Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• neilszab

őstag

válasz kovi831 #25444 üzenetére

Szia,

valódi autóelemekből cockpit-et készíteni nem sok értelme van, egyrészt mert nem univerzális, másrészt nem sok valódi hozzáadott értéke van, bőven jó, ha odaraksz egy min 55-ös UHD kijelzőt magad elé a megfelelő beállításokkal: video

Amit a csávó csinált a kocsi belsővel, aztán odatesz hozzá egy minden szempontból rosszul beállított kijelzőt ráadásul lökhárító nézetben, az max menő és feelinges, de haszontalan. Amúgy sem a műszerfalat fogod nézegetni vezetés közben, de persze a kormány, pedálok és válót reális elhelyezésre érdemes nagyon odafigyelni, mert az tényleg sokat dob a dolgon!

A több kijelzős rendszer elvileg működhet elértő felbontásokkal is, de a homogén kép és a jó szinkron miatt érdemes teljesen azonos típusokat venni, lehetőleg egymáshoz közeli szériaszámokkal, mert még típuson belül is eltérhet a panel attól függően, hogy hol és mikor gyártották. (én szívtam már azzal, hogy 3 tök egyforma monitorból az egyiknek teljesen más színe volt, mert másik sorozatból jött)

A tükröknek fölösleges külön kijelző, amúgy is lehetetlen azt belőni, hogy helyes és arányos legyen kép és a tükör is pont oda jöjjön ki, ami ráadásul autónként is teljesen eltérő helyen van. Ráadásul a legtöbb szimulátor kamu képet mutat a tükrökben, ami nem a valódi szögből van renderelve, ezért a virtuális tükör amit az, amit a leginkább megéri használni bármilyen komoly rendszered is van.

A projektor kérdéshez nem tudok hozzászólni, de az tuti, hogy amilyen élmény és valóság érzetet a VR jelenleg tud, azt semmilyen kijelzővel, vagy projektorral nem lehet megközelíteni sem... de ezt muszáj saját szemmel látni, máshogy nem lehet elképzelni sem.

A VR szemüveg, a 3x32-es, a 3x40-es, vagy a 144 Hz-es kijelző, az OSW kormány, a load celles vagy a hidraulikus - valódi versenyautókban használt - Tilton fékpedál is kipróbálható a SimHouse-nál, de érdemes előtte bejelentkezni, ha szeretnél egy kis tapasztalatot gyűjteni, mielőtt belevágsz. ;)

[ Szerkesztve ]

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

• Joshi

titán

válasz kovi831 #25444 üzenetére

Ekkora energiát és pénzt én biztosan nem fektetnék az "ott akarok lenni érzésre" ha már van egy használható VR. Ha ezt úgy mondod hogy már próbáltad a VR-t és nem jött be, akkor hiszek neked.

ui.: a második videó nekem is tetszik. :K

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák