-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tron
csendes tag
Ja igen, a kompatibilitási módos játszadozást is próbáltam, a driver szépen fel is megy, de az eszközkezelőben ott virít a kis sárga háromszög a felkiáltójellel. Pedig az összes exe file-t, ami a telepítőhöz, vagy utána a feltelepített driverhez tartozott egyesével átállítgattam XP kompatibilisre, de semmi.
-
törölt tag
válasz Kobold190 #751 üzenetére
A Realtek pl a mai napig fejleszti a drivert még a sima AC'97 codec-jeihez is. Az, hogy az Analog Devices nem, más kérdés. Ráadásul az AD alapból nem adott ki közvetlenül drivert ezekhez soha, azt minden esetben a gyártókra bízta. Arról már nem Ő tehet, hogy azok (főleg az Asus) nagy ívben tesznek erre.
-
veze
őstag
válasz spista222 #755 üzenetére
nekem nem jött össze azóta sem
és mindegyiknél megnéztem a sárga jeleket..és hát izé... nem ez volt az első ( vagy második) telepitésem, nem nagyon tud kifogni rajtam semmi már, ez azon kevesek egyike volt. nem jutottam dűlőre vele. mondjuk így nehéz is, ha az asus ennyire lszrja...van pár darab semmit nem érő de kifogástalan pci hangkartyam a fiok aljában, tehettem volna bele (SB és tsai..)
Azért erőltettem volna az alaplapit, mert azokon nincs frontpanel csatlakozás..
Most linux került rá, és tökéletes amire kell. és még össze sem omlik, a kék halál is ismeretlen fogalom lett[ Szerkesztve ]
-
vinikorn
aktív tag
Abit IC7-G alaplap BIOS-ában mit jelet ez: ACPI Suspend Type
Itt választani lehet a S3 (Suspend To RAM) vagy S1 (xxxx) lehetőséget.
Erre gondolok: [link]. Mi a jó választás?---------------------------------------------
Másik, hogy olyan házat vettem, ahol nincs reset gomb. Hol kell beállítani, hogy a power gomb hosszabb nyomásával tudjak resetelni?
Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz vinikorn #758 üzenetére
Válasz:
ACPI Suspend Type: a számítógép készenléti állapotára vonatkozó beállítás. Több lehetőség közül választhatunk, amelyek közül az első az S1, azaz a Power On Suspend mód. Ha S1 állapotot állítunk be, és számítógépünket készenléti állapotba helyezzük (például a Windows kikapcsolása helyett a készenlétet választjuk), akkor csak a merevlemezek, a grafikus kártya és a processzor kapcsol ki, a számítógép tápegysége továbbra is folyamatosan bekapcsolt állapotban marad és biztosítja az energiaellátást az alaplap, valamint egyes, főleg a visszakapcsolást kiváltó részegységek, például az egér számára.Az S3 beállítás (Suspend To RAM) az S1-nél mélyebb alvási lehetőséget biztosít. Az S1-gyel szemben a gép látszólag teljesen kikapcsol, de a tápegység készenléti ágán keresztül az alaplap folyamatosan biztosítja az energiát a memóriamodulok számára, ami ennek hatására nem felejti el a benne tárolt információkat. Hátránya, hogy a tápellátás megszűnésével az aktuális állapot elvész.
Utolsó választásunk az S4 vagy Suspend To Disk mód, ismert nevén a hibernálás, amely notebookoknál gyakran használt funkció. A memória tartalma először a merevlemezre íródik, majd a számítógép teljesen kikapcsol. A rendszer visszatöltésekor munkánkat ott folytathatjuk, ahol a hibernálás előtt abbahagytuk.
-
Fecogame
veterán
Szimpla kérdés:
Létezik Quad Channel mód az alaplapokon ( hasonlóan, mint a Dula Channel )?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!
Ma frissitettem biost ga-ma 770ds3 gigybyte alaplapn a @bios segédprogramal! letöltöte a legfrisebb biost "telepitete" majd kért egy restartot és azota se kép se hang csak pörögnek a ventik és ennyi!!! elemet kivettem stb stb de semmi ! valakinek valami ötlet? vagy ez kuka? a virtual dual bios hogy müködik ? nem ilyenkor kéne megjavitani magát?
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
ha minden kötél szakad esetleg itt is érdelködj
-
Vegitaa
senior tag
Üdvözlet!
Egy kis problémára szeretnék segítséget kérni.
Van egy régi Gigabyte Socket7-es lapom, s-a CMOS-t aranyért sem engedi törölni. Reset jumper nincs rajta, s az elemet (ill. az elem helyett lévő DIP tokos aksit) is hiába veszem ki, a beállításokat továbbra is megjegyzi - nem enged be a BIOS-ba (...mert jelszóval védett...)Van ötletetek?
-
Kobold190
aktív tag
-
Vegitaa
senior tag
A számból vetted ki a szót, nemhogy jumpertüske, de még maga a helye sincs az alaplapon. Tehát nincs mit rövidrezárni.
[ Szerkesztve ]
-
Vegitaa
senior tag
Ennyit a retro dual pentiumomról...
-
wrox
őstag
Azt írja, hogy a batteryben tárolja, szóval ha kiveszed, akkor mindenféleképpen resetelni kell magát. Kérdés, hogy mennyi idő múlva. Egyszer nekem is volt egy alaplapom, vagy 10 éve, akkor még azt se tudtam mi az a reset jumper, úgyhogy kivettem az elemet, 2 nap után feladtam, ő győzött, valaki meg utána megmutatta mit is kéne csinálni.
veze:
[ Szerkesztve ]
-
Vegitaa
senior tag
De hát, ha egy éjszaka sem volt neki elég, kivett batteryvel...
-
Vegitaa
senior tag
Vazeeeee....!
Igen, ez a vacak ODIN az.
-
Vegitaa
senior tag
De akkor ez azt jelenti, hogy egyszer valaki beprogramozta (jelszóval együtt), aztán kampec?
-
Vegitaa
senior tag
Hurrá...
Akkor nincs mit tenni. No mert hogy gondolom nem kapni minden sarki boltban ilyen RTC-t. -
Vegitaa
senior tag
Esetleg lenne egy másik P1-es lapom ilyen RTC-vel. De ezeknél mindegy hogy milyen? ODIN az is...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest