Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
ASUS RT-AC87U
Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ano
senior tag
Nem szeretnék még 1 távirányítót ... így marad a TV lejátszója ... évekig el voltunk vele és most hogy sikerült végre jól beállítanom az 5GHz-es részt, így nem is vágyok se új routerre, se plusz 1 eszközre ...
Jelenleg a MU-MIMO be van kapcsolva + az AC-t is újra engedélyeztem és a tv-n így sikerült mérnem 150/70 Mbits sebességet, ami már bőven elegendő még a 4K@60Hz + HDR -re is a youtube-on ...
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Ano
senior tag
-
Ano
senior tag
Van megoldás erre a problémára?
Mert sajnos továbbra is fennáll ... router reboot után ha minden szolgáltatás elindult a routerben (szinte semmi extrát nem használok) kb 2-5 percig látható a DLNA szerver 5GHz-en ... utána egyszerűen eltűnik és a TV-n nem látszik és a telefonal se igazán tudok rácsatlakozni ...
Próbáltam már, hogy AC helyett csak N legyen engedélyezve, tologattam a vezérlőcsatornákat, de csak annyit értem el, hogy a TV stabilabb jelet fog és a speedtest-je jobb értékeket produkál (kb 50-80/50-80-at hoz átlagban ha csak N-re van beállítva az 5G), így pl youtube-on az 4K/60fps HDR videók röccenés mentesen futnak ...
De a DLNA nem "fogahtó" be ...
Kis érdekesség, hogy van egy laptopom amiben csak N-es az 5GHz-es wifi és az valahogy jobban látja a DLNA-t ... nem tökéletes ott sem, de sokkal nagyobb eséllyel látja... ennek mi lehet az oka?
Ha beszereznék egy másik routert, ahol nincs így szétválasztva az 5Ghz, akkor az esetleg megoldaná a problémámat?
-
Ano
senior tag
fenébe, lejárt az időkorlát
Meglett a bibi... nem tudom miért zavart be, de a NAS-on (ami szolgáltatja a DLNA szervert) be volt kapcsolva a jumpo frame (a jó múltkor tesztelgettem hogy jobb vagy sem) és emiatt nem volt elérhető 5GHz-en ... szóval ezt most kikapcsoltam és most 5GHz-en is elérhető ...
Az okát nem ismerem ... esetleg ha valaki jobban hozzáértő tudja, akkor megírhatná, hogy miért akadt össze ez a beállítás az 5GHz-el ...
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene ...
Vásároltunk egy újabb TV-t és ez tudja az 5GHz-es wifit és ac-t is ... a problémám most jött elő (eddig is létezett, csak nem tudtam róla), miszerint a TV nem látja a DLNA szervert ha az 5GHz-re csatlakozok ... kipróbáltam és a telefonommal is ez a helyzet 5GHz esetén ... eddig nem tűnt fel, mert a régi TV a 2,4 GHz-re csatlakozott és az látta a szervert ...
A DLNA szerver kábelen csatlakozik a routerhez ...
Mi lehet a probléma? Merre induljak el?
Válaszokat előre is köszi!
Jelenleg Merlin 387.7_2 FW van fent ...
-
Ano
senior tag
tegnap este éppen filmet néztünk a NAS-ról, amikor spontán újraindult a router ... eddig ilyen még nem történt ...
logban ennyit látok, ami gyakorlatilag semmi:
Aug 1 02:00:31 miniupnpd[800]: HTTP listening on port 36100
Aug 1 02:00:31 miniupnpd[800]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
Aug 1 02:00:31 ntp: start NTP update
Jan 28 21:26:12 rc_service: ntp 799:notify_rc restart_upnp
Jan 28 21:26:12 miniupnpd[800]: shutting down MiniUPnPd
Jan 28 21:26:13 miniupnpd[813]: HTTP listening on port 45760
Jan 28 21:26:13 miniupnpd[813]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351nem emlékszem a pontos számokra de közel 200 nap volt már az uptime ... semmi más nem indult újra és szünetmentes is van, szóval nem értem ...
-
Ano
senior tag
válasz Varszegig #3260 üzenetére
"építesz egy szép nagy antennát, ami begyűjti a zavart, nem távoltartja."
Ezt nem teljesen értem ... ha nincs semmihez sem odakötve az árnyékolás, akkor hogyan működik antennaként?
Inkább Faraday ketrecként működik és így is távol tartja a zavart ... szerintem ...
Ez kb olyan mint a pay pass-os bankártyák ... ha beteszed egy zárt fém dobozba, akkor nem erősíti fel a vételt, hanem leárnyékolja teljesen, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Nekem az a lista frissülni szokott amikor rámegyek, hogy mutassa a részleteket ... nincs most előttem hogy pontosan hogy néz ki, de amikor megnyitom azt a listát, akkor én is látom az ezeréves eszközöket is, de aztán néhány sec után frissül az aktuálisra ...
Cat7: ha be tudod kötni, akkor mennie kell vele ugyanúg mint lefelé a Cat5e -ig ... sebességben nem lesz több mint 1 gigabit mivel az eszköz csak ennyit tud ...
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #3083 üzenetére
mondom sokszor 10 nap ... azaz 6-8(+)x10 = 60-80+ nap ... de volt már 150 körül is ... nekem is van rajta szünetmentes és csak azért nincs hosszabb uptime, mert rebootolni kellett vmiért a routert ...
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #3081 üzenetére
Nálam még sose volt, pedig volt már sokszor10 napos uptime-om is ... igaz én még mindig egy régebbi Merin-nel használom ...
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #2897 üzenetére
És a "fő" router előtt nincs egy kábelmodem vagy valami ami routerként tudna működni? Mert akkor én a "fő" routert kihagynám és direktbe mehetne a kábelmodembe, így már nagyon kellene érteni a hekkeléshez hogy belekukkantsanak a hálózatodba ...
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #2893 üzenetére
Elvileg tud az Asus vendég hálózatot csinálni amin a lan nem, de az internet elérhető ... az nem jó megoldás neked?
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #2842 üzenetére
Nálam a telefonom az első ami MU-MIMO képes ... igazából nem látom se előnyét, se hátrányát, de wifin lejön a 400/200 Mbits a netről, ha pár méterre vagyok a routertől
Viszont kis érdekesség! Tegnap a 7 házzal arrébb lévő szomszédunknál jártam (kertes házas övezet) és valamit megnéztem a neten a telefonomom és láttam, hogy bár nagyon gyenge (kb 84dB-es jelerősség) de még képes volt kicsit kommunikálni a routerrel a telefonom ... igaz, hogy légvonalban kb ráláttam a routerre (kb 100-120m) és csak az ablak volt "útban" neki ... ja és természetesen ez mind 2,4 GHz-en történt
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #2833 üzenetére
Hááát, mi nem vagyunk olyan nagy család, de itt is van pl dedikált NAS hogy ezzel se a router-t terheljem ... meg van még 3 okos TV meg 2 tablet 3 okostelefon 4 laptop (ebből kettő céges) és egy asztali PC
Szerk.: Ja és ezek közül összesen 1 MU-MIMO eszköz van csak ...
Sőt 5GHz-et is összesen 2 eszköz használ csak ...
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #2830 üzenetére
Korosodik????
Azért kíváncsi lennék, hogy hány magyar családban tudják legalább 80%-ra kihajtani az AC87U képességeit??
MU-MIMO képes kliensek is csak elvétve vannak ... szerintem kell még közel 10 év mire azt lehet majd mondani, hogy már kevés amit tud ez a router a magyar átlagcsaládoknál ...
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #2821 üzenetére
"Hányas verziójú transmission-od van?"
ez az egy ami sajnos bosszantó, ugyanis eléggé régi a transmission verziója rajta ...
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #2812 üzenetére
"Szerintem normál otthoni felhasználásra fölösleges a nas, hiszen a routerre kötött hdd is megteszi."
Én ebben nem vagyok annyira biztos ...
Nekem egy Zyxel NAS-om van itthon amin fut a transmission (is) amiben jelenleg 766 torrent van ... ez sem egy erőgép, de van fél giga RAM benne ami csak a NAS-é ... sose próbáltam a router-t befogni ilyen melóra, de szerintem itt már kicsit megnyekkenne, de legalábbis szerintem hamar kifutna az erőforrásokból!
-
Ano
senior tag
válasz Manka76 #2742 üzenetére
Bar az én Merlin FW-m van vagy egy éves (380.66_6 elvileg 22-June-2017) de nálam a MU-MIMO még beta-nak van megjelölve és mellette található egy szöveg, hogy majd valamikor 2016 júniusában lesz csak véglegesítve ... vagy valami ilyen fos szöveg
Szerk.: ez mindig is csak az 5GHz-re lett kitalálva? Nem lesz soha sem a 2,4 GHz-re implementálva?
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
A legfrissebb Merlin a RT-AC87U_380.69_2 ... ez melyik gyári FW-re épül?
Readme-ben nem találtam erre utaló infót ...
-
Ano
senior tag
Megtörtént ... nem szakadozik a net ... volt hogy mellette az asztali gépen meg a Quake Champions futott és ott egyből kidobott volna amint picit megszakad a net (volt már rá példa, de csak nagyon ritkán, de ez a jelenség amiről beszélek eléggé randomszerűen 5perctől 1 óráig bármikor előfordult ...)
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Kis update:
A Digi routerem (ZTE) 10.58..-as IP-t kap az "internetről" ... a DIGI kábelmodem LAN-ja 192.168.1.2 -t ad (fixen), amit ugye az ASUS WAN-ként kap meg majd az Asus LAN-ja 10.10... ip tartományban lett meghatározva ... nem tudom, hogy okozhat-e problémát az, hogy a Digi-s kábelmodem nem kap renden internetes IP-t
Ui: NAS-on a transmission az ASUS-on keresztül kapja a "netet" és működik szépen ... bár most így belegondolva ott is szoktak érdekes anomáliák lenni, de összességében stabilan működik!
A Merlin FW jelenleg a 380.66_6
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy céges laptoppal akár 2,4 akár 5 GHz-re csatlakozok WiFi-re N vagy AC-vel, akkor időnként pillanatra megszakad a kapcsolat a céges softweres VPN-en ... ha rádugok egy ősrégi G-s Tp-link usb-s wifi-t és azzal csatlakozok, akkor nem csinálja a hibajelenséget ...
Ötlet, hogy mi lehet a bibi?
További infók:
Körülöttünk elenyésző WiFi jel van (falu vége) ... Digis 1000-es net (kábelen simán jön a közel max) és telefonnal és laptoppal is szépen jön a sévszélesség ... netszakadást nem szoktam tapasztalni ... Digi kábelmodem router módban 192-es ip-t ad a Asus-nak, ahol az Asusban 10-es ip-vel van a belső hálózat kialakítva és a sáját eszközök mindig fix ip-t kapnak ... egy kb 1 éves Merlin FW van rajta (előtte is csinálta már ugyanezt korábbi FW-el is, csak eddig nem volt időm írni ezzel kapcsolatban)Kb minden más beállítás default ... de ha kértek konkrétumot, akkor meglesem ...
Ja még valami ... N-es wifivel a Digi routerre csatlakozva sincs ilyen jelenség ...
-
Ano
senior tag
Nos sikerült feltennem a Merlin 380.66_6 a korábbi Merlinre gond nélkül ...
Kipróbáltam és valóban csak 2,4 GHz-en hajlandó blokkolni az intranetet a vendég hálózaton, holott a wireless log-ban az 5GHz-hez is odateszi a "G" flag-et, de ott még sincs blokkolva az intranet, így 5GHz-ről továbbra is elérhetővé válik a teljes belső hálózat!
Sebaj, ez már fél siker, így legalább 2,4GHz-en tudok már vendég hálózatot létrehozni ...
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Jó rég nem írtam ide ... bedarált a real life
Szóval ... jól működik a kicsike ... számunkra bőven kiszolgálja a 3 szintes családi házat ... +1 router lett beépítve egy mellénk épített kis ház miatt (2 generációs ház, ahol a kicsiben az anyós lakik) és oda kábelen terjesztettem ki a netet egy másik router segítségével ...
Igazából a gigabites digi-t jól elosztja az eszközök között ...
Lan: 1 PC + NAS + másik router
Wifi: 2 telefon + 3 okos TV + 2 laptop + 2 tablet ...5GHz-et csak 1 telefon használ, a többi 2,4-en müxik ...
2 laptopon céges hálózatba VPN-en keresztül csatlakozunk ...
A NAS-on eléggé sok minden van megosztva, többek között érzékeny információk is a rengeteg film mellett, viszont emiatt van kis problémám a routerrel ...
Jelenleg Merlin 380.62_0 FW van rajta és eléggé stabilnak mondanám (a stabilitás a munka miatt létfontosságú) ... uptime jelenleg majdnem 68 nap ...
az 5Ghz nagy ritkán korlátozott lesz a telefonomon, de újracsatlakozás után megjavul ... nem jöttem még rá a miértjére ...
Viszont a lényeg ... szerettem volna vendég hálózatot beállítani, úgy hogy ne férjenek hozzá a belső hálózathoz és csak a net menjen ... de nem sikerült ... hiába állítom be, hogy legyen valami normális hitelesítési eljárás és hogy a "Intranet hozzáférése" letiltva, akkor is látom a belső hálózatot és a NAS-t is amikor rácsatlakozom az engedélyezett vendég hálózatra ... 2,4 és 5GHz-en is próbáltam, de ugyanaz ...
Valami ötlet? Esetleg újabb FW-ben ez javítva van?Másik kérdés: HW verziót hol tudom meglesni, ha a dobozt most eltettem jó mélyre és nem férek hozzá?
A router-en nincs külön feltüntetve ez ...Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Ano
senior tag
Én ezt nem egészen értem ... 5GHz-en a Sony Z1C-m 325 MHz-el csatlakozik a routerhez Merlin alatt ... akkor ez most N vagy AC !?
Illetve 2,4GHz-nél az N az nem 150 Mb/s lenne 1x1-el? ha igen, akkor miért van olyan eszközöm ami csak 75 Mb/s-al tud csatlakozni ?
-
Ano
senior tag
Sajnos még nem tudtam ... költözés kellős közepén vagyunk ... majd az új helyen (egy jó nagy ház, ami miatt vettem ezt a routert), fogom meglesni, hogy alap beállítással milyen a jel erősség és ha kevés akkor kipróbálom az általad leírtakat
Addig is köszi szépen az infókat!
Kb 2-3 hét múlva fogok tudni ezzel foglalkozni ... majd akkor jelentkezem a tapasztaltakkal
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #628 üzenetére
Nem lehet, hogy az internet szolgáltatódnál lehet a hiba? esetleg a kábelmodemmel? Kábelek mind tuti jók és jó minőségűek?
Én még nem találkoztam ilyen hibával pedig nálam is merlin van fent ...
-
Ano
senior tag
Köszi a tesztet!
Az átjáró szerintem tök fölösleges, hiszen nem routerként működik így az eszköz és a netre sem csatlakozik fel!
a 15 másodpercet majd észben tartom ha szükség lesz rá
(#615) B@ldrick
Nekem a telefonom használja az 5Ghz-et, de nem vettem észre, hogy gyorsabban merülne mint eddig, pedig sokat vagyok itthon és ugyanúgy kb 2 naponta töltöm ... most hogy jobban belegondolok talán mintha picit jobban merülne, de ha ez valós is, akkor sem jelentős!
Szerk.: Ja és a legújabb Merlin van fent!
" Firmware:380.62 "[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Köszi, ezt én sem ismertem eddig
Csak azt nem értem, hogy miért nincs egy rescue mode kis webserver beépítve a routerbe ami csak akkor indul el amikor kifejezetten így indítjuk el, és egy pl 192.168.0.1 -es url-t meghívunk böngészőben és csak egy "browse" és "upload" gomb jelenik meg rajta ...
És akkor nem kéne mindenféle szoftvert feltelepíteni a gépre (ami valszeg nincs is fent az embernek és ugye mivel a router "elhalálozott" így net sincs ahonnan le lehetne tölteni és optikai meghajtó híján a cd-ről se tudja feltenni
-
Ano
senior tag
Nálunk sincs lényegesen melegebb szerintem, de akkor is furi, hogy idle járatban és alap órajellel nálam melegebb mint terhelve és 40% tuninggal nálad ...
(#573) Klara_
Majd a falon (gipsz válaszfal) lesz a tervezett végleges helye ... gondolom ott jobb lesz a szellőzése.
-
Ano
senior tag
válasz ArthurShelby #547 üzenetére
A p.controlos eszköznek mi a default gatway-e ha az AP-hez csatlakozik? Nem lehet hogy az AP-jé és onnan route-olodik tovább a fő route-rhez és onnan ki a netre, mert akkor ésszerű, hogy nincs p. control !!
-
Ano
senior tag
Ez érdekes, mert én is így gondoltam, hogy az is reseteli, de én hiába nyomkodtam meg tartottam benyomva 30sec-ig is, semmi sem történt !!! Csodálkoztam is hogy milyen reset gomb az ilyen ... egyébként az neten lévő manualban azt a gombot elcseszett FW feltöltésre írják, hogy safe módba (vagy mibe) lehet tenni vele a routert ...
A magyar nyelvet meg gondolom hogy a sütikben tárolódik, habár, ha én privát böngészőben nézem az admin felületet, ott is magyar lesz automatikusan, szóval fene se tudja ...
(#544) Klara_
igen, hatékonyabban tűnt, mivel 400+ torrent ami a NAS-ban van most töltöget felfelé is, meg lefelé is szépen ... és reset előtt hiába állítottam be a port forwarding-ot megfelelően, a transmission-nel nem tudta sikeresen tesztelni a bejövő kapcsolatokat ... na meg olyan is volt, hogy egy friss torrent amin minimum 200+ aktív seeder volt, meg se moccant letöltésre órákig!!Más:
Egyre jobban kezdem azt hinni, hogy hiába a csilli-villi új technika meg új generációs szoftverek, ezek egyre érzékenyebbek lesznek minden szellőfuvallatra ...Az is furcsa, hogy egy reboot kb 1,5 perc !!! ... a win98 gyorsabban betöltött annó, pedig ezen valami linux szerű fut, szóval mire fel ez a lassúság ...
a régi linksys router (ez még csak max "g"-s WiFi-t tudott) amit lecseréltem most és azon is tomato futott, kb 10 sec után működik ahogy kell ...
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Valahol olvastam (nem biztos, hogy itt), hogy ha másfajta FW-t tesz fel az ember, akkor érdemes kitörölni valami részt, hogy ne akadjon össze a sok beállítás, mert érdekes anomáliákat tud okozni ... nos azt hiszem nálam most ilyen van és szeretném gyalulni a beállításokat (a Gyári alapbeállítás már próbáltam, de nem lett jó tőle ...)
Szóval ezt hogyan és hol kell meglépni?
-
Ano
senior tag
válasz bigdigit #534 üzenetére
Ez hol látszik a routeren? Én szerdán vettem újat és azon is a legfrissebb FW van ... habár nem torrentezek vele, viszont hűvösnek nem mondanám ... a proci alig csinál valamit és így is 75-79 fok között ugrál a hőmérséklete (Merlin FW kiírja), míg kívülről tapintásra "lázas ember" melegnek érzem ...
-
Ano
senior tag
Nem is a telefonnal volt a gond, hanem hogy nem ment a transmission értelmes sebességgel, holott semmi nem indokolta a korlátozást ... pláne hogy a vége felé már áttettem a legmagasabb prioritású osztályba is és akkor is csak döcögött
No mind1, akkor ez marad nálam is kikapcsolva!
-
Ano
senior tag
Hát azért köszi! Akkor marad a NAS korlátozása NAS-on belül és remélem, hogy a többi eszköz nem fogja lezabálni a sávszélességet a céges gép elől, mert eléggé gáz, amikor a céges IP telefonon keresztül telefonálok és a felét nem érteni, mert a sávszélesség elfogyott egy-egy pillanatra
-
Ano
senior tag
A screenshot-ok már az össze-vissza probálgatások eredménye, szóval nem teljesen azt tükrözi már amit eredetileg akartam, de a NAS még a legmagasabb prioritással se ment 3-400kB/sec fölé, ami egyből felugrott 2MB/s-re amint kikapcsoltam a QoS-t ... holott a netet semmi más nem használta jelentősen (max 100-150kB/sec volt az egyéb net használat mellette, szóval semmi nem indokolta az erős korlátozást a NAS sebességében ...)
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
A legújabb Merlint használom jelenleg ( 380.62 Firmware Build Fri Sep 23 22:51:21 UTC 2016 merlin@557b25b)
ÉS ha engedélyezed a QoS-t "Hagyományos" módban (igen, magyarul használom az admin felületet )
akkor fent megjelenik a "finomhangolási lehetőség" (csak akkor jelenik meg, ha ténylegesen aktiváltad a QoS-t lent az "Akalmaz" gombbal )És akkor alábbi képen látszik, hogy megadhatod a szolgáltatásokat illetve az eszközöket, hogy melyik milyen prioritásban legyen, habár az Átvitt oszlop nem volt számomra teljesen egyértelmű, hogy hogyan és mit lehet ott beállítani ... feltételezem a tól-ig sávszélességet lehet maximalizálni, azaz a "0 ~ " azt jelentheti hogy "nullától max"-ig ... legalábbis remélem
És a következőn meg a prioritásonkénti min-max sávszélesség %-ban lehet megadni ... illetve a letöltésnél csak max% adható meg!
-
Ano
senior tag
QoS-ben kérnék segítséget ...
Ami tervként kellene hogy működjön:
név prio min-le max-le min-fel max-fel
Céges_gép legmagasabb 30% 100% 30% 100%
többi_eszköz közepes 10% 90% 10% 90%
NAS legalacsonyabb 0% 80% 0% 80%jelenleg itt egy 30/3-as net van és ezt is állítottam be mint Letöltési és Feltöltési sávszélesség (később lesz majd 1000-es digi)
De se az Adaptív QoS-ben se a Hagyományos QoS-ben nem tudtam beállítani rendesen.
A NAS lekorlátozódott 3-400 kB/sec-re, holott semmi más nem terheli a netet és simán mehetne 2-2,5 Mb/s-el
Amint kikapcsoltam a QoS-t egyből ment 2Mb/sec-el a NAS ...Mit és hol nem vettem figyelembe?
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
(#489) Ano Hsz. első mondata ...
A lényeg az, hogy ha engedélyezem az intranetet a vendég hálózatra, külön nem tiltható le az admin elérés számukra ...
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz Pocok256 #507 üzenetére
Az előzményekben leírtam, hogy miért volt ez érdekes a számomra ...
A lényeg az, hogy nem lehet beállítani, hogy csak UTP-ről lehessen elérni az admin felületet belső hálózatról, így kivédve az esetleges támadásokat ha valaki vendég megkapja a WiFi kódot ...
-
Ano
senior tag
Net felől nincs is engedélyezve ... épp ezt írtam, hogy ezt akartam "extrázni" azzal, hogy lanról is csak vezetékről lehessen elérni
(#500) Kendek
Pont ezért vesz az ember router-t, hogy ne kelljen szabályokat irogatni, hanem csak "kapcsolgatni" ... ráadásul ez egy nem is olcsó router ...[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
-
Ano
senior tag
Azzal vettem ... nem kellett frissíteni ... habár ma feltettem a Merlin legújab verzióját, mert kíváncsi voltam, hogy van-e benne admin felület kizárólagosan kábelről való elérés beállításának lehetősége.
Nem volt benne ilyen, így 3 IP-t adtam meg amiről elérhető most az admin felület és természetesen az IP-ket fixen beállítottam az eszközökhöz a DHCP-nél.
-
Ano
senior tag
-
Ano
senior tag
Felraktam a legújabb Merlin FW-t de abban sincs benne ez a funkció ...
Viszont teszteltem egy újabbat ... csak poénból ...
A router jelenleg az egyik sarokban van és körülötte rengeteg egyéb kütyü (kábelmodem, NAS, PC, Laptop nyomtató stbstb) szó szerint körbeveszi, tehát közel sem ideális a helyzete és tőle légvonalban kb 10 méterre van egy mosógép, aminek a dobjába belülre betettem egy telefont és rácsuktam a dob tetőt (kvázi Faraday kalitkába tettem) és mértem a jelerősséget és simán a sárga közepe felé maradt a jel erőssége (-75 és -70 dB közötti érték), miközben kb 3 vékony válaszfalat is át kellett ütnie ...Kíváncsi leszek, majd ha elköltözünk a nagy házba ami miatt vettem a routert, ott mennyire fog jó szolgálatot tenni ...
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Az nem teljesen jó, mert van NAS és esetleg a vendégek szeretnék használni a szolgáltatást rajta, de nem szeretném, ha pl nekiállnának a routert cseszegetni ...
(#487) MaCS_70
Valóban nem pont úgy kérdeztem, mert feltételeztem, hogy egy ilyen kategóriájú router-ben ez alap ...Más:
AiProtection ---> Hálózat VédelemAz itt felsoroltakat (Rosszindulatú Oldalak Blokkolása; Behatolás Védelem) és az email-es értesítést mennyire érdemes bekapcsolni? Otthoni felhasználásra szántam a routert ...
-
Ano
senior tag
Nos, megvan a kicsike ... rögtön lenne kérdésem is ezzel kapcsolatban:
Az admin felületre WiFi-ről bejelentkezési lehetőség letiltása merre található? Olyat találtam, hogy WAN-ról tiltás, de WiFi-t nem ...
Gyorsan körbeteszteltem az erőteret ... tényleg csak gyorsan és kicsit ... androidos WiFi analyser-el ... az lehetséges hogy a 2,4 Ghz-es jel gyengéb mint az 5Ghz-es? Holnap jobban kitesztelem a dolgot, de ezt vettem eddig észre ...
Firmware a gyári jelenlegi legújabb van rajta: 3.0.0.4.380_3459-gfbf1f06
-
Ano
senior tag
Kérnék még 1 dolgot ... majd fizu után szándékozok ilyet venni ... sima router funkciók érdekelnek csak, 5 -10 klienssel vegyes csatlakozással ... szóval semmi USB-s vinyó meg ilyenek ...
Akinek esetleg van fogyasztás mérője, az meg tudná mérni nekem, hogy egy átlagos használattal milyen fogyasztást mutat a router ... a tápegysége eléggé erősnek tűnik nekem ... 19V 2,37 A ami az elméleti max-on ~ 45 W fogyasztást jelent (vélhetően ilyen sosem lesz, illetve ilyenkor tuti vagy 2 vinyó dolgozik rajta) ...
De azért érdekelne, hogy sima, normál csak router funkciókkal kb milyen fogyasztást produkál
-
Ano
senior tag
Érdemes a gyári FW-t lecserélni?
Összefoglalóban láttam, hogy 2 féle mehet erre:
● RMerlin
● OpenWrtEgyiket sem ismerem, így lövésem sincs miben mások ezek mint a gyári ... esetleg akinek van tapasztalata mind a hárommal, írhatna egy gyors pro/kontra összefoglalót ha kérhetek ilyet
-
Ano
senior tag
válasz Multibit #427 üzenetére
Köszi, akkor megnyugodtam ...
Szóval akkor az AC87U -ra is azt mondjátok, hogy stabil ... mert e között a kettő között vacilálok, de ha a következő 5-8-10 évet nézem, akkor érdemesebb az újabat venni AC és a MU-MIMO miatt ...
Jel erősségre milyen az AC87U? 3 szintes családi házat kellene lefednie ~240 nm összesen ...
Illetve a gyártó oldalán ki van emelve az, hogy "KETTŐS WAN" ... az hogyan értelmezhető, ha csak 1 WAN portja létezik?
-
Ano
senior tag
válasz Multibit #421 üzenetére
Pl a ASUS RT-N66U -ra is írta valaki (lehet hogy nem itt a fórumon, már nem tudom, mert annyi felől gyűjtök infókat) és több vásárlói oldalon is láttam hogy elő-előfordulnak a spontán újraindulgatások ...
Szóval akkor ez tuti stabil?
Mondjuk ennyi pénzért legyen is az ...Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Nézegetek mostanság új routereket és ez is szóba jöhet mint új szerzemény ... kérdésem csak 1 lenne:
Mennyire stabil ez a router? Eléggé sok Asus router topikjában olvashatom, hogy vannak spontán újraindulgatások ... nos nekem az nem megengedhető, így keresem a legstabilabb routert ...
A ASUS RT-AC87U azért tetszik mert a "jövőbe mutat", azaz ac-s szabvány + MU-MIMO támogatású, tehát akár 4-5 év múlva is kiszolgálja az eszközöket, mert addigra lesznek azok elterjedve jobban
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest