- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Fedora Linux
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Ubiquiti hálózati eszközök
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mikrotik routerek
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Linux kezdőknek
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Béta iOS-t használók topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
" állandóan aludt" - ez oxigénhiányra utal, ha lesz lehetőség majd rá kéne nézni a tüdőkre, h nem maradt-e valami
#23487: azt csinálják, amit leírtam, vegyél be 2 kapszula antihisztimint. Egyébként tessék, ezt 23.-án írtam, kevesebb részletességgel.
-
válasz
Atlantis #23473 üzenetére
Jó és szted hányan halnának meg az utakon, ha semmi szabályozás nem lenne? A közlekedésnél még ott a felelősség kérdése: ha halálos balesetet okozol, akkor nagy valószínűséggel mész a dutyiba. Ha a higiéniai szabályokat lesz.rva 5 ember halálát okozod, abból nincs semmiféle felelősségrevonás.
#23482: semmit sem kell újra feltalálni, pont száz évvel vagyunk egy ugyanilyen járvány után. És nem most kezdenek a szakik párhuzamot vonni - csak a CHO-nak nem kellett volna Tajvanra rácsapni a telefont.
-
válasz
Atlantis #23466 üzenetére
Viszont van rendőr, aki elvileg kiszed a forgalomból, ha ittál, rendszám nélküli bontószökevénnyel rallyzol 120al a belvárosban, röviden: vannak SZABÁLYOK. Közösségi higiéniára nincs ilyen. Ha hótt sz.rosan felült egy hajléktalan a buszra, azt sem bírságolták meg, ahogy a sz.rosseggű kutyát ülésre ültető Gizikét sem.
-
-
-
Nem csak a halálozás van. Illetve lassan hozzászoktatva a lakosságot pl a maszkviseléshez, kézmosáshoz, lehet mégsem muszáj mindenkinek elkapni. Ja, és pár buli-"iparágtól" lehet búcsúzunk, lásd fesztiválok, ahol a cég elviszi a hasznot a város meg takaríthatja a hányást+szeméthegyeket.
-
válasz
radi8tor #23410 üzenetére
Mondjuk még így is jobb, mintha telibe kaptunk volna egy gócot, mint Lombardia, ahol gyorstalpalóra se volt idő.
Arra kéne még megbízható válasz, hogy akkor ez most egy olyan vírus, ami megfelelő eü háttér esetén ráereszthető-e a népesség 80%-ára, vagy sem
? Ha nem, akkor a műkörmösöknek még várni kell...
-
-
-
-
válasz
Reggie0 #23324 üzenetére
Jó, a sertés-madárinfluenzának mennyi volt a mortalitása?
Nyilván szórakozásból lövi le a vadkapitalista Kína a GDP-je kb 8%-át produkáló tartományát.
Terelni meg te próbálsz. Amit fentebb leírtam, azt MOST CSINÁLJÁK. Terheli a gazdaságot, stb. Európa sokadik volt a körben, ha vörös kína számaiban nem bízol, akkor a Tajvani figyelmeztetés miért nem volt elég?
-
válasz
Reggie0 #23322 üzenetére
Januárban már nem kellett genomra várni, volt Európai földön fertőzött - értelemszerűen top VIP kórházi körülmények között. A MERS produkálta a legnagyobb halálozási rátát. A SARS-ról se hiszem, hogy 100 Oktoberfest-látogatóból 4-nél több tudta megmondani tavaly októberben, h micsoda.
-
válasz
Reggie0 #23320 üzenetére
Az ugye már kb febr 1-jén megvolt, hogy a dolog tuti nem csipcsup, megvoltak a vírusminták, meghalt addigra 3ezer kínai.
Miféle bizalomvesztés? Szted ha Kölnben, Milánóban és Bilbao-ban megkérdezel 100embert, szted hánynak lesz fogalma róla, hogy a MERS nem cipőipari rövidítés, hanem egy betegség?
-
-
válasz
Somatom #23314 üzenetére
Nem tudom hány nap, míg elviszel egy rakomány hengerfejtömítést Athénből Stockholmba v fordítva, de sztem az lenne egy logikus megközelítés, hogy az út során fokozottan védeni kell a sofőrt, hogy a párnapos pihenőt a családja körében tölthesse. Persze tesztelni is nagyüzemben kellene, az áruszállítókat+családjukat ugyanolyan prioritással, mint a VIP politikusokat...
-
válasz
ncc1701 #23304 üzenetére
Arról van szó, hogy IDŐBEN. Ha megnézed, az "őrült É-Koreai" listám túlnyomó része több mint egy egész hónapja ténylegesen érvényben van Európa nagy részén. Csak késlekedve, húzvanyúzva vezették be. Ha ezt a csomagot, amit nem ma találtam ki, hanem betűről betűre így javasoltam volna lehetséges forgatókönyvnek az egész beindulása előtt, instant bevezetik a tízfalus bohóckodás helyett, akkor a kontinensen belüli személyforgalom visszaállításánál tartanánk már! Nagyonmax 2-3000 halottal!!!
Az áruforgalom szüneteltetését sehol se javasoltam - azt azzal egészíteném ki, hogy a kamionsofőröknek, mozdonyvezetőknek, stb ki kell alakítani biztonságos zónákat, ahol az 1000+km út közben-után nyugiban zuhanyozhatnak, kaját szerezhetnek, stb, úgy, hogy a helyi lakossággal nem érintkeznek. Ehhez is csak kis józan ész kell, mint a beerpongos laci szája elé kötött pólódarabhoz.
A hótt felesleges turistamászkálást szüntettem volna be, kb pont ahogy most van - csak IDŐBEN. Február elején a családdal mi már készültünk a járványra, eszünk ágában sem volt tömeges helyre menni == az €U döntéshozóknak se kellett volna a veszély felfogásához virológus-járványszakértő doktori. (slusszpojén, hogy hóttziher h van ilyen tanácsadó)
-
válasz
Reggie0 #23286 üzenetére
Félig-ideális forgatókönyv, ha már egyszer Kínából beeresztették:
Febr. 22-én, az olasz balhé indulása NAPJÁN:
- Hermetikusan lezárják Lombardiát és Veneto-t. Se magyar, stb karneválon s.ggrázó turista, se brit, svájci, stb olaszházikós nyugger, se vándormelós nem megy sehova, ottmarad ahol van (nem érdekel a hiszti, ebbe tuti nem hal bele 100e európai)
- Akik Február 1 után É-Olaszban jártak, azoknak instant karantén. Aki megsérti/pl repjegyadatokból kiderül, h arra járt de szrik rá, annak 1 ICU egész havi ktg.-e legyen a büntetés.
- A nemzetközi, sőt régióközti személyforgalom instant karanténesítése: aki 200km-nél messzebbre utazik, annak irány a 2hét karantén
- A távolsági tömegközlekedés (100km+, vonat, repülő, hajó) szüneteltetése
- Arc+orr kötelező eltakarása minden szituációban, amikor esélyes a 2m-nél közelebbi találkozás másik humanoiddal.
- 10 főnél nagyobb csoportosulások-rendezvények instant tiltása, 10+ezer EUR-s büntetési tételek mellett (igen, ha drónpilótaként 10-20e EUR a bünti, ha repülsz egy spanyol nemzeti park csücskében, akkor emberéletek veszélyeztetése se legyen már centes tétel)
- Ahol feltűnik egy fertőzött, ott az iskolák, még nyitva lévő kisebb bárok, éttermek, stb zárása 100km-es körzetben
- Kötelező Home Office minden billentyűzetb.szkuráló állásban, közben a tömegközlekedés járatait nem ritkítani
- Iskolákban a látszólag nem érintett területeken szigorú higiénia kikényszerítése + akit csak lehet (=vigyáz rá egyik szülő) hazaküldeni, érintett területeken értelemszerűen zárlat.
- Tömegközlekedési eszközök rendszeres fertőtlenítéseEredmény: Lombardiában felfutott volna mondjuk a mostani felére a csúcs, a kontinens többi részén pedig csak néhány helyen tűnt volna fel egyáltalán a járvány, ami a helyben is működő intézkedések miatt 2-3 lappangási periódus alatt elhal. Európa így megtisztul, azaz kontinensen belül már kb Ápr. elején-közepén 0 fertőzött mellett indulhatott volna a személyforgalom, mindenhol iskolák, nagyobb boltok. A külső határokat viszont fokozottabban kellene őrízni, hogy senki se hozhassa be.
Végülis elértük a hasonló szigort, azaz a nép szív rendesen - csak mivel mindent későn indítottak a nép hisztije, tüncikézhetnékje, nőnapifelvonulhatnékja miatt, a szigor mellé jó sok halottat is kaptunk + már eleve tovább tartott, mint időben bevezetve tartott volna. Ráadásképp ha tetszik, ha nem, egy ilyenből a műkörömhisztiseknek köszönhetően akkora második hullám lesz, hogy nem a szigor, hanem a lebetegedett tömegek miatt fog fulldokolni a gazdaság.
#23290: a Thaiföldön k.rvázó lesz szíves egy év szünetet tartani és felírat a dokival 5doboz tesztoszterongátlót. Ha nem tetszik, mehet kocsival.
-
Igen, én is szándékosságot sejtek mögötte a legtöbb ország részéről - ahogy már a járványnemkezelés legelején feltűnt, hogy eszük ágában sincs megpróbálni ELFOJTANI a járványt (ezzel egyébként már 1-2 hete jó eséllyel végeztünk volna, épeszű €urópai fellépés esetén).
#23283: te olvasol is +mégegy vagy csak írsz
?
-
Egy sor ország nyitotta már/fogja a közeljövőben nyitni:
Dánia, Norvégia, Franciao, Svájc, Ausztria, Horvátország...Hogy mi lesz a következménye, meglássuk. 2. hullám simán. De ezt is lehet nagyon hülyén intézni (KÖTELEZŐ iskolábajárás nulla óvatosság mellett - tudtommal a svájciak terveznek ilyet vs: felezett osztályok távolságtartó, maszkviselő gyerekek plusz NEM KÖTELEZŐ bemenni, ha a szülő aggódik)
#23271: +fejedre is eshet egy elefánt a XI. kerületben (mortalitás igencsak 100%-hoz konvergál), csak ugye mindennek megvan a valószínűsége. Az elefánt valószínűsége egész kevés, a kormány mögötti nagyon-vadbaromra több, normális védőfelszerelés nélkül fertőző osztályra dupla műszakban beküldve meg... Nem tudom, hol húzódik a határ, ahol a munkaadót felelősség terheli a munkavállaló veszélyeztetéséért, az tuti, hogyha eboláshoz küldik be szkafander nélkül, akkor fejek hullanak (pedig az nem is fertőz beszéddel).
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Ricardo #23175 üzenetére
Egyébként egy erdei sétától kit is tiltottak el Mo.-gon
? Vérzik a szívem a műkörmök miatt...
Nigériában ha nem tetszik a képed a rendőröknek, amikor kajáért mész, lelőnek és kidobnak a legközelebbi árokba. Indiában, ha nincs rajtad masz, lenyomat veled 20 fekvőt a rendőr az út közepén és 2-3 gumibotütés után hazazavar. Ezekután kérdem én, miféle korlátozásokról beszélünk
?
-
-
-
válasz
Ricardo #23129 üzenetére
Én se értem, mennyire lelkirotty instabil-hiperszenzitív emberek vannak...
És még a hisztizsákok többségénél nem is az a sztori, hogy kirúgták, etetnie kéne 3 gyereket, hanem hogy nem mehet le gyúrni, el kéne takarni vmi ronggyal a p.fáját-orrát ha tömegbe megy... Ha egy ilyet visszaküldünk időgéppel mondjuk 1944-be, akkor instant felköti magát?a gond az, hogy garantáltnak vesszük a jólétet. A ma élő magyarok 80+%-a még kicsi gyerekként sem élt át komolyabb krízishelyzetet, a mostani igencsak enyhe: tökéletes alkalom lenne a GYAKORLÁSRA, FELKÉSZÜLÉSRE, gondolkodásra, hogy mire készüljünk, ha valami durva dolog jön. Nem kell messze menni a víruscsaládtól, a MERS pl elég húzós egy felezett mortalitású változatban is...
#23134: mi szintén márc 13-án kezdtük, azóta a család egyetlen külvilági kapcsolata az volt, h én egyedül leugrottam 1x a sarki kisboltba. Járunk a közeli erdő néptelenebb ösvényein napi másfél-2 órát sétálni, sütünk-főzünk-dolgozunk. A tanulással pedig jobban haladunk, mint amikor a gyereknek kötelező volt bejárni (én is a munkával...), gyerkőc kérdezte is, h mi értelme így bejárni, pláne kötelező érvénnyel
?.
-
-
-
válasz
Carlytoo #23016 üzenetére
Magyarországra bejött a tipped, New York-ra nem, ennyi.
#23024: "csak a színhőmérséklet van elállítva, hogy másnak tűnjön,d e egyébként minden részlet ugyanaz" <-
ennyi. És az ilyenek sírnak, hogy nézzük már meg/olvassuk el a "másik oldalt" is. Kösz, az ilyen "másik oldalak" helyett inkább megnézek egy részt az épp kedvenc sorozatomból...
-
válasz
Ezekiell #23008 üzenetére
Más betegségtől is szenvedő pácienseknél az érdemi infó az, hogy mennyivel rövidítette le életüket az új kórokozó.
Ezt úgy 2év múlva látjuk majd, hogy a mostani, sok országban rekord halálozási csúcs zöme pár hónappal - egy évvel előrehozott halálesetekből adódik, vagy a páciensek jelentős része élhetett volna még 2+évet (ami lehet 20 is, csak azt statisztikai eszközökkel nem lehet már kihalászi a zajból).
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Kékes525 #22898 üzenetére
"Hogy miért nehéz ezt egyeseknek megérteni? Értik ők, de azt hiszik, ha tagadják, bagatellizálják a helyzetet, akkor azzal a gazdaságnak segítenek. De hogyan, az rejtély."
Ez a xxi.szd Csernobilja. Egyébként uezt teszi a világ a műanyagszeméttel és az egyéb környezetkárosítással.
#22901: 10%-ot akartál írni
-
Az elég nagy baj. A nem-halálos de maradandó károsodásokról uis nincs statisztika.
#22894: ezzel vitatkoznék: egyre több nagyonis fontos kezelési infó derül ki, és aki múlt 7en elveszítette a lábát, azt júliusban már pl időben kezelték volna véralvadásgátlókkal és kisétál a végén.
-
Talán előbb kellett volna gondolkodni, kedves CHO. Persze a megbízók telibesz.rják, hogy pármillió afrikait elvisz a kanyaró.
-
A metilalkohol öli a koronavírust - és a hülyeséget. Megfelelő dózisban 100% hatásfokkal.
-
Képek Norvég iskolákból. Ők többhetes karantén után most kezdenek a lehető legóvatosabban nyitni. A helyükben 2-3hetet vártam még, de a kicsiket ilyen szintű fegyelemre szoktatva működhet.
-
válasz
attiati #22800 üzenetére
Én ilyeneket rendeltem, de még mindíg nem jött meg. Márc. 10 óta 1 alkalommal voltam egy kisboltban múlt héten, maszk nélkül. A spájzot még Febr. elején töltöttük fel mindenfélével, csak friss gyümölcs-zöldségért kell havonta elugrani.
Persze ez szelepes, de szigorúbb karanténben élve mint sok fertőzött, kétlem, h mást fertőznék meg.
-
Ezen egyébként elgondolkoztam: mi van, ha kiszárad a páracsepp, amin utazott? Egy ilyen mini szemcse nem fog pillanatok alatt földre zuhanni, illetve az egyben maradásához nem kell víz.
#22794: a szelep arra jó, hogy a kilégzett levegőt instant kieressze, azaz ne legyen csupa páralecsapódás a maszkod belseje. A szelepes maszk téged véd, fertőzött emberről instant le kéne szedni.
Egyébként ezeket porvédő maszknak fejlesztették, a kínai városok egyik fő problémája a szmog, ami tele van szállóporral, biciklizés = szilikózis ilyen esetben. Viszont erősebb tekeréskor egy normál maszk belső fele nagyon gyorsan csutak vizes lenne, főleg hűvösebb időben (amikor jellemzően szmogból is több van ráadásul). A szelep ellenállás nélkül kiereszti a használt levegőt, így nem kell 10percenként maszkot cserélned.
-
-
-
-
válasz
Ringman #22715 üzenetére
Ebből szépen látszik, hogy a jelentős mértékben érintett országokban a korona-csúcs nemcsak az azonos időszak sokévi átlagát, hanem a jellemzően jan-febr.-i csúcsokat is meghaladja. Azokat, amiket nagytudású kollégánk párszáz HSZ-el feljebb 100%-ban az influenzának (amit ugyebár sose fékeztek karanténekkel, suibezárásokkal, stb) tulajdonított.
-
-
-
NYC €urópából kapta a vírust.
Kérdés ezekután hogy alakul majd a transzatlanti repkedés. -
-
-
válasz
Imilenni #22576 üzenetére
Ahhoz nem lett volna elég Máj 1-jével üríteni??
Az állhat még az ügy hátterében, hogy a kórházak góccá váltak (akár elismerték akár nem), és mivel csesztek tesztelni+megfelelő tiszta üzemben (védőfelszerelés, rendszeres fertőtlenítés) dolgozni, egy rengeteg halotthoz vezető terjedési vektort iktattak ki. Még így is több idősotthon kapott kórházaktól vírust. Persze ezt marhára nem így kommunikálták.
-
válasz
Reggie0 #22548 üzenetére
Pedig az origó aztírtahogyafranciákösszeomlottak
Más:
"Továbbra is elképesztő fejetlenség uralkodik a suceavai megyei sürgősségi kórházban, ahol az ügyészség jogsértések miatt nyomoz, több mint 150 orvos és egészségügyi dolgozó kapta már el a koronavírust, és úgy tűnik, egyesek gondoskodnak arról, hogy ez a szám tovább növekedjen" [link] -
válasz
csiga8 #22541 üzenetére
Jelen, a 4e halottas influenzás agyszüleményre itt reagáltam.
-
-
válasz
csiga8 #22502 üzenetére
Ott kezdődött a sztori, hogy a meglévő európai maszk-készleteket januárban eladták a kínaiaknak. Aztán hogy-hogynem, a divatjára büszke európaiaknak kitalálták a mesét, hogy a maszk nem jó semmire.
Persze, a földi halandót ezredekkora félrenézésért is 2lábbal rúgják ki.
-
válasz
Eversmann #22499 üzenetére
Valószinű gyuszija válogatja, én kihordtam egyet gyógyszer nélkül - annyira húzós volt a hét az egyetemen, hogy a szombaton indult 38+fokos lázzal péntekre értem dokihoz. Röntgen után mondta, szépen gyógyulgat... Gondolom nagyon nem mind1, hogy az egyik tüdő vagy mind2 kapja el.
-
válasz
csiga8 #22495 üzenetére
Igen, pl kezdhették volna időben a maszkviselési kötelezettséggel, pár hétel eljutva oda, hogy elvárják a HELYES maszkviselést (nem lóg ki orra, nem nyalja meg az ujját maszkot felhúzva, és általában megpróbál homo sapiensként viselkedni). Maszk = sál, bármilyen saját vágású dolog, aminek a készítését t=0 időpontban bemutatják a TV-ben a szokásos politikai baromságok helyett.
Emellett: tömegközlekedési eszközök, bolti felületek rendszeres fertőtlenítése...
Mindez aprópénz lett volna a világgazdasági válságban kialakuló gigabukóhoz képest. Dehát az fontosabb, hogy "ciki a maszkviselés".
-
-
-
Így bizony. Ráadásul jelentősen kibővült a "veszélyeztetettek" köre. Egyelőre még szerencsére a más kárán tanuló fázisban van a magyar eü.
#22473: népmozgalmi számok. Az influenza egy család a szekérderéknyi különböző takonykórokozó közül, és még csak nem is a leggyakoribb. Elég meredek dolog az influenza nyakába varrni az összes többlethalálozást - ráadásul a kevesebb napsütés, hideg miatt legyengült immunrendszerrel még a daganatos betegségek is könnyebben végeznek.
-
-
válasz
radi8tor #22419 üzenetére
Ez a kezdeti dózistól is függ, amit nem tudunk. És összességében attól, hogy hányan haltak vagy nyomorodtak meg a járvány következtében, azaz pl Mo.-gon hány embert sújtottak a kórházürítések, amihez hasonló a németeknél nem volt.
Azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy az 1M főre jutó tesztek számában kb 4x-esen körözték le Mo.-gon (24e/1M vs 6e/1M). Azaz a magyar számok mögött elég soványka a tesztelési háttér: a halottak száma mellett sem kizárt egy 2es szorzó.
#22404: mivel nincs totális tesztelés, alapból kizárt, hogy az adatok valósak legyenek. Izlandon, D-Koreában és mondjuk a top5 tesztelő országban 90+% pontossággal közelítik a valóságot, a többieknél sötétben tapogatózunk.
-
-
válasz
csiga8 #22384 üzenetére
Ja, csak ha én írok ide 10x-es számot valamivel kapcsolatban, ki.bnak rémhírkeltésért. Te meg normál influenzával rémisztgetsz.
#22389: ülésrend és szellőztetés kérdése, sztem meg lehetne oldani, hogy nem kell maszk és meglegyen a biztonságos távolság. Nyilván nem egy tömegnyomor helyen.
-
-
-
-
válasz
radi8tor #22350 üzenetére
+1, sőt: bizonyos légterekben előfordul pl csecsemő, akire kb lehetetlen(?) maszkot adni: ha őket nem fertőzzük át, akkor a nagymama se fog az intenzíven kikötni. Az összes sötét EU politikus közül 1 nem volt képes arra a logikai lépésre eljutni, hogy a fertőzöttek a "mindenki" részhalmaza ÉS a fertőzöttre akasztott mark I sál/símaszk/szakadt farmerdarab is felfogja a tüsszentést vagy a "literben"beszédet.
#22353: legyek kicsit az ördög ügyvédje: sztem a jelen járványhelyzet Mo.-gon kivételesen jó sok nyugat-EU országhoz képest, csak a skandinávok (-Svédo) teljesít k-EU-i szinten és Németo. egyes (főleg keleti) tartományai. +a kormánynak csak féligmeddig érdeke a helyzet elbagatellizálása: a nyitáshoz nem kellenek hívek, a fél ország toporzékol, mikor mászhat már a másik nyakába. Viszont a kiürített kórházi ágyak ezreit valahogy indokolniuk kéne.
Mivel a kór exponenciális jelleggel tud terjedni, és már 2 teljes hónap elmúlt az olasz balhé bedurranása óta, nincs az a kormánypárti eltitkolás-hírzárlat, ami egy tényleg rosszul kezelt szitu hullahegyeit el tudná tüntetni. Iránban feleennyi idő után már műholdak szúrták ki a tömegsírokat...
Szval a jelen intézkedéscsomag (kiemelném az iskolabezárást!) működőképesnek tűnik, legalábbis tuti 1.5 alá vágta az r0-t. Ezt nem a publikált szép számokból, hanem szimplán a hullahegyek hiányából tippelem. Kérdés, hogy a mondjuk 1.1-es r0-t hova lőjük ki, ha xy intézkedést beszüntetünk. -
-
-
-
válasz
csiga8 #22295 üzenetére
"De a grafikon tényleg jó. "
Nem kell sokat ragozni az adott napokon/hetekben meghalt emberek számát egy időtengely felett... Hacsak nem egy kisbolygóbecsapódás vagy az alienek kezdték el nyesni a népet és az egész covid19 csak fedősztori, akkor elég 1értelmű a kép.
#22297: kb 2 év múlva lesz erre érdemi válasz: ha a járvány után jelentősen csökken a halálozás, az azt jelenti, h túlnyomó többségében olyanok haltak, akiknek <2évük volt hátra.
-
-
-
válasz
csiga8 #22268 üzenetére
Ha linkelnél bármilyen hivatalos számot, sokat segítene. A világon (7.8Mrd ember) 3-650e halottja van az influenzának évente, európában (750M ember) max 72ezer. Ennyire sz.r lenne a magyar eü, hogy lakosságarányban 6-8x-os lenne az influenzás halálozás, mint a világ, ill Európa (!=EU) átlag?
-
-
-
-
válasz
szabonagyur #22178 üzenetére
Az ember marad uolyan disznó, mint korábban (elnézést kérek a disznóktól
)
#22179: a mienk online találkozik bárkivel, egyelőre jól bírja(anyjánál mindenképp). Szomszédban viszont 2naponta gyerekzsúr random változó 3-4 résztvevővel
-
válasz
Alex91 #22161 üzenetére
25ből 13 szülő otthontartja a gyerekét = adott a lehetőség a távolságtartásra a suliban.
#22159: az nőjön fel a xxi. századhoz, mert azok nélkül normál suli mellett is s.ggre le lesz maradva. 3 hónapnyi cigi árából megvan a laptop. Egyébként az állam is a zsebébe nyúlhat kicsit.
-
válasz
Ringman #22149 üzenetére
Távoktatás van, semmi szükség ismétlésre. Hidegzuhanyként indult de lassan beleszokik tanár+diák.
#22155: +1, a választási lehetőséget mindenképp megtartanám. De mivel kb svájcot kopizzuk, ahova az elit a gyerekeit küldi fősulira (khhm), valszleg nem lesz választási lehetőség, mint pl a franciáknál.
-
-
-
válasz
Ajándékok #22110 üzenetére
Franciao-ban is ez a helyzet? Ott készült a tanulmány.
#22112:
. A szerencsénkben bízhatunk kb. A spanyol mellett a tavalyi szezonális influenzakört hoznám fel példának, ami több hörghurutos (jómagam is) + tüdőgyulladásos szövődményhez is vezetett az ismeretségi körömben.
-
A betegség UTÁNI veszteségről beszélek, ember
, nem arról, hogy a betegség (minősítse a páciens akár említésre se méltónak a tüneteit) alatt maratonozzon.
Ja, egyébként volt tüdőgyuszim, amit lábon hordtam 1hétig láz+köhögés kíséretében végül elmentem dokihoz aki, röntgen után mondta, h szépen gyógyul. Biztos enyhébb fajta volt/lehet ismerős volt az immunrendszeremnek a baci.
-
-
-
-
Írj akkor a der standard szerkesztőségének
Valóban jó lenne tiszta vizet önteni a pohárba, mert egyelőre csak olyasmiket látunk, hogy még a postás macskájának farkasvakságáért is a korona felel+egy szó sincs mellétéve, hogy ez most maradandó v. 1-2év múlva kigyógyulhat belőle és mehet egerészni.
A másik oldal meg influenzáz és 1:1-ben leszarja az egészet - na ez se túl informatív és értelemszerűen nem áll össze az emberben a kép: influenza+pár gyalog halála miatt a vadkapitalista kínaiak nem szoktak komplett tartományokat vesztegzár alá csukni, még ha a nyugat annyira ijedős is lenne... -
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Politikai mémek
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest