-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
most septibe egy cikkben ezt talaltam rola
" Bár lejátszó a belső tárolón található médiafájlokat szépen beindexeli, ugyanezt a hálózati helyekkel és a külső tárolóeszközökkel már nem teszi meg, így azok között nem is tudunk keresni"
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
totog
tag
Ok, szóval szerinted bármelyik tudja, tehát ez ne legyen szempont. A táp nem gond, 3,5"-osokról van szó, tehát külső táp az van.
Alapvetően ezeket a vinyókat hosszú távú tárolásra és nem adatmozgatásra használom, nem kell folyamatos elérés, és az adatok nagy része film vagy sorozat. Mivel külső, ezért ha kell, cipelni lehet, a NAS-ból se olyan egyszerű gondolom 1 vinyót kikapni. Szerintem a NAS felesleges, az árához képest nem ad sok pluszt. Persze később lehet, hogy beruházok, ha ezt is kinövöm, de egyelőre így akarom.
Amúgy tesztben olvastam, hogy lejátszás közben 1 plusz műveletet azért még simán szoktak bírni.
Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
totog
tag
Nézegetem a lejátszókat, és elkezdtem szemezni a WD TV Live Hub-bal, erre pont ennél úgy látom, hogy nem támogatja az usb hub-ot... (szerk: [link]) Vagyis azt lehet rá dugni, de több vinyót nem. Szóval ez mégsem ilyen triviális...
Használ valaki több vinyót ugyanarra az usb hub-ra kötve a lejátszójával?
[ Szerkesztve ]
Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
törölt tag
Szerintem 2011 legnagyobb dobása volt a passzív 3D. Többnyire azok szokták szidni, akik már megvették az aktívat és kötelességük megvédeni :-) , vagy ahogy nálunk szokás, zsigerből, úgy hogy még nem is látták, hasonlították össze. Egyébként 42-47"-on tök felesleges háromdézni, de ha már beleteszik, mint plusz szolgáltatás, akkor sokkal kényelmesebb és nézhetőbb a passzív.
-
vlevi
nagyúr
Nekem nincsen semmilyen erősítőm, ezért nem tudom, mi a menete a dolgoknak. De akkor ez esetben mindenhez be kell kapcsolni az erősítőt? Még akkor is, ha fekete-fehér 30-as évekbeli mono DVD-t nézel a DUNE-ről?
Na, mindegy, végülis nekem nem fontos, mert sokáig nem lesz még erősítőm -
erdoke
titán
Sőt, ezért veszek most új erősítőt, mert a régin még nincs HDMI, a TV 4 db-ja pedig határeset, nincs hova kötni a hordozható eszközöket (laptop, iPad és társaik).
Bizonyos olcsóbb erősítők csak ún. passthrough-t tudnak, azaz belepiszkálás nélkül továbbadják a képet a tévének, a többségük azonban már skálázni is képes a jelet.A legjobb aláírás a héten
-
jegenye77
addikt
Hasonló lejátszót keresk mint ovecs fórumtárs.[link]
Kb bármit vehetsz amiben sigma vagy realtek chip van. Nézd meg az árát és, hogy tetszik-e.
Konkrétan tudnátok ajánlani 1-2 készüléket amivel nem lehet mellényúlni!
Én 25k-ig gondoltam,hogy vennék egy lejátszót.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
sebay
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!
A Pana DVD-m elég régi (SA-HT540), a bemeneteket tekintve is szegényes a kínálat, mindössze sztereó bemenet - két db RCA - van rajta.
Max. erre tudnék kiküldeni a médialejátszóból sztereó jelet, és ha jól értem akkor ebből a sztereó jelből 5.1 dekódolás már a DVD lejátszó dolga. Ilyen egyszerű lenne? -
kano
nagyúr
Köszi. Én is olvasom most itt a topicban, hogy annyira nem jó ez a venice. Akkor szerintem marad az Asus R1.
Köszönöm mindenkinek.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Integra
titán
ez most anyumnak lesz, csak amig nem jön meg neki a tv-je, addig tesztelem
dune-ban gondolkodom én is ha magam is sorra kerülök, de nekem a bluray részére nincsen szükségem (ps3 miatt, bár a dune bluray lejátszója állitólag jóval komolyabb minőség, mint a ps3-é), inkább a duo-ban gondolkodom, vagy pedig megvárom az új chipsetes dune-t, de arról még a legcsúcsabb kiviteltől eltekintve (ami 3k ojró..) semmi hir...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
igazából nincsen értelme összehasonlítani az asus és egyéb alap kategóriás gépekkel, már a dobozból kiemelve meglepődsz, hogy ennek van súlya, érezni, hogy nem pléh lemezekből tákolták össze. masszív az egész ahogy van.
bődületes mit tud a max és milyen minőségben és sebesség mellett. teljesen más világ.
rádugtam hdmi-vel az avr-re, bedugtam a wifi usb sticket hozzá, adja magát a menü, egyszerű és könnyen kezelhető, megadtam a wifi-m, frissítette magát és már megy is, mindent visz amit eddig próbáltam vele. a képminőséget kipróbáltam már a g30-on és a hc4000-ren is, oda-vissza az oplay-jel, teljesen más érzés a képet nézni, a színek, a mélység, a sebesség..
nekem még legelső oplay-em van, a fejlődés nekem döbbenetes. elképesztően jó ez a max
nem kevertetem ki vele a hangot bitstream-ben továbbítom, mert azt úgyis az avr-em csinálja meg. átállítottam még automata helyett 1080p 24hz-re, patika.egy valami van még ami fura, néha egy ezred másodpercre megröccen, megragad a kép. nem tudom eldönteni, hogy valamit nem jól állítok be, vagy egész egyszerűen a tömörítése a filmnek ilyen és ennyire tisztán a hibát is megjeleníti. gyanítom utóbbi lesz, mert minden filmnél más és más, van ahol semmi ilyen, valszeg annak hibátlan a kódolása.
egy érdekességet még megtudtam. az új generációs dualcore sigma chip csak tavasszal jelenik meg az új dune lejátszókban, idén már semmi. a max kategóriás lejátszókban viszont már nem ez a dualcore chip lesz, hanem egy még fejlettebb, ami 3d-t is tud. a "sima" viszont valszeg leköltözik a smart sorozatba, vagyis ha valakinek nem kell 3d, akkor a smart-ban egy brutális lejátszót fog kapni meglepően normális áron!
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
magamnak én is megvárom az új dune-t, de anyumnak már semmi sem működik rendesen, crt tévével (plazma is most jön neki), képzelheted, szegény már az adások felét nem látja, tönkrement dvd lejátszó etc... ez tökéletes lesz neki, és nekem is megkönnyíti az életem, mert csak kihúzom a hdd-met, nála bedugom és nézheti, tudod milyen szívás szülőknek filmeket intézni?!?!?
most még azt kell megtudnom,hogy be tudok e lépni a dune-be neten keresztül a laptomomról, ha valamit meg kell csinálnom rajta vagy sem.
és ami nekem absz pozitív csalódás a max-ban, hogy nagyon könnyű kezelni, minden gond nélkül kezelni fogja. sokkal rosszabbra számítottam titokban..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
Tökéletesen egyetértek. Aki csinosítgatni akar, gyönyörködni a menüben, moddolni, webszervert építeni és ki tudja milyen felesleges funkcióra használni, vehet O!Play HD2-t. Ja, és io errort nézni Aki le akarja játszani a filmjeit hajtépés nélkül, vehet ryan hd mini2-t. Aki mindent a media playerével akar csinálni, az fizet érte és megveszi a popi-dune-t.
-
nagyúr
azt nagyon nézegettem én is, de sajna nincs benne wifi az AC Ryan dongle meg 8k, viszont ha odáig elmegy az ár, akkor már érdemesebb kicsit többért körülnézni a popcorn hour a210 kategóriában. ördögi kör inkább maradok 30k magasságában.
miben jobb szerinted a Playon a Sidewindernél?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
TCr
veterán
A kis 101-esen nincs optikai out sem, csak HDMI és analóg 3,5-es.
Ráadásul a HD hangokról eleve le kell mondania, mivel nem HDMI-s az erősítője.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
A hanghoz hozzáfűznék valamit, ami félig OFF.
Amikor meglett a Popi, az első és egyetlen különbség ez volt a PC-s (Ati - Realtek HDMI) filmezéshez képest, hogy sokkal dinamikusabb és részletesebb lett a hang a filmek alatt.
Fast Five volt az első, aminél észrevettem, csak pislogtam, hogy ebben ilyen komoly hangok vannak? Előtte 1 héttel néztem meg a filmet, ugyanazon a hangrendszeren (akusztika sem változott).
Ennek abotfülűpárom is a megmondója.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Zellerfagyi
csendes tag
Kedves Warter !
Köszönöm a válaszodat és a türelmedet !
Értem amit írtál, csak valahogy mégse igazán. Tényleg már csak röviden összefoglalva.
Nos megveszem az Xtreamer lejátszót. Megveszem hozzá külön az usb-s wifi antennát,mert nem adnak hozzá....Ugyan akkor veszek egy másik usb-s wifi antennát is a sz.gépbe, mint ahogy a linkbe olvastam. Oké. Nos, a sz.gépbe szánt antenna, azt simán mehet rá egy Usb portra és kész, vagy kell a gépbe pluszba egy pci-s wifikártya adapter is(innentől nem világos) vagy mi, és annak az usb-s kimenetelébe mehet csak bele az antenna ? -
-
dh66e
veterán
Erről van szó.Valakinek megfelelhet amire használja valakinek meg agyvérzése van ha vesz egy playát és egyszer lejátssza az iso fájlt vagy a flac-ot egyszer meg gondol egyet és meg se mukkan.Nekem is régi van G2,de azt nyugodtan ajánlom használtba is mert legalább stabil és jók a moddolások is legalábbis a maximumot kihozták abból a sigma prociból ami benne dohog.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest