Új hozzászólás Aktív témák
-
Racze
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy miért van az, ha egy kijelölök egy alakzatot, és rá akarom adni a stroke-ot, mindig a centeres beállítást használja (az align stroke-nál nem enged mást választani)? Hogy tudnám beállítani, hogy mondjuk kívülről adja rá a körvonalat?
Másik kérdésem pedig: Hogy tudok úgy két alakzatot teljesen összeolvasztani, hogy utána utána minden beállítás egy alakzatként kezelje azt (pl stroke)? Próbálkoztam a slice tool-lal, de ez a "path-join" - módszer nem jött össze :S.
Bocsi, ha ezek amatőr kérdések, de most kezdtem használni először, és elég sok még a szürke folt. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Racze
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha van egy alakzatom, amit több elemből olvasztottam össze, akkor hogy tudom úgy kivenni a felesleges path-eket és anchor pointokat, hogy a kitöltő szín megmaradjon? Most úgy néz ki, ha az alakzat közepéből törlök egy anchor pointot, akkor a pathek összeugranak, és közöttük kimarad egy kis fehér, kitöltetlen rész. Benyomtam az "add to shape area"-t és az expandot is, de még mindig külön elemekként érzékeli az egészet valamiért.
-
Racze
tag
Pedig pont az volt a lényeg, hogy a lyukakat megszüntessem , de közben meg is lett a megoldás, csak elég macerás mert baromi sok benne a felesleg. Direct selection tool-lal kijelölöm a path-t is meg az achorpontot is és delete, a lyukat meg ki tudom tölteni a live paint buckettel. Na ezzel még el fogok egy darabig vacakolni .
-
Racze
tag
Hali!
Lehet, h nagyon hülye kérdést teszek most fel, de valamilyen oknál fogva eltűnt a színpaletta a swatches panelről. Azt hogy tudom visszahozni?
Köszi.
-
Racze
tag
Hali!
Segítsetek pls, mert elakadtam. Vagy én vagyok a nagyon hülye, vagy nem is tudom, de van ami egyszerűen nem akar összejönni.
Na a helyzet az, hogy van 2 objektumom, amit össze kéne olvasztani eggyé. Sarokpontokon szépen összehúztam őket, és elvileg az "add to shape area" funkció működik is, de amikor ki akarom szedni a felesleges belső éleket, és a szintén felesleges anchor pointokat, akkor széthullik az egész, és a végpontokat nem tudom összekötni se, mert azok nincsenek is. Itt van a kép, amiről szó van:
-
Racze
tag
válasz BonFire #1211 üzenetére
Ejj, épp írni akartam, h nem jutottam előrébb, de valahogy csak sikerült . Bepipáltam a pathfinder palettán amit írtál, de ekkor még semmi. Annyit csináltam végülis, h az egyik alakzat felső sarkát elhúztam a másik alakzatba, és utána egyesítettem (+expand), ezzel eltűntek a belső élek, a végén meg csak 1 felesleges anchorpointot szedtem ki, és nem is hullott szét az alakzat. Valószínűleg az volt a baj, hogy az alakzatok nem metszették egymást, hanem csak a sarokpontokon érintkeztek. Nem tudom, hogy a fenébe sikerült, de nagyon köszönöm a segítséget .
[ Szerkesztve ]
-
Racze
tag
Üdvözlet!
Lehet hogy megint egy nagyon zsibbasztó kérdéssel fordulok hozzátok, de hát mit lehet tenni?! Szóval, hogy tudom lementeni úgy az elkészült képet png formátumba, hogy ne az egész dokumentumot kapjam végeredménynek széltében-hosszában, hanem csak azt a részt, amin van is valami? Tehát csak az alakzat kellene, a felesleges transzparens háttér nem.****
-
Racze
tag
válasz BonFire #1472 üzenetére
Bocsánat, marha rosszul fogalmaztam, tudom én hogy a befoglaló forma az négyszög, az átlátszó háttérrel sincs bajom, pusztán az volt a problémám, hogy az egész artboardot mentette el program, holott nagy része kitöltetlen volt. Pedig mintha úgy rémlene, hogy korábban már sikerült úgy menteni, h csak az alakzat lett a végeredmény a legszűkebb befoglaló formában (és azt automatikusan csinálta valahogy). De ahogy olvasom a korábban hozzászólókat, csak az artboard átméretezésével lehetséges ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest