- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
újabb probléma:
xhci_queue_intr_tx: 70 callbacks suppressed
ilyennel hányja tele a logokat a rendszer, de úgy, hogy több 100 megás logjaim vannak...
a google talált egy modult (rts5139), hogy szedjem ki és tegyem blacklistre. Megtettem, nem változott semmi.
Máshol azt olvasom, hogy talán az usb 3.0 okozza, de ott megoldást nem találtam.
-
atesss
addikt
Üdv !
Beírom ide is, hátha akad Mint User itt is (bár részben működhet Ubuntus megoldásokkal is): [link] -
rybank
senior tag
Ezzel a client-side dekorációval a 3.10-es gnome appok ugyanúgy néznek ki openbox alatt is. Nálam arch alatt a shell terhes, vannak lassulások. De openbox alatt prímán mennek a gnome-os appok és jól is néznek ki.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz CPT.Pirk #18954 üzenetére
A 3.13-as kernelben benne lesz a javítás ([link]). A nálam jelentkező hiba megjavult a patch-től. KDE is és a Unity/Cinnamon is hibátlan lett a nyílt driverrel.
Kiváncsi vagyok, hogy a nálad tapasztalható hibák megjavulnak-e.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Peter789
senior tag
Sziasztok! Ha több párhuzamosan futó C-ben írt program megynyitja ugyanazt az I2C portot (a <linux/i2c-dev.h> -t használva) és próbálják írni / olvasni a rajta lévő különböző I2C slave eszközöket (ugyanazt soha, minden érzékelőre dedikált program fut), akkor a driver az sorbaállítja a műveleteket vagy előfordulhat szerencsétlen pillanatokban hogy "zavar keletkezik az erőben" és összekuszálódnak a parancsok / olvasások bájtjai az egyszerre elérés miatt? (elsősorban a kmod-i2c-gpio -t használom openwrt alatt, de fejlesztés közben van hogy az ATi vidkártya DDC csatornájára kötve próbálgatom az érzékelőket)
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Előadást kéne tartanom hozzáértő embereknek egy linux témában, de semmi ötletem. Tudtok esetleg bármiféle tippet adni? Valami komolyabb vérmérsékletű dolog kéne. Gondoltam iptables-re mélyebben, de ez túl nagy téma egy 30 perces előadáshoz. RAID,LVM,ZFS nem igazán jön szóba.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
Végülis aircrack-ng és még pár linuxos biztonsági szoftver lett a célpont, ez érdekli őket.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
pitman
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Kb. egy hónapja kértem már segítséget, hogy miként lehetne Internet nélkül Linux Mintet (16) telepíteni úgy, hogy az magyar nyelvű legyen, illetve azon programok legfrissebb verziói legyenek telepítve, melyek nekem fontosak. A kapott útmutatások alapján nem tudtam megoldani a dolgot. Ezért felhagytam a próbálkozással. A gépet elvittem olyan helyre, ahol van net és ott telepítettem fel. A Telepítés sikerült (bár nem volt egyszerű, illetve sikerült szinte mindent beállítsak és telepítsek.
Egy nagy problémám van, mellyel nem tudok mit kezdeni:
Nem tudok nyomtatni. Egy Minolta PagePro 1250E PostScript nyomtatót kellene életre kelteni. Először saját magam próbáltam a nyomtatót beállítani: a listából kiválasztottam a gyártót, típust, drivert mindent elfogadott. Kétféle drivert (PPD) lehet választani, a foomatic választása esetén nem nyomtat semmit. A nyomtatási sorban a doksi megjelenik, majd közli, hogy a nyomtatás kész és ennyi. A nyomtató meg sem mozdul. A normál PPD esetén pedig a lap tetejére nyomtat egy sort, benne egy PPD verziószámmal és honlapcímmel és ennyi.Ezt követően a nyomtatót eltávolítottam és hagytam, hogy a rendszer magától telepítse. Ebben az esetben nem az adott típushoz való PPD települt, hanem a generic PS, mellyel a nyomtató már nyomtat, azonban ez is használhatatlan: Libreoffice Writer és Calc alól próbálkoztam, akárhány oldalas is a dokumentum, az első oldalt kinyomtatja, majd két üres oldalt és ennyi.
A neten rákerestem a nyomtatóra, a Mint oldalán azt találtam, hogy elméletileg tökéletesen kellene működjön. Linuxos nyomtatással foglalkozó oldalon megtaláltam a kétfajta PPD-t, amit a rendszerben lehet választani, ezeket letöltöttem a külső oldalról (nem Mint-es), de az eredmény ugyanaz, mint a Mint saját PPD-ivel.
A végén megpróbáltam azt a PPD-t kézzel megadni neki, mely a nyomtatóhoz járt Windows alá. Ezt elfogadja, nyomtat is vele (minden oldalt kinyom, nincsenek üres oldalak), viszont ezzel a fekvő tájolású oldalakat nem forgatja át az álló oldalra (vagyis az álló lapon keresztbe nyomtatja, a két széle lemarad). Ha az orientációt a nyomtató tulajdonságainál átállítom fekvőre, csak hibaüzenetet nyomtat, semmi mást nem. Tehát ez a megoldás is használhatatlan, mert nem lehet vele fekvő tájolású oldalt nyomtatni. A fent említett generic PPD esetén az automata forgatás működik.
Találkozott már valaki ilyennel, mit lehet ezzel kezdeni?
-
Marcika80
tag
Üdv! SOS. feltelepítettem az xubuntu desktopot az ubuntu alá, de nekem már nem kel az ubuntu desktop kinézete, azt hogyan tudom letörölni teljesen, hogy csak a xubuntu desktop legyen rajt? Milyen parancs kel?
A segítséget előre is köszönöm! -
Marcika80
tag
válasz Marcika80 #19020 üzenetére
Megint én, a probléma megoldódott és lett szabad helyem jóval, most a wine programot akarnám rá telepíteni, megtaláltam azt a verziót, ami jó arm cpu-ra, le töltöttem, ki tömörítettem, majd futtattam terminálban a make install parancsot, ezzel nincs is gond, mert a telepítés elindult, csak sokáig tart, ez normális szerintetek, van értelme végig várni mert egyszer fel is települ, vagy csak körbe körbe futkorászik,
a wine mappa amit telepítenék 450mb, elvileg arm processzorokra tervezve..[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Marcika80 #19021 üzenetére
ha nagyon nagy a homály, hogy mit művel, akkor ps ax-szel kapsz processzlistát, strace -p pid-del meg lehet nézni, hogy egy tetszőleges futó processz milyen kernelhívásokat csinál.
de arra ne számíts, hogy armon futó intel proci emuláció széttépi a hardvert a sebességtől...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Marcika80
tag
válasz bambano #19022 üzenetére
Na közben ránéztem és feltelepült rá szépen a wine, arm-linux-ra, próba program futtatáskor, szépen elindultak a windowsos progik, szövegszerkesztő, paint, notepad, internet böngésző. Gondolom ha ezek gond nélkül mennek, akkor lehet tovább kísérletezni, A Nexus7 táblámon van arm ubuntu linux. .
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Tud valaki segíteni ebben?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Marcika80
tag
Sziasztok! Na sikeressen felment a wine program ubuntu linuxra, most a következő probléma jött elő, hogy bármilyen programot elindítok azon belül, amint ablakon belülre húzom az egeret, az egér vagy eltűnik, vagy fordítva működik, míg kihúzom az ablakból az egeret semmi gondja, erre van valami ötlete valakinek? Esetleg terminál alatt pötyögni kellene valamit még? A választ ezerszer köszönöm!
-
Paralell portos kérdés...
AVR bootloader íráshoz vettem egy USB-LPT átalakulót. PL2305 chipes, működik nyomtatóval tesztelve.
Azonban az Arduino keretrendszer közölte, hogy nincs /dev/parport0.
/dev/lp0 van. Hogy érhetem el, hogy legyen /dev/parport0 ? Nem találtam semmi értelmeset erre... :SMutogatni való hater díszpinty
-
-
nagyúr
Üdv. Van egy régi problémám még mindig. Anno töröltem egy .log-ot, amit ugye nemigazán törölt a Deb, hiszen a hely nem szabadult fel. Létrehoztam ugyan touch-al a file-t újra, de azóta sem írja. Mail serverről van szó. Hogyan tudhatnám meg, hogy miért nem írja az újat?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz KaiotEch #19028 üzenetére
töröld le megint azt, amit touch-csal hoztál létre, és indíts újra minden alkalmazást, ami használhatja. mail szervert, syslogot, akár a teljes gépet is.
legközelebb pedig cat /dev/null >logfile paranccsal ne töröld, hanem csonkold a logot.
-
atesss
addikt
Üdv !
Videódigitalizálót keresnék Ubuntu 12.04 vagy Debian 7.1 alá (ahogy utánanéztem a kernel azonosan a 3.2-es).Egy analóg (egyébként alapból biztonságtechnikai) kamera képét kellene PC-n megjeleníteni.
Eddig volt erre egy bevált megoldásunk: Az EasyCAP DC60 digitalizáló 4 csatornás verziója (1 csatornásként) működik Ubuntu 12.04 alatt, VLC-ben /dev/video0-t megnyitva.
(Illetve szállítmány függő, volt amelyiket csak Ubuntu 11.04 alatt tudtuk beüzemelni, de reméljük most nem ilyet fognánk ki).
De vateráról most csak elég drágán találok nem Kínából szállítva (viszonylag sürgős lenne). Főleg hogy jó lenne számla is róla.
De mivel most 3db kell, így már nem olyan nagyon költséghatékony ez a megoldás.
Van tippetek Linux alatt működő, költséghatékony, egyben 3 (vagy 4) csatornás digitalizálóra ?
Ha nincs meg kameránként a 25 FPS, az nem probléma (ha cserébe olcsó). -
Zoli133
addikt
Hali,
Egy problémába futottam bele, méghozzá abba, hogyan tudnám a 104 gombos US billentyűzeten elérhetővé tenni a hossz "í" karaktert mopdnjuk valamely ctrl-t vagy shiftet lecserélve rá. Elvileg a keycode meg hasonlók megvannak, tudom is nagyjából mit kellene csinálni, de véletlen se találok egy alkalmas config fájlt, vagy hasonlót ami tartalmazná a billentyűzet leírását."It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Adott egy Linux (Ubuntu 12.04.4 LTS) szerver. Szeretném meggyorsítani a mentési folyamatot. USB3-as külső vinchesterre mentünk. Már csak a szervert (DELL PowerEdge T110 II) kellene felruházni USB3-as képességekkel. A kérdés, ha veszek bele egy PCI bővítőkártyát, akkor az elég, nem kell semmi más? A másik, hogy valakinek nincs tapasztalat eggyel (Linuxon)? Köszi.
-
Lenry
félisten
ha szeretnék egy scriptet, ami minden boot után lefut, miután minden más végzett, azt hogyan, hová?
Debian 7Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
bambano
titán
a szabvány sysvinit metódus ez:
megnézed a /etc/inittab fájlban az id:szam:initdefault: sorban, hogy mi a szám.
utána berakod a scriptedet a /etc/init.d könyvtárba, a neve elvileg nem számít, de nem árt, ha z-vel kezdődik.
majd belinkeled a /etc/rcszam.d könyvtárba S99nev névvel, valahogy így:cd /etc/rc2.d
ln -s /etc/init.d/zskript S99zskript
ln -s /etc/init.d/zskript K99zskriptA rendszer az s-eset fogja meghívni induláskor start paraméterrel, leállításkor a k-sat stop paraméterrel.
ezt valami debianos szkript megcsinálhatja neked, én sose próbáltam.
-
Speeedfire
félisten
Openstack-re szerettem volna regisztrálni, egy security bug jött fel, ezt szeretném jelezni nekik, vagy a red hat-nak. Átnéztem már mind a 2 oldalt, de nem találok címet, kapcsolatot. Valaki tudna segíteni, vagy ne foglalkozzak vele.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Jester01
veterán
-
Plavix
tag
Helló! XP, Wamp. apache access.log:
127.0.0.1 - - [11/Feb/2014:17:53:39 +0100] "GET /phpmyadmin/server_privileges.php?db=&token=7e3ccdc6f5d94ef08ba9f51e61019c9c&ajax_request=true&ajax_page_request=true&menuHashes=683e8997&_nocache=1392137619424625215 HTTP/1.1" 200 14503
...........dyndns.hu - - [11/Feb/2014:19:30:17 +0100] "GET / HTTP/1.1" 403 202
...........dyndns.hu - - [11/Feb/2014:19:30:17 +0100] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 403 213
Localhoston jó. Az előző wamp verzió jó, netről - Forbidden You don't have permission to access / on this server üzenet.
Segítene valaki, mi a baj? Thx!Weblap készítés, domain adás-vétel.
-
pakriksz
őstag
pulseaudio-nál ez mi?
Failed to open mixer for 'sunxisndhdmi': no such mixer control: PCM
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
sirdond
őstag
Helló!
Iptables-ben kérnék segítséget. Guide alapján megpróbáltam belőni egy tűzfal scriptet egy router és DHCP-ként üzemelő Debian-on. Próbálgattam a dolgokat, nagyjából működik minden, aminek kellene, de egy hozzáértő átnézné,hogy ez így rendben van e?
http://pastebin.com/8syduJ3d
-
_Dumber_
őstag
Openbox alatt (manjaro) szeretném a menube betenni ezt a naptárat.
Obmenu genarator - schema.pl-be hogyan kell ezt berakni?
Valamit ebben a menüben szeretném a Desktop könyvtár tartalmát kilistázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest