Az Oracle, Robinhood is leépítésekbe kezdett, erősödik az elbocsátási hullám

A jelentések szerint az Oracle is elindította a leépítéseket, a Robinhood is sok dolgozót elküld. A trend egyre erősödik.

Többször beszámoltunk már róla, hogy az USA-ban a legtöbb technológia cég befékezte a toborzásokat, sőt, jelentős leépítésekbe kezdett – a trend pedig más régiókba és ágazatokba is átgyűrűzik, azóta is folytatódik.

A nagyobb amerikai cégek közül az Oracle is kirúgásokba kezdett az USA-ban, állítja a The Information.

Megbízható források szerint több ezer dolgozót küldenének el globális szinten, miután 1 milliárd dolláros költségmegtakarítási célt tűztek ki.

Május végén 143 ezer teljes munkaidős alkalmazottja volt a cégnek, az éves jelentése alapján. Azt nem tudni, hogy első körben közülük hány főt küldenek el, de a hírek alapján heteken belül Kanadában, Indiában és Európában is indulnak a leépítések.

Hasonló lépésekhez (leépítésekhez és/vagy a toborzás leállításához) folyamodott a növekvő költségek és recessziós félelmek miatt többek között a Microsoft, az Apple, az Alphabet, a Tesla, a Meta, a Rivian, az Alibaba, a Tencent, a JPMorgan, a Shopify, a Netflix, a Coinbase, az OpenSea, a Klarna, a Twitter, az Uber, a Snap, az Amazon, az Intel, a sort pedig sokáig lehetne folytatni. A Robinhood épp most jelentette be, hogy miután az árbevétele a csökkenő kereskedések miatt 44 százalékkal zuhant, elküldi a munkaerejének 23 százalékát.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények