Profilokat hoz a Facebookra a Meta, közben keresi, hogy kiket rúghat ki

Egy felhasználóhoz innentől kezdve 5 külön profil köthető. A Meta vezetése eközben utasítást adott ki a gyengén teljesítő emberek elküldésére.

Sok más cégvezetőhöz hasonlóan Mark Zuckerberg is figyelmeztette már az embereit a példa nélküli gazdasági visszaesésre, ez pedig sok döntést motivál.

Ami a Facebook népszerűségének fellendítését illeti, a Meta azzal próbálkozik, hogy profilokat hoz a közösségi oldalra. Egy felhasználói fiókhoz maximum 5 profil lesz társítható, vagyis már nem csak valódi névvel lehet jelen lenni az oldalin. Érdeklődési kör és kapcsolatos alapján külön-külön profilok és álnevek alkothatóak, így elválaszthatóak például a családtagok vagy a barátok.

Egy embernek elvileg továbbra is egy Facebook-fiókja lehet, a fő profiljának pedig a valódi nevének kell lennie. Ez a követelmény papíron. Ezután viszont további profilok hozhatóak létre, egyfajta anonimitást elérve. A Meta szerint azonban érvényben maradnak az eddigi szabályok, így mást megszemélyesíteni vagy bárkit félrevezetni továbbra is tilos.


[+]

A profilokat egyes országokban már tesztelik, de részleteket nem árultak el.

A Meta is leépít

Nem titok, hogy a tech cégek (is) sorra küldik el az embereiket, a legnagyobb óriások sem kivételek. A Meta sem. Állítólag az egyik alelnök, Maher Saba utasította a menedzsereket, hogy állítsák össze a listát a gyengén teljesítő dolgozókról, akiket aztán elküldenek. Mindezt nagyon ködösen fogalmazták meg a jelentések szerint.

A Meta alkalmazottjai állítólag attól tartanak, hogy olyan fokozott teljesítményt várnak majd el, ami gyors, tömeges leépítésekhez vezet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények