Hirdetés

Az EU vámot vetne ki a Temu és a Shein termékeire

A Financial Times jelentése szerint gyorsítanak a terveken, így rövidesen a 150 eurónál olcsóbb termékekre is vámot vetnek ki a Temu és a Shein esetében (is).

A Financial Times jelentése szerint az EU felgyorsítaná a terveit, és mielőbb vámot vetne ki a kínai online óriások által kínált olcsó termékekre. Így a Temu, a Shein és az AliExpress is érintettek.

Az EB a jól értesült források szerint még ebben a hónapban javaslatot tesz arra, hogy eltöröljék a 150 eurós vámmentességi határt.

Jelenleg ha valaki nem EU-s országból vásárol online csomagot, akkor nem kell vámot fizetnie a 150 euró érték alattiakért.

Az EB szerint a gond az, hogy 150 euró alatti csomagból 2 milliárd érkezett az EU-n kívüli országokból az EU-ba 2023-ban. Az e-kereskedelem számai így feszegetik a vámhatárokat.

A limit eltörlése egy vámreform része lett volna tavaly májusban, de a lassabb kidolgozást felgyorsították, hogy válaszoljanak az olcsó importáru előretörésére.

Az USA-ban a kritikusok szerint a Shein és a Temu az importadó-mentességet kihasználva vág alá a riválisoknak és mentesül a vámvizsgálatok alól. Ruhákat például 8, okosórákat 25 dollárért kínálnak, jegyzik meg a jelentésekben.

Azóta történt

Előzmények