Új hozzászólás Aktív témák

  • cskamacska

    addikt

    válasz _drk #33143 üzenetére

    Ugyanannyi mint eddig. Főleg mobil vonalra tűrhető teljesítményű 3D grafika, és naprakész multimédia támogatás biztosítása lehetőleg se nem drágán(a Ryzen 2200G az egyik legolcsóbb desktop Ryzen variáns, Ryzen 2400G ehhez képest most túlárazott, de nem sokkal drágább mint az 1500X), se nem túlságosan elszállva a TDP kerettel, hogy hűthető is maradjon, és az akkut se fogyassza le azonnal.

    Ennek a játékos IGP dolognak egyébként is komoly akadályai vannak. Ha nincs valami tokozott nagyon drága eDRAM, vagy HBM gyorsítótár a proci mellett, akkor csak a lassú 2133-3200MHz-es talán kétcsatornás(2x64 bites) rendszer memóriára támaszkodhat, ami lófütty akár egy RX460 7000 megafutrinkás GDDR5 memóriájához képest is. Ha RX580-at, ne adj Isten Vega 56-ot behúzol a proci mellé, az hirtelen olyan hűtést fog igényelni, hogy egy átlag vékony laptop belterületét teljesen ki is lehet tölteni hőcsöves lamellákkal, hogy le lehessen valahogy hűteni, a 3-4 órás működési időt meg majd egy hátizsákba csempészett akkupakk biztosíthatja. Magának a chipnek a gyártási költsége is egekbe szökne, kihozatali arány a béka segge alatt, mindenféle proci nélküli Vega 64 is milyen prímára sikerült ebből a szempontból, ugye. :) 6 és 8 (vagy még több) magos procikról meg szó sem esett, ott már haladnánk a tenyérnyi méret felé. :D

    Mármint Kaby Lake G után Abu lázálmainak már van valami alapja, de még mindig messze vagyunk, hogy a vidkártyák kihalásától rettegjünk. :)

    "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

Új hozzászólás Aktív témák