Hirdetés
- Windows 11
- OpenWRT topic
- Milyen routert?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- DIGI internet
-
IT café
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
Ha NVMe SSD-ről van szó, akkor ne foglalkozz vele. Ha SATA SSD, akkor meg elsősorban az SSD házban lévő vezérlőtől függ a TRIM képesség. Azt nem tudom, hogy Asusék felkészítették-e ilyesmire a rendszert. Lehet, hogy időnként PC-re kell kötnöd a SATA SSD-t egy kis optimalizálásra.
-
TOZ
addikt
Merlin mennyire háklis arra, hogy a mesh host es node egy főverzión legyen?
AX86-on ugye kijott a stabil 388, de nodera (AC68) meg nem (is fog).[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
És csatlakoztatott tárolók nevének átírására tudtok valamilyen trükköt?
Csak mert pl. ha két ugyanolyan típusú rack van Asus routerre dugva, akkor a kiadásnál már nem lehet egyértelműen megkülönböztetni őket:[ Szerkesztve ]
<:v)
-
limpi
aktív tag
És azt tudja-e valaki, hogy TRIM parancsot alapból kiad-e az Asus router-ek FW-je és ha igen, akkor ezt milyen időközönként teszi?
Ha meg nem, akkor be lehet-e kapcsolni (a hivatalos FW-re értve)?
(Konkrét modellt tekintve ez is leginkább RT-AX86U kapcsán érdekelne.)
Vagy ezen ne pörögjek, mert az újabb SSD-k garbage collection-je már elég fejlett, szóval a TRIM hiánya sem veri mellbe őket?
(Pl. Eszerint a cikk szerint azért még mindig a TRIM a legtutibb.)<:v)
-
limpi
aktív tag
válasz blakey #17192 üzenetére
Ja, értem. A tiéd akkor mindkét irányba tudja?
Amúgy ez még csak elméleti kérdés nálam, mert a netem csak 250/12 Mbit/s-es (néhány éve meg még csak 30/3-as volt 😊 ) és az új router-en kívül egyelőre még egy eszközöm sincs, ami tudná a 2.5G-t. (De legalább a kábeleim már mind min. CAT6A-sak.)<:v)
-
blakey
titán
De egyszerre csak egyik irányba, tehát ha WAN-ra állítod, akkor nincs LAN, és fordítva.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
belashx
senior tag
válasz ricogsm #17186 üzenetére
Szívesen!
A mérnök agyamat csak nem hagyta nyugodni a dolog, szóval keresgéltem még.Találtam két lehetséges megoldást.
Az a gond, hogy a háttértárad már korábban is volt használva, és a jogosultságbeállításai miatt a router nem rendelkezik teljeskörűen felette.
1.Az alábbi linken is erre a problémára panaszkodtak, és az egyik hozzászólásban van egy link amivel megoldható a probléma. (Több metódus is van)
[link]
2. Routerrel formázod a háttértárat.Kicsit szöszöltem az első megoldással, de nem jártam sikerrel, így a 2. megoldást választottam.
Utána már ment ahogy fentebb írtam, simán hozzá tudtam adni a helyet, kért jelszót,stb...[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
limpi
aktív tag
válasz blakey #17185 üzenetére
Dehát 2.5G is van rajta, szóval nem csak 2 db USB 3.0! Lásd a képet az előbbi posztomban.
És mindez "potom" 84 900 Ft-ért.
(Aztán persze lehet, hogy valami általam nem várat gond miatt tökre szívok majd vele... )
USB 3.0 nekem a gyors torrent letöltés miatt kell (egyik SSD-n), meg a gyors odamásolás végett (másik SSD-n). Szóval elméletben nagyon kitaláltam, a gyakorlatot meg majd még meglátjuk...[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
-
blakey
titán
Neked az USB 3.0, nekem meg a 2,5G WAN/LAN, kinek mi. Bőven elég az USB2.0 is, megvan a megfelelő sebesség. Pont annyira van játékra optimalizálva, mint az AX86U, ugyanazt tudják.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
limpi
aktív tag
És azt tudja-e valaki, hogy TRIM parancsot alapból kiad-e az Asus router-ek FW-je és ha igen, akkor ezt milyen időközönként teszi?
Ha meg nem, akkor be lehet-e kapcsolni (a hivatalos FW-re értve)?
(Konkrét modellt tekintve ez is leginkább RT-AX86U kapcsán érdekelne.)[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz blakey #17181 üzenetére
Írtam fentebb, sikerült elcsípnem bruttó 84 900 Ft-ért, hivatalos 3 év garival (budapesti webshopban).
A 2 db USB 3.0 port tetszik rajta (2 SSD csatlakozásához nem kell hub).
Nem nagyon láttam más ASUS router-en kettőt...
Köszi, akkor majd felfele állítom mindet!
(Elhiszem, hogy a GT-AX6000 jobb, viszont arra is csak 1 db USB 3.0 portot sikerült rakniuk. Nem értem az ilyen drágákra miért raknak még USB 2.0-sat is, az új RT-AX86U Pro-val is ez van...
Amúgy nekem nem fontos, hogy játékra annyira optimalizálva legyen.)[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
válasz ricogsm #17177 üzenetére
NAS-t használok, de rádugtam egy HDD-t a routerre.
Sajnos nem jártam sikerrel, ugyanaz a hibaüzenet fogad, pedig kb. 2 órája ezzel szórakoztam. Elnézést, de elengedem a problémát."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
blakey
titán
Nagyon ráálltál az AX86U-ra, nem tudom, hogy mennyiért vennéd, de ha 110-120e környékén, akkor inkább GT-AX6000-et válassz, erősebb, jobb. Ha nem emeleten van a router, akkor az antennák függölegesen álljanak.
-
limpi
aktív tag
Még lenne egy lame kérdésem:
Jól gondolom, hogy az RT-AX86U három antennáját mind felfele állítva (tehát ahogyan a marketing fotók többségén látható) érdemes használni, ha csak földszinti szobákból csatlakoznak rá?
Erre az egész függőlegesre gondolok (merthogy a készülék egyébként kicsit döntött ami gondolom csak design miatt van):
(Nemrég olvastam olyasmit, hogy a két szélső antennát akkor érdemes kb. 45 fokban eldönteni, ha emeleti szobákból is akarják használni.)
Vagy ha nem jól gondolom, akkor milyen antenna elrendezés ajánlott 3 antennás router-nél, ha csak földszinti szobákat kell ellásson?A régi RT-N18U router-em antennái egyébként mindig is úgy voltak beállítva, hogy a két szélső kb. 45 fokban eldöntve, a középső meg felfele állítva. De lehet, hogy végig helytelenül és jobb lett volna a vétel a távolabbi szobákban, ha mind felfele áll... (A csatornákkal szórakoztam anno, amikor beállítottam, de az antennák döntögetésével már nem igazán...)
[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz gahor72 #17178 üzenetére
Ja, persze, csakis SSD-kkel (lásd #17167).
De egyébként én el tudnék képzelni olyan passzív hűtéses NAS-t is, aminek nincs is belső helye, hanem csak külső SATA és/vagy USB 3.0 (vagy újabb) csatlakozói, meg egy gigabites (vagy akár 2.5G-s, hogy időálló is legyen) ethernet csatlakozója. Arra HDD-ket is lehetne kötni, aztán a hűtésüket meg mindenki oldja meg, ahogy akarja. Fura, hogy ilyen nincs. (Vagy csak én nem találtam.) Szerintem piaci rés.
(Nemrég teszteltem Realtek RTD1619DR + Android 9 alapú médialejátszókat és azokat pont alkalmasnak találtam erre, miközben médialejátszásra – csomó bug miatt – meg (számomra) totálisan alkalmatlanok voltak. De ugye ezek is csak "mellesleg" tudják, mint ahogy a router-ek is... Itt és itt van pl. kettő visszavitt Dune HD Real Vision 4K is (egyik én voltam), az teljesen jó volt nekem NAS-nak (igaz azon is csak 2 db USB 3.0 volt). Csak én 75 eFt-ért vettem, szóval (nekem) akkor már jobban megéri az RT-AX86U 85 eFt-ért, mert akkor legalább lesz egy jobb router-em is. Legalábbis most ez a tervem...)
[ Szerkesztve ]
-
ricogsm
őstag
válasz belashx #17155 üzenetére
Köszi vendég beállításokkal már látható a csatolt meghajtó. Köszönet sto1911-nak!
Sajnos amit te mondasz nem jutok el addig mert nincs lehetőségem beírni a jelszót. Még úgy sem hogy gépnél hozzáadom. Mert egyből ez az ablak ugrik fel.
Most próbálom keresni a neten a megoldást. Többnyire az svbm1 re hivatkoznak de az be van kapcsolva.
Lehet a Win11 22H2 frissítés segítene?
Van ötleted esetleg másképp megközelíteni a dologot?
Megkérdem a win11 csopiban!MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
limpi
aktív tag
válasz blakey #17173 üzenetére
Az a baj, én speciális eset vagyok, engem egy gagyi tápegység magas frekvenciás ciripelése is idegesíteni tud.
Ha nem lenne jó az RT-AX68U, akkor kitalálok valami komolyabbat, persze.
De mint említettem nekem a 6 éves RT-N18U is szinte teljesen jó NAS-ként is, tényleg csak az odamásolás, illetve az általa végzett torrent letöltés sebessége kevés már.
(Nyilván az SSD-t lehúzhatnám róla, majd PC-re kötve gyorsan másolhatnék rá, csak még lusta is vagyok. Torrent-eket letölteni meg jelenleg PC-n szoktam.)A ház távoli pontjain egyébként nem fontos a gyors net, hanem inkább csak a kapcsolat stabilitása. Az RP-AC51-el ezen a téren teljesen elégedett vagyok, az RP-N12 viszont kicsit gyenge (szintén a stabilitásra értve). (Eredetileg az N12-t vettem és az lett lecserélve később az AC51-re, az utóbbi időben viszont már mindkettő használatban van a ház különböző pontjain...)
[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz ricogsm #17172 üzenetére
A Transmission Remote GUI itt érhető el:
https://github.com/transmission-remote-gui/transgui/releases
(Már vagy 3 éve nem frissült, de ez a v5.18.0 teljesen jól működött nekem anno, szóval ezt tervezem majd újra használni az RT-AX86U-val is. RPC-vel kommunikál, remélem akörül továbbra sincs gond.)
Annyi trükk volt vele még (lehet, hogy ez azóta már nem szükséges), hogy az alternate bandwith (csiga ikon a GUI-n) engedélyezésével működött csak:
Mármint az ASUS Download Master-e akkor működött csak használhatóan (egyébként pl. mindig 25 KB/s-re limitálta a feltöltést, hiába írtam át akár a saját webes felületén is).
(A képen a többi értéket ne nézd, azok a régi RT-N18U-mnál beállítottak voltak, kb. azok voltak a max. értékek, amikkel még stabilan tudott menni anno...)<:v)
-
blakey
titán
DS218+-om van, nem a pincében, hanem az íróasztalomtól 40cm-re, egy polcon, minimáis a hangja. Ha a szoba másik végébe (5m) megyek mozizni, akkor a NAS-nak épp, hogy van hangja, nem zavaró. Nyilván ilyen eszközöket nem a hálószobába teszünk.
Szerintem is inkább NAS-ra áldozz, vegyél 2 olcsóbb Mesh-képes routert és minden megoldódik. GT-AX6000-em van, erősebb az AX86U-nál is, mégsem várok túl sokat NAS funkcióit tekintve.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ricogsm
őstag
a másikkal meg a Transmission (Download Master) fog töltögetni (a Windows-os Transmission Remote GUI-val irányítva)
Ezt a win Remote gui-t ,hogy tudom elérni?
telepíteni illetve konfigurálni ,hogy kintről elérjem? (Download master fent van)nekem is rajta van az USB3 porton egy hdd és meglepődve tapasztaltam ,hogy ha routeren van 70-80000kbps sebességgel másol laptoprol hdd re
laptop USB 3 portján ugyanez 60000kbps körül van.MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Raiden_
tag
Mivel kábelezni bárhova el lehet, eleve olyan helyre tervezd ahol nem zavar a hangja,
van aki hangszigetelt szekrényben pl. az előszobában tartja, mivel ott nem hallani
a ventilátor által keltett zajt. Itt egy ábra, itt volt egy régebbi hozzászólásban,
de kezeld fenntartásokkal, mivel nagyon sok mindentől függ a másolási sebesség.
Azt azért tartsd szem előtt, ha a routernek adsz plusz feladatot akkor lehet
az alap feladatainak a rovására mehet a plusz feladat ellátása, így az elvárt szint
alatt fog teljesíteni, mivel lesz más dolga is. Feladathoz kell választani eszközt,
az mindig így volt és még mindig így is lesz és ez a leghelyesebb megoldás,
minden más kényszermegoldás így sok-sok kompromisszummal jár. -
limpi
aktív tag
Azt valaki tudja, hogy az RT-AX68U beépített Download Master-e – ami gondolom változatlanul egy módosított Transmission v2.92 (vagy esetleg kicsit újabb) – mekkora max. sebességgel tud stabilan letölteni?
(A felfele töltés tudom, hogy problémásabb vele, de az nekem nem is kritikus, mert eleve 300 KiB/s-re le szoktam korlátozni, azt meg simán hozza az RT-N18U is.)[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Ja, az is fontos lenne, hogy a két saját USB 3.0 portjára csatlakoztatott eszközök között viszonylag gyorsan (ott is min. átlagosan 75 000 kbyte/mp körüli értéket várnék el) tudjon másolni, mert a torrent-ezős SSD-ről a seed-elést követően átmásolnám a tartalmakat a stream-elős SSD-re (ha csak nem nézem meg addig ). De az már csak megy neki...
(Bár én ezt kényelmességből távolról, Total Commander-rel tervezem végezni, ami lehetséges, hogy lassabb működést okoz ebben az esetben, igazából ezt nem tudom.)[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz Raiden_ #17166 üzenetére
Igen, abban igazad van, hogy minderre legjobb egy dedikált NAS lenne,
abból viszont én nem ismerek jó ár/érték arányúból hangmenteset!
Nekem ugyanis sajnos nem egy pincében van eldugva, hanem vagy a TV-szobámba vagy
a hálószobámba tudom könnyen elhelyezni és mindkét helyen zavar, ha van bármilyen hangja...
(A Synology DS220+-at nézegettem egyébként, de a ventije sajnos nem kikapcsolható
és amúgy az ára is több, mint az RT-AX86U kétszerese...)Az USB 3.0 portokra egyébként csak egy-egy SSD lesz kötve
(konkrétan ezek:
Patriot Burst 480GB (ennek van DRAM-ja, ez torrent-ezik)
Patriot Burst Elite 1.92TB (ez egy gagyibb, de stream-elni teljesen jó)
),
szóval szerintem a tápellátással így nem lesz gond, ezek viszonylag keveset fogyasztanak (remélem azzal sem lesz gond, hogy mindkettő Axagon EE25-XA6 rack-ben van).Igazából amire nekem kell, arra az RT-N18U is majdnem megfelelő, tényleg csak annyi a gond, hogy amikor (ethernet-en keresztül, CAT6A kábelekkel) távolról rámásolok, akkor az lassúcska (a viszonylag gyenge CPU miatt gondolom).
Kb. átlag 28 000 kbyte/mp-el tudok rámásolni, míg az RT-AX86U-val legalább 75 000 kbyte/mp körüli értéket várok. Ha valaki biztosan tudja, hogy ezt nem fogja tudni, az légyszi szóljon!Meg hát sokkal újabb HW és FW, szóval azt várom, hogy csomó téren jobb lesz!
(Ha meg mégis valamiben rosszabb lenne, akkor viszem vissza, 14 napom lesz tesztelni...)
[ Szerkesztve ]
-
Raiden_
tag
Ahogy látom túl sok a feladat amit el kellene látnia, az USB portok sem fogják
az elképzelést hozni, a tápellátás miatt, így egy NAS lenne neked az ideális
és végleges megoldás. Két MESH képes eszköz kábeles kapcsolattal + NAS,
ez egy életképes és stabil megoldás lehet, nem lesz olcsó, de kompromisszum
mentesen megoldhatod az összes jelenlegi feladatot vele.[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz blakey #17160 üzenetére
Köszi!
Egyébként főleg amiatt veszem, hogy két USB 3.0 port is van rajta, egy-egy SSD-t tervezek rátenni:
Az egyikről a média tartalmakat lesznek stream-elve,
a másikkal meg a Transmission (Download Master) fog töltögetni (a Windows-os Transmission Remote GUI-val irányítva).A stream-elés jelenleg is jól megy az RT-N18U egyetlen USB 3.0 portjáról, viszont távolról rámásolni a cuccokat már lassúcska (gondolom főleg a CPU-ja miatt), szóval ettől várok kb. 3x-os sebességnövekedést.
A torrent-eket meg jelenleg egy notebook-ra kötött SSD-re qBittorent-tel töltöm, azt az SSD-t tenném majd át az RT-AX86U második USB 3.0 portjára.
(Korábban évekig használtam az RT-N18U-t USB 3.0-val rácsatlakoztatott notebook HDD-re a beépített Transmission-el torrent-ezve és ment is jól, csak sajnos ott is a CPU (és a RAM) volt a szűk keresztmetszet, szóval nem tudott olyan gyorsan letölteni, mint amit a netem tud. Az amúgy nem egy világsztár (még nem optikai), csak 250 Mbit/sec a maximuma.)Láttátok, hogy nemrég jelent meg az Asus RT-AX86U Pro jobb fajta CPU-val és RAM-mal?:
https://www.techgoing.com/asus-rt-ax86u-pro-router-on-sale-with-2-5g-interface-and-ddr4-memory/
De sajna USB csatlakozás terén ezt sikerült visszafejleszteniük (2 db USB 3.0 port helyett 1 db USB 3.0 és 1 db USB 2.0 van rajta, mint az RT-AX86S-en)! Meg amúgy nem is kapható még idehaza (és biztos jó drága is lesz, az RT-AX86U-t viszont most sikerült "csak" 84 900 Ft-ért elcsípnem egyik budapesti webshopból, hivatalos 3 év garival).
(Persze lehetne USB 3.0 hub-ot használni, az RT-AX86U Pro-val lehet, hogy már menne is jól, de nekem az RT-N18U egyetlen USB 3.0 portjára két SSD-t nem sikerült rendben csatlakoztatnom, legalábbis ugyanolyan notebook HDD rack-ekkel (Axagon EE25-XA6) nem. A logba olyasmit írt a második csatlakoztatásánál, hogy nem sikerült enumerálnia... Az újabb FW verzióknál talán már javítottak rajta. Korábban is volt hasonló gondja bizonyos notebook HDD-k felcsatolásakor.)[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz Raiden_ #17158 üzenetére
Köszi a részletes választ!
A MESH-nek majd utánanézek.
Azt tudom, hogy sajnos az EU-ban le van szabályozva, az RT-N18U-hoz volt is nem hivatalos FW, ami állítólag jelentősen tudott növelni a hatótávon (persze az előírásokat áthágva), csak én azt sosem mertem feltenni...
Egyébként az RT-N18U hatótávolsága nálunk éppen, hogy csak nem elég:
a házunk egyik végében lévő hálószobában már pont sz@r, oda egy RP-AC51 hosszabbítja meg (ez amúgy meglepően stabilan megy),
a ház másik végén lévő szobában viszont sokáig még pont jó volt, de aztán egyszer csak néha elkezdte ledobálni az eszközöket, így oda egy RP-N12-t tettem, ami korábbról volt meg (ez kevésbé stabil, de arra pont jó, hogy néhány méterre bővítse a hatótávot, csak ezt néha újra kell indítani, míg az RP-AC51-et nem).[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nekem mindkettő volt, N18U a legjobb 2,4GHz-es router, az AX86U hatótávban nem lesz jobb, ellenben jobb sebességet fogsz elérni ott ahol még van értékelhető jel. Kelleni fog a jelismétlő vagy egy másik router, azaz egy Mesh-hálózat.
-
ricogsm
őstag
Köszi az ötleteket!
Átnézem majd !MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Raiden_
tag
Mivel az EU-ban LEszabályozva van a WiFi hatótáv, így nem lesz jobb,
sőt még lehet rosszabb lesz a jelenlegi RT-N18U-nál, amennyiben hatótáv
problémád van eleve kettő és kábeles MESH rendszerrel próbáld megoldani
ne jelismétlővel. Előre tervezd meg és a költségeket is igazítsd az elvárásokhoz,
amennyiben a sebesség az elsődleges szempont akkor a szerint válaszd ki
az eszközöket amennyiben a hatótáv akkor annak megfelelően vegyél eszközöket
kettőt, hármat vagy akár négyet is. Az elhelyezésen is sok múlik, a készülékek hatótáv
nem növekedett, inkább a sebesség javult az eltelt időben, szóval erre számíts leginkább.[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Sziasztok!
Éppen most tervezem lecserélni a régi, 2016 óta jól bevált (és máig jól működő) RT-N18U router-em egy RT-AX86U-ra.
Kérdésem, hogy szerintetek igaz-e, hogy ennek némileg (néhány méter már elég lenne) nagyobb lesz a hatótávolsága (2.4 GHz) vagy az csak totál marketing bullshit (lásd. "nagyobb lakások" vs. "nagyon nagy házak" ASUS kategóriák, konkrét méterben megadott hatótáv helyett...)?
(Nem főképpen emiatt akarom lecserélni, de jól jönne, ha ennél már nem kéne a ház két végén repeater-ekkel kiterjeszteni.)[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
válasz ricogsm #17150 üzenetére
Már elég rég volt, de hátha..
Gondolom a routerben, ahol a jogosultságokat állítottad, azt egy bizonyos felhasználónak állítottad be. Windowsban a fájlkezelőben, viszont nincs megadva ugyanaz a felhasználónév/jelszó páros, így a router nem tudja, ki próbál meg hozzáférni, ezért nem tudsz írni a háttértárra.
Fájlkezelőben valahol van "Hálózati hely hozzádadása" - vagy hasonló. Itt kéne böggyölni vele.
A hálózati meghajtó csatlakoztatása kockázatosabb, mert ilyen esetben a rendszer szerves része lesz, és a vírusok is tudnak terjedni egyikről a másikra. (Ezt olvastam régebben, de valaki majdkijavít, ha tévdenék.)"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
ricogsm
őstag
Azonos munkacsoport "workgroup" van eddig azért nem láttam a routert mert nem privát hálózat volt. De ez kevés nekem a hálózati mappához. Routert látom azon keresztül érem el a fileokat de az nem az azon keresztül nem tudom menedzselni.
Fájl megosztás hálózati felderítés be van kapcsolva.
Win11 van megnéztem a smbv1-t is .[ Szerkesztve ]
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
G@CSI
tag
-
ricogsm
őstag
Hogy lehet elérni a routeren (asus TUF-5400) azt, hogy tudjam kezelni a csatolt HDD-t mint egy mappát?
Totalcommanderben is a routert látom magát.
Hálózati hely megosztásban ott van a R/W-n a pont.FTP-n is kell engedélyezni? nem lehet csak simán hálózati meghajtóként csatolni?
mert csak nézegetni tudom meg a download Master klienssel letölteni.
De szeretnék képeket feltenni laptopról feltölteni filmeket.[ Szerkesztve ]
-
ricogsm
őstag
Köszi srácok megvan! Egyik láb el volt fordulva az épített kábelen.
Router még lekezelte a toldó már nem. UTP tester is hibásnak jelezte.[ Szerkesztve ]
-
ricogsm
őstag
Sima egyszerű toldó.
amit hozzá toldok kábelt az most van a laptop és router között hibátlan ami a router- ONT között van hibátlan. Toldó meg vadi új bontatlan.
Lehet nem hozzá való a toldó? Ip kamerákhoz vettem annó a toldót és maradt még egy darab.[ Szerkesztve ]
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
DIGI ONT tól jövő UTP-kábelt gondoltam megtoldom egy UTP toldóval és elhozom a routert máshova. Hát nem leesett a 100Mbps a sebesség és a WAN port narancssárgán világított a router kezelő felületen a weben.
Hogy lehetne megtoldani a kábelt vesztesség nélkül?
Mert ONT és szoba között már be van húzva a kábel azt nem tudom cserélni csak toldani, hogy ne a TV-n legyen a router.
Ha nincs toldva a kábel akkor jó a sebesség.MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
őstag
válasz Gubek-Einste #17124 üzenetére
az AX1800u-ban van VPN kliens?
it never gets easier, you just go faster
-
Endless
aktív tag
válasz blakey #17135 üzenetére
Köszönöm megnézem. Egyébként ha routert kell cserélni tudnál valamit ajánlani helyette? Nekem csak ez lenne a fontos, hogy a film megosztás gyorsan működjön ill. a film letöltés a routeren keresztül.
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
-
blakey
titán
válasz Endless #17134 üzenetére
Az N18U csak 2,4 GHz-e ismeri, így sok jóra nem számíts.
Stick, Kodi, akkor ne DLN-t használj, ott az SMB, NFS.
Amúgy Kodiban be kell állítani a pufferméretet, azaz egy picit nagyobb legyen az előtöltés. De ez Kodi téma.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Endless
aktív tag
válasz Endless #17120 üzenetére
Találkozott esetleg valaki ilyen problémával?
Vettem egy 4K-s Mi sticket DLNA-n szeretnék filmet nézni úgy a routeren Asus N18 van rákötve egy HDD. A rövid filmeket lejátssza viszont a hosszabbakat csak 1mp-ig majd megáll KODI-n keresztül játszom le a TV-n(VLC-n és egyéb lejátszókon is ugyan az a hiba). Tekeréssel megindul de csak 1mp-re majd megint megáll. A telekomos boxon viszont simán megy amikor az is WiFi-n keresztül kapcsolódik.On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
válasz blakey #17130 üzenetére
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Pacee87
aktív tag
válasz Gubek-Einste #17124 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Az AiMeshről hol találok valami jó leírást/videót, hogy hogyan tudom konfigurálni?
Az AX1800u-nak csak 3 LAN portja van. Lehetséges az AiMesh beállítása úgy, hogy a másik router LAN portjából az 1800u WAN portjába csatlakoztatom az ethernet kábelt? Mert akkor elég a 3 LAN port. -
ricogsm
őstag
válasz GoodSpeed #15327 üzenetére
Nézd én hogy jártam!
AC65p sehogy nem akart 100Mbps felé menni.
openwrt is volt rajta. Vissza raktam a gyári fw-t ás szem a második kiadást. Akkor se.
es az utolsó FW frissítés nyitotta meg a WAN proton az 1Gbps-t.
De addig vettem egy Tuf5400-t.
Tényleg ott a Master cardMSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
blakey
titán
válasz GoodSpeed #17128 üzenetére
Folyamatosan bújod a topikokat, olvasgatsz, hozzászólsz, nyilván olvastad azt is, hogy az automatikus csatorna helyett ajánlott fix csatornát választani, javaslom, hogy tedd meg, legyenek fix csatornák. A másik a "smart connect", ha 1 eszközön hiba lép fel, akkor a fix csatornák mellett vagy előtte ki kell kapcsolni, legyen a két sáv elkülönítve. A wpa2-wpa3 helyett legyen inkább wpa2. Elsőre ennyi.
-
ricogsm
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
A fényképezőgép: DSC-WX350 tulajdonságok | Fényképezőgépek | Sony HU
A router: RT-AX86 sorozat(RT-AX86U/RT-AX86S) (asus.com)
A gond: Az előző routeremmel (ASUS RT-AC65P) gond nélkül működött 2.4 GHz-en a Sony DSC-WX350B fényképezőgépemen. Az első hetekben a jelenlegi ASUS RT-AX86S-en sem volt gond. Aztán jött Firmware frissítés júniusban : ASUS routerek - PROHARDVER! Hozzászólások
Azóta viszont nem megy, csak vezetékesen a kommunikáció a fényképezőgép és a laptop között, a router teljes megkerülésével.
Vártam, hogy hátha javítanak valamit ezen a téren az újabb és újabb firmware-ek, de semmi...
Jelenlegi beállítások:WPA2-t is állítottam be ideiglenesen, az sem segített. Szerintetek, valamit célszerű lenne még megpróbálni, vagy egyszerűen FW-ben van valami blokkoló módosítás, és marad a kábelezés?
Szerk: Az egyik Firmware frissítés a LAN portok jelzését nemcsak szebbé, de informativabbá is tette
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
blakey
titán
-
ricogsm
őstag
Sziasztok.
Tuf-5400 hoz bármely AiMesh router köthető ?
Ac65p router lehet aimesh ?
üdvMSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Topikgazda
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS RT-AX82U router (Vodafone/UPC CH7465VF modem után kötve). Az AX82U után van egy RT N18U AP módban bekötve. Az utóbbi időkben ez a kis N18U néha rakoncátlankodik (eldobja a netet). Az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlanátok ugyanígy AP felhasználásra az N18U helyett esetleg.
A hangsúly tényleg azon van, hogy AP módban stabilan működjön, azAX82-n van egy Synology (Xpenology) szerver, szóval ennek a jószágnak semmi extrát nem kell tudnia azon kívül, hogy legyen gyors, nagy hatótávolságú és esetleg 5GHz. -
blakey
titán
válasz Endless #17120 üzenetére
MAC-en kell külső program és minden megoldva.
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Most telepítettem fel az TUF-AX5400 routert DIGI FTTH-n.
Első mérésnél szépen hozta a 900Mbps- körüli értéket ez tegnap volt azóta már csak 500Mbps-ig tudok mérni.
Nem értem központi korlátozás?Az IPV 6 nak mi a szerepe?
Miért más az ip cim ha engedem és ha tiltom? Engedve 100 al kezdődik tiltva 94 el kezdődik az ip WAN ip-m.Csináltam egy IPV6 tesztet majdnem elsírta magát a teszter.
Ez az open NAT ami a játékokhoz van tényleg működik?
Mert ugyanolyan magas a pingem a játékszerverrel. 30ms felettMSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Endless
aktív tag
RT-N18 routerem van de hiába kapcsolok rá USB-n keresztül merevlemezt nem ismeri fel. Illetve látja hogy rajta van de le van választva. Az mitől lehet vajon
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
oszy
veterán
válasz kismedve1982 #16878 üzenetére
Nekem többször is volt már áramtalanítva. Legutóbb ma, mert feleségem azt hitte a router a ludas, de a digi volt az!
________
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
oszy
veterán
válasz kismedve1982 #16895 üzenetére
Nem tudom mit csinálsz a telefonnal, de mi az amire ezek a számok nem elegendőek? 13 minit használok és teljesen jó.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy ASUS TUF Gaming AX5400 routert. USB-n látja a HDD-t viszont nem tudom megosztani a hálózaton.
Download master is fent van már de működik is.
Szerverközpontnál létre van hozva a felhasználó is meg a kívánt mappát kiválasztottam.
Hogyan tovább?UI: Most néztem samsung Tizen tv -már látja is és le is játssza a filmet.
De a Laptopon nem látom. (mert onnan is tennék fel filmet illetve szednék le)Szívesen vennék tippeket a beállításoknál ehhez a routerhez. Digi területén.
Másik nyűgöm ,hogy nem tudom most így gyorsan bekonfigurálni a nextdns-t, hol tudom hozzáadni a config ID-t és az IP-t?
Nextdns szerint piros volt az ipv6 most engedélyeztem így zöld. Nem kellene?
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
Asus routeren hogy lehet beállítani hogy ne villogjanak a ledek?
Eddig nem vilogot úgy emlékszek csak most mióta csatlakoztatni akartam a nyomtatót amit vettem
és ott írta nyomjam 5 másodpercig a wps gombot
de csatlakozás után is villog a nem maradt abbaErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
htc07
addikt
válasz Shrike7973 #17100 üzenetére
DNS-t én átállítanám, 1.1.1.1 v. 8.8.8.8, hasonló gondjaimat megoldotta.
-
-
viktor.80
csendes tag
Sziasztok
Tudja valaki hogy chipset-ben mi a különbség az RT-AX53U és RT-AX1800U között?
Későbbiekben majd szeretnék openwrt-t rakni rá és el szeretném kerülni a Broadcom-ot, mivel arra nincs open source driver.
RT-AX53U támogatott, de RT-AX1800U-ről nem találok adatot.
Esetleg tudja valaki hogy a AX53U miért kifutott és miért érdemesebb inkább a AX1800U-t venni?
Köszönöm. -
bulek
tag
Sziasztok!
Tudtok arra ötletet adni, higy az 85P routernek hol találom a ftp passzív portjait? Egyáltalán lehet-e állítani?
Szolgáltatói router mögött van. ssh-n belépve tudom konfigurálni a vsftpd.conf file-t, de újraindulás után visszaáll az alapállapotba. Alapból a pasv_enable=Yes benne van csak a portok nem.
Köszi! -
Bacusuz
addikt
feltettem a friss merlint (388.1), mind 2 eszközön megvolt a reset(AX86U mesh, AX86S node).
A node Aimesh oldalon ezt látom:
it
Ethernet backhaul mód bekapcsolva, kábel leellenőrizve a 2 egység között valamint másik kábellel is ugyan az a szitu.
Ettől függetlenül a 2 router dolgozik együtt. Másnál is van ilyen gond és szerintetek mi lehet a megoldás. Előző merlinnel megvolt a dupla zöld csík a topológia oldalon a két eszköz között kirajzolva.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Terapeuta
őstag
válasz Terapeuta #17086 üzenetére
Sziasztok.
addig eljutottam, hogy a forgalomfigyelőbe az alapértelmezett értékre beírtam a 1000 Mbit-et, így eljutottam 300 Mbit-ig (ezt mértem a speedteszten) , illetve a lenti képig.
Nekem eddig a 100 Mbit mindenre elég volt, kivéved a GeforceNow-ra...100Mbit-en nekem tiszta "grízes" volt a játék. Tehát nekem csak erre kellene a dedikált sávszél.Viszont nekem ezen a felületen nincs "GerorceNow" optimalitált beállítás.
A kérdésem az lenne: mit kell beállítanom, hogy a rendszer a vezetékre ennél nagyobb erőforrást biztosítson? Vezeték nélkül még rajta log a rendszeren 8-10 eszköz (mint lehetőség, egyszerre sosincs háromnál több), vélhetően erre tartja fenn a többit.
Vagy a GerorceNow igény esetén "kikövetel" annyit, amennyit kell?
Ezen a készüléken a grafikus felületen nincs "GeforceNow" opció...azt gondolom, hogy a második képen kellene valamit beállítanom, de itt teljesen elakadtam.
Amúgy Foundationt játszanék, vagy Age og Empire3DE-t..amik nagy igényűek, de IGP-nek sok.
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Keychron K10 Pro Wireless Mechanical Keybord - Swappable RGB Backlight - Red Switch - Black - US
- Fujifilm X100VI fekete
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest