Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Milyen routert?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #28384 üzenetére
Nekem is borzaszto szenvedes lett a hasznalata a frissites ota, pedig csak nagyon alap dolgokat csinalok benne.
Lenovo T480s, az elozo verzio teljesen jol ment.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz *Ropi* #27050 üzenetére
Hi!
"Amúgy a jelenlegi konfig: intel core 2 duo e8200 2,6 ghz, 8gb ram ddr2, ssd, gtx 460 760mb
Ahogy látszik, ez sem egy mai darab, de én ezzel vígan elvagyok, ennél több nekem nem kell."Én most is használom ezeket, ezzel, nekem nem kell ennél gyorsabb. Kérdés, hogy az a NUC hol áll ehhez a konfighoz képest.
szerk: munkahelyen pedig egy int hd graphics 630-al használom ezeket a programokat, a legújabb verziókat. Amire nekem kell, bőven elég, de vajon az a nuc is tudja-e ezt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne célom, hogy minél olcsóbban kihozzak egy nagyon mini gépet, amivel kiválhatom a jelenlegi PC-t. Raspberry Pi-t néztem először, aztán ott ajánlották ezt a típust helyette:
NUC 6CAYH 8g rammal, ssd-velNappaliban van most a PC, de eléggé zavar a nagy ház, a búgó ventillátorok, és feleslegesen is fogyaszt ~100W-ot. Helyette szeretnék egy nagyon kicsi gépet, ami szinte láthatatlan lenne, halk és nagyon fontos, hogy kevest fogyasszon.
Amire használva lenne: netezés, filmezés (max full hd), zene, office programcsomag használata, és torrent (akár külső hdd-re)
Persze a PC is megmaradna, de az menne át egy másik szobába, ahol nincsen szem előtt.
És amiért itt teszem fel a kérdésem : Alkalmanként használok Photoshopot, Illustratort és Indesignt is. (fényképek utómunkája, néha kiadványok szerkesztése, de semmi extrém dolog, nincs 3d tervezés meg hasonlók) Ha még ezeket is vinné ez a kis kütyü, akkor a jelenlegi PC végleg eltűnne
Amúgy a jelenlegi konfig: intel core 2 duo e8200 2,6 ghz, 8gb ram ddr2, ssd, gtx 460 760mb
Ahogy látszik, ez sem egy mai darab, de én ezzel vígan elvagyok, ennél több nekem nem kell.Köszönöm előre is!
-
törölt tag
a kép méreteit kell csökkenteni ahhoz hogy nagyobb dpi legyen
pl image > imgage size > resample elől vedd ki a pipát
így mikor átírod a 72-t 300-ra, a kép mérete is csökkenni fog
persze függ attól mekkorában lesz nyomtatva
egy 4896×3264 kép 72 dpivel ~172×115 cm, 300-al ~41×27 cm -
törölt tag
válasz Tav-Csoves #24952 üzenetére
Lehet az is egy megoldás, hogy kiválasztasz egy tisztább csempét (vagy egyet megcsinálsz tisztára), kivágod, és minden csempe helyére egyesével beilleszted. Viszont így a fények/árnyékok természetellenesek lesznek, és ez sem túl gyors, ha precíz akarsz lenni.
Vagy lefotózod újra, de előtte felmosol -
törölt tag
válasz BonFire #17871 üzenetére
A margóban igazad van, a cukron is valóban javítani kell.
Viszont szerintem kell a befédelődő mikulás is, hogyan mutassam meg másképp, hogy hátrahúzható? (amúgy nem voltam biztos abban, hogy ez látszik rajta, de megkérdeztem 10 éves unokaöcsémet, és egyből tudta, hogy hogyan működik ) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz BonFire #17863 üzenetére
Engem érdekelne, hogy miért nem jó, nem sértődök meg, és nem is cseszlek le, ha nem értek veled egyet. Több szem többet lát. Mindenki elfogult a saját munkájával, ezért szükséges, hogy mások is mondjanak róla véleményt.
Angol nyelven kell, semmi más. Európa összes országába megy. -
-
törölt tag
Sziasztok!
Munkahelyen valószínűleg megnyertem a termékek fotózását és azok 'designolását'.
Kis olcsó kínai játékokról van szó.Idáig ehhez hasonló képek készültek (ezt már én készítettem (első próbálkozás) )
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek, hogyan lehet másképp bemutatni egy ilyesmi terméket.
- kép mérete adott, a/4
- lábléc fix
- be kell mutatni, hogy van csomagolva, külön egy darabot és valahogy meg is kell mutatni, hogy mit is tud a termék és kedvet csinálni hozzá
- látszódnia kell, milyen típusú cukorka van csomagolva hozzá
- nevét kell jól láthatóan kiírni és, hogy hány darab van egy dobozbanEz igazából megegyezik az előző designer koncepciójával, de mivel nincs más ötletem, hogyan lehet másképp bemutatni, hogy minden kritériumnak megfeleljen, ezért 'másoltam'
Betűtípusra először az az ötletem volt, hogy ugyanolyat használok, mint ami a dobozon van, de mivel ez nem elvárás, így nem szenvedtem azzal, hogy összehozzak egy ugyanolyat.
Túl sokat nem fizetnek érte, egy kezdőnek se, azaz nekem, nem éri meg 3 óránál (fotózással együtt) többet foglalkoznia egy képpel.
Ha van jó ötletetek, szívesen fogadom, hátha meg is tudom valósítani
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem
Van egy ilyen termék:Az a piros kerek műanyag egy led világítást pörget rajta, mikor felhúzzák a játékot.
Azt szeretném, ha nem fotózáskor kellene működtetnem, hanem utólag ps-ben fel tudnám tenni rá ezt az effektet, mintha világítana.
Egy pontos led világítást már tudom hogyan kell csinálni, de hogy ilyen ívben legyen, azt nem
Tudtok segíteni ebben? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ilyen pc-m most.
E8200 core2duo 2,4ghz; samsung 120gb ssd, gtx460; 4gb memóriaPS szempontjából mivel járok jobban: proci csere 4 magosra, vagy memória 8gb-ra?
-
törölt tag
válasz hibavissza #17378 üzenetére
köszi
sajnos nekem nem kínálja fel a camera raw-ban való megnyitást, mikor photoshopon belül a mini bridge-ben választom ki a képeket -
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék egyszerre több képet betölteni camera raw-ba (160 kép).
Bridge-ben kijelöltem a képeket, jobb klikk, megnyitás camera raw programban...
Nem nyitja meg és a következő hibaüzenetet adja:A bridge szülőalkalmazása nem aktív.
A bridge alkalmazásához működéséhez az szükséges, hogy előzőleg legalább egyszer elindítsanak egy feljogosító terméket a funkció engedélyezéséhez.Ezt nem igazán értem
-
törölt tag
lehet, de azt sose használtam
szeretném, ha a programok száma közelítene az 1-hez, amikkel a képeket feldolgozom.
idáig lightroom-ot használtam, de rájöttem, hogy photoshop sokkal univerzálisabb, ugyanazokat a dolgokat meg tudom csinálni benne, mint lightroomban, csak még részletesebben és gyorsabban isamúgy lehet megtaláltam: fájl -> parancsfájlok -> képfeldolgozó
-
törölt tag
photoshop (cs6)-ban lehet olyat csinálni, mint lightroomban, hogy van egy mappám 100 nyers képpel, amikre egységesen szeretnék ráhúzni pl. fehéregyensúly módosítást, majd elmenteni jpeg-be mindet egy kattintással?
leváltanám ligroomot, nem tudom miért, de nálam az csigalassúságú photoshophoz képest...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ViZion #16170 üzenetére
de ha tifben mentem, akkor ugye meg tudom tenni hogy később kicsit állítok a színeken, kicsit később még élesítek, kicsit később átrakom ff-be és a folyamatos rámentés nem jár veszteséggel?
annyira nincsenek durván szétfotosoppolva a képek, nincs sok-sok réteg, csak vágás, szín, egy-két oda nem illő tárgy kiszedés stb. -
törölt tag
nekem a fájl mérete nem gond
azért preferálom jobban a tifet, mert akkor nem kell jpeget is mentenem mellé, hogy végig tudjam nézegetni a képeket
főleg hogy nyers anyagot is el kéne tenni, az úgy már 3 féle kiterjesztés lenne -
törölt tag
egyelőre nincsen különösebb cél, azért érdekel hogy hogyan tároljam, hogy ha netán valamikor úgy döntök, hogy be szeretném kereteztetni valamelyik képemet, akkor azt jó minőségben tudjam nyomtattatni
és ha előtte valamit változtatni kellene rajta, akkor azt meg tudjam tenni
ezekszerint a tif nem ugyanannyi adatot tárol el, mint a psd?
az erdetitől készült rétegmásolat se az eredeti lenne, mert mikor megnyitom a képet, akkor már camera raw-ban változtatok rajta
tehát fontosabb képeknél raw-ot tartsam meg inkább? -
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy psd vagy tif fájlba érdemesebb elmenteni a feldolgozott képeimet?
Tif-nek előnye, hogy 'bármivel'meg lehet nyitni, meg lehet nézni.
De ha később mégis változtatnék rajta valamit, akkor ugyanolyan jó, mintha psd-be mentettem volna el? A tif is veszteségmentes? (lzw tömörítésben mentem el a képeket)
Illetve ha tif-be mentem el, akkor utána azt le tudom resetelni és előszedni az eredeti nyers képet vagy azért a raw képeket (a fontosabb képeknél) érdemes megtartani? -
-
törölt tag
válasz BonFire #14567 üzenetére
tudom, hogy e8200 nem egy mai darab, de minden funkciójában nagyon gyors a program, de kivágáskor ha balra akarom vinni a képet alig vánszorog...és ez is tök érdekes, csak ha balra, minden más irányba teljesen jól megy
másik gépen meg tök simán megy
először azt hittem, valami program hiba, de mikor láttam, hogy az irodai gépen ilyen simán megy, kicsit elszontyolodtam.
lehet felteszem majd a 32 bites verziót, de most van egy munkám és nem akarom most leszedni a programot a gépről, addig kibírom valahogy
de az is lehet van valami beállítás, ami megoldana mindent, vagy magába aprogramban, vagy windowsban -
törölt tag
válasz BonFire #14565 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Van kettő pc. Az egyik egy viszonylag jó gép, E8200 proci, 4gb ram, gtx460 vga, 7200 hdd.
És van egy másik pc. Az egy irodai gép, celeron 1,8 ghz, 2gb ram, integrált vga, 5200 hdd.Mind a kettőn adobe photoshop cs6 van. Az irodai gépen 32 bites verzió, a jobbikon 64 bites verzió.
Az irodain érezhetően lassabb minden folyamat, de!
Amikor körbevágok egy képet, akkor a jobbik gép proci hűtője maxon pörög, felfele, lefele jobbra tökéletesen tudom mozgatni a képet, de balra iszonyatosan lassan megy. Mindezt kivágás közben.
Az irodai gépen viszont semmi ilyesmi. Tökéletesen tudom mozgatni minden irányba a képet.
Nem értem, hogy lehet hogy az izmosabb gépen megy rosszabbul.
Mind a 2 gépen win7 ultimate van, egyiken 32 bit másikon 64. -
törölt tag
válasz BonFire #14378 üzenetére
Sziasztok!
Elnézést, ha ez egy nagyon amatőr kérdés, de hát az vagyok..
Meg tudnátok mondani, hogy CS6-ban hogyan kell a sokszög kijelölő eszköz és a szabad kezű kijelőlő eszköz között váltani kijelőlés közben?
szerk: BonFire: ez igazából nem a tiedre válasz, csak félrenyomtam
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Robogó, kismotor
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Horgász topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.