- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserrbo
aktív tag
Nekem van egy Vention usb hosszabbítóm és nem tűnt rosszabb minőségűnek. Egyébként az Ugreen, BaseUs termékeket Aliról preferálom még. A Temun egyszer néztem szét, de minden olyan gagyinak, noname-nek tűnt rajta. Úgy voltam vele inkább nem próbálkozom más márkákkal, ha vannak beválltak. Nem IT-s dolgokra lehet jó a Temu is.
Persze az Ugreennel is meg lehet szívni. Egyik ismerősöm rendelt anno egy 2 aljzatos USB töltőt és nem ment csak az egyik. Csak részben sikerült visszakérni az árát az Alin, de megesik.
-
laskr99
addikt
válasz
hegedus001 #14 üzenetére
Szemét? Inkább itthoni lehúzás.
Most mondok 3D nyomtatós példát. Van fúvóka, itthon 3500ft 1db minőségi, a hulladék amit ők is kínából rendelnek 550ft. Na a jó gyártótól baromi szépen megmunkált minőségi darab mennyi? 1400ft. Ja és vannak egyediek is, és a fűtő részbe vannak olyan alkatrész upgradek amit a gyártója a cuccnak baszott megcsinálni, és sokkal jobb lesz a cucc.
De még jobb, vannak olyan saját cuccaik, amik köröket vernek rá, és kerülnek fele-negyede annyiba jobban megmunkálva. A gyári angliába készül, ez kínába.De mégjobb:
Minőségi USB kábelek, darabját 6-7 dollárért rendelem, a régiek kevlár erősítésűek voltak, kocsit tudtunk vontatni vele(kipróbáltuk) 4 év alatt tört meg úgy, hogy 90 fokban mindig meg volt törve.
Itthon meg megveszed a szarabbat 3-4x drágábban. Töltő ami itthon 12-14k, gyártói shopból megvolt mindennel együtt 6-8k közt.
Ja meg pl 3D nyomtatóhoz, csehben készül a nyomtató, a fele kínai LDO gyártmány, ők adják a motor darabját 40 euróért, az egész kitet kis akcióval amiben 5 motor van 140 dollár. A fogaskerék oldalasan kijár gyárilag, eu gyártmány, az ottani meg érdekes nyíl egyenesCsak tudni kell minőségit rendelni.
Párom is szokott szemetet rendelni, de ha figyel az ember lehet jó cuccokat venni.
De pl alzán van a vention márka, mindegyiket megtaláltam Banggood/aliexpressen, ez mondjuk a silányabb felé hajlik minőségben.
-
kilua
senior tag
A vám kérdésről: nem úgy kezdődött a 100 évvel ezelőtti világválság hogy mindenki védővámot dobott mindenre? Lehet nem kéne.
-
kilua
senior tag
válasz
Gargouille #41 üzenetére
Érdekes hogy ilyen és hasonló dolgok mennyivel olcsóbbak aliról, de például Xiaomi/Poco telefonok/tableteket már valamiért nem tudják annyival olcsóbban adni hogy megérje onnan rendelni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
hegedus001 #20 üzenetére
szoval fogalmad nincs rola.
aki szemetet rendel az szemetet kap, mindegy honnan rendeli.
erdekes nekem normalis cuccot hoztak, igaz meg is valagatom mit rendelek. -
Gargouille
őstag
Nem csak a "spórolás" (bár megkérdezném, hogy abban mi is a rossz?), hanem az például, hogy amikor kaptam új telefont pár éve néztem hozzá tokot több magyar oldalon (tokshop és társai). Mindenhol szinte azonos árban 5200Ft körül voltak az egyszerű szilikon tokok, ugyanaz a 4 fajta modell. Felmentem alira és nocsak, 1.5$ -ért megtaláltam mind a 4 fajta tokot, de a legviccesebb, hogy a kedves hazai kereskedők még arra sem vették a fáradtságot, hogy lefotózzák, még a termékfotók is az aliról voltak.
Na most mondjad már meg nekem, hogy miért is vegyem meg 5200Ft-ért (10-szeres áron) ugyanazt az 500Ft-os tokot, amit a magyar kereskedő is teljesen egyértelműen az aliról rendel meg?
De ez csak egy példa a sok közül, mondhatnék zseblámpától, hálózsákon keresztül a bicskán át autóalkatrészig ezer terméket, amiknél detto ugyanez a helyzet. Most azokra a termékekre ki sem térek, amik egyáltalán nem is kaphatók itthon.
Az EU-ban már lassan semmit nem gyártanak, csak legfeljebb összeszerelnek és átmatricáznak.
Ami meg a "chinaforpresident"-ezést illeti, az semmivel sem primitívebb mint a "mindenszaramikínai" mantra. Egy termék minőségét nem az határozza meg, hogy hol gyártották, hanem az, hogy hogyan és miből. Mindenhol lehet jó és rossz minőséget is gyártani.
-
NomadND1
senior tag
-
togvau
senior tag
8 éve mikor szarvassal találkoztam, a motorom összetört müszeregység háza (müanyag, króm hatású müanyag karimákkal a sebesség-fordulatszám mérőnél) hivatalos úton a hanyatló keleti kawasakitól áfával, és a többivel 95 ezer lett volna, aztán aliexpressről megrendeltem tökéletesen ugyanugy kinézőt, tökéletesen illett bele az elektronika, kawasaki márkajel nélkül, 22-ért.
De sok hasonló volt, töredék áron, ugyanaz SSD-im, SD kártyáim (megy rá az emelt bitrátás 1080p 60 fps már 3 éve a goproban) is onnan vannak, úgy mennek ahogy kell, artisjus cimke nélkül -
arnyekxxx
veterán
200ft spórolásért senki nem rendelne kínából semmit, viszont ha valamit itt megkapsz 15ezerét és ugyanazt (konkrétan ugyanannak a gyártónak ugyanaz a terméke) 8ból 2 hét alatt itt van az aliról az már észrevehető különbség. Meg van aminek nincs eus kiváltója. Pl ehhez hasonló sincs nemkínaiba, tehát vagy megveszem az aliról a kínait 22-ért, vagy megveszem ugyanezt az amazonról 40ezerért, vagy megveszem a hozzá legközelebb álló nyugati terméket ami sok tulajdonságában rosszabb , kevésben kicsit jobb 90ezerért. Persze ez is made in kína.
-
Atomgeszi
nagyúr
Az hagyján, de amit offline üzletben veszel a nagy márkás üzletekben az olyan, mint a hányadék.
Legalábbis, ha asszony itthonról öltözne úgy nézne ki, mint egy csöves.
Értem, hogy ez ma a divat, de hagyjuk már, hogy 20-30-40 ezer egy szakadt lelenc csöves 80-as évekbeli hányadék divatruha. -
Tasunkó
őstag
A belsős termelés attól nem fog nőni, hogy közvetítéssel veszek kínait, meg minek is nőne a termelés, hiszen jó minőségű áruval épp csökkenteni lehetne.
Van kínai fejlámpám 10 éve, aminek Svitac a neve, miközben ezeknél a szlávoknál a svitil, svit mindig valami fénnyel kapcsolatosat jelent, csodálkoztam is milyen jugó neveket adnak. Lámpával kapcsolatban pont az ali viszi a prímet, ebbe belefutottál mert prémium termékek vannak, persze az ár is magasabb, de olcsón is lehet kiváló minőségű, és szerelhető javítható lámpákat venni, különböző kapacitású akkuval. Az elektronikus eszközeik reklámfotóinak egyik témája, az esztétikus és rendezett nyáklap. A csehek meg pont átvették teljesen a német modellt, hogy még az egykori saját márkáikat is Kínában gyártatják, és szitáztatják a műanyagokra a fantáziamárkaneveket. A csodálatos KKV-k ha már nem 1$ kínait szerelnek be, de 5 dollárosat, prémium termék és 40%-al megemelt árban árulják, és mutogatnak a drága munkaerőre, akkor is ha nálunk gyártják és harmadába kerül a bérköltség, mint 200 km-el nyugatabbra. A belsős termelés is kínai félkész áruval dolgozik ha teheti, és arra se vennék mérget, hogy ami európai gyártás, annak egy része, nyák vagy bármi, nem kínában készül, meg köztudott is hogy így van.
Geopolitikailag meg tagadhatatlanul nagy játékos vagyok, és Hszi Csin Ping, meg Joe Biden is élő közvetítésben nézi, hogy milyen blankolófogóhoz szottyant ma kedvem, de hát ez a dolguk. -
azbest
félisten
ha jól emlékszem az usában 800 dolcsiig adómentes kínából rendelni. De majd mi jól megmutatjuk, hogy megmentjük magunktól magunkat és lesz pénz lóvéra.
-
Busterftw
nagyúr
Igen, tehat?
Azt azert ne felejtsuk el, hogy elobb az volt, hogy az "itteni" cegek pakoltak el a gyartast Kinaba, mert az nekik olcsobb, olcsobb volt. Persze ez az "itteni" arakon nem latszott meg.Es most hogy van kinai know-how es olcsobb, jo vagy mas alternativa egyes termekeknel/szegmensekben, miert az usereken van ez leverve, hogy nincs "itteni" kereslet a gyartasra?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
arnyekxxx #23 üzenetére
~2-3k cserébe nem kellett várnod és valamely mértékig itt maradt a pénz.
Én értem chinaforpresident itt a többségnek és szemét EU, csak épp kéne kicsit messzebbre tekinteni geopolitikailag is...
Busterftw Mivel pont az itt látható mentalitás miatt ~200ft spórolásért mindenki vennék kínából ezért egyszerűen nem éri meg ráállni a gyártásra helyben mert nem veszi fel a versenyt az államilag agyonpénzelt kínai gyárakkal....
-
hallerlaller
addikt
Mi meg egy nagy amerikai multit képviselünk, sokszor kínai gyárukból jön az áru amit átdobozolnak németországban és hopp máris repül rá a made in germany felirat. Van amikor át se dobozolják, csak egy matrica megy rá szintén made in germany alatta néha látszik a made in china is, igen ennyire leszarják. Persze tudom, minőségellenőrzés stb, de azt felejtsd el hogy a lámpád szlovén, max kapott ott egy matricát.
-
Busterftw
nagyúr
Az a baj, hogy nagy atlagban az evtizedek alatt eljutott a "kinai szarok" tobbsege odaig, hogy teljesen jok arra amire az user hasznalni akarja, olcsobban.
Persze hogy vannak szarok. De van rengeteg olyan is, ami teljesen jol teszi a dolgat mikozben sokkal olcsobb. Mindenkeppen ez a mindshare erosodott az utobbi 10 evben.Azt mar meg sem emlitem, hogy nagyon sok minden ami tapasztalat alapjan jo minosegu egyszeruen nem erheto el "hivatalos" forrasokbol lokalisan.
-
arnyekxxx
veterán
Tehát a fejámpás ugy szlovén, hogy a szlovén nem a legolcsóbb alkatrészeket rendelte meg a kinaitól hanem a drágábbakat, és nem kínában rakatta össze a 3 alkatrészt hanem szlovéniában, hogy a dobozon a made in szlovénia szerepelhessen. Árban mennyi volt a különbség az alis meg az eu-s között?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
hegedus001 #20 üzenetére
Én meg évek óta koncertezek és albumot rögzítek az aliról vett alkatrészekből összerakott gitárjaimmal amik az aliról vett wireless rendszerrel összekötve mennek át az aliról vett effektjeimen. Lehet ma is tanulsz valamit, de kinában nem csak 1$-os 2TB-os pendriveot gyártanak.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
arnyekxxx #19 üzenetére
Igen és itt a nagy difi jellemzően amikre rámerik nyomni, hogy a kontinensen készültek azok az értelmezhetőbb komponensek összevásárolgatásából készültek gyakran valahol helyben összeszerelve.
Autóipari beszállító ismerősön és fémipari beszállító ismerősön keresztül ez tökéletesen látható... főleg előbbin. Már reflexből közli egy egy szenzorra ha nézem a kínai árust, hogy most felejtsem el.
De tartom hamarabb támogatom ezeket a kkv-kat mint a kínaiakat direktben.
...a "hazai" gyártás meg szépen felfutna ha nem alapozna mindenki arra, hogy megéri egy termisztort vagy egy fotóellenállást elutaztatni ide kínából. De ugye ennek alapja az, hogy ösztönözzük a hazaigyártást és az onnanvaló vásárlást. -
hegedus001
aktív tag
válasz
rednifegnar #17 üzenetére
én nem, nem is fogok. Elég létni amiket az asszony rendel (nem tudtam még lebeszélni róla ....) és amiket a munkahelyemen rendelnek. Hulladék szinte minden amit onnan rendeltek.
-
arnyekxxx
veterán
Azok a hires szlovén led és aksigyárak...
egyébként a kínai pont azt gyártja le és olyan minőségben ahogy azt megfizeted. Az 1$-os nyák 1dolláros minőség a 10$-os meg 10$-os minőség. Ha nincs a belseje telenyomtatva madeinEU feliratokkal akkor az is kínai csak nem a legolcsóbb alkatrészeket rendelték bele.
-
azbest
félisten
Jó, akkor ne az legyen az általánosítás, hogy a hamis cuccok gagyibbak az eredetinél. Ne hamis cuccot vegyél kínából.
A generic, nem más márka hamisítványa termékeket is lehet kapni belföldi piacon, amelyeket kínából importálnak. Az pontosan ugyanaz, csak itthon sokszorosába kerül. Mert el kell tartani a nem hatékony ballasztot. Mert szét van adóztatva és el van bürokratizálva minden. És kis forgalom mellett magas árrés kell, hogy hó végén kijöjjön a rezsi és az adók, fizetések fedezete.
Persze, szép gondolat, hogy a belső termelést védi a vám. Csak ahhoz kéne belső termelés. Ami sok esetben nincsen, mert nem éri meg az óriási költségek miatt, az eus bürokrácia és rossz hatékonyság mellett.
Ja hát persze 10-20x áron lehet megérné csinálni, de ahhoz többször annyi fizetés is kéne, hogy valaki meg tudja venni.
Itt keleten pedig még rosszabb, mert itt a leggagyibb termékeket kell drágán megvenni, mert töredéke a forgalma az itteni cégeknek a nyugatiakhoz képest. Ezért a lehető legolcsóbb és legrosszabb terméket árulják drágábban, mint nyugaton a jobbat.
Aztán persze ez körbegyűrűzik. Ha megvesszük olcsóbban kínából, akkor jobb az életszínvonal a fizetésből, de nehezebb európai munkahelyen kitermelni a fizetést.
Közben az állam több bevételt akar, így újabb adókat talál ki.A hanyatlás gyorsasága attól függ, hogy mennyire égeti el adott ország hülyeségekre a pénzét befektetések és fejlesztések helyett. Plusz a technológiai fejlődés miatt egyre olcsóbban lehet gyártani olyasmiket, ami korábban még luxus volt. Így kényelmesebb az élet, mégha az aktuális csúcshoz képest egyre jobban le is szakad az átlagember. Jobban élünk magunkhoz képest, de akiknél lecsapódik a pénz, ők egyre távolabb kerülnek, egyre nagyobb a szakadék.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
hegedus001 #14 üzenetére
te se rendeltel meg ezekrol semmit...
-
hegedus001
aktív tag
Nagyon helyes.... be kellene tiltani az egész bagázst. Botrány az a sok szemét amit innen rendelnek az emberek.
Szerintem abszolút a minősíthetelen vacak műanyag kategória kb minden ami onnan jön. -
rednifegnar
senior tag
27% az csak az afa, azt jelenleg is fizeted minden eu-n kivuli cuccra (van egy-ket kivetel pl konyveknel 5%)
vam az kulon tema, azt most nem fizetunk sok esetben, de ha igen akkor is viszonylag alacsony a szazaleka. ezzel az eu nem fog sokat fogni.
a posta most is ker vamkezelesi dijat (ez az az ominozus amit lehet tobb fele modon fizetni), ez ettol elvben nem lesz tobb hisz most is van vamolas, ahol megallapitjak hogy 0% netan eseteleg az a par % ha olyan.
-
Micsurin
nagyúr
-
-
Tasunkó
őstag
A 25 eurós karórára a nyomorult EU úgyse tud annyit rátenni, amit a kínai ne tudna engedni az árból. A drágább cuccoknál lesz gond, most is már 2 hete spekulálnak a csomagomon a hollandok, hogy mivel baszhatnának még meg. Várható volt, hogy valami bekövetkezik, mert eddig a környezetvédelemmel jöttek de amióta a kínai ráírja a csomagra hogy zöld, azzal ugye nem jöhetnek.
-
Micsurin
nagyúr
Itt nem is az EU-s vám kötelezvénnyel lesz a gond hanem majd azzal mikor ~19Ft VÁM-ért az 1100Ft-os vacakra elkér a Posta ~6-900Ft-ot mint "kezelési költség" még akkor is ha magadnak online vámoltad.
....igen tudom vedd meg itthon, csak éppenséggel itthon meg olyan mocsok pofátlan árakkal dolgoznak pla ruha boltok, hogy félelmetes. Rendre jobban megéri online Csehektől, Lengyelektől venni sajnos ruhát mint itthon.
-
-
törölt tag
Az ÁFA-t már amúgy is kifizeted Aliexpressen és Temun is, ez vám lesz.
-
Z_A_P
addikt
Ruhákat például 8, okosórákat 25 dollárért kínálnak, jegyzik meg a jelentésekben.
Éééés????
Ja hogy Apple is ennyiert gyartja csak 250-ert adja 25 helyett -
UHHH
őstag
Nem mindegy, hogy VÁM vagy ÁFA. A VÁM-nak sokkal szebb a % értéke a vásárló szempontjából. Szóval az 1000 Ft-os temu cuccra a 3% vámot egye-fene még befizetem.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Financial Times jelentése szerint gyorsítanak a terveken, így rövidesen a 150 eurónál olcsóbb termékekre is vámot vetnek ki a Temu és a Shein esetében (is).
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest