba ellen véd. Tehát 1 db lemez-t nem fogok tudni olvasni ha kiveszem és PC-be teszem....mert az adatok szét vannak szórva a lemezeken !Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ha a lemezek nem is mennek tönkre...attól még a NAS ( alaplap, táp, cpu akármi...) tönkre mehet. De mint írtam is....torrentezésre használom elsősorban.
Nekem erre , ilyen módon tökéletes.Mod :
Szünetmentes táp is van mellé....amire a router és a switch is rá van kötve....tehát áramingadozás és áramszünet ellen is védett a NAS.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Doky586
nagyúr
válasz Borisz76 #145002 üzenetére
Igen, nekem is Synology NAS-om volt, ismerem az SHR-t. amíg tönkre nem ment. Ezért írtam. Nekem volt szerencsére a teljes állományról mentésem. Mert a PC-s visszaállítás nem ment volna. Persze lehetett volna venni egy ugyanolyan régi nast (ha kapható lett volna és nem kivezetésre készültem volna amúgy is)
-
Marci112233
őstag
válasz Doky586 #144999 üzenetére
Tudtommal ha ugyan olyan márkát vesz, és átköltözteti a az összes működő HDD-t az új ugyanolyan márkájú NAS-ba akkor az kijavítja magát és megy tovább, legalábbis én úgy tudom hogy a Synology erre képes lehet.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #145004 üzenetére
Amikor még használtam vegyesen volt olyan típus amiben intel volt, volt amiben arm stb, de gondolom sok más különbség is volt köztük. De mivel nem akartam tovább nas-t használni ezért új vásárlása szóba sem kerülhetett...
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
őstag
válasz Doky586 #145005 üzenetére
Nekem ha be is halna a NAS tuti vennék egy újat helyette. Ugyanis nekem médiatár elsősorban, de ha valamit át kell vinnem egyik gépről a máikra akkor az is as NAS-on köt ki mert így nem kell pendrive vagy külső HDD hogy átvigyek valamit. Fontosabb dolgokról van biztonsági másolat így gond nincsen.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Marci112233
őstag
válasz Cs1csó #145001 üzenetére
Sokáig nálam is álom volt, de egy ideje már hogy 4 lemezes NAS-om van, aminek vételét abszolút nem bántam meg. Azt igen hogy elsőnek 2x4TB és SHR-el kezd5em mert a használható 4TB hamar megtelt és jött a harmadik, de azt is kevesebb mint 1 év alatt teleraktam amire jött a negydik 4 TB-os, ami már tovább bírta kicsivel 1 évnél, de megint kezdtem kifutni a helyből, így nem tököltem és két 4 TB-os kikaptam, és leraktam tartaléknak, és a helyükre érkezett 2 darab 18 TB-os aminek lassan már 1 éve és még akad a két nagy HDD révén helyem bőven, de ha kifogynék belőle immáron elég lesz 1 darab 4 TB-ost kikapni és a helyére egy 18-ast berakni, és már nő is a tárhelyem megint. Mióta meg van SHR-ben megy és ez így is fog maradni.
-
G@ben
addikt
Ma egész nap ment a gépem, de keveset ültem mellette. Most azt vettem észre, hogy egy csomó szoftver vagy települt, vagy frissítette magát, pedig semmi ilyet nem csináltam.
Frissült és próbaverziós lett a Total Commander, a Start menüben megjelent új programként a Gimp (ez lehet, hogy telepítve volt, nem emlékszem, nem használtam évek óta), Firefox, Audacity, 7-Zip, mind mai telepítést mutat a Vezérlőpultban.
Ez mi a fene? A múltkor is volt valami ilyesmi, hogy egy programot alapállapotra tett, de ez mitől van?
Windows 7 rendszer jó régen telepítve.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
-
efemm
tag
válasz G@ben #145010 üzenetére
Kérdezd meg az Avast fórumban, hogy hol tudod megnézni, ki-be kapcsolni az automatikus frissítést.
Windows 7 update beállítások között nincs olyan, hogy minden programot frissítsen? Start > Control Panel > System and Security > Windows Update -
laed
tag
válasz Marci112233 #145007 üzenetére
Mit csinálsz? Filmeket gyűjtesz?
-
Marci112233
őstag
Nagy vonalakban igen, bár a letöltött filmek mérete kisebb mint a letöltött sorozatoké. Így akkor nézem meg mikor akarom, és ha még netán adja is a TV a NAS előnye hogy reklám nélkül tudom megnézni ha kedvem szottyan hozzá.
-
RVR400
veterán
válasz Marci112233 #145014 üzenetére
Addig jó, míg vannak ilyen emberek, mert így mi többiek is élvezhetjük ugyanezt, akik nem teszünk bele ennyi pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest