- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antaran
csendes tag
Köszi, hogy irtad ezt. Meddig birja egy 32 gigás pendrive? Valakinek ment már tönkre pendriveja sok irás miatt? Mennyi irást bir ki egy ilyen?
Tkp nem napi használatra gondoltam, hanem alkalmi használatra. Havi 1,2x pl. Arra lenne jó, hogy ha a laptop nincs az embernél, vagy megsemmisül, akkor van az embernél egy 2 centis eszköz, amiről tetszőleges gépet be tud inditani, és alap adatok, szoftverek vannak rajta installálva.
[ Szerkesztve ]
When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.
-
Antaran
csendes tag
Végül felment egy 32 Gb -s pendrivera a Debian 12, egy másik installer pendriveról.
X260 intel cpu-n installáltam, aztán beindult vele egy Ryzenes laptop is pendriveról.
Az volt a bibi, hogy az installer valami miatt nem gondolta fontosnak, hogy a target system partition az bootable legyen. Miután cmdből azzá tettem, elkezdett beindulni róla a gép.When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.
-
Antaran
csendes tag
Köszönöm szépen. 👌 Vagány. Még emésztem a cikket + A 8-10GB tárhelyen még gondolkozok, hogy van e ilyen. Ami még itt fennforgás, hogy nincs linuxos gépem. W10ről irtam ki az install ISO -t egy 32 Gb-os pendrivera. Amiről át szerettem volna installálni a 256 GBos pendrivera egy yt video alapján, csak mig ott bootolt install után, nálam nem. Lehet, h a méret is túl nagy ehez, legalábbis túl sok cikket találok arról, hogy főleg inkább 32 GB nál kisebb driveokkal érdemes próbálkozni.
When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.
-
Antaran
csendes tag
Sziasztok,
Hátha van ötletetek. Debian install USB drive-ra.
1. feltettem Debian 12 -t egy 256 GB-os samsung flash drive-ra. Felment. A végén kérdezte h a GRUB hova tegye a dolgokat, mondtam hogy sdc -re, ami az adott drive,
2. install rendben hiba üzenet lezajlott,
3. ami a probléma, hogy nem indul be sem az X260-as laptopon, sem egy újabb ryzenesről a Debian. Secure boot: off, legacy support: on. Bios Boot menu látja a drive-ot, kiválasztva villogó prompt jön elő és villogva ott marad.Mi lehet az oka? Ti hogy szoktatok működő linux OS-t installálni USB drive-ra ?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Windows 11
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- További aktív témák...
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest