Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.darkness
csendes tag
tipikus asus hűtés, ahol éri a levegő éri, ahol nem meg nem
-
válasz dr.darkness #1 üzenetére
Annyi, hogy van a burkolat aljában egy kis csatorna kialakítva, gondolom, hogy arra menjen a hűtés, amerre a leginkább Kelly de akkor sem tűnik hatékonynak, hogy a ventilátor ilyen messze van attól a pici bordától.
Az emberi szem nem lát többet UFS 2.1-nél
-
Aljasvip
senior tag
Köszi a kis bemutatót, nagyon kompakt és érdekes lett!
Nagyon furcsa hűtési megoldás, nem véletlen volt az úgy lefojtva 15W-ra. Az a ventilátor nem elég erős ahhoz, hogy áttolja a kellő levegő mennyiséget a csatornán és a bordázaton, de működik valahogy...
Azt mondjuk érdemes megnézni, hogy 1-2 eltelte óra után is tartja-e a hőfokokat, amikor már teljesen át van melegedve a gép.
Korrekciók: Teszt 2-ben a "fok" lemaradt, teszt 6-ban a hőmérséklet "watt" lett.
Egy tipp a hőfokok jobb értelmezéséhez: Mi a szakmában általában deltát nézünk a környezeti hőmérséklethez, mert az lesz az a tényleges hőmennyiség amit a chip termelt, és ettől a hőtől kell megszabadulnod. Ezzel a módszerrel a hűtés hatékonysága is jobban értékelhető.
Így például a "Teszt 2" esetén, 23°C szobahő mellett a 24°C delta valójában egy ~72,5% emelkedés.
(80,1-23)/(56,1-23)= ~1,725 -
Igen, amikor 90 fok felett van akkor is a hűtésnél az oldalán a meleget érzed jönni, nem a levegőt
Mondjuk kikapcsolt turbóval ápr óra Dark Souls 2 után sem nagyon ment 87 fok felé, ami nyilván sok, de működött.
Nyilván maga a chip sem erre lett készítve/tervezve, amin a csirke hűtés sem segít. De meglepően sok mindenre képes.
Köszi, azokat javitom majd.
Igen-igen temperature delta, ismerem, csak úgy voltam vele, hogy "konzúmer" szinten látszik így is a különbség. De valóban az lenne a jó megoldás
-
Gyuri27
félisten
válasz dr.darkness #1 üzenetére
Ilyen ratyi hűtéssel az a kb 170-180k elég erős csak az ASUS felirat miatt.
Én ezt messziről elkerültem volna.
Eleve minden olyan tipust ahol van a lapra van integrálva a ram és még tn panel.Érdemesebb lett volna előtte kérdezni a notis topikban.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Én 110-ert vettem bontatlanul. Garanciával. És egy 2011es Dell E6420-at(I5 2520M) váltott, szóval ahhoz képest azért egész használható(bb) cucc.
Nameg az esetek döntő többségében külső kijelzőn van, és ha meg nagyon ritkán nem, akkor is jobb, mint a Dell 768P-s TN-je.
Azt nem vitatom, hogy az MSRP-t sehogy sem éri meg
(Azt aláírom, hogy ez minden bizonnyal nem fog addig menni, mint a Dell, ami ma is használatban van)
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Annyiért szódával elmegy. De nem a legjobb konstrukció. De ezt látod magad is.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Ez egyértelmű, elég rá/bele nézni. De őszintén, ennyiért, és ahhoz képest amit váltott, nem nagyon van okom panaszra.
Amire kellett, azt ellátja, irodai dolgok(email, excel,) youtube videók stb. Nagyon ritkán lightosabb vagy régebbi játékok, de nem fő gaming eszköz, arra van konzolom.
Szerintem amennyiért vettem, újonnan nem biztos, hogy találtam volna jobbat. Használt üzletinek meg lehet az anyag minősége és a hűtése is jobb lett volna, de az üzemidő valószínű valamivel rosszabb, ez az 5500u elég hatékony, főleg turbo boost nélkül.
(Nameg valamiért imádok új dolgokat kibontani, kategóriától függetlenül)
-
consono
nagyúr
Érdekes volt látni a számok alakulását Én egy 5600H-t hajtok egy Dell G15-ben, de én nem csak a TDP-vel variálok, hanem a STAPM hőfokokkal (is). A turbót viszont nem piszkálom, lehet, hogy majd azt is kipróbálom!
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
STAPM-em nincs sajnos, nem tudom, hogy az 5500U nem tudja e, vagy csak valószínüleg a gépből hiányoznak hozzá a szenzorok.
5600H komolyabb szerkezet, meg már Zen 3 ugye, ami gondolom sokat számít CPU feladatokban.
A turbo OFF nekem jót tett, mert ha a CPU-t és GPU-t is terhelem, több marad a GPU-nak a TDP keretből, és a néhány játék amivel próbáltam, elég jótékonyan hatott a játszhatóságra.Az emberi szem nem lát többet UFS 2.1-nél
-
consono
nagyúr
Jó, nekem van mellette egy RTX3050 is, ritkán kell az APU-ból a GPU rész, de a gép hangjának így is jót tesz, ha nem bömböl a ventillátor.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
btoth0413
kezdő
Azért ez nem gyenge, köszi az infót!
ᴀ ꜱᴢáᴍíᴛóɢéᴘ ᴍűᴋöᴅéꜱᴇ ᴀ ʟᴏɢɪᴋáʀᴀ éᴘüʟ. ᴇᴢ ᴀᴢ ᴇʀőꜱꜱéɢᴇ, ᴅᴇ ᴇʙʙᴇɴ ʀᴇᴊʟᴇɴᴇᴋ ᴀ ᴋᴏʀʟáᴛᴀɪ ɪꜱ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Cyberpunk 2077
- Windows 11
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest