- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- 600 millió dollárt kapott a Google-hátterű, AI-alapú gyógyszerkutató
- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- Eric Trump és a Hut 8 elindították az American Bitcoin bitcoin-bányászcéget
- Megbüntették a franciák az Apple-t, nem félnek Trump válaszától
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- Linux haladóknak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Google Chrome
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózati / IP kamera
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Windows 11
-
IT café
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Elkeseredettségemben, amolyan utolsó mentsvárként gondoltam megkérdezlek benneteket, hátha van vmi mentő ötletetek. Az a gondom, hogy van egy Sonoff RF Bridge-em (tasmota+portisch fw-el flashelve), amivel a redőnyöket vezérelem Home Assistanton keresztül, és gyakran (sőt, mostmár szinte minden napos), hogy a bridge lecsatlakozik wifiről, és csak router restart után áll helyre. Próbáltam fw update-et csinálni (bridge-en), nem segített. Még van 1-2 dolog, amit megpróbálok, itt van a hiba részletezve, de van olyan tanács itt, hogy kapcsoljam ki a mesh-t.
A mesh hálózatom ethernet backhaul módban megy, a router egy AX56U, és 2 node van: AX55+AX1800U. Mindegyiken friss fw. A bridge a router USB portjáról megy, tehát a jelerősség abszolút rendben van, de fixáltam is a Mesh hálózatnál a routerhez, hogy véletlenül se csatlakozzon másik csomópontra. 2,4 és 5GHz-es wifi külön SSID-n van. QoS, ha netán bezavarhat, ki van kapcsolva. Most még annyit csináltam este, hogy az ipv6-os tűzfalat kikapcsoltam, úgysincs használva.
Olyan mintha a router valamiért ledobná a bridge-et egy idő után. Router újraindítás után azonnal csatlakozik, és amikor nincs csatlakozva, az sem segít, ha csak a bridge-et indítom újra (kihúz, bedug). Csak a router restart után áll helyre. Más eszközzel nincs ilyen gondom. Van bármi ötletetek, milyen beállítás okozhat ilyet?
Még annyi, hogy nekem a LAN/DHCP beállításoknál meg van adva a PiHole IP-je DNS-nek, bár nem tudom, lehet-e ennek bármi köze a problémához, de gondoltam, minden részletet próbálok leírni. Ill a fentebb linkelt FAQ oldalon van egy ilyen rész:
"If disabling Mesh Networks is not an option, then keeping the network busy, e.g. by issuing a Ping from another host every 20 seconds has helped to avoid the reconnects."
Nem vagyok benne biztos, hogy ezt jól értem, de arra gondoltak ezzel, hogy magát a bridge-et kéne pingelnem rendszeresen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szivárvány Lámpás KECÓ! Kolink Observatory HF Mesh White ARGB Ingyé MPL
- Seasonic Focus GX 850W - dobozos - hibátlan - eladó!
- Hibátlan - INTEL Core i5-8500T 6mag 6szál max. 3.5GHz LGA1151v2 CPU processzor + gyári hűtő
- Hibátlan - RETRO - ASUS P5B - Intel Core 2 Duo E8400 (2mag) - 3GB DDR2 800MHz dual channel
- Szép Dell Latitude 7320 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -70% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD LTE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Pro WS X570-ACE X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15,6"FHD IPS - i5-11320H - 16GB - 512GB - GTX 1650 - Win11 - 2év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest