Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxx
tag
Sziasztok.Ma feltünt valami amit eddig nem is vettem észre.Canon 80D nél de kipróbáltam másik vázzakkal is mégpedig azt,hogy az objektívnak van egy kb 1 2 mm es mozgása a vázon ha jobbra balra mozgatom az obit.Ilyen kis holtjáték vagy nem tudom,hogy mondjam.Ez normális minden váznál így van?
-
Roxx
tag
Sziasztok.Egy bizonyos objektív mondjuk legyen egy bevált Canon 70-200F4 es képminősége ha tegyük fel egy Canon 80D röl egy Canon 5DMKIII ra teszem de lehet más full frame is javulna?Magyarul egy full frame képes többet kihozni egy ilyen obiból ha nem Apsc vázra tenném?Köszi
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 300F4 IS vagy Sigma 100-300F4 es obi jobb szerintetek leginkább képminőségben de általában véve is?Nyilván az egyik fix tudom.
-
Roxx
tag
Hát elvileg minden kivan kapcsolva és mégis meríti az akkut.Akkor vagy kikell vennem belőle az akkut vagy szerviz..
-
Roxx
tag
Lehet hülye vagyok de mi is az a repülős menü?
-
Roxx
tag
válasz
Tin_Shield #35537 üzenetére
Sajna az akksi az új....
-
Roxx
tag
Az a gond,hogy 2 3 nap alatt merül 20% ot az akku..
-
Roxx
tag
Sziasztok.Létezik e olyan,hogy egy fényképezőgép kikapcsolt állapotban leszívja az akkut?
-
Roxx
tag
Ez van az akksin gondolom ez a gyártási idő lehet...
[ Szerkesztve ]
-
Roxx
tag
Canon LP E4N akku nemrégen lett feltöltve kb 2 3 nap után 15% töltöttséget mutat a fényképezőgép az akku megadta magát?a gépben 2 zöld pöttyet mutat.
-
Roxx
tag
Sziasztok.A tükörről le lehet e söpörni ecsettel a port amit a körtrpumpa nem fúj le?
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 7D mattüvege eléggé poros mivel lehetne szépen letakarítani a körtepumpán kívül?
-
Roxx
tag
Hát az objektív az százezres tétel egész pontosan 2..
-
Roxx
tag
Sziasztok.Rengeteg a csaló mostanság ti mernétek venni látatlanul objektívot utánvéttel?
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon töltőm Canon LP E6N akkuval eléggé melegszik töltés közben ez normális?
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 80D hez szeretnék távirányítót.Vezetékes vagy vezetéknélkülit válasszak?Melyik a megbízhatóbb?Köszönöm
-
Roxx
tag
Sziasztok.Ha élő képes üzemmódban használok egy Dslr gépet huzamosabb ideig (külső monitort csatlakoztatnék hozzá) az káros az élettartamára nézve?
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 7DMKII-t össze lehet kötni vezetékkel okostelefonnal,hogy lássam rajta az élőképet?Madárfotózáshoz használom szögkeresővel de iszonyat kényelmetlen így..
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 7DMKII-vel készített képeknél azt vettem észre,hogy azonos fókusztávolságnál nem olyan homogén a háttér elmosottsága mint a 7D-vel készült képek esetén.Mitől lehet ez?
-
Roxx
tag
CF kártyából ez jó lenne?
https://www.digitalko.hu/compact-flash-cf-memoria-kartya/sandisk/cf-32gb-extreme-124093/ -
Roxx
tag
Sziasztok..Canon 7DMKII höz kellene CF vagy SDHC kártyát vennem melyik a jobb gyorsabb hozzá és milyen típusú lenne jó?Akkumulátor is kellene ebből az eredeti Canont vegyem vagy másmilyen típusú s megfelelő lenne?
-
Roxx
tag
Sziasztok.Van egy Sigma 150-600-as obim baj e ha hosszú távon fektetve tárolnám nem állítva?
-
Roxx
tag
Hát az elemet megmértem elvileg jó és jól is tettem bele...úgyhogy nemtudom....
-
Roxx
tag
Sziasztok.Kicseréltem az elemet 7D-ben és ha kiveszem az akkut akkor mindig bejön az óra beállító a menü.Mi lehet a gond?De más beállítást nem felejt el a gép csak az órát és a dátumot.....
-
Roxx
tag
Sziasztok!Canon 7D fényképezőgép ha kiveszem az akkut belőle és visszateszem utánna mindig kéri,hogy állítsák be az órát.Ez a gombelem miatt van ami benne van?
-
Roxx
tag
Sziasztok.Mennyire befolyásolja egy elkészült kép minőségét,hogy fenn van e az objektívon a napellenzője e vagy sem..Csak a becsillanások kompenzálása miatt érdemes használni?
-
Roxx
tag
Sziasztok!Van egy Canon 70-300 IS-USM obim..eddig a stabilizátor akkor volt egy érdekes hangja amikor exponáltam illetve kimerevítette a keresőben a képet.Kb.2 hónapja nem használtam az obit és ma kimentem vele egy kicsit fotózni és meglepődve tapasztaltam,hogy nem adja ezt a hangot..sztem nem működik.Hogyan lehet kideríteni,hogy működik e a stabilizátor?Esetleg az a baj,hogy állítva tárolták?vagy,hogy kb 1 órát hidegben voltam kinn vele?
[ Szerkesztve ]
-
Roxx
tag
Sziasztolehet kicsit bugyuta kérdés de objektívet főleg nagy méretű telét,hogyan érdemes tárolni?állítva,fektetve,tokjában?
-
Roxx
tag
válasz
Fotonhámozó #25893 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod az autofokusz annyira nem gond mert általában manual fokusszal használom..Elsősorban a képminőség lenne a lényeges,hogy ne rontsa le...
-
Roxx
tag
Sziasztok hasznàl vki esetleg KENKO 300 PRO DG 1.4X es telekonvertert? Véleményeket szeretnék róla kérni...egy 40D és egy Tamron 200-500-as obihoz szeretném hasznàlni. Mennyire rontaná le a képminőséget? Élességet stb...madarakat szoktam fotozni és néha kevés az 500mm.
-
Roxx
tag
Sziasztok,Tamron 200-500SP Canon objektivról kellene nekem egy kis info.Mennyire gond az,hogy nincsen benne stabilizátor,milyen a képe..stb egyszóval minden.
-
Roxx
tag
Sziasztok.1.4x-es telekonvertert egy 300mm-es objektiv elé feltéva az obi 340mm-es végű lesz?
-
Roxx
tag
Sziasztok,Sony A58-as fényképezőmhöz gondoltam,hogy vennék egy Soligor 2x-telekonvertert.Madár fotózáshoz szeretném használni.Van egy Tamron 55-200-as obim.Mennyivel rontaná ez a konverter a képminőségét?Használható lenne vele?
[ Szerkesztve ]
-
Roxx
tag
Sziasztok, egy Tamron AF-es 2X-es telekonverter mennyire rontja a képminőséget?Madarak fotozására gondoltam, hogy vennék eggyet.Van egy Tamron 55-200as és egy Sigma 300-as obim ezekhez használnám...
-
Roxx
tag
Sziasztok!van egy Sony A200 gépem és ma észrevettem szerintem a keresőben 2 kis valami szösz szerű koszt.Hogyan lehetne onnét kiszedni?Köszi
-
Roxx
tag
Sziasztok!Valaki használt már szenzor tisztításhoz ilyen lenspen tisztítót?Mennyire hatékony ez?
-
Roxx
tag
Sziasztok ma vettem egy pumpás tisztítót és kifujkáltam vele a gépemet de nem lett az igazi és ami egy picit aggaszt,hogy az érzékelőn pár darab kis pöttyszerűséget láttam amik a fujkálástól nem jöttek le
Itt van egy kép amit az égről csináltam és nyomattam rá egy kis kontrasztot.[link] -
Roxx
tag
Sziasztok!Sony A200 gépnél hogyan lehet beállítani a felbontást,hogy az elkészült képen a monitoron alul felül ne maradjon kb.1-1cm is rész hanem teljes egészben lássam a monitoron a képet.Köszi
-
Roxx
tag
Köszi srácok!Ez a fajta körtepumpa jó lenne hozzá?
[link] -
Roxx
tag
Ok,akkor szerzek egy körtepumpát.Remélem csak ennyi a baja.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Roxx
tag
válasz
scarabaeus #19204 üzenetére
Köszi!De ugye csak annyi lehet a baj,hogy piszkos a szenzor a gépnek nem lehet baja igaz?Nemrégen vettem a gépet azért kérdem.
-
Roxx
tag
ŐŐ és mi a teendő ilyenkor?
-
Roxx
tag
Sziasztok!ma készítettem pár darab képet és általában a kék eges képeken de a többin is látszanak ilyen kerek szürkés foltok szerintetek mi lehetnek ezek?Az obi volt piszkos?A linkelt képen az égen látszódnak.[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...