Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Mennyi tapasztalattal keresnek embert?
Az a baj, hogy az elvárt tapasztalatnak és egyéb skilleknek megfelelően, rettenetesen nagy a szórás, hogy mennyit lehet elkérni.
Ha seniort keresnek (legalább 4-5 év tapasztalattal), és releváns a két nyelv tudása is az adott munkakörben, akkor szerintem simán elkérhet bruttó 600-700K-t, és ez inkább az alja az elérhető bérnek."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
nagyúr
közvetlenül pályázik, vagy állásközvetítőn keresztül? utóbbinak meg lehet mondani, hogy ennyire gondoltatok, de mivel ti is azt akarjátok, hogy ebből állás legyen, ha úgy látja, hogy fölélőttél a keretnek, akkor szóljon.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Egon
nagyúr
-
MATEO6600
őstag
válasz kurion #10681 üzenetére
"ami lássuk be fontos mert sokszor ezen múlik, hogy behívnak e egy interjúra vagy sem."
Lássuk be, ezzel a kis mellékmondatoddal szép kis flame háborút indítottál
Enyém még EuroPass alapú, nem tudom mennyire elavult (nagyon?), nem értek a külcsínyhez. Ha azt mondjátok érdemes lecserélni, 5 perc munka átszerkeszteni más formára úgy is. -
-
válasz kurion #11444 üzenetére
Igazabol ha bemesz minden nap harom-negyszer random idoben a fonok irodajaba, es csak 5 percig nezed, aztan kimesz, mindezt ugy, hogy 1-2 naponta egyszer meredt nezes kozben egy pillanatra random eluvoltod magad, akkor szerintem akar aug 1 elott is el fogsz tudni menni.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
válasz kurion #11448 üzenetére
Igazabol amugy, komolyra forditva a szot, azzal jarsz a legjobban, ha megprobalsz valami kompromisszumot elerni. Aug 1 be kell latnod, hogy nagyon kozel van, En se engednek el senkit egy het alatt.
Nem tudom mennyi a felmondasi idod, de altalaban meg lehet azt beszelni, hogy egy honap utan legyel elengedve, meg az uj hely is meg szokta erteni, hogy van felmondasi idod. Beszelj a fonokoddel ertelmesen, ha nem teljesen sik hulye, erteni fogja, hogy neki is csak rossz, ha valaki olyan dolgozik ott, aki nagyon nem akar."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
válasz kurion #11444 üzenetére
Felhívod az új munkáltatót, hogy kérlek változtassuk az első napot XY-ra, 2019 van, elvileg ebből semmi problémád nem lehet. Velem is ez volt a mostani munkahelyemen, de egy email/telefon megoldotta a dolgot, a HR-es hölgy fél órán belül küldte a módosított dátummal az offerem.
Az volt ugyanis, hogy kedves korábbi munkáltatómnál a szerződésben 60 nap felmondási idő volt. Leültem meetingszobába a volt főnökömmel, teljesen normálisan mondtam mi a helyzet és jeleztem, hogy tudom hogy így is létszámhiány van, ezért csak 10 napot engedjen el a 60-ból, hogy X hónap elsején (ami munkanapra esett) már kezdhessek az új helyen. 2 percet nem votlunk bent, mert bevolt sértődve, hogy felmondok csak rávágta, hogy "persze-persze, legyen igy, remélem ott megtalálod a számításaid, kérlek emailben is ezt küldd át nekem és az én főnökömnek". Ezt nyilván meg is tettem, hivatalos felmondólevelet a mailbe becsatoltam stb.
Mentem be 22:00-ra (éjszakai műszakon voltam akkor pont - tech support) és egy olyan levél várt, ami nem elég, hogy visszautasította, mert az egy dolog, azt is lehet normál felnőtt hangnemben, hanem egy kioktató, hogy mit képzelek magamról, hogy hogy működik ez a cég, hogy majd az én kényem kedvem szerint csak 50 napot maradok 60 helyett, aláírtam anno velük ezért szépen köteles vagyok ehhez tartani magam... Remélem te, és minden kedves komment olvasó ki tudja találni, hogy mennyi volt a bevitt értékem az ezutáni két hónapban.
Mindegy, te ne járj így (és nem is fogsz nyugi), csak sztorizni akartam egyet
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
axioma
veterán
válasz kurion #11448 üzenetére
En csak azt nem latom a sztoriban, hogy a leendo helyeden mit mondtal, hogy mar nem is vagy allasban, vagy felmondas alatt? Hogy hihettek el az aug1-et ha tudtak, hogy van munkahelyed?
Masik, amikor nekem volt jopar evvel ezelott valtasom, akkor azzal tudtam kicsit jatszani, hogy volt bentmaradt szabim, es kertem, hogy ne adjak ki, hanem annyival korabbi kozos megegyezeses felmondas es szab.megvaltaskent fizetik ki. Nekik ez mar tenyleg nulla kulonbseg (kiveve ha nem akarjak hogy kozos megegyezes legyen, de eddig inkabb arra tereltek). -
válasz kurion #14951 üzenetére
Köszönöm!
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
-
nyunyu
félisten
válasz kurion #15372 üzenetére
Nekem az volt a kedvencem, mikor behívtak, elkezdték mondani mit nem tudok meg mit nem láttam még, ilyen kellemetlenül megalázóan, hogy ezzel harangozzák be a nevetséges ajánlatot amit adtak.
Egyszer interjúvoltatott egy ilyen seggfej, aztán amikor benyögte, hogy próbaidőre -20%, aztán majd meglátjuk, ott álltam fel az interjúról, aztán eljöttem.
Nárciszoknak nem dolgozom.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
BE4GLE
aktív tag
válasz kurion #15372 üzenetére
Gondolom a módszer az, hogy behívnak senior fejlesztőket, kérdeznek tőlük tök irreleváns dolgokat, hogy elbizonytalanítsák őket, aztán megajánlanak nekik egy medior bért. Valamelyik balek csak elvállalja előbb utóbb. Nekem is volt ilyen interjúm. A ilyen cégek vezetői nem értik meg, hogy ha senior fejlesztőt akarnak, akkor a bérsávot is úgy kell meghatározni. Aki a technikai interjút csinálja, az már eleve rossz helyzetből indul, mert el kell hitetnie a jelentkezővel, hogy nem elég jó bérigényéhez, de elég jó ahhoz, hogy fölvegye a cég.
Redmi Note 9 Pro
-
coco2
őstag
válasz kurion #15858 üzenetére
Nem vagyok prémiumon, és mégis dobál nekem állásértesítőket "contractor" címszó alapján. Mintha valamikor regiszterkor jelezte volna, hogy egyenlőre az az egy lesz beállítva, de később nem találtam, mi újság vele, és azóta sem találom Merrefele lehet az a beállítás?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
nagyúr
válasz kurion #16202 üzenetére
Engem annak idején, 2004-ben az akkori osztályvezető azért nem akart felvenni, mert tetoválás van az alkaromon. Az interjú rendben ment, meg volt elégedve mindenki, de az osztályvezető félrehívta a HR-est, hogy "dehát ez tetovált". Azért mondjuk felvettek, évekkel később pedig a főnöke főnöke lettem, akkor már nem volt ezzel problémája. Azóta mindig hosszúujjú ingben megyek interjúra, ne legyen ebből gond.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dellfanboy
őstag
válasz kurion #16256 üzenetére
én ált írok egy emailt ha a megbeszélt időpontig nem kapok jelzést.persze elég hivatalosan, szépen megfogalmazva. hogy lássák én szeretnék ott dolgozni, de annyira nem izgatom magam van kismillio munkahely...
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest