- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Chia az új zöld kripto valuta, ahol a blokklánc technológia a nagy energiafogyasztású, egymással versengő számítások (Proofs of Work) helyett konszenzusos, tárterület (Proofs of Space and Time) foglaláson alapul. Akit bővebben érdekel a Chia weboldlán tájékozódhat: [chia.net]a aki csak pénzt akar keresni, lapozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli1977
csendes tag
Köszönöm, ez megnyugtat és egyben felkavar.
Hogy 4-5 nap kell a plotok elfogadásához???
Addig meg csak farmoljon az ember ingyen?
Én 5 TB-ot farmoltam le Hpool PP-s plotokból a hétvégén, de meg is álltam, mert a folyamatos nullás contribution vonal nem tölt el túl nagy kedvel a tovább plotoláshoz.
De akkor még várok, mert nálam csak 3 nap telt el... -
válasz Geradossz #4496 üzenetére
Ez a lényeg hogy nincs mit lenyúlni, ha beesik egy chia azt egyből utalni kell más walletre (már ha soloban nyomod). Farm gépen nem tárolok chiát, egy darabot sem. Nálam a corepool reward is olyan címre megy amelyet a farmer gép nem látott hanem egy biztonságosabb gépben van. A forkok meg amúgy sem érnek semmit, majd ha érnek akkor azoknál is más címre fogom átrakni ami eddig kijött.
[ Szerkesztve ]
-
Geradossz
aktív tag
Van amúgy bármi féle értelme ezeknek a forkoknak? Jó minden szarra megadni a kulcsunkat? Nem lesz az hogy hopp egyik fork lenyúlja a chiát?
-
szazbolha
addikt
fork farmolás
15 forkot szeretnék farmolni, de csak 14-et sikerült beüzemelni:
.avocado
.cactus
.chaingreen
.chiarose
.dogechia
.flax
.flora
.goji-blockchain
.hddcoin
.seno2
.silicoin
.spare-blockchain
.taco
.tadEzt sehogy sem tudom beüzemelni - már mindent megpróbáltam, de nem megy.
.kaleAjánljatok valamit helyette 15.-nek Lehet 20-at is bírna a gépem, szóval lehet több is.
-
KukiRudi
csendes újonc
Pár észrevételt megosztanék a forkokkal kapcsolatban...
1. Van 3-4 fork (seno, chiangreen, goji, hdd) melyek 10 napja farmolás alatt vannak, kb. 1-3 napos nyerési idővel, de még mindig ZÉRÓ a jutalom. Ez nem tudom mitől lehet, valami nem stimmel...2. Az nagyon jó dolog, hogy vannak a forkok amelyek weboldalaikon/discordjukon elérhetővé teszik az adatbázist, de a wallet-et is szinkronizálni kell, így érdemes az erősebb "plottólos" gépen elvégezni a dupla szinkronizációt és anydesken átküldeni az egész mainnet mappát a farmgépre...
3. Vannak forkok, amelyeknél nem akaródzik beindulni a szinkronizálás. Ilyenkor próbálkozni kell más IP címek megadásával (connect other peers).
4. A flax esetében a foxypool-hoz csatlakozva farmolok, mert szerintem úgy éri meg...
5. Egy kis segítség annak, akinek herótja van, hogy minden egyes forknál hozzákell adogatni a tucatnyi plotmappát:
c:\Users\Felhasználónév\.forknév\mainnet\config\config.yaml -> jegyzettömb megnyitása -> keresés: "plot_directories" -> [ ] helyére illesszük be a másik fork config fájljából a plotmappák elérési útvonalát.6. Ezt az oldalt az imént fedeztem fel, ahol a legtöbb fork adatbázisa fent van (igaz jobb lenne listába rendezni a neveket): chiaforksblockchain.com
-
besati
csendes tag
válasz Zoli1977 #4491 üzenetére
Nekem 4-5 nap volt, mikor elkezdett termelni, előtte szintén semmi.
10TiB az elmúlt pár napi termés Hpoolpp-vel
2021/08/02 05:30:00 0.00014846 Mining income
2021/08/01 05:30:00 0.00034227 Mining income
2021/07/31 05:30:00 0.00011226 Mining income
2021/07/30 05:30:00 0.00000478 Mining income
2021/07/29 05:30:00 0.00000112 Mining income47TiB Hpool (OG)
2021/08/02 05:30:00 0.01089547 Mining income
2021/08/01 05:30:00 0.01082346 Mining income
2021/07/31 05:30:00 0.00987796 Mining income
2021/07/30 05:30:00 0.01118834 Mining income
2021/07/29 05:30:00 0.01134319 Mining income[ Szerkesztve ]
-
Zoli1977
csendes tag
válasz szazbolha #4490 üzenetére
Én is tele plotoltam egy 4 TB-os HDD-t madmax-el, Hpool-os ChiaPP plotokkal, de nem megy.
A miner fut, a hpool-on látom, hogy online a bánya 4 TB plot-al, de a Contribution és a revnue érték is 0, már 2 napja.
Esetleg valakinek ötlete, hogy mit felejtettem ki?[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
Sikerült gariztatni az egyik HDD-met és most újra kell plotoljak 4TB-t.
Tapasztalás: a régi madmax legalább 20-30%--al gyorsabb mint az új, pedig ugyanazokkal a paraméterekkel próbáltam.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok !
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy Ausztriai Mediamarkt-ben vásárolt RTX 3070-es kártya garanciális ügyintézése hogyan működik?
Tudom, hogy nem az erre szakosodott topic de itt találok talán a legtöbb olyan személyt aki érdemben tud válaszolni
Amit tudok, hogy személyesen lett vásárolva Bécsben Mediamarkt üzletben a kártya
Ha megvásárlom ezt a kártyát és gond lenne a kártyával későbbiekben hogyan tudom a garanciát érvényesíteni ?
Csak személyesen működhet? vagy ha elküldöm futárral az is jó ? egyáltalán én ügyintézhetem vagy csak az a személy aki személyesen vásárolta?Még1x sorry a kérdésért mivel nem az erre legmegfelelőbb topic, de reménykedve írok hátha valaki tudja rá a választ
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Zoli1977
csendes tag
Ez megvan, de ez sajnos nem sok. Ebből nem tudom meg mi micsoda.
Nekem leírás kellene, hogy mi pontosan mit takar.
Például ha a 28 threads esetén a multipliert 3-ra állítom akkor mi lesz?
Tudom ki kell próbálni, de fenti változók összes (vagy legalább is értelmezhető) konstellációját kipróbálni évekbe telne. -
ggg666
őstag
válasz Zoli1977 #4480 üzenetére
https://github.com/madMAx43v3r/chia-plotter
n, --count arg Number of plots to create (default = 1, -1 = infinite)
-r, --threads arg Number of threads (default = 4)
-u, --buckets arg Number of buckets (default = 256)
-v, --buckets3 arg Number of buckets for phase 3+4 (default = buckets)
-t, --tmpdir arg Temporary directory, needs ~220 GiB (default = $PWD)
-2, --tmpdir2 arg Temporary directory 2, needs ~110 GiB [RAM] (default = <tmpdir>)
-d, --finaldir arg Final directory (default = <tmpdir>)
-w, --waitforcopy Wait for copy to start next plot
-p, --poolkey arg Pool Public Key (48 bytes)
-c, --contract arg Pool Contract Address (62 chars)
-f, --farmerkey arg Farmer Public Key (48 bytes)
-G, --tmptoggle Alternate tmpdir/tmpdir2 (default = false)
-K, --rmulti2 arg Thread multiplier for P2 (default = 1)
--help Print help[ Szerkesztve ]
-
Zoli1977
csendes tag
Gondoltam kipróbálom a Hpool-on a Chai PP mining-ot is.
Letöltöttem, csatlakoztam, csináltam egy plot-ot, de amint elindítom a PP minert, azonnal megáll a gépen a régi miner. Ha leállítom az újat akkor utána újra megy a régi.
Mit ronthatok el? -
szazbolha
addikt
Már magam sem tudom, mivel elkezdtem 15 féle forkot bányászni.
Nagy menet volt.... mire beállítottam, de 2-3 nap után stabilizálódott a helyzet, 14 működik rendesen, de a hpool-t át kellett rakjam másik gépre.Asszam maradt még 750 plottom a HDD-k racionalizálása után, de a chia klónok 200-al kevesebbet látnak ebből. Van ami 550-et van ami 552 vagy 554-et.
Nem értem, de nem fogok újraplottolni. -
Cold3
tag
Ehh figyelitek az árfolyamot? Ennek van valami tudható/sejthető oka?
-
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Swar-ral plotolok, szeretnék nft plotot csinálni, de valamiért nem működik, csak solo plotot gyárt. A configban beállítottam a pool_contract_address-t, de a farmer_public_key és a pool_public_key üresen lett hagyva.
A pontos beállítás ez:name: D
max_plots: 1
farmer_public_key:
pool_public_key:
pool_contract_adress: "a gui-ban csatlakozott pool contract address-e"
temporary_directory: D:\
temporary2_directory:
destination_directory: H:\pool\
size: 32
bitfield: true
threads: 3
buckets: 128
memory_buffer: 3390
max_concurrent: 4
max_concurrent_with_start_early: 4
initial_delay_minutes: 0
stagger_minutes: 120
max_for_phase_1: 3
concurrency_start_early_phase: 4
concurrency_start_early_phase_delay: 0
temporary2_destination_sync: false
exclude_final_directory: false
skip_full_destinations: false
unix_process_priority: 10
windows_process_priority: 32
enable_cpu_affinity: false
cpu_affinity: [ 0, 1, 2, 3, 4, 5 ]Aki esetleg használ nft pool generálásra swart, tudna segíteni?
Köszönöm!
Üdv.
spgabor -
Topsp3d
csendes tag
Sziasztok!
Kb. péntek óta fogtam bele a farmolgatásba, plotolásba.
Rengetek dolog új még ebben a témában.(sőt csak új dolgok vannak)
Tegnap délután néztem rá a gépre és látom hogy van 0,25 chiám.
Csak nem értem hogy???
2 gép megy egyiken 4 a másikon 6 farm van./jelenleg/
Létezhet hogy én találtam a Chiát? Mert akkor ezt a rekordok könyvébe kellene bejegyeztetni!
Vagy van valami más jutalom is amiről nem tudok? -
pn4hvq
senior tag
A c:\Users\felhasználóneved\.chia\mainnet\config\-ban lévő config_bak.yaml-t nevezd át config.yaml-ra. Előtte minden chia-val kapcsolatos programot lőjj le (és ellenőrizd a feladatkezelőben, hogy nem fut-e harvester, farmer, stb).
Biztos, ami biztos alapon a jelenlegi config.yaml-t mentsd el.
Utána chia gui start, majd aztután a corepool. -
kovsol
titán
Gép restart után a corepool app nem akar menni. Could not connect to farmer. Retrying...
Sőt a chia gui a plot és a farming fül alatt csak karikázik(tölt be), nem mutat semmit.
Remélem nem lesz az, hogy a régi plotok már nem lesznek majd jók.May the Force be with you!
-
mgTerminator
veterán
válasz mgTerminator #4455 üzenetére
Na elkezdte úgyis csinálni hogy közben a Chia GUI is éppen plotol, dehát az 3-al egyszerre nem tekeri meg úgy a gépet és SSD-t mint ez egyedül.
Egyelőre 1-et gyártok le hogy lássam felismeri e, jó lesz e
-
KukiRudi
csendes újonc
válasz mgTerminator #4447 üzenetére
Érdemes még megkukkantani a c:\Users\felhasználónév\.chia\mainnet\plotter\ könyvtár logfájljait is. Ha már létre lett hozva pool-os plot a hivatalos gui-ban, akkor mutatnia kell a pool contract address-t is...
-
Tomi0703
addikt
Szerk.: Most nezem mar linkeltek a forumtars wikijet. Akkor torolheto a hsz-em.
[ Szerkesztve ]
-
johnny6.d
tag
válasz mgTerminator #4449 üzenetére
Ne viccelj , az sokáig tart.
Egyszerű:
chia_plot.exe -n <hány darab plotot akarsz> -r <hány CPU szál engedélyezett> -t <temp1 könyvtár> -2 <temp2 könyvtár, ez legyen RADMdisk vagy a gyorsabb SSD, ha van kettő> -d <elkészült plot célkönyvtár> -c <contract address> -f <farmerkey>"There's no place like 127.0.0.1"
-
johnny6.d
tag
Létrehozol egy NFT-t GUI-ban.
Powershell-ben kiadod a "chia plotnft show" parancsot.
Megkeresed a P2 singleton address-t és ez lesz az NFT-hez kapcsolódó pool contract address.
mZoleee csinált egy wiki-t plotoláshoz."There's no place like 127.0.0.1"
-
johnny6.d
tag
válasz mgTerminator #4445 üzenetére
A farmer key és pool contract address kell.
"There's no place like 127.0.0.1"
-
mgTerminator
veterán
Ha MadMax-el akarok plotolni NFT plotokat akkor a farmer public key vagy a pool public key és az NFT addresshez mit kell írni?
-
ggg666
őstag
Farmergép telepítés megint csúszik. Az új táp megint csak hibás tápteszter szerint, úgy látszik ennyit ér a seasonic név is: -12v-os ág hh magas feszültség!!! A másikban is seasonic belső volt ugyanez volt a hiba, hiába van rá a 12 év garancia, javítani sem tudták!!! Visszaadták az árát inkább 1,5 hónap után.
[ Szerkesztve ]
-
spgabor
aktív tag
válasz mgTerminator #4442 üzenetére
Space-ben vagyok én is. Eddig nem volt vele gond.
GUI a legfrissebb, többször újraindítottam, de ugyanúgy nem mutat semmit. Manuálisan frissítve sem jó.
Ha valami pol plot volt, egy mappa áthelyezés után azt sem értem, hogy miért lett szóló. -
-
spgabor
aktív tag
Szerintetek az miért lehet, hogy a pool plotjaimat átmásoltam egy másik lemezre. A másik lemez elérési útját a progiban hozzá adtam az Add a plot gomb melletti három pontocska alatt. Az óta a pool plotjaimat nullaként kezeli, és szóló bányászatként mutatja. Poolban a másolás óta nem látok aktív plotot. Mi ennek az oka?
Illetve swar-ral plotolok, az az óta létrehozott plotokat szintén szóló plotként kezeli, pedig a swar napok óta megy folyamatosan.[ Szerkesztve ]
-
Cold3
tag
Mondjuk az meg fog érni egy misét, hogy mi van akkor ha elcserélem a coin-om teszem azt kenyérre. Sejtem, hogy az lesz a válasz, amikor megkérdezek a témában jártasabb gazdasági szakértőt, hogy elvileg de jure meg kell fizetni. Viszont a de facto az felettébb érdekes lesz. Még mindig sok a 13,5% vagy a tételes költségelés. Nem vesz semmit figyelembe az a gondom vele és nem a mértéke.
-
Cold3
tag
válasz szazbolha #4433 üzenetére
Ebbe is belekotyogok. Nem csak akkor keletkezik, adóköteles jövedelem, ha és amikor forintra váltódik? Addig azt csinálsz vele amit akarsz. Én legalábbis csak ilyesmit olvastam, de nem értek hozzá és pusztán csak érdekelne, hogy a kerekedés miért generál többlet adót?
-
szazbolha
addikt
válasz szazbolha #4432 üzenetére
Egyébként van még át nem váltott XCH-m, mert 280 USD/XCH árfolyam alatt már kivártam.
Vajon 0,1 XCH ért mennyi klónt kaphatnék?
És vajon a klónok értéke nagyobb lesz mintha etheriumba raknám?De ez már kereskedés lenne és annak bonyolultabb az adózása mint a bányászatnak.
-
-
szazbolha
addikt
Chia árfolyam 180 körül stabilizálódott, hpool bevétel 3,7 USD/100TB/nap.
85 TB farmom maradt, ami kb netto 3 USD-t termel, ez napi 900Ft. Havi 27.000 Ft.Ha most eladom a 85TB HDD állományomat 5000 Ft/TB áron akkor kapok 425.000 Ft-ot, amelyet 472 nap alatt tudnék kitermelni.
Tegnap leállítottam a farmolást eladtam 2 gépet és most újra kéne szervezzem a farmomat.
Még vacilálok, hogy eladjam vagy folytassam.
Ha eladom az össze cuccot, akkor 2,5 hónap után pluszban vagyok.
Még úgy is, hogy átvertek 4 külső HDD-vel, egy belsőt nem gariztattak le és pár cuccot feleslegesen vettem meg.Csak egy újabb kaland volt.....
-
KukiRudi
csendes újonc
válasz MasterDeeJay #4427 üzenetére
Pont az a vicces, hogy a hivatalos chia alkalmazás és a corepool együtt 5%-ot eszik, miközben a flancos forkok folyamatosan 20-30%-on tartják a procit. A farmgépnek épp az a lényege, hogy észrevétlenül, hangtalanul megyeget a háttérben, régi cpu-val...
-
Kecsua
tag
válasz MasterDeeJay #4427 üzenetére
Jelenleg egy i7 7700t van a farmgépben., de le akartam cserélni egy i3 6100-re.
Csak a chiára elég is lenne az i3, de ha más fork is megy mellé lehet kevés lesz, ezért kérdeztem.
Memória nem gond az van 16giga.
(bár az elején csak 8giga ramot szándékoztam a gépben hagyni) -
-
KukiRudi
csendes újonc
Teszt jelleggel felkerült a chia mellé a dogechia és a goji fork. A farmergépben egy első generációs i5 processzor van, ami jelenleg folyamatosan 80%-on megy és a memóriából is kb. 700 Mb-ot esznek egyenként. Jó lenne, ha valaki okosba kitalálna valamit, hogy a forkok futtatása annyi erőforrással fusson, mint pl. a hpool minere mert ez így eléggé cpu és memóriazabáló.
-
Kecsua
tag
válasz MasterDeeJay #4418 üzenetére
Mennyi a gépigénye ha szabad tudni?
Hány magos proci illetve mennyi ram kell nekik ha együtt fut ez a majd tucat alkalmazás? -
Zoli1977
csendes tag
Van valaki aki farmol Hpool-on Chia OG-t és Chia PP-t is?
Van még pár TB amit beplotolnék, de nem tudom melyik irányba menjek tovább.
Van különbség a bevételekben? -
gianfrancoz
csendes tag
Van discord csatorna, ahol cserélgetik ezeket kb fix árfolyamon. Szóval nincs egyik sem tőzsdén, értéke talán mégis van
-
sittes79
addikt
válasz MasterDeeJay #4421 üzenetére
Ez a szép a kriptoban minden lehetséges és annak az ellenkezője is. Lásd dogecoin
-
Farm gépen nincs éles kulcs amin pénz lenne. Corepool meg más walletre megy amit nem látott a farmgép.
A többi coin meg semmit nem ér még, csak poénból bányászom.
sittes79
0 értékük van, majd egyszer lehet valamelyik befut de felraktam csak úgy.
Ha lesz értéke valamelyiknek akkor csinálok rá még egy walletet amibe megy át biztonságos helyre a cucc.
Lehet bekattan musk és poénból vegy egy rakat kutyáscsijás coint. Azaz elöbb valamelyik váltónak jegyeznie kellene.[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Oszt ezeket hol lehet euróra váltani? Vagy csak gyűjtünk
-
Qrcy
csendes tag
Nem féltek, hogy valamelyik swje elviszi a privát kulcsokat "máshová"?
Vagy a chia bevételt eleve másik tárcában tartjátok?
[ Szerkesztve ]
Qrcy
-
-
gratzner
tag
válasz whitetiger11 #4400 üzenetére
Azt hiszem ez nem volt annyira haszontalan hsz...
Az tuti, hogy napokon belül neki kell állnom ezeknek az altoknak a megismeréséhez. Engedj már meg néhány kérdést, köszi
Ezek a számok havi bevételek a 40 TB-ra számolva?
Mindet lehet régi plotokkal farmolni párhuzamosan a Chia-val?
Én Flora-t kezdtem a napokban farmolni, de csak az új fajta plotjaimat hajlandó farmolni, a régiekre invalid-ot ír Talán kellene szereznem belőle régebbi klienst és azzal próbálni?Kicsit más:
Ennyi gui elfut szépen egyszerre a nasokon? Őszintén szólva - bár nálam megy a MadMax is, lehet/tuti ez fogja a vasakat - már a Flora gui is döcög a Chia gui mellett.
Illetve a szinkronizálásban ezek szerint egyáltalán nem zavarják egymást a párhuzamos farmok, ez jó! Régebben olvastam róla, hogy para lehet vele, de majd máskor nem olvasgatok ennyi hülyeséget 🤣Köszi szépen bármire is reagálsz majd
-
kigyi_23
addikt
válasz gianfrancoz #4415 üzenetére
Nem 40TB-on farmol csak ennyire osztotta le a kifarmolt mennyiséget, hogy jobban tudjanak kalkulálni vele a fórumtársak. Már leírta az előbb.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
gianfrancoz
csendes tag
válasz whitetiger11 #4414 üzenetére
Chiarose 771,43 darab
-
whitetiger11
kezdő
válasz gianfrancoz #4402 üzenetére
Mit jelent, hogy “nem egész cuccot farmolni”?
-
whitetiger11
kezdő
Úgy, hogy nem értek hozzá . De komolyan nem. Elindítom a gui-t, hozzáadom a Nas-ok elérési lehetőségét, aztán örülök ha beesik valami 😂😂😂 (tudva hogy nem reagálnak időben a nas-ok) - és nem 40 TB-m van, hanem jóval több, csak átszámoltam 40-re, mert azt láttam, hogy a fórumon sokaknak van kb ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz whitetiger11 #4408 üzenetére
Bocs TB akart lenni... Ha jól értem a plotokat több kliensel farmolod. Az a kérdés, hogy ezt hogy sikerült beállítani?
-
Stanlee
őstag
válasz whitetiger11 #4409 üzenetére
A kerdes az volt, hogy ha hivatalos pool-t akar hasznalni, ujra kell plottolni, vagy sem? Erre az a valasz, hogy ujra kell plottolni.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
oZone762
tag
én nem sietek
-
veterán
És hogy tudsz párhuzamosan 40 gbon farmolni velük?
-
gianfrancoz
csendes tag
Amit nem értek, hogy mégis hogy tudsz nem egész cuccot farmolni
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest