Új hozzászólás Aktív témák
-
cd930
aktív tag
válasz
balazsbence #4338 üzenetére
Kacérkodtam a gondolattal, hogy multit csináltassak, de olyan sokat vagyok gép előtt, hogy fontosabbnak ítéltem meg, hogy minél kisebb fejmozgással lássam a teljes képernyőt, ne szűküljön be a középső sáv.
Emiatt lett közelre egy munkaszemüveg, ami 2 méterig tök jó, sajnos van, hogy ránézek benne a 4 méterre lévő tévére vagy beltéren pár méterre. Az optikus szerint ez nagyon nem jó, mert rontani tudja a szemet. Erről te is így vélekedsz?
A mindennapokra mindenképp az a célom, hogy multit csináltassak, de a fullos Hoya még akciósan is 240 lett volna.
-
cd930
aktív tag
válasz
balazsbence #4331 üzenetére
A 65 éves életkor még messze van, akkor marad a szemüveg
50 éves kor után általában milyen gyakran szükséges a romlás miatt erősebb szemüveget cserélni? -
cd930
aktív tag
válasz
pontyos #4327 üzenetére
Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, hasonló cipőben járok, hasonló kondíciókkal.
Nagyon sok a képernyőidőm, napközben rengeteg monitor és telefon, este tévé, folyamatosan romlik a szemem.
Munkaszemüveg + távoli egyfókuszú mellett döntöttem, de szívesen letenném..Engem is nagyon érdekel, hogy milyen életkorban nem lesz rövidtávra kidobott pénz a lézeres szemműtét. Mennyire kőbe vésett a 60 vagy 65 év? A szemműtét előtti vizsgálat ezt jobban meg tudná mutatni?
Persze gondolom nem beszélnének le róla, hogy műttessem, ez nekik pénz.Az volna még fontos, hogy ha most megcsináltatnám, mennyi idő alatt romlana megint annyit, hogy ne legyen elég hosszú a kezem a telefon nézéséhez vagy olvasáshoz.
-
cd930
aktív tag
Túl a kontrollvizsgálaton, szinte semmi változás, így erősebb szemüveg kell, meg is rendeltem.
Nem volt a topicban szó róla, hogy a HOYA lencsékre 25% akció van szeptember végéig és bizonytalan, hogy a sokak által várt látás hónapjában (októberben) is lesz-e ilyen akció.Végül szerintem veszedelmesen jó áron sikerült egy munkaszemüveget és egy egyfúkuszú távoli szemüveget csináltatni napszemüveg előtéttel, mert a kettő összesen 120k volt (igaz egy alig használt keretembe teszi a munkaszemüveg lencséket, de ha mindkét keretet ott vettem vlna, az is meglett volna 150k-ból).
Aki tudja, írja meg, lesz-e októberben is HOYA lencse akció, mert ha nem, ne várjatok, csináltassatok szeptemberben szemüveget.
-
cd930
aktív tag
válasz
Mercutio_ #4247 üzenetére
Nekem is évek óta bifokális munkaszemüvegem van. A szemem romlik, most akarok újat csináltatni. Az utóbbi időben észrevettem, hogy már nem kényelmetlen fennhagyni a szemüveget monitortávolságon túlra is, akár 2-3 méterre.
Ma voltam szemvizsgálaton, ahol elképedt az optometrista, hogy a távolsági egyfókuszúra olyan erősséget ad ki a gép, mint ami a munkaszemüveg erőssége (eddig bő egy dioptriával kevesebb kellett távolra).
Megkérdezte, hogy nem szoktam-e a magamon felejteni a szemüveget.
Bevallottam, hogy de. Mondta, hogy akkor fals lehet az eredmény, menjek vissza máskor, de előtte fél napig semmilyen szemüveg ne legyen rajtam.
Folyt köv. -
cd930
aktív tag
válasz
Mercutio_ #4234 üzenetére
Ha részt vesz a látás hónapja akcióban, akkor mindenkinek ingyen vizsgálják, én már ezt több optikában is megtettem az évek során.
Ha nem vásárolsz szemüveget a vizsgálat alapján, az eredményt csak fizetés ellenében adják ki. Jól is van ez így.
Mivel elég drága lett volna a szemüveg a Trend Optikában, ahol nagyon menő gépük van, én is kifizettem azt a 10ezer Ft-ot, hogy megkapjam az eredményt.
Idén viszont csináltatnom kell szemüveget, ezért keresek olyan optikát, akik szintén jól vizsgálnak, de nem kell százezreket kiadni a szemüvegért. -
cd930
aktív tag
Jövő hónapban látás hónapja.
Idén olyan helyre mennék vizsgálatra, ahol jó minőségben és kedvező áron tudnék munkaszemüveget csináltatni.
Kipróbálnám a multifokálist is, de én is tartok tőle, hogy a több és kisebb fókuszterület miatt csalódom benne.
Munkaszemüveg után már kisebb probléma a multifokálisra való átállás? -
cd930
aktív tag
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Multifokális szemüveget szeretnék csináltatni alacsony árkategóriában.
Pár éve munkaszemüveget használok (olvasó-monitor távolság, kb másfél méterig kényelmes), rápróbálnék az eggyel több dimenzióra is.Úgy hallottam, hogy vannak jó minőségű, de kedvező árú lencsét gyártó magyar gyártók is.
Ha van lehetőség korábbi keret felhasználására (egy Converse keretet nem sokat használtam)
Budapesti vagyok, alapesetben errefelé szeretnék segítséget kapni, túl távoli hely macerásnak tűnik. Bár jobban belegondolva profi és megerősített szemvizsgálati eredményem van, így akár távolabbi város is szóba jöhet.
Köszönöm!
-
cd930
aktív tag
válasz
Mercutio_ #3972 üzenetére
Én tavaly a Trend Optikában voltam prémium szemvizsgálaton az Arany János utcai metrómegállónál.
Gigaprofi gépekkel nézték a szemem, elég sokáig is tartott.
Ha ott csináltattam volna a szemüvegem, ingyenesen kiadták volna az eredményt, de nem csináltattam. Így 10ezerbe került.[ Szerkesztve ]
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Budapesten szemüveget szeretnék készíttetni.
Profi vizsgálati eredményem van, így vizsgálatra nincs szükségem (ennek online rendelés esetén lehet jelentősége).
Munkaszemüvegre (olvasó+monitortávolság) vagy multifokális szemüvegre van szükségem.Elkezdtem keresgélni, hol nem adják aranyáron, de elvesztem a rengetegben..
Vannak helyek, amik olcsónak hirdetik magukat, de a hírek szerint azok gagyi (legtöbb esetben kínai) lencsével dolgoznak.
A minőségi lencsék (pl. Hoya, Varilux, Essilor) biztos mindenhol nagyon drágák.Van bevált helyetek, ahol vagy kiemelkedő minőségi lencsével megfizethető áron vagy elfogadható minőségű lencsével nagyon kedvező áron lehet hozzájutni?
Olcsót rendelnék akár Kínából is, de ott a keret kiválasztása is lutrinak tűnik, ki tudja, mennyire lenne jó a mérete.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI FPV Racer drón
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Oakley Five Square OO9238-04
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest