- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chappy
tag
Sziasztok!
Egy ilyesmi polcot szeretnék csinálni: [link] Anyaga 1,8 mm-es (bükk laminálású) bútorlap lenne, a négy polc az 42*40 cm-es, a "lécek" pedig 100*10 cm-esek (az ábra kb mérethű). A kérdés az, hogy ez a négy db léc elég arra hogy saját súlyát és még +10 kg-nyi cuccot megtartson? Összefogatva 4,5-es facsavarral lenne, úgy hondoltam, hogy minden léc minden polccal találkozó rögzítési pontján 2 db (lécenként 8, összesen 16).
Köszi előre is a segítséget!
Üdv.
-
Chappy
tag
-
Chappy
tag
válasz thyeby #26219 üzenetére
Heló!
Köszönöm szépen mindannyiótoknak a biztató szavakat. Nem lesz itt szakmaváltás, csak kb hobbiszinten csinlálnám, meg gyakorlnék, hogy mondjuk a majdani házamba összerakott bútorok már jól is nézzenek ki.
A következő projekt egy ruhatartó a ruhásszekrénybe, kb 90 cm magas, 29 cm széles és 55 cm mély és kb 4-5 polc egyenlő eloszlásban kellene rá, eleje-hátulja pedig nincs. Van ez a rúdra akasztós vászon "cucc" (obiban vettem), amivel az a gond, hogy csak 25 cm mély, tehát egy csomó helyet elvesz, emellett nulla tartása van, fél éve , használom de elég volt. Mivel koleszban lakok jó lenne elférni. Tavaly volt egy ideális szobatársam, aki alig volt benn és lehetett a helyét használni tárolásra, de mostmár ez nem fog menni.
Na most ezt a "polcos elemet" úgy összerakni, hogy a keret 18mm-es bútorlap a polcok pedig 10 mm-esek kb 5-6000 Ft anyagárban van (bakosfánál, nekem az van közel, messziről hozni nem tudok mert munkaidőben annyira nincs sok szabadidőm emellett bkv+bicikli a fő közlekedési eszköz). Most úgy néz ki, hogy lehet veszek egy ilyet [link], igaz nem túl mély de ez a méret már elég (a mostaninak egy rekesze 25*20*25-ös (szél-mag-mély), viszont ezt ugye nem lehet megnézni. Viszont az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne ezt mondjuk lécekből összerakni. Viszont ehhez jó áron kell olyan lécet találni, ami nem látszódik meg a ruhán. Sajnos anyagkezelni egyáltalán nem tudok, mert nincs semmim hozzá, sok eszközt meg nem tudok venni (ld. helyprobléma), tehát kb fúrni, fűrészelni tudok. Ezeket a léceket szereléskészen is árulják, valamint le is vágják ha kérem? És kb milyen a reális áruk (ezt mert azért kérdezem, mert pl ugyanazt a bútorlapot láttam mér 2700-ért és 5400-ért is)? Valamint milyen vastag léccel szokás egy ilyet összerakni? Kb ilyenre gondolok: [link], csak a saját méretben. És jó lenne, ha mondjuk a műanyag árából (3500) kijönne.
Üdv.:
Csepi -
Chappy
tag
Heló!
Teljesen kezdő vagyok a dologban, és némi induló helpért fordulok ide. Pénteken elvesztettem a fúrógép iránti szüzességem (22 éves létemre -.-, előtte csak NYÁKot fúrtam oszlopossal), 18m-es faforgácslapokból csináltam három kisebb asztali polcot (fúrt + facsavarral rögzített). Szeretném valamennyire megtanulni a szakma nagyon alapjait, azonban sehol se találok jó infót. Esetleg kezdőknek való oldalt/könyvet tudtok ajánlani? Az első terv az volt, hogy elvégzek egy tanfolyamot, de az OKJ sajnos igen sok idő, ami nekem egyetem mellé nem fér be. De alap dolgokat jó lenne megtanulni, mert mondjuk a következő bútor amit készítenék annak max a vázat lehet 18mm-es lapból, a többit szeretném 6-8-9-10 mm-esből megúszni (ruhánkak lesz), de pl nem tudom hogy a rétegelt lemezt azt mennyire lehet oldalról fúrni, meg ilyenek. Tehát nagyon nullán van a tudásom, és nem egyesével akarom feltenni az 5000 kérdésem. Sajna eddig a barkácskodás kimaradt az életemből, igyekszem behozni, mert tök jó lenne magamnak csinálni egyszerűbb dolgokat, mert a bolti árak igen magasak, szerelni meg tökre szeretek. (Egyébként informatikus vagyok, most mesterképzést csinálok, és nagyon jó olyan dolgokat csinláni, amikor végre nem egy gép előtt ülök.)
Üdv.:
Csepi
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Lexus, Toyota topik
- Filmvilág
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...