Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mozilla Thunderbird
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
serfozotibi
csendes tag
Nekem is ilyen szögezőm van, épp azért, mert ugyanaz az akku hajtja mint a többi gépemet, de nagyon frankó masina, a 90-es szöget bevágja a kemény fába egy pillanat alatt. DE! Ahogy itt el is hangzott a szög elég borsos árú hozzá, nagyjából 15-20ezer Ft egy dobozzal, 45-90-es méretig létezik, és 2200 db van benne. Valamit valamiért, haladós vele a meló, de cserébe ára is van. Őszintén szólva én nem sokat használom, de nem lehetett kihagyni, mert 30ezer Ft-nak megfelelő összegért vettem karcmentesen, igaz akksi nélkül, de az van elég. Itt Dániában elég sokat használják, a levegős társait is, de sajnos itt is ez a tetőszerkezet a menő amiről már itt említést tettetek. Csodálkoznak hogy elviszi a szél a tetőket, amikor egy ilyen "háromszöget" collos deszkákból lőnek össze majd felpakolják a papírvékony falakra és megpakolják betoncseréppel.
-
pali923
aktív tag
Azt olvastam, hogy USA-ban az épület ára a telekhez képest bakfitty. Nem feltétlenül azért, mert az épület olcsó, hanem a telkek irreálisan drágák a mi árainkhoz képest. Viszont úgy is építkeznek, hogy tudják, ez az épület max. egy generációt fog kiszolgálni, aztán bontás, és új ház lesz. Néha nézek amerikai házépítős filmeket. Akár Alaszkában is olyan megoldásokat alkalmaznak szerkezetépítésben vagy épületgépészetben, amit én a kert végi sufniban használnék, vagy látok egy városzéli kiskertes övezetben a 25 m2-es kis hétvégi házikókban.
Más világ, más a hozzáállás. Vannak persze ott is jobb házak, de azokat már dollármilliókban mérik. Kedvenc műsorom a Gerendák királyai. Hihetetlen szerkezeteket építenek hatalmas gerendákból, csodaszépek. Viszont: építettem egy hatszögletes kerti lakot a kertben, oldala 2m. Ők is csináltak egy "hasonlót", csak ilyen gerendákból, talán 3-4 méteres oldalakkal, az ára 50.000$(!) volt. Én ennyiből kis túlzással a házamat felépítettem.
(Ha valaki rendelni akar , vagy csak nézelődni, itt lehet ámuldozni.)[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
AndrewBlase
senior tag
Teljesen igazad van.
Mint írta, ehhez hasonló szerkezetet csináltak a szomszéd építkezésen az ácsok. Fém lapot ők se használtak, csak ilyen szerkezetű tetőt csináltak (nem tudom a megnevezését, nem vagyok ács ), csak nem találtam hirtelen pont olyan tetőszerkezetről képet. Talán keretes tetőszerkezet?
A szarufákat összelőtték egy síkban, erre fektették a "talpszelement", majd erről támasztották vissza a szarufa síkjában arra merőlegesen a szarufákat. Ezeket lőtték össze egy kazallal, majd daruval emeltették a helyére. Vicc az, hogy sima nyeregtető, 8 m-es fesztávval.
(#35368) Speciali : +1
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
Új hozzászólás Aktív témák
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest